Как тренирах - 14

• 29 660
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • в 1001-та нощ
Simple Smile Честно казано, за мен човешкото тяло е като пластелин, аз лично съм направила моето, така че да го харесвам Simple Smile а то е нещо такова

твоето е по-хубаво  newsm78 или ти някак имаш по-женствено излъчване (не е комплимент  Peace)

а ето тази мацка ми е идеала, но някак ми се вижда зобнала химийка, малко е странно жена да има такава плътност на мускулатурата, колкото и да е тренирала, но адски ме кефи Simple Smile 

на тази снимка коремът й за мен изглежда ужасяващо, не ми е елегантно  newsm78 – това е през моя женствен и не професионален поглед  newsm78

на другите две =>

ми изглежда по-добре, ама наистина изглежда някак неестествено-човешко newsm78

(най-напред помислих, че са 3 различни жени  Blush Embarassed )

много харесвам добре оформени рамене и ръце, мускулите между гърдите и ханша … за краката да не говорим

сега нали съм ги взела на мушка моите – да видим какво ще сътворя Peace)

# 646
  • в 1001-та нощ
някой може ли да преведе това:

Цитат
Много по-бързо се горят мазнини и калории чрез многоставни упражнения с тежко, до пет повторения, отколкото с бодибилдинг упражнения (изолирани – за бицепц, трицепс и др, и с много потворения), от които се расте на обем.

кои упражнения са многоставни newsm78 включващи няколко мускулни групи едновременно  newsm78

тази статия някой има ли желание да я коментира  newsm78 http://www.dezzivasileva.com/?p=1

# 647
  • В центъра на мръсотията
Много редовно ви чета, макар че не пиша (някак си не се чувствам дорасла до вашето ниво)... Прочетох и мнението на dezzivasileva - сигурно е права за тренировките с големи тежести, но... аз в момента съм се ориентирала към тренировки в домашни условия - такъв ми е режимът (много пътувания, нерегламентирано работно време...) - трудно се организирам да ходя на фитнес. Имам велоергометър, който ми върши перфектна работа за топене на мазнини - въртя по 30-45 минути през ден... Но ми се иска да направя нещо и за оформянето на мускулите - засега правя упражнения с 2кг гирички (заимствани от програмите на синди)... Някой да ме посъветва? Модифайт? А - и се храня ВМ-НВ...

# 648
  • в 1001-та нощ
уф  newsm78 има още едно мнение по темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=189276.msg3911813#msg3911813

освен това Modifite - също тренира с тежко

знчетох няколко статии тази вечер  newsm78 мисля да мина интервално кардио и обмислям тежко за краката  newsm78

тази статия - също много ми хареса, както зачетох и това - http://www.tialoto.bg/article.php?cat=28&id=4780

newsm78 newsm78 newsm78 #Crazy Rolling Eyes

# 649
Алена,многоставните упражнения са упражнения които включват повече мускулни групи в едно изпълнение.С някои от тях трябва да се внимава  и да си добре подготвен .В основата са големите мускулни групи-гръб,гърди,крака.
 Мъртва тяга,клек,лицеви опори,коремни преси,кофички,набирания,ренегатско гребане и т.н.

Последна редакция: чт, 19 май 2011, 05:48 от theblackarrow

# 650
Понеже нямам много време, ще обясня, че многоставните упражнения са базовите упражнения, където участват няколко стави- пример- клек, мъртва тяга, бутане на лежанка /лост, дъмбели/, и т.н... Едноставни са например, сгъване за бицепс, разгъване за трицепс, във всчиките им варианти, флайс...
Едноставните горят по- малко калории, защото участват по- малко мускулни групи. Пример- в бутане на лежанка участват не само гърди, но и предно рамо, трицепс, и доста стабилизатори- корем, долна част на гърба /профитата ще ме извиняват, мога да ги напиша и на латински мускулите, но ще трябва пак да обяснявам/

Обещавам, че ще коментирам статиите, но държа да се знае, че съм опитвала да правя 40 дена по 5/6 повторения в сериа, с максимални тежести, не ми се отразявам добре, ставам много набита... Тренирам основно раменете и ръцете по- силово, по 10-12 повторения, но в суперсерии, което са си доста бройки за мускул наведнъж. А краката не мога да си помисля да правя по- малко от 25-30 броя в серия. Но тежестите ми са максимални за тези повторения. Иначе обожавам да се боря с големи щанги, но после не ми харесва в какво се превръщам. Държа да спомена, че при мен преобладават бели влакна, и лесно се развиват при малки повторения.
Днес съм 12 ч на работа, не ме чакайте да се появя...  Sad

# 651
  • в 1001-та нощ
Благодаря   bouquet че се включихте  newsm78 значи правилно съм се ориантирала за многоставните Hug

