Пчеларство 2

• 125 876
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Приятно ми е да се запознаем "неспящи" Ентусиасти,Професионалисти и Аматьори/ като мен/.Предполагам че курсът е към БПС с председателстващ г-н Михайлов? Ще разказваш..А аз ще питам ако нямаш нищо против.С гумите и на мен ми се струва нисичко,но без никакъв опит...Ще поизчакам и др.мнения.
И нещо по-закачливо Стани,Стани Пчелар Балкански, от сън..... Wink

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 16:24 от mironcho73

# 631
  • София
Курсът е към Столичния браншови пчел. съюз, на който май е председател именно Михайлов. Но лекциите ги води Боян Първулов. Курсът е започнал декември, но аз отидох януари, защото там, където се записах не благоволиха да ми кажат на време. Но тази седмица дойдоха още нови и може би още приемат, въпреки че "изядохме" половината учебник. Ако Ви интересува ще дам координати.
Гледах и обяви за курс в "Пчеларски вестник", но ще Ви го сканирам по-късно  Peace

Ето и обявата от вестника:

Координати мога да дам на ЛС.

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 11:31 от queen_bee

# 632
Благодаря Queen,сигурно е интересно,практика включва ли обучението?
И къде мога да пиша на ЛС,съжалявам за въпроса но...предупредих че съм новобранец Wink

# 633
Опитах се кача снимки,но не стана?

# 634
от както е новата версия не съм качвала снимки и не знам дали има проблем или не. Петър84, от къде искаш да ги качиш?
Трябва да са в сайт някъде и от там да вземеш данните.

# 635
Честит празник на всички пчелари и пчеларки тук Simple Smile Днес се почита Св. Харалампий, който е покровител на пчелите и пчеларите Simple Smile

# 636
от както е новата версия не съм качвала снимки и не знам дали има проблем или не. Петър84, от къде искаш да ги качиш?
Трябва да са в сайт някъде и от там да вземеш данните.
От цифров фото апарат

# 637
няма как да стане директно от апарата.
Трябва първо да качиш снимките някъде в нета и от там да се вземат данни.

ето тук е указано как може да стане http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0

# 638
Честит празник на всички пчелари и пчеларки тук Simple Smile Днес се почита Св. Харалампий, който е покровител на пчелите и пчеларите Simple Smile

със закъснение честито и на теб и на всички останали пчелари  Simple Smile

# 639
  • София
Здравейте отново!
Интересувам се от чисто нови тенекии за мед. Ако някой от вас си е взимал, моля да ми пише на ЛС!

Иначе в неделя посетих пчелина, от всички кошери излитаха пчелички и доста се връщаха с прашец  Sunglasses

# 640
  • welcome to the Jungle
Здравейте  amiiii !
Имам едно спешно питане - един рояк си беше намерил тих пристан на доста неподходящо място - в една барака в съдънк. Та прибрахме роя в кошер както си му е реда, но се налага да преместим кошера на около 50 м от сегашното му място (а кошерът в момента е върху съндъка). Един приятел-пчелар ме посъветва да го местя вечер ( за да са се прибрали всички пчели) и да го оставя затворен следващия ден. Друг опитен пчелар твърди, че нямало проблем даже и да не ги затварям, само вечерта да го преместя.  newsm78

Що да сторя? smile3502

# 641
  • София
Здравейте!
Наскоро си купих мед от Клисурския манастир.
Стоя известно време в шкафа докато тази сутрин го отворих и забелязах един дебел слой най-отгоре на буркана - нещо като олио  newsm78
Какво би могло да бъде това?
Ето и снимки:

# 642
Според мен е започнал да се разтопява от топлината.

# 643
  • София
blackcat6, благодаря за отговора   bouquet Винаги се съмнявам когато купувам за първи път от някъде Simple Smile Определено био меда ми допада повече като аромат и вкус обаче  Heart Eyes

# 644
Здравейте,спешно трябва да си купим пчеларски екип,препоръчайте ми сайт за онлайн покупка.

Общи условия

Активация на акаунт