Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-19

• 70 565
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
И на мен така ми се струва, твърде високи са тези цени. За лепенето не мисля, че е повече от 20 лв., но има различни оферти.

# 601
  • Пловдив
Буболечо Успя ли да направиш вчера снимки? Wink
Акси, заповядай  Simple Smile бадем

# 602
Много е хубав бадема. Спомням си на нашето лозе (така казвахме на къщата, която имахме на Траката (Варна)). Там имаше 3 огромни бадема... страхотни бяха... то всичко беше страхотно, но баба ми и леля ми зор зор да се продава и баща ми нали не му се занимава с тях сколаса... Толкова ме е яд Sad Сега с децата можехме да ходим там летата и те да тичат безгрижно из двора, ех...

# 603
  • Банкя
Буболечо Успя ли да направиш вчера снимки? Wink
Акси, заповядай  Simple Smile бадем

Ееееехааааа! Снимката изглежда все едно сте току що сте се събудили и проветрявате стаята. Представям си те долу в кухнята да приготвяш кафе за вас и палачинки за децата... Идилия! Heart Eyes
Пожелавам ти го в най-скоро време.
А следващата година по това време да покажеш пак снимка на бадема, но от вече обитавана къща. Hug

# 604
За търсещите дървена дограма отваряща се навън, ето един може би полезен сайт Simple Smile

http://www.inos-bg.com/new-form-extended.html

# 605
Не знам дали питането ми е за тук, но не се сещам за по-подходяща тема.
Пратиха ми една оферта преди дни, има сто неща в нея, които си нямам идея дали е нормално да струват толкова или не, но 2 позиции ми взеха акъла в ценово отношение.
Нормално ли е според вас извозването на строителни отпадъци да се таксува по 250.00 лева на куб.метър?
Става дума за Варна, ако има значение.
И второто е реденето на теракот и гранитогрес: 28.00 лева на кв.м.
Последно преди почти 5 години като правихме ремонт реденето беше 12-15.00 лв/кв.м., а извозването на отпадъци-60.00 лв.
Такива ли са цените сега?

Като човек, който строи във Варна, мисля че са решили да ви преметнат. Ние в момента редим гранитогрес на двойно по-ниска цена Peace И за извозването на отпадъци са ви поискали много Peace

# 606
  • Пловдив
Акси, дано, дано Wink. Мъжът ми каза, че следващата седмица се пренася на къщата  Laughing А малката /снимала съм всъщност от нейната стая/ рови непрекъснато в една карнетка  на Егер и си избира цветове за мебелите ... Ентусиазмът на всички е голям, да видим докъде ще я докараме  Grinning

# 607
  • Русе
За търсещите дървена дограма отваряща се навън, ето един може би полезен сайт Simple Smile

http://www.inos-bg.com/new-form-extended.html

Полезен сайт, фирмата е русенска, още миналата година ходихме, ама нещо не ни хареса. Решихме да заложим на дограмата, която имаме в момента http://teodesita.com/. Проблема е решен, няма да се отваря навън, шефа ни обясни, защо принципно не става, освен със специален обков, който е ужасно скъп. А и като стари клиенти ще имаме бонус Енерджи стъкло. В понеделник идват да вземат размерите и след 1,5м се надяваме да я сложим, ако сме готови с измазването Simple Smile.

# 608
Meggysan и ние мислехме дървена дограма, но накрая избрахме ПВЦ-то. Би ли споделила колко ти се върза квадратния метър? И каква точно избрахте - трипакет, цветно стъкло.....и други? Интересува ме просто за инфо - че нашата е готова на 90% и поставена на 30% - демек- връщане назад няма!

