Как тренирах - 14

• 30 114
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • в 1001-та нощ
и аз до колкото съм чела - кардиото до час  Peace , но и не по-малко то 30-40 минути  Peace

бях чела - без да съм специалист - че първите 20 минути са за сърцето и след тях започва същинската работа  Hug

каква е идеята за аспирина?  newsm78

# 226
По принцип кофеин+ аспирин се води, че засилва термогенезата и оттам горенето на мазнините. Ако приема е през ден или два, ок, но всеки ден да пия аспирин.... Първо нека се започнат тренировките и като привикне организма, да се започнат фат бърнърите според мен, не всичко наведнъж.

# 227
  • в 1001-та нощ
аха  Peace аз знам, че аспиринът - разширява кр. съдове и до там  Peace

фат бърнърите с кардио, нали? или просто с тренировка?

# 228
  • София
и аз до колкото съм чела - кардиото до час  Peace , но и не по-малко то 30-40 минути  Peace

бях чела - без да съм специалист - че първите 20 минути са за сърцето и след тях започва същинската работа  Hug

При монотонната аеробика изграянето на мазнини започва след 20ата минута. Ако целта не е отслабване, 20-25 минути са напълно достатъчни за сърцето и общата издръжливост и тонус. За сваляне на килограми обаче оптимално е 40-45 (непрекъснати) минути за високоинтензивни упражнения или 1 час за нискоинтензивни, след това организмът се стресира и покачва нивото на кортизол. Зависи обаче и от времето на тренировка, и по-точно какво и кога е било последното хранене. Общата теза е, че първите 20 минути се изграя гликогенът в организма и след това започва горенето на мазнини. Ако тренировката се прави сутрин на гладно, когато гликогенът е в долна граница, може и по-бързо да започне процесът на горене.

За нетрениран организъм повече от 45 минути интензивна и повече от час нискоинтензивна  аеробика  е много, може да доведе до обратен ефект - тялото да изпадне в паника от твърде голямото и непривично натоварване и да започне да складира мазнини и/или да разгражда мускулна маса. Вече хора със спортен опит, регулиран метаболизъм и без нужда от промяна в теглото може и повече да тренират, според възможностите и предпочитанията си  Peace

# 229
  • в 1001-та нощ
Благодаря   bouquet

мъжът ми - защото го помързява  Laughing прави по 5-10 минутки след тренировка, а аз прая по около час и все ми се кара - да не се стопя  Joy , но май - по-скоро е гузен .... защото той си има за сваляне  Hug

спомням си, че в началото на 15-тата минута изплезвах език и ги мразех тези инквизиции - сега са ми приятни и организмът си ги търси - все едно е влязъл в някакъв режим/ритъм  Hug

не пия хапчета и т.н., в началото се потях много ...., сега изобщо  newsm78 може би е някакво привикване  newsm78

# 230
В нашия фитнес е доста хладно сега, зимата, около 20градуса трябва ми много повече време да се изпотя- към 20тата минута, а аз си се потя добре. Това, че не се потиш обикновено се случва при хора, с по- малък воден прием или ако жлезите не са в час нещо или ако е по- хладно, или ти е лесно натоварването вече, или ти е бавно. По принцип трябва да се потиш.
Благодаря   bouquet

мъжът ми - защото го помързява  Laughing прави по 5-10 минутки след тренировка, а аз прая по около час и все ми се кара - да не се стопя  Joy , но май - по-скоро е гузен .... защото той си има за сваляне  Hug

Аленка, голям сладур си, да знаеш Simple Smile

# 231
  • в 1001-та нощ
доста години ходех на фитнес, но в поселдните - превърнахме бъдещата детска в мини зала, защото аз почти ежедневно влизам ... , когато започвам след прекъсване се потя ..... до чисто мокро ....но постепено все по-малко с времето

вода пия много - 2-3 литра ...и съм така от 10 години поне ...

но е хладно - там не отопляваме изобщо и дори отварям прозореца ....

винаги правя кардио при най-бързата степен ... наскоро обаче спрях колелото и само кростренажор   newsm78 - въпреки, че по памет - преди и от него се потях много  newsm78

най-вероятно - от това, че е хладно  newsm78

# 232
И аз не се потя, когато е студено в залата и честно казано не се чувствам добре. Ако климатика е наби4ен и плувна в пот  Mr. Green, след банята се чувствам като преродена.........

# 233
Силова с вело

# 234
вторник, сряда, четвъртък по 1 час велоергометър, днес 3 часа колело  Peace

# 235
   Привет и от мен в тази полезна тема  bouquet

Аз също имам кростренажор и ми стана ясно това с тренирането, но имам въпрос относно храненето. Казвате че е най-добре да се тренира на гладно, аз обаче закусвам с въглехидрати.   

Най-често сандвич, колко време след тренировката е добре да закуся?
 Знам че сутрин най-лесно се обработват въглехидратите. На режим съм за отслабване да уточня.

Иначе днес си купих и 2 гирички по 2кг за гимнастиката на Синди Крауфорд, преди години много бях доволна от нея.
 Друго което си взех е боди формер, надявам се и той да ми е полезен.

# 236
Тренирап, вземаш душ, оправяш си косата, грима и е време за закуска- от 40мин до 1 час, но не чакай повече от час, защото ще огладнееш повече

# 237
    Modifite, много ти благодаря за експресният отговор.  bouquet  Идеално ми е така програмата , днес обаче ще стартирам с вечерна тренировка като за първи ден

# 238
Л карнитина ще даде ли сигурен  резултат за сваляне на кг? Съчетан с тренировките разбира се....

# 239
  • в 1001-та нощ
ех  Hug да имаше нещо сигурно на този свят  Hug

мисля, че тренировките е добре да са кардио и да се пие преди тях .... но да си кажат - специалистите  newsm78 Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт