Хидротубация - Цветна снимка !! Да поговорим за болката

• 88 438
  • 714
  •   1
Отговори
# 75
Месечинка виторога, при мен ЦС не ме боля ВЪОБЩЕ. Нямах никаква упойка и не съм пила нито аулин, нито нищо. Да, усетих боцването, когато защипват шийката, но то е съвсем слабо, много лекичко, търпи се. След това усетих натиск, все едно някой ми беше седнал на корема и след това зачаках да почне да ме боли, при което всички излязоха от стаята. Казах си: ми след като излизат значи отиват да пуснат рентгена- стандартна процедура- но това значи, че са ми влели констрастното вещество, занчи вече трябваше да ме боли, а не ме болеше изобщо. И докато си мислех тези неща ми казаха,че съм готова. 2 бяха неприятните неща- наложи се сама да си държа краката, защото рентгеновата маса не е магаре и нямаше места за краката и освен това беше много студено. Това с държането на краката е кофти, защото създава допълнително напрежение в мускулите на таза и вкарването на спекулума е по трудно, но нищо повече. Е, и мало изтръпваш де.
А за Александров ще ти кажа защо аз не искам да ходя при него- малко off topic, но набързо. Може да е най- добрият, но вече е много изморен и изнервен. Много! Не можеш да си запишеш час- отиваш и чакаш 3-4-5 часа. Той като излезе от кабинета си, го награбват поне 10 жени. Ако вече си започнала процедура ще имаш примерно фоликулометрии по време на стимулацията- за тях записват часове- отиваш примерно с час 10 часа- минаваш кам 14 часа. Само за информация една фоликулометрия отнема точно 5 минути със събличането и обличането. И накрая базата е пълна мизерия, има и хлебарки. Това от мен. Само да кажа, че това е мое лично мнение- не искам да отказвам никой, който е решил да ходи при него или да агитирам да се ходи при него. Само споделям факти как стоят нещата.

# 76
Здравейте, момичета!

Питането ми не е точно като заглавието на темата, но не ми се ще да пускам нова само за него. Искам да ви попитам наблюдавали ли сте след ХТ/ЦС в същия цикъл липса или закъснение на овулацията, респ. закъснение на менструацията? Защото при мен май се случва точно това  Rolling Eyes

И за да не е спам, ще напиша как мина и при мен хидротубацията - много силна бока, но много за кратко, само при пукането на балона с течността. Чак в коридора се чуло... Embarassed След това не ми се виеше свят, станах си веднага на минутата, бях много добре, боля ме само първия половин час. Все пак, преди процедурата бях пила аулин и но шпа (+ задължителната обилна закуска и кафе), а през деня продължих с но шпа по препоръка на лекарката. Бях на работа и изкарах един нормален ден. Резултатът при мен беше проходими.

# 77
  • Близо до морето :)))
Apr и при мен след ЦС се получи закъснение на овулацията от 5 дни следователно и цикъла ми закъсня с 5 дни. Не знам дали е следствие на това и друг път ми се е случвало макар и доста рядко, но факт е че точно след снимката имах закъснение.

# 78
Месечинке, стига си събирала. Колкото повече инфо, толкова повече си товариш психиката.
мога да кажа същото, спри да го мислиш и действай, ясно е че при всеки човек е различно  Peace

# 79
Apr и при мен след ЦС се получи закъснение на овулацията от 5 дни следователно и цикъла ми закъсня с 5 дни. Не знам дали е следствие на това и друг път ми се е случвало макар и доста рядко, но факт е че точно след снимката имах закъснение.

kremmito, благодаря. И при мен засега закъснява О., но ще видим дали изобщо ще я има, де. Ще се отчета. Трябваше вече да се е случила, но я няма. Няма и фертилна ЦС засега, така че ако въобще има О. ще закъснее с поне 5 дни. Това не е типично за мен, така че предположих, че може да има връзка с процедурата.  Rolling Eyes

# 80
  • София
Правила съм хидротубация при д-р Владимиров. Противно на страховете ми, изобщо не болеше.

# 81
Момичета, една вметка от мен- има разлика между ЦС, или още т.н. хистеросалпинография и хидротубация. Разликата е в контрастното вещество и в апаратурана. При ЦС правят снимката на рентген, а при хидротубацията се използва ултразвук. Казват, че хидротубацията е по- щадяща процедура, с по- малко болка, но дава по- малко информация за състоянието на тръбите. Докато при ЦС нещата се виждат по- добре. 