# 609
  • Русе
Цената е сериозна. Не мога да ти кажа на кв. м., защото нямам такава, а есента офертата беше около 8500 лв. Ако искаш виж в подписа ми, има линк към къщата и да видиш прозорците какви са. Евентуално в понеделник като вземат размери и като дадат точна цена, може да ти сметна на кв. м. За ориентир обаче мога да ти дам цени, които все пак ни дадоха за пвц 5-камерно най-доброто мин година почти 6000 лв. Обаче на дървената какво писах, понеже сме стари клиенти ще имаме бонус енержи стъкло. Дограмата е тройнослепена, без чепове, 2-ен стъклопакет, но тънък, ние го искаме такъв, макар че по-широкия пак би ни бил бонус. Ако решем да бъде от сибирска лиственица, цената ще е още 10% отгоре. Това обаче е без подпрозоречни первази. Много ги харесвам, с такива сме в момента, но ако сложим на цялата къща ще излязат поне още 2000 лв. Така че пък, ако някой може да ме насочи към такива, на по-сносна цена, не знам  ПВЦ или някакъв камък да търся, ще мислим. Де факто, ако се сложи всичко дървената ще отиде 70-80 % по-скъпа, но пък не може да се замени с нищо друго качествената дървена дограма.

П.П. Все пак ми се върти из главата квадратура около 20 кв.м., дано не бъркам. Но както знаеш зависи основно от това колко отваряеми и колко неотваряеми прозорци има.
Пак малко дълго стана Wink

# 610
Действително дървената дограма е скъпа, но когато е направена добре е много красива Peace
Тази фирма Теодосита, за която пише Мегисан, са много добри. Препоръчвам ги и аз Peace

Аз да ви се похваля, че вече боядисахме къщата Party Като жълто пате е. Laughing Може би трябваше да е друг цвят, но другия път Laughing
Сега се чудим със сини или зелени плочици да облепим басейна. Как ви се струва идеята за зелен басейн? Вече няколко човека ми казват, че ще е като зеленясал Crazy, но пък аз си мисля че и лагуните са със зеленикъв, изумруден цвят... newsm78

# 611
Аз лично предпочитам синьо. Според мен малко по-трудно ще се почиства зеления басейн, понеже лесно можете да пропуснете ако някъде е тръгнал да зеленясва  newsm78

# 612
Аз се шегувам - дори не знам, че се  изисква визуализация при вземане на разрешително за строеж. На нас архитекта ни движи нещата. После пък фирмата, която строи. Сега пак те подготвят документите за взимане разрешително за ползване. Всъщност до момента с довършителните работи аз изобщо не съм се намесвала за каквото и да е. Peace
Гретел, следя внимателно какво съветваш, защото както съм споделяла и преди, при нас предстои етап  на узаконяване на къщата. ( Но преди това следва да поставим парапетите). Те се оказаха препъникамък.. Sad Понеже са близо 30 линейни метра цената им не е за подценяване Cry
Имаме всички документи до настоящия етап, но ми се иска да попадна на информация какво точно е необходимо да окомплектовам и да представя.

# 613
Гретел, следя внимателно какво съветваш, защото както съм споделяла и преди, при нас предстои етап  на узаконяване на къщата. ( Но преди това следва да поставим парапетите). Те се оказаха препъникамък.. Sad Понеже са близо 30 линейни метра цената им не е за подценяване Cry
Имаме всички документи до настоящия етап, но ми се иска да попадна на информация какво точно е необходимо да окомплектовам и да представя.
Филмът с узаконяването е трилър, дори спокойно може  да се класира в жанра Ужаси...Днес идваха от ВиК-то, за да видят дали е на точното място канализационната тръба. Чакаме протокол от някаква лаборатория за изпитване на ключовете и контактите. И още десетки неща. Ще гледам да ги изброя тия дни, дано да ги запомня. В общи линии е весело. Както казах строителната фирма, макар да приключихме с тях преди 5 год. Laughing, движи повечето неща, но има някои /като контактите напр./, с които се занимава баща ми. Сега отивам да го почерпя, че си губи времето с нас и ще измъкна информация.

# 614
  • Русе
И аз съм за син басейн Simple Smile, точно заради това, че може да се пропусне нещо в почистването.

Момичета, какви подпрозоречни первази слагате. Направо не знам, Дайте някакви линкове, снимки, каквото ви попадне. Цвета е махагон.

Общи условия

Активация на акаунт