Искам да ив попитам дали ви се е случвало.
Дават на баба ми пенсията в някакъв пощенски клон в гр.Казанлък и 4 от банкнотите по 50 лв са с изтрита линийка.Незнам коя точно линийка,вероятно тази лъскавата.съответно в голям маркет за стоки не и ги приемат.Тя се връща в пощенския клон и онази тъпанарка на гишето и казва,че не може тя да и е дала такива пари
Изкарва я,че лъже и иска да ги пробута Отва в някаква банка,да ги смени,но от там и казват ,че процедурата е сложна,трябвало някаква молба и до 2-3 месеца евентуално можело да стане.Добре де,а баба ми какво е виновна?От къде аджеба да знае и проверява тези линийки?Сега се оказва,че не може да си ползва част от парите и на никой не му пука.Иначе парите не били фалшиви,това поне са и казали в банката.
Другото ,което е,че можело евентуално в БНБ тук в Пловдив да и свършат тази работа.
Искам да ви попитам.На някой случвало ли му се е нещо такова?И БНБ дали ще се съгласи да и подмени парите?Все пак те са излезли от някоя банка,не са намерени на улицата.Не е справедливо някак си да ощетят така точно пенсионер.
Знам,че скъсани пари подменят,дребни монети...дали ще подменят и такива с поизтрита линийка?
Ох дано!
и вдигна пушилка до небето.