цитирам ви един зов за помощ от едно търновско момиче:
Майка ми е онкоболна, последните месеци хемоглобина й пада на 80 и се налага кръвопреливане. Оказва се че близките ми които са годни да дарят кръв се изчерпаха. Мен ме връщаха два пъти, като ми казаха че имам ниско кръвно и не мога да даря. Кръвната група на дарителя е без значение, само трябва да е здрав, да не взима медикаменти, да няма високо или ниско кръвно налягане.
Моля, ако някой от Велико Търново има желание да дари една банка кръв ще съм ви много признателна!... или пък съвет къде да търся!
За съжаление и двамата със съпруга ми дарявахме скоро кръв, а изискванията са за 6 месеца време между даряванията, за да се възстанови напълно качеството на кръвта. Намирам за изключително жалко, че доброволните кръводарители вече са почти изчезващи - хората го правят или по принуда (има го като условие за операция), или за пари. Ако някоя от вас може да помогне, или познава човек, който ще се съгласи да даде банка от своята кръв, ви гарантирам, че ще чувството да помогнеш за спасяването на живот е неописуемо.