Въпрос за едни банкноти

• 6 478
  • 33
  •   1
Отговори
Здравейте!

Искам да ив попитам дали ви се е случвало.

Дават на баба ми пенсията в някакъв пощенски клон в гр.Казанлък и 4 от банкнотите по 50 лв са с изтрита линийка.Незнам коя точно линийка,вероятно тази лъскавата.съответно в голям маркет за стоки не и ги приемат.Тя се връща в пощенския клон и онази тъпанарка на гишето и казва,че не може тя да и е дала такива пари  Crazy Изкарва я,че лъже и иска да ги пробута  Rolling Eyes

Отва в някаква банка,да ги смени,но от там и казват ,че процедурата е сложна,трябвало някаква молба и до 2-3 месеца евентуално можело да стане.Добре де,а баба ми какво е виновна?От къде аджеба да знае и проверява тези линийки?Сега се оказва,че не може да си ползва част от парите и на никой не му пука.Иначе парите не били фалшиви,това поне са и казали в банката.
Другото ,което е,че можело евентуално в БНБ тук в Пловдив да и свършат тази работа.

Искам да ви попитам.На някой случвало ли му се е нещо такова?И БНБ дали ще се съгласи да и подмени парите?Все пак те са излезли от някоя банка,не са намерени на улицата.Не е справедливо някак си да ощетят така  точно пенсионер.
Знам,че скъсани пари подменят,дребни монети...дали ще подменят и такива с поизтрита линийка?

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 21:36 от elfi4ka

# 1
да , в клон на БНБ веднага ще й ги подменят .
важното е , че не са фалшиви .

# 2
да , в клон на БНБ веднага ще й ги подменят .
важното е , че не са фалшиви .

bouquet Ох дано!

Не,не са фалшиви,това поне са го проверили.

# 3
там дали има клон на БНБ обаче ?
ако няма ,
може да си ги внесе по сметка в някоя банка ( където има сметка ) , и да ги изтегли после ,
така ще й ги подменят на практика .

# 4
Точно това е,че там няма клон,а в друга банка не го искат.Така ,че не може и да ги внесе.

Идеята ми е аз да и ги подменя тук в Пловдив.За мен няма проблем,но дали не трябва тя лично да го направи?Може ли друг човек ,в друг град?

# 5
  • София
За мен няма проблем,но дали не трябва тя лично да го направи?Може ли друг човек ,в друг град?
Защо да не може друг човек, нали на банкнотите не пише 3те имена на бабата?
Това са пари, изпрани в някоя дреха. Когато по някакъв начин попаднат в банка от там ги унищожават защото холограмната нишка е прекъсната. Предполагам, че някоя пощаджийка ги е изпрала и след изсушаване ги е пробутала заедно с пенсията.
Предупредете бабата друг път да си взима пенсията с очила и да внимава какво и дават. Все пак и пощенските служители са хора и ....
Иначе за процедурата по смяна в банка не са я излъгали - минава над месец докато стане.
Изземат се с протокол и се изпращат в БНБ за справка.

# 6
тя е отишла и е искала да ги подменят ,
а да отиде и да иска да ги внесе в сметката си ,
това няма да й откажат , убедена съм .

иначе всеки може да ги смени , да .

# 7
За мен няма проблем,но дали не трябва тя лично да го направи?Може ли друг човек ,в друг град?
Защо да не може друг човек, нали на банкнотите не пише 3те имена на бабата?
Това са пари, изпрани в някоя дреха. Когато по някакъв начин попаднат в банка от там ги унищожават защото холограмната нишка е прекъсната. Предполагам, че някоя пощаджийка ги е изпрала и след изсушаване ги е пробутала заедно с пенсията.
Предупредете бабата друг път да си взима пенсията с очила и да внимава какво и дават. Все пак и пощенските служители са хора и ....
Иначе за процедурата по смяна в банка не са я излъгали - минава над месец докато стане.

Значи все пак мога да ги сменя в бнб пловдив веднага?

# 8
  • София
Веднъж ми се случи банкомат да изплюе немалка сума пари под форма на надупчени двайсетолевки.
След като се опулих, бързо ми просветна, че явно са от сватбена огърлица  Mr. Green.
За щастие банкоматът беше към банка, веднага влязох и тъй като умея да бъда доста настоятелна, просто ми ги смениха.

# 9
Веднъж ми се случи банкомат да изплюе немалка сума пари под форма на надупчени двайсетолевки.
След като се опулих, бързо ми просветна, че явно са от сватбена огърлица  Mr. Green.
За щастие банкоматът беше към банка, веднага влязох и тъй като умея да бъда доста настоятелна, просто ми ги смениха.

Crazy Crazy Crazy

А как въобще са попаднали в тази банка?Нали все някой ги е внесъл,как са минали?

# 10
  • София
Добър въпрос.
Иначе явно бяха шити на машина  Rolling Eyes

# 11
Добър въпрос.
Иначе явно бяха шити на машина  Rolling Eyes

Божкеее....кичат ли се още такива парични гердани?
Явно има развитие,щом са шити на машина,а не низани с игла   Laughing

# 12
  • София
Срещала съм и сватбарски долари, марки, напоследък и евра.
Винаги съм ги приемала на по-нисък курс, без проблеми.
А младоженците щастливи - нали не са работили за тях.
Но това беше във финансова къща.
Иначе няма причина да не ги вземат във банката - те са си редовни пари.

# 13

Не винаги. Може и веднага да се заменят.

Непосредствена замяна, наредба N18 на БНБ.

Много от банките, по-скоро служителите, не спазват закона и наредбите и често връщат хора с пари, понеже не знаят как и какво да ги правят. И пращат хората да ходят в БНБ.

100-тачките на БНБ имат лек дефект, някои дори нямат лента, не само да е леко изтрита, тук-таме.

# 14
На съпругата на много близък наш приятел й се беше случило, и тогава онези в банката по същия начин се опитаха да се направят на луди, но той беше работил в системата  Wink и вдигна пушилка до небето.
Поиска управителят на банката да дойде веднага, каза, че ако трябва ще викат регионален супервайзър (или както там се нарича, не съм запозната  Embarassed), ще изискат записите от камерите, където при увеличаване могат да се видят дори серийните номера на банкнотите, и т.н. и т.н.
И ония клекнаха.
Взеха си обратно парите и му дадоха други, вече "качествени".  Grinning
Та, общо взето всичко може, само трябва да си знае човек правата и да не се оставя да го правят на маймуна.  Twisted Evil
Дано и при вас се наредят нещата, и дано да е по- бързо.
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт