Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-19

• 70 862
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Имаме Разрешение за строеж!!!  Hands Clap  Hands Clap

# 211
Emmilly, 2011-та се очертава хубава година за вас. Нека си остане такава-да ви изненадва с щастливи новини Peace Hug

# 212
Имаме Разрешение за строеж!!!  Hands Clap  Hands Clap
Честитооо...
хайде сега пожелавам леко и бързо да приключите със строежа  Peace

# 213
  • София
Виж каталога на Баумакс http://www.baumax.bg/flyer/BG_1201ssd/blaetterkatalog/index.html?startpage=42
Не знам колко са добри вратите, но има и по-евтини  newsm78 Предполагам има и от старите картонени, но от къде могат да се вземат не знам. Сигурно за повечко врати могат и отстъпка да направят.
Всичко зависи от това какъв компромис бихте направили с вратите.  Rolling Eyes
В Бриколаж има картонени, около 90-100 лв с касата, без монтаж, брава, дръжки. А трябва и да се боядисват. Не знам дали си заслужава. Може би по-добре ламинатни - 270 лв с монтажа и бравите от Треска ООД, без дръжки само.

благодаря ви за предложенията, но се разбрахме със строителя, че вратите ще са от него  Peace  bouquet Grinning
emmilly честито и на вас  Peace

# 214
  • Перник
Честита Нова година, строителки! Нека да е успешна за всички нас!

Емили, честито разрешение!

# 215
  • Горна Оряховица
С голям ентусиазъм си купихме парцела, но изглежда не сме знаели с какво се захващаме.
Augustaa колко познато, вече силно се замислям да купим някоя съборетина и да я стягаме. Ще е много по лесно ,но пък парцела ни е толкова хубав Heart Eyes.
Някой сменял ли е статут на парцела си и колко време се точи това и всичко друго до заветното Разрешение за Строеж?

Emmilly, честито ,а на всички желая МНОГО ЗДРАВЕ И СПОРНА РАБОТА ПО МЕЧТАНИТЕ КЪЩИ

# 216
ЧНГ момичета  Hug

Емили много се радвам за вас   bouquet късмет от тук нататък

и ние бяхме тръгнали по пътя на готовите къщи и бяхме решили  после да я стягаме, но след 4 месечно обикаляне и като видяхме на какви съборетини попаднахме, се отказахме

# 217
  • Горна Оряховица
Не съм ходила на място да оглеждам, но само от обявите като видя какви са и  Sick.

# 218
  • Пловдив

Някой сменял ли е статут на парцела си и колко време се точи това и всичко друго до заветното Разрешение за Строеж?

- когато ние търсихме парцел, мислехме и за такъв вариант, консултирах се с фирми, специализирали се в тази област - обещаваха за 1 година да направят смяната ... Колежката ми и съпругът и сменяха статута на техния 2 години ... Затова се насочихме към парцел със сменен статут, а от покупката до разрешителното за строеж минаха около 6 месеца.

# 219
  • Горна Оряховица
Поредната кофти новина  Rolling Eyes, как да не ти се отще-2 години Sad. Значи определено ще се оглеждам и за друго  Tired.

# 220
  • Русе
На нас ни отне около 6-8 м смяната и проекта едновременно. Архитектката движеше нещата по смяната, ние бяхме направили идейния проект, тя само го вкара в законови норми и като сменихме предназначението веднага пусна документите за проекта в общината и след изтичането на законните срокове за обжалване и т.н. бяха минали тези може би 8 м най-много.

# 221
абе смяната на статута си зависи от парцела и от общината да ви кажа.Нали и ние в началото мислихме така да направим,но се разубедихме бързо.Ако го правехме с цел инвестиция да бих взела без регулация, но за нашата къща, не ми се поемаше този риск. Наистина може много да се проточи. Пък и доколкото знам в момент на криза, общините много не им се занимава да вкарват в регулация,(доколкото знам трябва пари)

П.с. Някой може ли да ми обясни на прост език каква е разликата между ПЛОЧА и армирана бетонова настилка и под двете има тръмбована маса(чакъл и др.) само че плочата доколкото знам излиза доста по скъпо Thinking Желязото на плочата ли е в повече или...

# 222
  • Cофия
Здравейте момичета
искам да попитам за сглобяема къща с метална конструкция какво мислите?
Гледах сайта на еврохаус и си харесах някакви неща там Hug
има ли някой отзиви от конкретната фирма?

# 223
Здравейте момичета
искам да попитам за сглобяема къща с метална конструкция какво мислите?
Гледах сайта на еврохаус и си харесах някакви неща там Hug
има ли някой отзиви от конкретната фирма?

ето миличка един форум да прочетеш една тема и ние преди се бяхме замислили за тях най вече за това, че имаха на изплащане къщи, но се отказахме  Wink http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=14626

# 224
  • Пловдив
Честита нова година!
Дано тази година е по успешна за всички  и скоро мечтите ни да се сбъднат. fingerscrossed

Общи условия

Активация на акаунт