....Държа да спомена, че при мен преобладават бели влакна, и лесно се развиват при малки повторения....
newsm78 това - как се разбира - след като бързо се развиват при малки повторения, значи са бели  newsm78 или  newsm78

спорна работа  Peace Modifite

ето този цитат доста ме озадачи

Цитат
При тренировки с много упражнения за дадена мускулна група и много повторения (програми – тип бодибилдинг) обемът на мускулите нараства, но силата не. Такива хора стават бавни и тромави, и дори по-слаби. То е все едно добавяш допълнителен товар на колата, а мощността й е същата. Просто им тежи повече. Обемът на мускула е по-голям, а мускулните фибри не са са развили. Липсва екслозивността, бързината и гъвкавостта, важни качества, които са необходими за постигане на атлетична фигура.Този тип нарастване на мускулите се нарича нефункционална хипертрофия. От нея човек няма полза, освен ако не е състезател-културист и иска да е максимално голям.

аз раста на обем бързо, релеф имам при движение или напрягане, т.е ако си движа ръцете – мускулите веднага се очертават, но ако си стоя спокойна не newsm78  на пипане не са някакъв камък newsm78 правя 8-10 повторени я в по 3 серии 2 пъти дневно newsm78 чудя се newsm78 включвам повече групи с 1 упражнение, но дали да увелича тежестите – за до 5-6 повторения newsm78 по-скоро съм скептична newsm78

и другото с което днес ще започна – е интервалното кардио – след този цитат

Цитат
Трета грешка: Най-много се отслабва в кардио залата – с продължително каране на колело, кростренажор и др.

Друго разпространено схващане сред жените е, че с кардио-тренировките – бягане на пътечка, каране на колело, крос-тренажор и т. н., най-много се отслабва. На всички им е насадено, че трябва повече движение, но във фитнеса не е така. Колкото по-продължителна е една тренировка (дори да не е само в кардиозалата – и за щангите се отнася), толкова по-дълго време тялото е под стрес. Отделят се повече стресови хормони, повишават се адреналинът и кортизолът, а тестостеронът намалява. Кортизолът предразполага организма към складиране на подкожни мазнини. Тоест – от по-продължително кардио (повече стрес), по-скоро човек ще напълнее, отколкото да отслабне. Затова трябва да се правят кратки тренировки с висока интензивност. Ако е в залата – с тежко до 5 повторения. Ако е на кардио пътеката – с голяма скорост, но за кратко време Това са всякакъв вид тренировки с висок интервален интензитет.

Най-добрия вариант за кардио тренировките са т.нар. интервални тренировки  – редува се бърз спринт с почивка (ходене). Примерно 60 секунди спринт, 30 секунди ходене, после 50 секунди спринт, 20 секунди ходене и т.н. Този вид кардио товари сърдечно-съдовата стена, повишава пулса, а оттам се увеличава отделянето на енергия. Прави се не повече от 15-20 минути, но те се равняват на поне 40 минути тичане на постоянна скорост. Когато човек тича продължително с една и съща скорост, тялото му привиква и започва да гори все по-малко калории и мазнини. Ако искаме да поддържаме енергоразхода си във високи граници и да горим повече, трябва постоянно да променяме скоростта.

Най-доброто качество на интервалното кардио е, че 24 часа след него метаболизмът е забързан. Тоест, дори като си отидеш вкъщи, гориш повече, без нищо да правиш. Докато при постоянна скорост гориш някакви калории, но всичко си остава в залата. Същото се отнася за хората, които тичат сутрин навън за здраве – малко спринт, 30-40 секунди ходене. В противен случай изгорените с продължително тичане калории бързо се възстановяват, когато човек започне да приема храна.

Тренировката с тежко е подобна на интервалното кардио. Там се редуват интервали с интензивно натоварване с почивка. Което също забързва метаболизма и повишава разхода на енергия.

Знаем, че интензивното кардио спомага за изгарянето на мазнини и равномерното отслабване. Но тренировките с тежести са необходими, защото укрепват тялото изобщо.

Развитата мускулна система означава здрави кости. Ако отслабвате бързо и не спортувате, не сваляте само мазнини, но и мускулна маса. Този процес е нездравословен за цялото тяло.

А и кожата се отпуска, след като редуцирате мазнините. При неправилен режим на хранене тя губи еластичността си и не може да се възстанови. Ако тренирате паралелно с диетата, мускулатурата се развива и компенсира до известна степен изгубения подкожен слой.

чудя се – дали при моите 60 минутки – тялото ми не е свикнало вече и основно да работи кортиозла в посока запасяване с мазнини

# 652
Алена,това за белите и червени или бързите и бавни мускулни влакна при всеки е генетично.Сам човек при самата тренировка с времето разбира от кой тип е мускула и какво му е нужно/като повторения и килограми/за да расте най-добре.Какъв е % на влакната.От кой тип са.Но това става с тренировки и наблюдения.Затова в този спорт/фитнеса/всичко е строго индивидуално.При един действа една тренировка, при друг,друга.

