Отговори
# 90
и гледай да не се обезводни
Когато Мите беше така бях взела глюкоза и давах на 5 мин по 1 лъжичка и чай от шипки основно за да не се обезводнява.
При него температурата винаги е така - с ледени ръце и крака.

# 91
Да, Клеми е права. Ако не я свали, панадола за мен е измислена работа за висока темпеартура, купи свещички. Само че не помня как се казваха.

# 92
  • София
Ним слагай на челото компрес от вода с оцет и го сменяй по начесто,също вържи две кърпички напоени на ръцете. Не давай Хексалгин ако вече си дала панадол,изчакай, трябва да мине малко време да спадне....можеш да слажиш и свещичка ако имаш........съблечи я да не е много навлечена....това се сещам за сега..........И се успокой има такъв вирус който протича само с висока температура, Рая го изкара миналата седмица.

# 93
  • София
Хексалгин не смея да давам, защото се страхувам от реакция. Аз когато съм така, искам да съм завита добре и я завих и нея. Ще й разтрия краката с ракивя и ще се опитам да сложа студена кърпа някъде по сгъвките. Като й се сгреят крайниците и започнат да горят, вече ще се успокоя, защото там знам как да действам, ама сега съм в паника.

# 94
  • София
barbi , освен да ти предложа виртуална прегръдка, не знам какво друго да направя.  Hug Няма ли начин да натиснеш баща й да си изпълнява задълженията към детето. Знам, че повечето майки не искат да "се молят" и не настояват за това, но аз не съм убедена, че това е по-доброто в случая. Щом от сега се скатава има голяма вероятност за вбъдеще да се отдалече все повече от Рая. А е хубаво човек да има двама родители до себе си, така че не го освобождавай от задълженията му доброволно.
Майка ти няма ли как да помага, преди нали идваше?

# 95
Ним, вчера Биш беше с 39, 5 и посиняла уста и ледени крайници. Аз в такива случаи давам много течност- изпи три фреша с портокал и грейпрфут и и даход Нурофен. Свали я за 20 минути  Peace Не се шашкай, а давай тености Hug Тази сутрин беше добре и все още е Praynig

# 96
  • София/Варна
Ним, аз при висока Т се опасявам за главата основно и наблягам на мокрите компреси на челото. Иначе всички други методики девойките преди мен са ти ги казали.

Сту, да ти е живо и здраво името! И ти заедно с него!!!
Дано Биш не ти създава нови поводи за безпокойство.

# 97
  • Русе
Ним - незнам какво да те посъветвам  Hug аз в такива ситуации на висока Т успявам единствено и пак с мъка да тикна свещичка ( Ефералган или Панадол )  дано бързо овладеете положението  Praynig

Светле - нека всичко е ОК  Praynig

Барби - дано Рая успее безпоблемно да приеме новото местене  Hug

В колкото и да ги сложа преди 11 не заспиват. За това между 10 и 10:30. И после се почва -жаден съм, гладен съм, пишка ми се, идвам да те целуна за лека нощ (последното се повтаря поне 3 пъти)...

И ние заспиваме около 23ч, а започваме да се слагаме от 22 - 22:30ч - при нас има и друго, неискам да легна на вашето легло някой да дойде при мен  Crazy - разказваме или четем приказки. Ако се излъже да легне до нас, докато заспи гледа ТВ и после го местим и така.

Снощи четохме "Храбрия оловен войник" - те онзи ден имаха куклен театър в градината и  го гледаха. После искаше "Дивите лебеди" или "Грозното патенце" , но ми се сториха доста дълги за четене в 22:30ч., че се примири с приказка за "Хитър Петър". По принцип много ги помни и понякога неиска да ги четем, а да ги разкаваме  Rolling Eyes ( затова влиза в рола баща му, а когато сме на село свекърва ми ) От тази поредиця четем "Лисанка хитранка" и "Житената питка" http://www.fiut.bg/index.php?option=com_virtuemart&page=shop … &limitstart=0  - всяка една книжка съдържа по 4 различни приказки. Всичко обаче е по негово желани, когато пожелае сяда и четем, когато неиска не го насилвам.
Вчера след градина седна да рисува чудовища ( както той си вика на драсканиците ). Реших да пробвам да му спра вниманието на книжките за оцветяване и да покажа как да рисува в рамките на картиката. ( защото обикновенно ги подхващаше преди време за малко и ги зарязваше надраскани ) Успя и му е интересно, но ще търся хубави моливи за целта, че с фулмастрите много забива на едно място и чак страницата се намокря и протрива  Simple Smile
Франклин не го четем, но всички филмчета, които съм смъкнала за него ги гледаме вече повече от година и не му омръзват  Crazy

Хайде, че много се отплеснах нещо  Laughing

# 98
Ним, пробва ли Колева да намериш? Може да каже какво хомеопатично да дадеш?

# 99
  • София
С една чаша хладен сок успяхме да овладеем температурата до 37.8 и в момента пак спи. Молих я да й дам сладолед, действа безотказно, но не пожела да хапне. Явно и панадолът е почнал да действа. След един час отиваме при педиатърката. Благодаря ви за подкрепата.

# 100
  Ним,стискам палци да не е нещо сериозно!  Praynig

# 101
Ним голямо гуш от мен и дано се разминете само с тази Т Hugх Моят съвет е хладки компреси на прасците (действа безотказно)  Peace
Барби, Мимозка и на вас ви пожелавам много душевна сила, че хич не ви е леко.
Селма сигурна съм, че един ден ще се гордееш с Алекс  Hug
При нас нищо ново - двете диванета ми стопяват лагерите, но пък има толкова щастливи и забавни моенти. Отдавна спрях да се връзвам дали е изчистено, подредено и т.н. Гледам да имам възможност да прекарвам повече време с тях.
Веско започна да се отпуска в детската, да взема участие, да говори непрекъснато и т.н. Танцуването му доставя голямо удоволствие, вече твърди, че има приятелчета детската. Все още продължават драмите с Юлето - всяка сутрин имаме изисквания за ризата/блузата, гащите, чорапите, че Юлето да го хареса  Joy
Трябваше малкият да го оперират от пъпна херния миналата събота, само че се оказа, че и тримата мъже у дома от петък бяха на АБ, та сега ще изчакаме 10-тина дни и преди празниците явно ще свършим тази дейност.
Отосно приказките - всяка вечер ме посрщат с някоя книжка.Четеме редовно Мечо пух, Пинокио, "Бърборино"(много доро детско списание според мен  Peace), разните приказки в рими. Избягвам да им чета приказки за насилие, но като се замисля във филмчетата по ТВ, колк насилие има, че и нагледно, някак се чудя от какво ги предпазвам  newsm78 Както мъж ми е изрази "Това Картуун нетуърк не е нормална телевизия"  Mr. Green НАпоследък им купувам едни комплекти, които са за апликиране - голяма забава пада, особено като всички гониме Цеци, а той бяга с лепилото в ръка, без капачка и с обърнат отвор към пода Joy
Друга какво да се "похваля"  Rolling Eyes Вече съм с официална диагноза Бронхиална астма. Напоследък много осезателно успях да разберазащо трябва да си цениме дробовете и колко мъчително нещо е да не ти стига въздух. Към момента овладях положението, лошото е,че не знам докога.

# 102
Ним, стискам палци да не вдига повече температура и всичко да приключи бързо и безболезнено  Praynig
Манан, голяма прегръдка за теб  Hug
Барби, прекрасно те разбирам и ти съчуствам много относно бягащият от отговорности татко... Нашият татко се включва с грижи, взема Ева през седмица, в добри отношения сме, но когато стане въпрос за финанси, работата става грозна. Единственото, което засега сме установили като плащане от негова страна е таксата за градината. До края на годината се надявам да успеем с адвокатката ми да нагласим всички документи за развода, за да дишам свободно и да е длъжен да плаща издръжка. Не че има гаранция, че ще я плаща, но все пак може и да се постресне. Прегръщам те силно и ти пожелавам сили, кураж и никога не забравяй, че и на твоята улица ще изгрее слънце  Hug

# 103
Ним, щях да ти кажа и аз за сладоледа или студени плодове. Дано не вдига повече. Софи яде едиснтвено безмечен  (сорбет ) като е болна. 
Барби, Мимоза и от мен една виртуална прегръдка!
Ман, и на теб голяма прегръдка!
Моите лягат 19.30 и двете. Но Софи не спи следобед, а Ноеми махна сутрешния сън. Така имаме време да се видим с мъжОт като хората. За готвене и чистене изобщо не се втелясвам.
Сега се сетих за още една книжка с приказки, която често четем -Български вълшебни приказки от Николай Райнов. Карлсон също се уважава.

# 104
  • София; Дружбето
Уф, Ним Hug Hug чакам новините от педиатъра , дано е някой дребен вирус и до утре да е пушка

Общи условия

Активация на акаунт