Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-19

• 70 788
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
♥VIKI♥ , видях, че покрива ви е достатъчно висок, за да ползвате пространството. Къде ще ви е стълбата? Wink

подпокривно въобще не сме мислили да позлваме и точно това и мен ме очуди дали не е прекалено гляма тоя покрив, не разбирам нищо от покриви ама ми се видя доста високичък. Тавана няма да е плоча, а гредоред с окачен таван(гибсокартон)..

# 151
  • густо майна Филибето
Хе, че и ние сме с гредоред, отделно, че цялата къща е дървена  Simple Smile Покрива се е получил такъв, заради размерите на къщата. Направо е грехота да не го използвате.

# 152
  • Пловдив
♥VIKI♥, предвидете си стълбище - архитекта ще ви го измисли как да стане. Имате по мои сметки поне 2,30 м чиста височина под билото, а и билото ви е с достатъчна дължина. Гредореда може да ви го сметнат за натоварване примерно 300 кг на кв. м и подпокривното да ви стане използваемо, но тъй като сте на гредоред - няма да ви влиза като жилищна площ ... Според мен също е добре да поставите прозорец на банята. За отопление какво сте мислили - ще предвиждате ли котелно помещение? А вариант - килера да стане дрешник, а дрешника - склад /пак няма да е съвсем до кухнята, но ще е по-близо/? Сигурно ще имате още предложения от архитекта ... Hug

# 153
Ljuboznatelna знам, че сте с гредоред, виждала съм ти идеите, но не помня имахте ли подпокривно, в момената мислим как може да се усвои на гредоред  newsm78
Буболечо Много предложения имаше от архитекта и продължават да валят, повечето неща лично, които на мен не ми харесаха първоначално, че на площ от 100 кв със стените ми беше наблъскал 10 помещения с още толкова врати, като ги видях лошо ми стана. Прозорец на банята задължително ще има, Peace на входа ще изчезне парапета и тея малките прозорчета. Както един път коментирахме с теб на лични за гредите и подпокривното да се използват по начина по който казваш -мисли се такъв вариант. Ще се отопляваме на ток, котелно няма да има за сега.Предвидили сме място за камина, но и тя е по натам Simple Smile

# 154
  • Русе
И аз да се включа набързо с няколко коментара: на мен варианта с перално си е супер, нашата къща е точно така, НО имаме и отделна тоалетна и тоалетна в банята, което за мен си е направо задължително. Досега в апартамента имаме отделно баня и тоалетна и между тях пералня. Е, за нас е супер удобно така и затова пак така го строихме. И дефакто имаме отделна тоалетна, перално, след него веднага баня и тоалетна, и килер, който няма да е дрешник. Това е разпределението:
http://arturdentex.snimka.bg/properties/k-shta.421569.14823951

А се замислих, че като сте направили така тази веранда мисля, че е излишно. Вярно много е хубаво, но дефакто губите място от къщата, а цената, на която излиза една веранда е почти същата като да е част от къщата, като се започне от проект и се стигне по същество строителство. Затова ние направихме къщата без веранда, а в последствие ще си направим. Ето тук се вижда малко как е отзад къщата http://arturdentex.snimka.bg/properties/k-shta.421569.19080477. А тук отпред, че по-ясно, същото е и отзад, но на една линия http://arturdentex.snimka.bg/properties/k-shta.421569.21331613.

Извинявайте, че стана малко дълго Simple Smile

# 155
Meggysan не се извинявай, благодаря за споделеното.  bouquet Главното , което искахме за къщата е верандата. Това ни е мечта точно такава и точно по този начин. Затова не правим компромиси с нея. Както и архитекта ни каза, ако ни писне след време , можем да си я усвоим към къщата .Хола и кухнята са съобразени с нея Simple Smile  Като гледам при вас къщата също е дълга, ако правилно виждам към 14 метра  пък покрива не ви е толкова висок по снимките от линка ми се видя че е 1,60 така ли е  Thinking Нали е четирискатен (по разчупен ми се вижда)

# 156
  • Русе
Важното в крайна сметка какво ви е желанието  Peace. И ние искаме подобно нещо, но ще го правим в последствие, за да използваме мах място за строеж. Да, къщата е дълга и сравнително тясна 13.50(15м) на 9.25м. Затова ти казах, че и доста се доближава до вашата. Покрива е 4-скатен, но отпред е малко разчупен, понеже едната страна е по-дълга от другата с 1.5м, някакси не искахме съвсем правоъгълна къща, а мястото е такова. Ъгълът на покрива е 30гр по спомени, че в момента не мога да погледна проекта, надзида е 0.60 м и височината на покрива на билото е точно мисля 1.63 или нещо подобно. Но този ъгъл е според това и с какво ще бъде покрива. Нашият е с битумни керемиди, но го направихме с по-голям ъгъл, който е необходим за нормални керемиди. Ние твърдо не искаме втори етаж, затова и не сме търсили височина. Даже имаме обърнат трегер и така или иначе не  можем да правим обитаемо подпокривното пространство.
Ако те интересува нещо конкретно по проекта утре сутрин  мога да погледна.

