Глоба за декларация 7

• 122 904
  • 1 010
  •   1
Отговори
# 780
  • Бургас
На 02.11.ми изтича срока за обезщетенията от тд борса,знам че тогава трябва да подам декларацията до края на месеца.Чета,че някои пращат по пощата с обратна разписка,тъй като нямат постоянен адрес,но аз имам временен адрес, с който съм се регистрирала в тд и нои.В такъв случай няма ли да мога пак с тази регистрация да подам декларацията в НАП,където живея, а не по лична карта?По какъв начин да попълня тази декларация при обезщетение?Благодаря предварително на отзовалите се!

# 781
Няма значение в кой град живееш и къде си по лична карта,навсякъде ще ти я попълнят.
Аз имам въпрос за изпращането на Д7 по пощата,за колко време я връщат?

# 782
  • В един копнеж!
Няма значение в кой град живееш и къде си по лична карта,навсякъде ще ти я попълнят.
Аз имам въпрос за изпращането на Д7 по пощата,за колко време я връщат?
Нищо не ти връщат. След една, най-много две седмици можеш да позвъниш, за да  си поискаш вх.номер на Д7 и да попиташ дали е разхвърляна по период.

# 783
Хм,тъкмо се навих да я пращам по пощата...Ако не връщат,тогава за какво е обратната разписка?Или да взема да я пратя по куриер...Изобщо нямам никаква идея какво да направя.

# 784
  • В един копнеж!
Хм,тъкмо се навих да я пращам по пощата...Ако не връщат,тогава за какво е обратната разписка?Или да взема да я пратя по куриер...Изобщо нямам никаква идея какво да направя.
Не, бе ,оле ти си прати един екземпляр и за себе си разпечатай още един да го имаш. Пусни си го по пощата, единият само, задължително с обратна разписка. Ролята на ОР е служител на НАП да се подпише и да отбележи датата на получаване, с което ти вече си сигурна, че документа е получен и че трябва д асе обработи. Ролята на ОР е и  ако кажат-такава не сте ни пращали. Опаа, не съм, ама аз имам подписана от вас ОР. Тъй че така си презастрахована.
По куриери НАП документи не приемат. Изобщо не практикуват с тях. Лично или по пощата с обратна разписка.

# 785
  • Бургас
Аз я изпратих по пощата и ми върнаха обратната разписка в рамките на седмица,че е приета о по-късно да се обадя да ми кажат вх.номер,тъй като чакали някакво известие от НОИ ,и тогава щели да я входират.

# 786
Благодаря за разяснението.Мен хич ме няма с тези работи Laughing

# 787
  • В един копнеж!
Мен пък сигурно ме няма в неща, от които ти разбираш  Grinning ...и така. За туй сме хора, да си помагаме кой с каквото може. Успех от мен!

# 788
Трябвало е да подам декл. 7 през януари 2013 г. -естествено и аз като вас не знаех въобще, че съществува такава декларация. Отидох в НАП (от Пловдив съм) преди няколко дни и я подадох - казаха, че няма да ме глобяват. Който не е подал декларацията, да отива смело и да пита дали ще бъде глобен. Стискам палци и в другите градове да не налагат глоби!!!

# 789
По принцип за Д7 не глобяват, не че не трябва, а просто не го правят, понеже се касае за безработни! Но това да не ви успокоява, подавайте си декларациите в срок! Peace

# 790
  • София и там където не се пуши
По принцип за Д7 не глобяват, не че не трябва, а просто не го правят, понеже се касае за безработни! Но това да не ви успокоява, подавайте си декларациите в срок! Peace

Ама то, ако четеш назад, с подадени декларации преди години и се заяждат.

# 791
  • Sofia
и тази ли година пак трябва да подавам

# 792
Подава се еднократно. Ако после започнеш работа някъде и след време пак ти се налага сама да си внасяш осигуровките, тогава се подава отново.

# 793
  • Sofia
значи направо да си внасям осигуровките,така ли...

# 794
  • В един копнеж!
Тази Д7 се оказа, че се подава при всяка промяна на статуса-безраб.-работещ, и обратното. Защото когато не работих я подадох. И аз спокойно, че всичко си отива на мястото. По едно време зацепвам да погледна как стой въпросът с ЗОВ и...ухуу, работните ми месеци стоят непокрити от към здр.вноски. като се попаде такава, вкараните пари, ги обвързаха. Сега, ако пак стана безработна, пак трябва да подам нова Д7, затова че аз сама ще продължа да ги внасям...Капиш?  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт