Велико Търново и региона

• 90 186
  • 748
  •   3
Отговори
# 570
Здравейте мами, искам да  ви попитам знаете ли добри шивачки в нашия град от който да сте доволни ..моля за тел .спешно ми трябва ..благодаря ви Simple Smile

# 571
Момичета, на 20.03.2011 г от 11 часа пред сградата на общината ще има протест на майки срещу принудителното връщане на майчинството.

# 572
Момичета, знаете ли дали в нашия град има занимания по йога за деца на 4-5- годишна възраст? Координати?

Видях реклами за йога за деца в някакъв клуб на "Баба Мота "16 ,но не пишеше на каква възраст.

# 573
 В салона на детска градина Соня се провеждат тренировки по йога.Има групи за големи и малки,но незнам точна кои дни са и от колко часа.Имам тел. на градината ако искаш ще ти го напиша.

# 574
  • Велико Търново
Момичета, на 20.03.2011 г от 11 часа пред сградата на общината ще има протест на майки срещу принудителното връщане на майчинството.
Без да се заяждам, с огромни извинения за невежеството ми (не гледам новини), но все пак ми е любопитно, защо след като е нарушен закона, протестирате?

Верче, знаеш колко малки са точно малките?

# 575
Най-после един правилно зададен въпрос.Законът добър или лош трябва да се спазва!

# 576
beleva и аз така мисля за майчинството,/незнанието на закона не извинява, ако беше така давай да убиваме наред ... съжалявам за бруталния пример но си е така/но ми е интересно дали тези  протести ще успеят да променят нещо  Grinning, . Виж гърците, як мързел ги гони, но много организирано протестират и ето ... отново ЕС им наля пари наготово в икономиката и пак по кафетата и магазините ....защо само на тях, а при нас не  Laughing

# 577
Без да се заяждам, с огромни извинения за невежеството ми (не гледам новини), но все пак ми е любопитно, защо след като е нарушен закона, протестирате?

Поддържам мнението Peace Срещу какво се протестира? Според закона,не може детето да посещава детско заведение,а държавата да изплаща пари за отглеждане на дете.

# 578
И аз не виждам за какво ще протестират?!  Shocked  Нарушили са закона и да си носят последствията, ама-ха!  Crossing Arms
Аз пък съм една от "другите" майки, дето се върнаха по-рано на работа и чинно информираха НОИ за това.
Няма да подкрепя никой в подобен "протест"!  Crossing Arms

# 579
момичета, съгласна съм с всички мнения,но не съм съгласна с високите лихви на майките-нарушителки. спомням си как два месеца си чаках първото майчинство за Лили, понеже тъкмо бяха въвели някаква нова система. да не мислите,че някой ми начисли лихви за забавянето-не, разбира се, както не олихвяват и забавените детски надбавки.а тук виждаме едни лихви, които са просто Shocked аз съм ЗА връщането на майчинството,ама тези лихви са направо убиец Stop

# 580
Протестира се срещу промяна в закона от 2007 година, и 5 години по късно се искат огромни суми с лихвите, които са 20 пункта над тези на БНБ. Примерно моя син е тръгнал на ясла 2006 год, от 01.01.2007 е променено едно изречение в закона и аз вече съм станала престъпник.И ако се питате защо е тръгнал на ясла преди да навърши 2 годинки.....защото ми казача ,че или го пускам на момента или ще ми го вземат другата есен.

# 581
  • Велико Търново
Няма лошо кога е тръгнал, ама не трябва ли да се уведоми НОИ, че е тръгнал?

# 582
точно там е проблема , според действащия 2006 закон  Паричното обезщетение  не се изплаща при смърт на
детето, даване за осиновяване или при настаняване на детето в детско заведение, на пълна държавна издръжка.
От 01.01.2007  от текста на въпросния закон, отпада фразата „на пълна държавна издръжка”, а всичко останало остава непокътнато.
В този си вид, законът е неясен и двусмислен и дава възможност за тълкуване.
До началото на 2010 година, всеобщото тълкуване на фразата „настанено в детско заведение” е равнозначно на настанено в Дом майка и дете.
Протеста е за това ,че 5 год по- късно се прави ревизия и се търсят пари за 5 г назад, аз имам главница 792 лв и 700 лв лихва, тази проверка е можело да се направи 2007 и да ми се спре тогава майчинството

# 583
  • Велико Търново
Добре де, с 2 думи, понеже сте дали децата си в заведение на непълна държавна издръжка смятате, че е редно от една страна да вземате майчинство, а от друга държавата да плаща на детската градина да гледа детето, понеже сте прочели закона и сте решили, че не извършвате нищо нередно? Пак само питам, без да се заяждам  Thinking
Относно мораторната лихва: тя по спомен е 10% + ОЛП, а тей като гледам май 20% са ви начислили. Да няма глоба или нещо друго? 

# 584
Аман от тарикати Crossing Arms Значи ако си убил преди пет години,не трябва да ти търсят отговорност. Като гледам и лихвата е като по кредита ,който плащам.  ooooh!
За протокола: детето ми е родено 2004, като стана на 1 година исках да се върна на работа и знаех , че трябва да си прекратя майчинството.

Общи условия

Активация на акаунт