Пчеларство 2

• 125 773
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Да се запиша и аз в тази тема!
С мъжът ми отглеждаме пчели от пролетта и сме още много "боси"  Simple Smile
Сега ще се заема да прочета двете теми за пчеларството тук и после ще задавам много въпроси!

# 556
е чак пък и двете теми  Laughing
направо си питай, дори и да е писано вече, няма лошо да се коментира отново. Дано се включат по-знаещи, че аз съвсем се отделих от четенето...

Силно се надявам от догодина да мога отново да си чета пчеларската литература... и да я прилагам, съответно.  Wink

# 557
http://hobyto.com/post/1739
Как се събира див мед в Непал

# 558
Някой да ма инфо за програмите които предстоят? То е рано де,ама аз да питам.

# 559
# 560
     Аз да ви се оплача ... реве ми се Cry Запалиха ни кошерите.. умишлено #2gunfire
 18 уникално силни,развити семейства пълни с мед и прашец си отидоха ... живи изгоряха, милите ми те  Cry Просто не знам на кой да се оплача... и никой нищо няма да ни възстанови, нито да ни обезщети ...такава ни е държавата, че ... нямам думи  #Cussing out

# 561
Полина, как така няма да ви обезщети?!? Казваш, че е умишлено, ако открият виновника можеш да водиш дело за претърпените имуществени щети. Подадохте ли жалба в полицията? Съжалявам за това, което ви се е случило и искрено се надявам виновника да си понесе заслуженото.

# 562
Защо ще ви палят кошерите? Знаете ли кой ги запали? Не може да няма начин за възмездие  Sad въпреки, че в тази държава всичко е възможно!

# 563
 Запалил ги е един пълен идиот, бездомник... какво да го направиш? Мъжът ми се разправя с него.. Пожарната дойде, казаха, че някакъв протокол щели да ни дадат, ама за какво ми е Tired От фонд Земеделие вместо да помогнат или да влязат поне в положение, казаха че и програмата трябва да ни спрат сега, ама няма да стане - ще си купим направо кошери с пчели, поне да не я спират .. И ще започваме наново да ги развиваме... Sad 3 години напразно труд за пчелите... То такъв мерак, такава любов по тези пчели ... сега едно такова чудим се да се занимаваме ли пак ..или да продаваме и останалите  Cry

# 564
Здравей , аз също ти съчувствам и мисля  че щом е умишлен палеж и има заловен извършител ще ви възстановят част от щетите ,а и ако са застраховани  ,тогава от фонда не могат да мръднат.

# 565
щом сте по програма - нямате ли задължителна застраховка?
премерете плюсовете и минусите - ако продължите или ако се откажете... но все ми се струва, че не са чак толкова напразни 3те години.

# 566
 Благодаря ви за отговорите и подкрепата .. Ще видим как ще постъпим, ще пиша като има някакво развитие  Confused

# 567
Ужас ... Съдете го тоя,ама то от бездомник какво да вземеш...
На какво място ви е пчелина? Не е ли могъл някой да види по-навреме?

Много е гадно това с местата,все им трепериш дали няма да ги откраднат или запалят. Ние чистим редовно всякакви сухи треви в близост до кошерите,не е гаранция ама пак е нещо.
Все гледаме да не са на съвсем безлюдно място,даже единия пчелин го хваща видеонаблюдението от близкия манастир.

Дано ви изплатят нещо,не се отказвайте, обезопасете мястото до колкото можете или ги преместете на някое по-сигурно. Ние даже сме седяли  да ги пазим денонощно,когато сме ги карали някъде на паша за по 1-2 седмици.

# 568
 Кошерите са разположени на няколко места, по няколко кошера около един язовир. Язовира го държи свекъра ми, този бездомник го е хванал уж за пазач, а той върши само мизерии... Просто е такъв мизерник, леко чалнат и за това го е направил  #2gunfire Какво правиш когато "уж-пазачът" който трябва да ги пази, той ги унищожава. И точно това място, където бяха събрани половината кошери... Останали само 2-3 там.
 Ужасно е, наистина трябва по-стриктно да се пазят явно, защото никой не уважава чуждото имущество, труд и т.н. .... Naughty

# 569
Еми... въпросния господин да работи за без пари докато не изплати щетите. Ама да бъде заставен със съдебно решение.
Какво са му пречели кошерите... освен да го е ужилила някоя пчела и да се е издразнил...
Простак. На куче кокал да дадеш да пази...
Много ви е овътрил... като знам колко струва един развит кошер...

Общи условия

Активация на акаунт