Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-19

• 70 630
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Акси  благодаря за изчерпателният отговор. Не знам още дали сто процента ще се реша. В тази насока съм страхотно шубе, а пък иначе съм много рискова личност. Хем ми се иска, хем не ми стиска. По твоите данни поне ще си сметна някаква средна цена  изобщо да видя дали да се захващаме. Ако нещата продължат да се развиват и най-накрая  реша ще споделям, а и ще търся съвети от тук със сигурност. В тази тема за строеж съм гола вода и няма да мога без съвети на вече преминали това нещо.

Имам и друг въпрос. След като се захванахте съжалявахте ли след това? Въпроса е по - скоро за тези с ограничени средства. Въпреки едни ограничени средства заслужава  ли си къща на по - кофти място от апартамент на много добро място? Ей тия въпроси много ме тормозят. Ами ако сгреша, ами ако после съжалявам връщане на зад няма да има. Поне започнах да мисля по нещата,че до сега категорично отказвах и това.

# 511
Ние сме с огран ичени средства, но при нас е по-различно де, че сме 2 семейства и ще бутаме дружно да сме живи и здрави.

Аз много се колебах, понеже съм си градско дете Simple Smile Откакто живея тук и откакто имаме деца не съм си и помисляла да ги забутам в апартамент  Rolling Eyes Друго си е да излезнат на двора и тук за разлика от в Сф (в центъра особено) още може малко по-спокойно да пуснеш детето до магазина, защото иска да си купи дъвки да речем.

Има моменти, в които се чудя дали не избрахме малко неподходящ момент, но никога не съм съжалявала, че ще строим  Peace Е ние сме още в началото де, знае ли човек, може и да си оскубя косите в даден момент, но едва ли  Crazy

# 512
Еvка , строежът на къща е сложно занимание, но си заслужава усилията, а и никой не е казал, че парите трябва да ви стигнат за всичко...достатъчно е в началото да оправите най-необходимите помещения, пък после ще обзавеждате цялата къща; също така и както са те посъветвали, добре обмислете квадратурата, т.е. от колко пространство се нуждаете и колко ви позволява парцелът, който имате...Иначе къщата има страшно много предимства и ако питаш мен, няма какво да му мислиш, а направо действайте Peace

# 513
И аз съм на същото мнение , като на майките по- горе.Ние ще строим на 15 км. от Велико Търново, не сме стигнали до никъде още.Живот и здраве на пролет може да отлеем бетона и основите, като посъберем някой лев за покрив , ще продължим(тухлите вече са купени).За сега и за миг не сме съжалили, напротив гледаме колкото се може по скоро да се махнем.Нашия плюс е , че ще си я строим ние, всичко от-до ще си правим сами, може да извикаме някой общак за грубата работа.И аз много се радвам , че има с кого да обменяш опит и да споделиш.Успех на всички, дано мечтите ви станат реалност newsm41

# 514
  • Пловдив
Евка, и от мен още един глас "за" Simple Smile. Ние сме също от онези с ограничените средства, участвам в тази тема за да покажа, че и обикновените хора могат да имат дом, "скроен" по техни мерки. Нито за момент не сме съжалили със съпруга ми, че сме се заели с това, а и мисля, че семейството ни някак се сплоти за постигане на целта. Hug

# 515
  • густо майна Филибето
Еvка , задаваш си въпроса в тема, в която почти сигурно ще чуеш едни и същи отговори. Кой се захваща да строи, ако не го е искал?  Simple Smile Имаше преди една тема къща или апартамент, там всеки изказваше доводи. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=128687.0

Къща на кофти място никой не би строил, избирането на място понякога продължава дълго, и  си харесваме местата Simple Smile Ако не си сигурна, че искаш къща, значи не е дошло времето за това Wink

# 516
  • Банкя
Ако не си сигурна, че искаш къща, значи не е дошло времето за това Wink

Много добре казано! Peace

# 517
  • Перник
Честита Баба Марта на всички!

Евка, добре дошла! И ние още не сме започнали строежа/преустройството, а мъжът ми разсъждава точно като теб - парите няма да стигнат, няма да можем да погасяваме кредита и банката ще ни вземе къщата.  #Cussing out Аз пък съм оптимист и смятам, че ще успеем да се справим. Crazy

# 518
  • Балчи-Варна
Според мене,ако може да се заделя по около 10 000лв. за година то няма смисъл от кредит.то и за кредита даваш долу-горе толкова на година.Тази година като ги събереш ще направиш един етап,другата година друг и т.н.Моят съвет е който има желание да си има къща въобще да не му мисли-всичко започнато свършва някога-незапочнатото не завършва.Като направиш единият етап си казваш-ох веднъж да направя и другото и аидеееее и то става....,абе който не е започнал той не е завършил.Успех на всички.Аз сега чакам да събера пусти му парички и да мажа вече.

