Хидротубация - Цветна снимка !! Да поговорим за болката

• 88 396
  • 714
  •   1
Отговори
# 630
Да споделя и аз, миналия месец правихме хидротубация резултата- непроходими тръби със съмнение за  хидросалпинкс. Да отбележа само, че лекаря имаше предположение и за спазъм на тръбите.  Вчера правихме цветна снима и да благодаря на Господ тя показа две напълно проходими тръби, без забележки. Самата снимка мина много леко и без никаква болка.
Искам да кажа, на всички да не се отчайват и да не губят надежда. Аз лично преживях много трудно новината от хидротубацията.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 631
Мили момичета,
От личен опит искам да споделя с вас,че няма нищо страшно в цветната снимка.Това е просто една рутинна процедура.
Аз отидох много уплашена в деня на снимката.Четох че много боляла,че припадали от болка....нищо подобно.Усеща се просто едно боцкане,което е еднократно и нищо друго....всичко приключва за 15 минути.
Не се плашете.Няма нищо страшно.
И не забравяяйте - надеждата умира последна  Hug
Успех на всички ни в борбата към бебчо  Praynig

# 632
Венушка,надявам се резултатът да е добър от снимката  Peace

# 633
Резултата от снимката е частично запушена дясна тръба.Пропуска контраста,но много малко.Другата тръба  пропуска без проблем.
Слез цветната снимка направих една лапароскопия,която пък показа,че всичко е ок и че и двете тръби си пропускат.Но доктора каза,че самата тръба отвътре нямало как да се види понеже била тънка колкото пълнител на химикал.Т.е огледали са около тръбите и маткатата.Всичко е наре-няма сраствания.
От  онзи ден съм на Клостилбегит за стимулация на овулацията.На 02.06 ще бъда на фолукуметрия и ще ми поставят  Прегнил 5000.
Ат на 06.06 почвам и дуфастон.
Дано всичко е наред и да видя вече така желаните  EFP  Praynig

# 634
Здравейте,
Преди месеци споделих за моята болка. Минах една инсеминация и резултат отрицателен. Сега ми направиха цветна снимка, всичко е наред, нямам проблеми с тръбите. Проблемът е, че нямам нормална овулация. Множество фоликули се развиват, но не се отделят и не растат. Това постигнахме с стимулация с хапчета и инжекции. Та въпроса ми е, след цветната снимка, която е с добри резултати нужна ли е и лапароскопия? Доктора не ми предлага, а и аз от притеснение не попитах. Или лапароскопия се прави след като се установи проблем с цветната снимка? Как мислите дали втори път със стимулация би имало успеваемост инсеминацията? Много съм притеснена, отчаяна.

# 635
Хормоните ти как са, правила ли си Инхибин и Антимюлеров хормон, аз поне не виждам смисъл от лапароскопия след като явно проблема не е в тръбите.

# 636
  • гр. София
Момичета помагайте. Къде в София могат да ми направят ЦС с анестезия и ако се обадя да запиша час да имат възможност да ми я направят към края на месеца?

# 637
Момичета помагайте. Къде в София могат да ми направят ЦС с анестезия и ако се обадя да запиша час да имат възможност да ми я направят към края на месеца?
Не искаш ли в Надежда,като бъдещ техен пациент..

# 638
  • гр. София
Ами искам ама искам и да подам да текат документите по фонда. Ноември става вече много далече.

# 639
Шоколадче преди снимката трябва микробиологията, уреаплазмата и микоплазмата да са отрицателни. Иначе цветната снимка се прави до 10 ден на цикъла.

Прочети назад в темата за лекар. Аз си я правих при д-р Василева във Вита.

# 640
  • гр. София
Пуснати са тези изследвания, в очакване на резултатите съм.  Simple Smile
Във Вита миналата година ми правиха конизацията. А за ЦС във Вита може ли с анестезия?

# 641
Василева на мен ми каза че предпочита да я прави без, за да може да й кажеш когато те заболи и да не вкарва прекалено бързо контрастта. Ако има запушване така може да ти спука тръбата. Най-добре й се обади. Тя може да ти даде най-точна информация Simple Smile

# 642
  • гр. София
Благодаря ти!   bouquet

# 643
Василева вече трябва да ми отчита процент от цветни снимки  hahaha

# 644
Сигме ти ли си нейния агент Simple Smile Wink

Общи условия

Активация на акаунт