# 82
  • София
Момичета, една вметка от мен- има разлика между ЦС, или още т.н. хистеросалпинография и хидротубация. Разликата е в контрастното вещество и в апаратурана. При ЦС правят снимката на рентген, а при хидротубацията се използва ултразвук. Казват, че хидротубацията е по- щадяща процедура, с по- малко болка, но дава по- малко информация за състоянието на тръбите. Докато при ЦС нещата се виждат по- добре. 
Ние това го знаем, а за щаденето и двете могат да болят много, всичко е индивидуално и зависи и от лекаря, който прави манипулацията  Rolling Eyes

# 83
  • Варна
Момичета, тези обезболяващи може ли да си ги самоизпиша, нищичко не ми споменаха в клиниката за тях. Казаха, че биели някаква упойка, за да обезболят поставянето на инструментите, но вливането на контрастното вещество не се обезболявало - за АГ Варна става дума. Та се чудя да се обадя ли да питам, или на своя глава да пия поне един аулин?

# 84
Здравейте, момичета!
Аз в понеделник на 14.02 съм на ЦС в АГ Варна. Дано мине леко и да има добри резултати. Ще пиша след процедурата, стискайте палчета!

# 85
Месечинка виторога забравили са да ти кажат за Аулина. Да можеш да пиеш Аулин спокойно- пий един сутринта преди да отидеш. На мен лично Ани ми беше казала да взема и аз го изпих 30мин. преди да отида- естествено чакаш за самата процеудра там още време  Crazy Това обезболяващо, което го слагат за да не се усещат инструментите незнам колко действа, защото опрделено се усеща и си има болка ! Пожелавам ти най- хубавия резултат и минимум болка  Praynig
Addict   съжалявам да прочета, че ти се налага ЦС- стискам палци да мине леко и безпроблемно при теб и естествено хубав резултат  Praynig

# 86
  • Варна
Благодаря Hug
Да минава и заминава вече, че да не го мисля. Днес си взех резултатите за хламидия, отрицателни са и толкова ми олекна, че дори не мога да се замисля за ЦС. Но утре сигурно ще умра от страх ooooh! Но щом толкова хора са го преживели, аз къде ще ходя Crazy
Addict,
за малко да се засечем значи. Мен ме питаха в петък или в понеделник искам, но при мисълта да си отровя събота и неделя с размисли и страхове реших да е утре. Стискам палци и на теб Hug

# 87
Веси, за жалост така се получи. Надявам се обаче после нещата да се развият както при теб. Praynig Praynig Praynig 
Месечинка, ще ти стискам палци утре! Моля те пиши след това тук, да споделиш и твоите усещания.

# 88
  • София
Искам да потвърдя, че снимката може да не се усети ИЗОБЩО! Нито напрежение, нито болка, нито нищо! (оказаха се проходими, иначе не би било същото). Подпомогнах се с три свещички Профенид и един аулин половин час преди това, но и след като мина действието им, пак нищо не почувствах. Явно това помага, пък и бързината и сръчността на лекаря. Имам вече трети ден леко зацапване (не кръв, някакви дребни остатъци), но това си е нормално.
Пожелавам на всички с предстоящи манипулации да е като при мен. Язък за тоя страх, с който сами предварително се надъхваме с четене на страшни истории Laughing

# 89
Здравейте! Правила съм и и хидротубация и цветна снимка. Съвсем искренно ви казвам, че изобщо не боли. Но трябва да се отпуснете и да не мислите за процедурата в момента. Трудно е, но резултатът е най важен:).

При мен и двете тръби са проходими, като дясната е леко огъната, но всички лекари, които гледаха снимката ми казаха, че това не е проблем....все още търсим нашия проблем. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт