Глоба за декларация 7

• 122 885
  • 1 010
  •   1
Отговори
# 795
значи направо да си внасям осигуровките,така ли...
Да. Щом вече си подала веднъж декларацията и продължаваш да се водиш безработна, тази година не подаваш нищо ( и не само тази година, но и за целия период, докато започнеш работа).

ai_vi, когато си намериш работа, работодателят подава други документи, и автоматично ти се променя статусът. По-скоро е станало някакво объркване при документите на работодателя.  Досега 2-3 пъти съм си започвала работа след като съм била безработна и не ми се е налагало да подавам декларация при започването.

# 796
  • В един копнеж!
значи направо да си внасям осигуровките,така ли...
Да. Щом вече си подала веднъж декларацията и продължаваш да се водиш безработна, тази година не подаваш нищо ( и не само тази година, но и за целия период, докато започнеш работа).

ai_vi, когато си намериш работа, работодателят подава други документи, и автоматично ти се променя статусът. По-скоро е станало някакво объркване при документите на работодателя.  Досега 2-3 пъти съм си започвала работа след като съм била безработна и не ми се е налагало да подавам декларация при започването.

Абсолютно възможно е!

# 797
Тази Д7 се оказа, че се подава при всяка промяна на статуса-безраб.-работещ, и обратното.   Flutter
Как така и обратното? Останах без работа - подадох декларацията, започнах нова работа и пак ли трябва да я подавам или само ако пак остана бе работа!

# 798
Декларацията се подава от всички, които са останали без работа и които ще внасят здравноосигурителните си вноски за своя сметка. Ако те назначат на работа- не подаваш.

# 799
благодаря addicted2U

# 800
  • В един копнеж!
Тази Д7 се оказа, че се подава при всяка промяна на статуса-безраб.-работещ, и обратното.   Flutter
Как така и обратното? Останах без работа - подадох декларацията, започнах нова работа и пак ли трябва да я подавам или само ако пак остана бе работа!
Под "и обратно" имах предвид от работещ към безработен. Съфорумка по горе каза, че при започване на работа, работодателят й е подал документа, но при мен това не се беше случило, та трябваше аз да подам Д7. Ако са ти минали 1-2 месеца откакто си започнала работа провери в сайта на НАП дали са ти покрити тези месеци откъм здр.осигуряване, и ако стоят висящи, значи липсва Д7, за да се обвържат внесените суми с месеците. В такъв случай отиди я подай.

# 801
Под "и обратно" имах предвид от работещ към безработен. Съфорумка по горе каза, че при започване на работа, работодателят й е подал документа, но при мен това не се беше случило, та трябваше аз да подам Д7. Ако са ти минали 1-2 месеца откакто си започнала работа провери в сайта на НАП дали са ти покрити тези месеци откъм здр.осигуряване, и ако стоят висящи, значи липсва Д7, за да се обвържат внесените суми с месеците. В такъв случай отиди я подай.
вече разбрах, благодаря ти - за щастие няма проблем при мен

# 802
Ей, ей, РАБОТЕЩИТЕ НЕ ПОДАВАТ Д7!!! Д7 е за възникване на задължение като самоосигуряващо се лице, а не като работещ за някого. Работодателят подава други документи, не Д7, а работещият за него не подава нищо.

# 803
Някой имал ли е следния случай: Неподадена декларация 7 и сега направо идва " Акт за установяване на задължения по чл 107, ал 3 от ДОПК" . Сега какво трябва да се направи, трябва ли пак да се подава декларация 7 и ще има ли още глоби ( минала е една год от възникване на обстоятелствата) newsm78

# 804
Някой имал ли е следния случай: Неподадена декларация 7 и сега направо идва " Акт за установяване на задължения по чл 107, ал 3 от ДОПК" . Сега какво трябва да се направи, трябва ли пак да се подава декларация 7 и ще има ли още глоби ( минала е една год от възникване на обстоятелствата) newsm78

Имаш тридневен срок за обжалване на акта. Пиши в жалбата, че считаш че акта е нецелесъобразен, защото е ненавременен. Изминала е повече от една година от извършване на административното нарушение. Поискай преписката да бъде прекратена на основание чл. 34 ал.1 от Закона за административните нарушения и наказания.

Цитат
Чл. 34. (1) (Изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., доп., бр. 102 от 1995 г. и бр. 12 от 1996 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., доп. - ДВ, бр. 39 от 2005 г., в сила от 12.08.2005 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 97 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 77 от 2011 г., доп. - ДВ, бр. 17 от 2013 г.) Не се образува административнонаказателно производство, а образуваното се прекратява, когато:
а) нарушителят е починал;
б) нарушителят е изпаднал в постоянно разстройство на съзнанието;
в) това е предвидено в закон или указ.
Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението, а за митнически, данъчни, банкови, екологични и валутни нарушения, както и по Изборния кодекс, Закона за политическите партии, Закона за публичното предлагане на ценни книжа, Закона за пазарите на финансови инструменти, Закона за дружествата със специална инвестиционна цел, Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти, Закона за дейността на колективните инвестиционни схеми и на други предприятия за колективно инвестиране, част втора, част втора "а" и част трета от Кодекса за социално осигуряване, Кодекса за застраховането и на нормативните актове по прилагането им и по Закона за регистър БУЛСТАТ - две години.

# 805
lu_lu, много ти благодаря, не е за мен. Възрастен човек пред пенсия е и много се притесни, не работи и това е огромна сума за него. Взел си е ПИК преди време и е оставил някакъв е-майл който разбира се не проверява и се оказва че там са му пратили искане за подаване на декларация 7, сега видяхме. Ще му подготвя една жалба, пък дано я уважат.

# 806
Ма-ле,каква работа!Тази декларация....Аз чак сега разбрах за нея!Мои познати също не знаят!
Как съм го пропуснала този момент???Сега какво ще правя?
От 2009г съм съкратена след  10г стаж,после плащане ДБТ,после почнах работа,като  ползвах и майчинство,после пак имах плащане от ДБТ.От 05.2012г -когато ми свърши обещетениято от ДБТ, сама  си внасям осигуровките,но както вече е ясно ,не съм подавла тази декларация!При проверка в нап-непрекъснати осигурителни права!За 2013г не съм платила    само за  12м.Имам слледните   въпроси:
1.Да подавам ли тази декларация изобщо?И за тази година срока май е минал-до 25.02?
Или да чакам да стане 05.2014, както някъде четох по чл.82-наказанието не се прилага,ако са минали 2г?
2.Ако я подам каква дата да се   пише в нея?
Ако   пиша датата  на прекратяане  на последния трудов договор ,то веднага сигурно ще  ми  сложат глоба!Ама нали от ДБТ пак плащат осигуровки/когато е с право на обещетения/,то тогава датата да е 05.2009г,а не от последния тд?
Ако  пиша от  01.01.2014 дали пак няма  да е съмнително?
3.Как  точно става подаването-документа се изтегля от сайта на нап и   се праща  по пощата с обратна разписка-2 екземпляра,така го разбрах!!!
Сигурно и други въпроси ще има,но сега така се обърках!Защо никой никъде не предупреждава!!!
Моля,Спешно за отговор!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 807
Не бях плащала осигуровки няколко месеца. Отидох в НАП, платих ги и ми дадоха декларация 7, която попълних на място и подадох. Казаха, че няма да ме глобяват. Така че смело - отиди и попитай дали има глоба. Най-вероятно няма да те глобят. Счетоводителка също ми каза, че не глобяват.

# 808
ти за  коя година плаща  осугуровките,декларацията за тази година ли ти е,за предишни години    имаш ли такава,от коя дата е?

# 809
За миналата година плащах, а декларацията я пуснах за тази година - никога преди това не съм подавала такава декларция.

Общи условия

Активация на акаунт