# 519
  • Русе
И аз съм на това мнение, плащаме и кредит, с който почнахме строежа, но сега се мъчим със собствени сили да правим нещата, които малко по малко се случват. Започнахме да строим, аз бременна в 6-7 м, много ни казваха, че не е сега момента, чакаме близнаци, да изчакаме да се родят, пък тогава да видим как са нещата. Ние пък разсъждавахме, че ако чакаме децата да се родят, после да ги чакаме да проходят, после да отидат на градина, после на училище и ...., тогава кога да строим, като станем на 60г ли. А ако чакаме да съберем пари за всичко, тогава никога няма да почнем да строим. И така есента вдигнахме грубия строеж, на пролет направихме покрива, на есен настилките около къщата, сега почнахме инсталациите, после дограмата и ще почваме да мислим за обзавеждане вече. Така че ако искате да живеете в къща, нищо няма да ви спре, важното е човек да има мечти и да прави всичко необходимо да ги следва.

# 520
  • Балчи-Варна
Като съберем парите и ги харчехме за глупости и като свършат няма,а сега вече знаем къде са,че сме ги вложили за къщата и ни става хубаво.Тази есен имахме за покрива,а успяхме и дограмата и ел.и вк.И ако не пилеехме тези пусти пари,абе много харчим и ходим е сдраве да има.Като почнем да обзавеждаме може и апартамента и гаража да продадем,ще видим има лек за всичко.

# 521
Аз съм на абсолютно същото мнение като Любознателна. Ако на човек не му е мерак и не му е интересно да се занимава с тези неща, апартаментът е удобно решение. Но аз предпочитам да си похарча парите за къща отколкото да ги пръсна за временни удоволствия, е ако може и двете, най-добре, но на мен всяка стъпка ми носи удоволствие, а това ми стига, за да продължа.

# 522
  • Русе
Аз съм на абсолютно същото мнение като Любознателна. Ако на човек не му е мерак и не му е интересно да се занимава с тези неща, апартаментът е удобно решение. Но аз предпочитам да си похарча парите за къща отколкото да ги пръсна за временни удоволствия, е ако може и двете, най-добре, но на мен всяка стъпка ми носи удоволствие, а това ми стига, за да продължа.
newsm10

# 523
  • Sofia
ДД

Отдавна не съм писала, последно се жалвах за протеклия покрив и наводнението. Ние уж не сме спирали работа, но времето си минава, а още доста ни остава. Лошото е, че заради студовете шпакловките съхнат бавно и още не сме почнали да боядисваме. Имаме си пелетно котле, вече и част от подовото е готово.
Хем ми се иска по бързо да свършва всичко и да се нанесем, а съм сигурна, че тогава ще ми липсва емоцията покрай строежа. Сега редовно сънувам някакви неща в тази връзка и после сутрин нямам търпение да отида и да видя до къде са стигнали работниците(разбирай от предния ден сутринта, няма как да се е случило кой знае какво, обаче   Rolling Eyes   Crazy  ) Това го пиша най вече във връзка с въпроса на Еvка. Ако не искаш и не мечтаеш за къща всяка дреболия и спънка ще те мъчи и най вероятно ще съжаляваш. Не че ако си започнала с мерак всичко ще е розово, проблеми все някакви изкачат, просто тогава нагласата тогава е друга. Според мен, разбира се.

# 524
  • Балчи-Варна
Мислим и ние с какво ще се отопляваме.В апартамента сме с парно-камина с водна риза,ееее писна ми да я чистя,зареждам,подържам огъня-аман вече.А пък много обичам само с копчета да действам било за отопление,било за друго.Много мислим,че преди мазането трябва това да го измислим,обаче незнам.Давайте идеи момичета.

Общи условия

Активация на акаунт