Последна редакция: чт, 19 май 2011, 12:06 от theblackarrow

# 653
  • в 1001-та нощ
 Peace

аз да се похваля  Hug днес направих първото си интервално кардио по схема:

Цитат
- 15 секунди спринт, последван от 45 секундно ниско-интензивно кардио. Повтаряме 10-15 пъти.

- 15-30 минути на ниско-интензивно кардио.

от тук

15 минути ми беше интервалното и 15 мин нормално кардио; чудя се другия път как точно да ги комбинирам - да увелича интервалното или другото до общо 40 мин  newsm78

до колкото разбирам е добре да е отделно то силовата тренировка, за да не се освобождава кортизол?

# 654
ето този цитат доста ме озадачи

Цитат
При тренировки с много упражнения за дадена мускулна група и много повторения (програми – тип бодибилдинг) обемът на мускулите нараства, но силата не. Такива хора стават бавни и тромави, и дори по-слаби. То е все едно добавяш допълнителен товар на колата, а мощността й е същата. Просто им тежи повече. Обемът на мускула е по-голям, а мускулните фибри не са са развили. Липсва екслозивността, бързината и гъвкавостта, важни качества, които са необходими за постигане на атлетична фигура.Този тип нарастване на мускулите се нарича нефункционална хипертрофия. От нея човек няма полза, освен ако не е състезател-културист и иска да е максимално голям.
Ще ти отговоря само на това, останалото- пробвай върху себе си и ми кажи какво наблудаваш като реакции на тялото си : аз за моето съм разбрала, за моите клиенти също, но човек, който не е пред мен и не го тренирам аз- незнам Simple Smile
Има 2 вида мускулна хипертрофия /растеж/ тук влизаме в дъбоки води- саркоплазмена и миофобрилна. Всички мъже се стремят към 2рия вид, защото това е качесвената мускулатура, която като спрат да тренират, не изчезва за 1 месец. Другата е измамната, с нея се увеличава плазмата в мускула и той изглежда хипертрофирал и обемен /уж и силен/, но няма реален растеж на фибрите и влакната на мускула, а само на течността- кръв, молекули в него. Винаги цел за мъжете е да направят мускулните влакна дебели като въжета.
И да ти кажа, аз след 10 години тренировки, мускулите ми се отсичат и очертават, като нося нещо, като се стегна, като тренирам, най много, иначе са леко загатнати, и не са твърди ако не са стегнати, Това е нормално за жена, която не взема стероиди. упсех с интервалното кардио.

# 655
  • в 1001-та нощ
 Hug   bouquet

до колкото разбирам идеята интервалното кардио да е отделно от анаеробната тренировка - е да не се повишава стреса за организма и да не се отделя кортизол или бъркам  newsm78

също - до колкто разбирам - първите 15 минути от кардиото да са интервални, а следващите 15-30 мин нормални  newsm78  Rolling Eyes

# 656
Преди два часа:
Бягане извън града-3 км
1 км бягане като редувам 100м бягане напред,100 метра с гръб. на 1 километър почивам 5 мин.И така три пъти.Не знам дали е интервално:)

Как измервам разстоянието:

Открих асфалтиран път/затворен/ в едни поля от слънчоглед и със спрей ..през 100 м .

След това-зала:
Рамо/4 упражнения/+трапец/1 упражнение/

пп..Инструктора ме мята по върбите ,че на моите години  един на 100 човека правят моята тренировка..Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 май 2011, 09:31 от theblackarrow

# 657
  • в 1001-та нощ
...бягане ...100 метра с гръб. ..

Shocked Shocked Shocked това бяхане назад ли е  newsm78 #Crazy

100 метра спринт - напред, 100м бягане назад  newsm78 (бавно ли е?) и после 5 минути - ходиш/ тичаш леко/ стоиш на 1 място?  newsm78

схемата, по която аз опитах е 1:3 за високо интензивно и ниско интензивно (не казвам, че е правилна - просто споделям  Peace) (15 сек:45 сек)

при теб за колко време се получават 100 м спринт и 100м с гръб?  newsm78

# 658
Бягане си е ,не е спринт.Но доста бързо.Назад не мога да го докарам като бързина с това като бягам напред:) Simple SmileНо гледам да е максимално бързо.5мин-По-скоро стоя на едно място..защото не мога да си поема въздух
Време не знам,не засичам.Днес ми дойде идеята..за пръв път го правя:)
Обаче назад ми хареса..стяга доста прасеца-100% бягаш на пръсти

# 659
  • в 1001-та нощ
 Hug ами на мен ми звучи точно като интервално кардио  Hug честито ново "изобретение"  Hug

първо се напрягаш максимално, после почиваш  Peace и времето ми звучи да е като 1:3 (горе долу)  Hug

като го смятам - отнема около 20 мин общо  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт