Хидротубация - Цветна снимка !! Да поговорим за болката

• 88 418
  • 714
  •   1
Отговори
# 165
Мен ме накараха да пия доксициклин 7 дни преди снимката. Но така и не ми обясниха защо...

# 166
# 167
Кафенце, мерси за снимковия матрЯл. Сега като ги поразгледах хубаво се поуспокоих, че тръбите са ми наред .

# 168
Кафенце, благодаря за инфото - полезно е.  bouquet

Макар, че като прочетох как ще протече процедурата и какви инструменти ще ми пъхат, и ми се догади...предстои ми в четвъртък Rolling Eyes

Но истината е, че много повече се страхувам от резултата, отколкото от болката Confused Дори ужасно се страхувам...

Знам, че ще боли, но всичко ще изтърпя в името на каузата, само Господ да е благосклонен към  нас и да ни благослови да си имаме детенце. Praynig Praynig Praynig

# 169
  • София
Момичета, и аз да се отчета, като прясно-прясно минала през  процедурата Цветна снимка.
Истината е, че съм много издръжлива на болка, но дали защото бях изпила само един аулин,  и не слагах никакви свещички, болката беше много силна.
Резултата беше "Проходимост и на  двете тръби, като лявата пропуска малко по-бавно".
Съветвам всички момичета, колкото и да смятат, че са издръжливи на болка, нека приемат  обезболяващи, и свещички за отпускане на мускулатурата преди това.  Не си заслужава да минеш през силните болки, при положение, че може да си го спестиш. 

Надежда - дано резултата ти е добър! Понеже  знам, че си карала хламидия, искам да  знаеш, че аз преди няколко  години също прекарах такава инфекция, но както виждаш резултата от  снимките ми е добър!   

# 170
# 171
  • в сърцето на моето Слънце
Кафенце, благодаря за инфото - полезно е.  bouquet

Макар, че като прочетох как ще протече процедурата и какви инструменти ще ми пъхат, и ми се догади...предстои ми в четвъртък Rolling Eyes

Но истината е, че много повече се страхувам от резултата, отколкото от болката Confused Дори ужасно се страхувам...

Знам, че ще боли, но всичко ще изтърпя в името на каузата, само Господ да е благосклонен към  нас и да ни благослови да си имаме детенце. Praynig Praynig Praynig

Ох, и аз така бях като прочетох тази статия. Само като си представях как ще ми защипят живото месо и полудявах! Успокой се, не е толкова страшно. Докато чаках за снимката пред рентгена се заклех, че ако не е така страшно както очаквах ще разкажа на целият свят! Е не е! Ужасът преди процедурата е по-голям! Не напразно лекарката ме попита колко съм чела из форумите, аз бях парализирана от страх! Всичко минава бързо, боли като при много болезнен цикъл, но като дишаш дълбоко поолеква. Самото промиване и защипването не ги усетих. Като при цитонамазка долу горе, леко неприятно е. Най-важното е че всичко минава много бързо. Аз бях слагала профенид свещички вечерта, сутринта и точно преди снимката, както и изпих по един спазмалгон и но-шпа 20тиан минути преди самата снимка. Желая ти успех и най-вече хубав резултат!  Hug

# 172
  • София
Здравейте,
Аз също като прясно минала през цветна снимка мога да споделя впечатление. Отидох с нагласата, че изобщо не ме интересува дали ще боли или не, защото знаех, че няма да е продължително. Не съм пила никакви обезболяващи преди това, не са ми слагали никакви упойки, не съм пила нищо и след това. От цялата процедура ме болеше заради интсрументите, с които захващат шийката, течността не я усетих изобщо. При това се оказа, че съм с една напълно запушена тръба и втората нагъната и пропускаща слабо. След процедурата усещах тъпа болка в областта на шийката и ниско в корема, която отмина след около час-два. Изобщо не е страшно (дори и да има запушвания), стига да не сте се панирали предварително.
Успех на всички, на които им предстои Simple Smile

# 173
Благодаря ви момичета  bouquet

След процедурата ще разказвам - дано нося добри новини Praynig Praynig Praynig

# 174
  • София, Бургас
Еми и аз ще споделя за втората ми цветна снимка, която беше вчера..боля ме точно толкова колкото при болезнен цикъл и продължи 2-3 минути...часът ми беше за 9:30 и в 10:20 бях вече на работа..през деня чувствах леко неразположение, но без болка..днес даже нямам зацапване..в четвъртък ще посетя моята лекарка, за да решим какво ще правим по-нататък, защото доктора, който ми я разчете каза, че не са запушени, но имам сраствания.. Rolling Eyes

# 175
Здравейте!Имам следния въпрос към вас,може би сте го коментирали в темата,но на кой ден от МЦ е най добре да се направи хидротубация?Предварително Ви благодаря за отговорите  bouquet!

# 176
  • София, Бургас
Здравейте!Имам следния въпрос към вас,може би сте го коментирали в темата,но на кой ден от МЦ е най добре да се направи хидротубация?Предварително Ви благодаря за отговорите  bouquet!

На мен първо искаха да ми правят хидротубация и ми обясниха, че се прави между 7ми и 11ти ден и при условие, че ти е абсолютно чист ден, защото рискуваш да си навлечеш ендометриоза..така ми каза моято лекарка..при мен например имаше леко зацапване на седмия ден и се отказахме..

# 177
и мен ме чака това тези дни ще споделя как е минало  Peace

# 178
Здравейте,

Току-що се връщам от ЦС. Болеше, но е от онези болки, които моментално се забравят. Силно преувеличено ми се струва...По-скоро манипулацията е свързана с неприятно усещане, отколкото с болка.

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 15:24 от ***Надежда***

# 179
  • София
Здравейте,

Току-що се връщам от ЦС. Болеше, но е от онези болки, които моментално се забравят. Силно преувеличено ми се струва...По-скоро манипулацията е свързана с неприятно усещане, отколкото с болка.

Надежда,  мисля, че е меко казано неуважително да си позволяваш  да коментираш изживяванията на други жени с думите  "силно преувеличено".  Не всеки има праг на болка и на чувствителност като твоя.  Някои жени се гърчат  от болка на стола, без да имат каквито и да било  проблеми с тръбите. Други, имат запушвания, и не усещат почти нищо. 
Радвам се, че си забравила бързо болката, но за съжаление аз, не  от силно преувеличаване  лежах 3 часа в нас след  процедурата.   Повярвай ми, не отговорих толкова  подробно на всичките ти питания, само защото съм искала да те уплаша.

Общи условия

Активация на акаунт