Пчеларство 2

• 125 717
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
Здрасти горска Simple Smile, писах ти на лични преди няколко дни, но може и да не си го видяла.

ехооооо, другите къде сте?

# 331
Вадим мед уж последно преди зазимяването:))

# 332
БО Stop Hug, сега го прочетох не бях видяла че си писала, ние сега вадим по малко картофи ,подхранваме    новите кошери ,варим лютеници и сладка и зимата ще си живеем .( остава да е вярно за живее нето става на въпрос).

# 333
Palii, добре дошла!  Peace
пчеларка ли си? Сподели нещо за себе си - от къде си, колко кошера имате... ако имаш желание разбира се.   Simple Smile А ако приемаш, мога да ти допълня колекцията от природни илачи в блога... при упорита детска кашлица.  Peace

Горска
, знам аз, че живот ще си живеете и само червено винце ще ви липсва.   Wink

Галикот мълчи и се спотайва... никак не се хвали...  Wink

А за Кенга да не говорим... и тя дума не обелва :xarms  Wink

# 334
здравейте:) Бо ще се радвам да допълниш блога ми .Събирам всичко пробвано и ефикасно с пчелни продукти.
Да и аз уж се пиша за пчеларка,но то нашето е по скоро чудо....

# 335
... то нашето е по скоро чудо....

сподели, ако не е тайна  Simple Smile

1. рецептата е против упорита кашлица - при синът ми подейства, когато му давах най-различни лекарства, но кашлицата му все си оставаше и накрая самата лекарка ми каза тази рецепта:

На хартия с големина, колкото гърдите на детето се намазва тънък слой мед и се посипва със сода бикарбонат /тя неутрализира киселинното действие на меда/. Залепва на гърдите му и се слага по-тясна блузка, за да прилепне хубаво. Така се преспива и на сутринта измивате детето.
Тази процедура се прави около 7-10 дни.

2. Пак при упорита кашлица и пак дадено като съвет от докторшата ни и отново изпробвано от мен с положителен резултат е и:

напоява се парче памук с йод и се намазва гръбчето на детето под формата на решетка, като се избягват гръбнака и бъбреците. Ивиците с йод са на разстояние около 2см една от друга.

При малкия ми син се получава нещо като две ивици вертикални и две хоризонтални на всяка една от плешките. Рецептата не е с мед, но също е много ефикасна.

# 336
Благодаря Simple Smileза рецептите ще ги публикувам.
Относно нашето пчеларство бяха 5 станаха 50 и за 6 години вече са 256...кошера

# 337
ехееее, 256... браво на вас  Peace, след още 6 години - 1256  Laughing

# 338
  • Сливен
[А за Кенга да не говорим... и тя дума не обелва :xarms  Wink

Тя Кенга вярно дума не обелва, но понякога наднича... Simple Smile
Хубаво ми е да ви виждам, но не знам какво мога да пиша. Ни да се хваля, ни съвети да давам. Само питам... Ето и сега - от две седмици преглъщам една питанка, ама ще я отправя накрая. 2 в 1 - хем ще изляза от списъка на мълчаливците, хем може и да намеря отговор. Wink
В началото на септември тръгнах да зазимявам кошерите. Отворих ги, прегледах ги, подхраних ги, сложих варотом. Обаче ми направи впечатление, че новата пчела, дето хванахме рой в началото на лятото, няма грам пило. На два пъти прегледах питите, но пило - никакво. На на другите сложих по 2 пити захарен сироп, на тази 3. Казах си - сигурно няма приток на нектар и затова майката не снася. 10 дни по-късно, обаче, пак нямаше пило. А пчелите - спокойни. И даже повече ми се видяха, но може да е защото я отварях привечер и всички да са си били в кошера. Тя тази пчела като цяло си беше маааалко по-нервна от другите две, но сега не се държеше по-различно от преди. Та се чудя какво да я правя?

# 339
Ехоооооооооооо,ама тихичко че кое време е вече  Embarassed
Жива и здрава съм Бо /нали ме видя  Simple Smile/ ама сега е едно такова време че не ми стига то лозя не едно а две ,то зимнина,на работа  а и пчеличките сложих им лентичките подхранвах и понеже в момента съм сама и съм и за мъж и за жена  newsm45 ама не остана да видим другата седмица момчето се прибира (моряк е).Да не казвам че всички проблеми и ремонти се налагат когато го няма я с автомобила,я с ел.уредите и каквото се сетите
Кенга аз рано на пролет и есента като подхранвам пчелите в сиропа им слагам ако не греша с името стартовит /като захарни кристали/ за активиране на снасянето на пило от майката и не съм имала проблеми с осаващите да зимуват пчели.
За отбелязване трите роя които успях да прибера тази година майките им се представиха отлично пилото беше плътно не беше пръснато и почти 2/3 от рамките изпълнени с пило.
Е за това късно време смятам да ви изоставям
Хайде приятни почивни дни на всички
Бо ако си във Варна да пием по кафе?

# 340
  Здравейте.Както писах преди, тази година реших да зазимя пчелите с магазина. Магазина беше почти пълен. Може би около 4/5. Извадих 4 пълни рамки и на тяхно място сложих празни- изградени. Другите ги оставих за да имат повече храна за зимата. Не зная дали е правилно. За отбелязване, бяха много спокойни. Летяха доста усилено и носеха прашец. Ръцете и гащеризона бях напръскал с оцет и не зная дали това не е причината за тяхното спокойствие

# 341
Здравейте на всички Hug ,Кентга ние също имахме такъв случаи, решението е купуваш си оплодена майка  смачкваш старата и след 5 часа слагаш новата .Сега от две седмици в един кошер няма пило ooooh! ,пчелите намаляха и не можем да намерим майката а и те не залагат маточник .Утре внимателно ще се занимаваме с него.  newsm78

# 342
  • София
Как съхранявате рамките с восък през зимата?
Ние сме ги опаковали в дървени сандъци и кашони, но все пак могат да минат вредители.

Ореховата шума не знам дали ще е достатъчна.

Набрахме едни силно ароматни плодове от нещо близко до хвойната, (кипарисово дърво), ще ги начукаме и между рамките...

Някакви други идеи?

Срещу гризачите също?! Помещението е сухо, на вятър.

# 343
 StopНие съхраняваме също с орехова шума ,но не знам newsm78 от къде научихме че помещението където се съхраняват се напушва със сяра и от четири години така го правим.Даже сярата стои в стаята където са питите.

# 344
Слагаме ги в един кошер с два магазина отгоре /имаме си свободен за тази цел/ и го завиваме с голям найлон /супер голяма торба/ и запалваме сяра да тлее вътре, и вързваме торбата. След две седмици пак. Помещението в което стои този кошер е доста студено през зимата и няма как да оцелее нещо, ако се е появило случайно в периода от опушването до студа.
Отделно орехова шума слагаме в помещението и между питите, но само тя не е достатъчна против молците.
Може и да бъдат в някой стар хладилник или фризер. При минусови температури всичко умира, после като се изключи и да си останат вътре. Няма как да припари нещо до пролетта, ако не се отваря.

Бо ако си във Варна да пием по кафе?

сега съм по-свободна, че по време на празниците лудницата у дома беше пълна!  Crazy Мятах едни тави и тенджери...  Laughing
Звънкай!

Последна редакция: вт, 27 сеп 2011, 08:46 от Бо_

Общи условия

Активация на акаунт