# 157
  • Банкя
♥VIKI♥ Благодаря за паролката! Hug

Не знам защо, но едноетажните къщи ми създават някакъв уют. Thinking Сега като видях вашата, а и тази на Meggysan. Grinning

При нас няма как да е едноетажна и да има място за всичко, тъй като парцелът ни е малък...

Иначе от разпределенията най ми харесва това с пералното. Peace

Аз лично бих преместила северния прозорец на родителската спалня да е на изток, не обичам северни прозорци. Бих намалила и дрешника, тоест в него бих се опитала да вмъкна втора тоалетна. Бих стеснила и коридора от 1,30м на 1,00-1,10м. Бих предвидила и малко по-голяма детска стая, но то си зависи и какви са ви семейните планове с мъжа ти за вбъдеще. Grinning
Но това са неща, които аз бих променила по моя вкус и предпочитание, моля не ги приемай като препоръки, просто моето мнение. Peace Hug

# 158
  • Русе
Аз пък харесвам двуетажните, че са по-разчупени, но не искам такава, за да не качвам стълби Simple Smile
Що се отнася до прозорците спомням си, че архитектата каза, че е задължително помещенията да имат прозорец, ако не се проектира отдушник, затова на килера имаме прозорец, който принципно мислех да няма. Дрешникът наистина е голям за такава къща, но като гледам нямаш много място за гардероби. Не знам дали няма как да използваш половината дрешник за дрешник, половината за склад, като се отваря откъм коридора, а склада да стане тоалетна?

# 159
Вики, сладка е къщурката, ти и преди си ни показвала идеята.
Това, което аз бих предложила е складът да се превърне в два вградени гардероба, дрешникът в отделни баня и тоалетна, банята в склад+дрешник т.е. за връхни дрехи и обувки + килерче.
Права е Акси, че всичко зависи от плановете ви за деца, но ако има такива, 11кв хич не са много, а вградените гардероби спестяват адски много, абе фенка съм им аз  Wink

# 160
момичета много ценя всяко едно мнение и съвет от вас  Hug въобще не се притеснявайте да споделите каквото и да било.

Акси и на мен не ми харесват северните прозорци,но този е по принуда там защото мислим в отстоянието 3 метра от тази страна да влизат колите, след време ако решим да го покриме с нещо като навес, ще затъмни прозореца, затова го преместихме на север.

Meggysan
видях, че сте с плоча отгоре  Thinking Много интересно това за покрива, ще го покажа на нашия архитект . Би ли ми писала на лични, ако искаш колко горе долу ви излезна грубия  Hug

Дрешника е голям да, но пък като се има впредвид, какво мисля да слагам в него ми се вижда тесен, дрехите, дъска за гладене, одеала , чаршафи и разни други пособия  Simple Smile в спалнята ще има само легло и нощни шкафчета.

аз и преди май съм казвала, че за спалните съдя от нашата, където сме сега в апартамента тя е 12 кв и в нея има тоалетка, нощни шкафчета, голям гардероб  и ми е ок.. може би съм свикнала на теснотия Simple Smile и затова не ми прави впечатление

P.s. Много ми е коледно нямам търпение да си засадя такава елхичка в двора и на Коледа да си я окрасявам

Последна редакция: чт, 16 дек 2010, 11:35 от ♥VIKI♥

# 161
  • густо майна Филибето
♥VIKI♥ , покривите мисля, че бяха 27 градусови, което за 10м ширина е 2,30 височина. Ако слагате битум, може да намалите наклона. При някои видове керемиди може да се смъкне до 16-20 градуса, което прави 1,40-1,70 височина.
Друг вариант е да направите по-стръмен покрив, за да го вдигнете още малко, така използваемото пространство под него става повече. Все някога ще ви потрябва Wink Че е гредоред не е пречка, слага се 15см вата между гредите,тя служи като топло и шумоизолация. Като се сложи и толкова между гредите на покрива/ 12-20 см/, ще ви е по-топло, отколкото на първия етаж.
На този етап една тоалетна ви стига, и следващите 5-6г също,докато порасне евентуален наследник, пък в крайна сметка има и двор  Mr. Green И нищо не пречи сега да ти оставят тръба, където мислиш да има втора тоалетна.
Ако ти се смятат височини на покрива, става така - ширината на къщата /по-малкия размер/ делено на две , плюс около 50см за стреха, умножаваш по синус от ъгъла на покрива. В случая синус от 27 градуса е 0,45. http://mat.net-bg.info/index.php?option=com_wrapper&Itemid=60

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 10:50 от Ljuboznatelna

# 162
Ljuboznatelna благодаря ти много ,  стана ми доста по ясно за покрива bouquet точно и ние така мислихме с вата над гредореда..

# 163
  • Русе
Вики, грубия излезе точно 40 000, а покрива точно 20 000. Покривът е 30 %, а не градуси и излиза на височина около 1.60 вътре в най-високата част, ето точните размери, ако ще са ти от полза.

# 164
  • густо майна Филибето
Meggysan , много е дребно, не се чете.
Когато наклона е в проценти , например 30% , това означава , че завишението е 30см на 100см. Това е някъде към 20 градуса.

Общи условия

Активация на акаунт