Как тренирах - 14

• 30 114
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Тук не мога да се съглася. Ограниченията никак не са малко. Нито пък са нужни. Но всеки има глава на раменете си. Може да си прецени дали да се чувства виновен и да се самообвинвя ако е изял една ябълка или една овесена питка, а може и да си свирка и да изяде 3 ябълки и пак да си е добре. Чойс из йорз  Peace

Буболечка, супер си   bouquet Това е и моето мнение. Не разбирам параноята на тема въглехидрати, но всеки си решава за себе си...

Онзи ден паднах жестоко със сноуборда (при това на Меча поляна, където наклонът е никакъв, срамота) и сега втори ден съм в пълен спортен отпуск. Натъртих си яко раменете и горната част на гърба, та ходя като Квазар в момента  Tired

# 211
Ейй, бързо възстановяване. Ама така е, спортът може да е опасен.
По темата: излизам да карам колело най-после  Party

# 212
  • София
Благодаря  Hug Приятно каране и на теб!

# 213
Това със зимните спортове си е опасна работа, внимавайте много.
Макар че детето подкара ски миналата седмица, на Банско. Laughing

# 214
буболечка, и аз не съм съгласна. Милко винаги е казвал, че може да се хапват пловодове, но да са в първата част на деня, за да може да ги "изгориш", разбира се има силно въглехидратни като бананите, които не се препоръчват, но ако изядеш 2 банана през седмицата нищо няма да ти стане, ако спазваш режима в останалото време. Във всеки режим има ограничения, въпросът е, че в някои са твърде много, затова и никога не съм спазвала, а самообвиняването може да го правиш със всичко, от това че си изял една вафла до това, че не постигаш заветните резултати толкова бързо, колкото искаш и да се наградиш с един шоколад, за да се успокоиш. Пак казвам, аз почнах режима, не толкова от гледна точка на спорта и чистенето на мазнините, колкото от здравословна гледна точка и имам резултат. Според мен всичко опира до воля, повечето хора не издържат какъвто и да е режим и започват с оправданията, днес вафла, утре мазен гаден сандвич от Макдоналдс и т.н. защото се натоварвали психически, пък и е много по-лесно да си мислиш, че като не се ограничаваш си по-щастлив.  Peace
Приятно каране  Peace
E.Naydenova, само спазвам техния режим на хранене и техния начин на тренировка и се консултирам с Милко по повод тренировките, но тренирам сама Simple Smile

# 215
Буболечка, благодаря за подкрепата! Grinning Аз пък съм на предимно въглехидратен режим от години и никога не съм била с излишни килограми. Банани ям всеки ден, целогодишно и въобще не ми се лепят. Те са изключително полезен плод и са идеалния въглехидрат след тренировка. Дори често си ги хапвам и вечер, 3-4 часа след вечерята. Това с въглехидратите според мен е голям мит. По-важен е източника на въглехидрати т.е тези от сурови плодове, зеленчуци, семена и ядки са изключително полезни за организма. В никакъв случай не визирам рафинираните тестени изделия, но пълнозърнестите такива са също пълноценни. Но както казаха Буболечка и Флип, всеки избира сам какъв хранителен режим да спазва.
А иначе днес тренирах крака, рамо, трицепс и корем и след това направих една сауна.

# 216
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ДЕСИ аз пък съм на мнение,че е по-важно количеството,като изядеш 1 банан няма да станеш слон ама ако изяждаш по 3-4 и след някой друг час пак някакъв въглехидрат и започва да се лепи малко по малко.

# 217
Пробвала съм нисковъглехидратен режим - е, на 3-тия ден щях да пукна. Rolling EyesНе е за всеки това нещо.Особено ако човек не е любител на месото, а в това време пък не може без плодове - както е при мен.Най-добре..всеки според тялото и според нуждите си...без да се прекалява с количествата..защото аз като напълнях..напълнях точно от това. Hug

# 218
  • София
ДЕСИ аз пък съм на мнение,че е по-важно количеството,като изядеш 1 банан няма да станеш слон ама ако изяждаш по 3-4 и след някой друг час пак някакъв въглехидрат и започва да се лепи малко по малко.

Количеството е важно, но няма абсолютни стойности. 3-4 банана (примерно) са нищо за човек с голям енергиен разход, имам предвид "нищо" фактор за напълняване, а за полезността им няма спор. И обратно, за хора, които не се движат, и 1 банан може да е много. Въглехидратите са чиста енергия - бързо усвоима и "на първи ред" в метаболизма. Нищо лошо няма в тях, стига да не превишават с много нуждата от енергия на дадения човек. В случая не говоря за броене на калории: един разумен човек, който е отговорен към тялото си, започва да разпознава нуждите на метаболизма и знае буквално по инстинкт кое, кога и по колко да си позволи.

Има дни, в които 3 банана ми е само закуската.

# 219
Именно, важен е разходът на енергия. Аз имам дни, в които изяждам по 2 пържоли, 3 яйца и 200 гр. маслини на обед  Mr. Green И като цяло хапвам доста и винаги е било така, но аз винаги съм се движила много. Ограничаването в храната като количество в повечето случаи не е добър вариант, според мен, 2-3 пъти да "съгрешиш" и всичко ти се лепва, защото организмът ти има нужда от повече и се запасява.  Thinking

# 220
  • Бургас
Здравейте !
Надявам се, съм попаднала в правилната тема  Laughing
Днес си взех кростренажор, имам и един аб-суинг и мисля сериозно да се заема да тренирам. Нямам време да ходя на фитнес, защото няма кой да гледа малкия и затова ще си тренирам вкъщи. Имам един, два въпроса, ще се радвам ако някой ми отговори  Blush Тренирам за отслабване и стягане, но не искам да ми се получат големи мускули на краката и в такъв случай, доколкото разбрах трябва да тренирам на най-ниско натварване (имам предвид на кростренажора). Колко време да правя тренировка горе-долу? 1 час + коремни с аб суинг, добре ли е?
Желая ви много положителни реултати   bouquet

# 221
Сесил, да, 1 час максимум прави кроса. Може като начало да стартираш с 20-30 мин и после да увеличиш до час. За по-добър ефект ти препоръчвам да е на гладно сутрин след едно кафе без захар. За абс--там нещо си нищо не мога да кажа, не съм ползвала такова нещо.
Кросът мери ли пулс? По тази табличка може да си изчислиш таргет пулса. Съветвам те да тренираш в зони 2-3.
По темата: тренирах 3 часа колоездене.

# 222
Сесил, да, 1 час максимум прави кроса. Може като начало да стартираш с 20-30 мин и после да увеличиш до час. За по-добър ефект ти препоръчвам да е на гладно сутрин след едно кафе без захар. За абс--там нещо си нищо не мога да кажа, не съм ползвала такова нещо.
По темата: тренирах 3 часа колоездене.
И един,два аспирина към кафето.

# 223
По принцип ъм против пиенето на лекарства ако човек не е болен. Аз бих казала Л-карнитин вместо аспирин  Peace За 1 месец.

# 224
По принцип ъм против пиенето на лекарства ако човек не е болен. Аз бих казала Л-карнитин вместо аспирин  Peace За 1 месец.
Съгласна съм.

Общи условия

Активация на акаунт