Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-19

• 70 750
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Ние напредвахме бързо, но вече не чак толкова...

Важното е, че живия плет е засаден  Mr. Green

# 76
  • Русе
Ние напредвахме бързо, но вече не чак толкова...

Важното е, че живия плет е засаден  Mr. Green

Аххххххххххх, някой ме разконспирира Simple Smile Simple Smile Simple Smile.

П.П. Вярно, забравих с него да се похваля, а и посадихме малко овошки  Grinning

# 77
  • Банкя
kariet Добре дошла! Wink
Най-добре да отидеш и да попиташ в общината - предполагам не при селския кмет, а в тази в Пазарджик.
Според мен ще си ви трябва всичко - то си е дострояване - архитектура, конструкции, инсталации...
Но попитай конкретно в общината, просто може там някой да е решил да поиска нещо допълнително.
Просто имай предвид, че няма да е по-различно като узаконяване, даже може да се иска повече, като например документите на съществуващата къща. Peace
Ако случайно живееш на Мекемето, ама изобщо не ти завиждам. Wink Hug

Meggysan Добре завърнала се! Hug
Колкото пъти те засека във форума, все кликвам на линковете в подписа - да видя дали няма нови снимки от строежа и колко са порастнали мъниците. Wink
Та давай снимките насам. smile3539

# 78
http://store.picbg.net/pubpic/26/76/48f08fa654182676.JPG
eто.
Това е холът.
Там, където съм написала бъдеща камина е комин и е малко по-изпъкнало от стените. Ако сложим камина там, ще се запуши входът за кухнята, който го виждам в ъгъла (не знам защо там).
Реално няма къде да сложим телевизор и холова секция (това най-мн ме притеснява), а и няма да има място за трапезария. Вие как го виждате?

# 79
  • Банкя
Като за начало бих обърнала вратите на детската и спалнята да се отварят към самите стаи, не към хола. Тази врата към етажа също не е практична, ако се отваря така - по-добре крилото да е към стената, не към дивана.

Не си поставила размери на помещението, тоест не става ясно, колко е например разстоянието между вратите към спалните - има ли място за телевизор или не. Ако има, аз бих го сложила там. Grinning
Отново според размерите според мен може да сложиш трапезната маса, там където си описала, че ще бутате стената. Ако ще е правоъгълна, може да я сложите почти до стената с прозорците с късата страна, тоест да не използвате това място постоянно, само когато имате гости. Така няма да пречи на пътя към кухнята. Peace

# 80
Акси, вратите се отварят навътре, просто тр да обознача, че има врати, вратата на хола се отваря от страната, която съм показала.
Няма достатъчно място м-у вратите на стаите, пък и там е основната пътека и определено не му е там мястото.
Мисля си ако завъртим дивана с гръб към барплота. и ТВ да е към стената отсреща, но къде да иде трапезарната маса? Оф, мн сложно.

# 81
  • Русе
Meggysan Добре завърнала се! Hug
Колкото пъти те засека във форума, все кликвам на линковете в подписа - да видя дали няма нови снимки от строежа и колко са порастнали мъниците. Wink
Та давай снимките насам. smile3539

Скоро, скоро ...

# 82
  • густо майна Филибето
Шушулче , измери стените на стаята и разстоянията до вратите, така не може да се прецени къде какво може да се събере.

# 83
  • София
аз за сега само ще ви чета, до като дойде гл. архитект сме с вързани ръце  Crossing Arms вие украсихте ли вече за Коледа, не мога да повярвам че вече сме декември месец  Crazy

# 84
  • Перник
Акси, много благодаря за пожеланието!  Hug

Дедо, моя мъж не слуша, прави каквото си иска, всъщност тренира за "истинския" строеж - прави си офис в момента. Изряза изгнилото дюшеме, после изряза и здравото, за да си го сложим под надуваемия басейн лятото  Crazy Тия дни ще се прави замазката на пода, а той междувременно готви стените за латекс. И се побърка с 20 квадрата, пък като почнем къщата не ми се мисли колко ще съм виновна  ooooh!

Кариет, ние ще укрепваме и надстрояваме - трябват същите документи, като за чисто нов строеж. Спестяваш само разправиите с енерго и ВИК  Peace

# 85
Акси, благодаря за информацията   bouquet
Вярно ли е обаче че, построяването на втория етаж е с 30% по-евтино отколкото първи Thinking

Акси, след като изрежете дюшемето каква настилка ще сложите? Питам защото евентоално някой ден и нашата идея е след построяването на ново жилище да преустроим сегашното в два офиса за лично ползване . Praynig

# 86
Ljuboznatelna  bouquet  bouquet  bouquet

# 87
  • Банкя
вие украсихте ли вече за Коледа, не мога да повярвам че вече сме декември месец  Crazy

М-даа! Mr. Green
Още в неделя - на 1.Advent, както го празнуват немците конкретно, а и в други европейски страни, ако не се лъжа. Peace

От днес детето си има и коледен календар с малки подаръчета, които "джуджетата му оставят в чорапчето, докато е на детска градина и е послушен". Crazy И се учи да брои до 24, стигнали сме до 11 и нататък всичко звучи еднакво - "найсет, найсет, найсет"... Mr. Green

Sorry за лиричното отклонение. Hug

kariet предполагам, че питането ти за душемето е към SvetlaK. Wink

# 88
  • Перник
Акси, и ние имаме коледен календар и чорап, в който джуджетата оставят подаръчета през нощта  Grinning Същинското украсяване тепърва предстои.

Кариет, построяването на 2ри етаж може да излезе по-евтино, ако не се налага изграждане на основи, тъй като основите и покрива са най-скъпото в една къща. При нас ще има укрепване с колони и пояс и надзид, за да си направим обитаемо подпокривното пространство, както и плоча над мазето и над етажа...абе почти нов строеж си става  Crazy

Дюшемето в бъдещия офис е изрязано и предстои циментова замазка, а после - ламинат.

# 89
Шушулче, на нас хола+кухнята са ни 7.5 метра на 3 и малко метра. Млако е за такова общо помещение, но нямаме избор засега Simple Smile Та сме си ги устроили така http://www.prikachi.com/images/124/2719124a.jpg
Набързо на направих да обясня. Долу вляво е входа към хола, а долу вдясно е вратата към терасата, и двете не отварят навътре в хола/кухнята. Срещу врата е секцията. Гарнитурата ни не е ъглова, диван и 2 фотьойл (а лелеее така ли се пише  Shocked ) Кухнята е ясна, а на гърба на дивана е масата, коята ни е достатъчна, когато сме си само ние, а инче дърпаме (тя е и разтегателна). Кофтито е че гостите са ми в кухнята ама няма място... при теб няма да е така, та прецени си  Peace

Общи условия

Активация на акаунт