Помощ в търсенето на работа - 9

• 68 870
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
..като че ли забравихме, че те са австрийци :lol.... Laughing
Извинявай за неделикатния въпрос, но ти какво работиш с диплома МИО?
Аз започнах работа във втори курс, съвсем случайно, в склад за търговия с лекарства и козметика.Всъщност това ми беше студентската работа Laughing, но се превърна в нещо повече с времето , защото откакто започнах, имам 6 години трудов стаж(реални 3), завърших бакалавърска степен МИО и магистърска -Международна търговия, родих и две деца Simple Smile.От началото на годината съм отново на работния фронт.Имам амбиция и надежда да се занимавам и за в бъдеще с търговия, логистика, доставки или накъдето ми е съдбата, но засега(поне докато децата са ми мънички) съм решила да не сменям работата си.

Относно това кой какво е завършил, неведнъж е ставало въпрос в темата и професионалистите са споделяли, че по-голяма тежест има стажа и уменията.Разбира се, има професии, където наличето на ценз е повече от необходимо.

Аз записах тази специалност, защото освен изучаването на два езика( за мен това беше важно,тъй като съм завършила езикова гимназия) , тя е по-широко обхватна и прецених, че ще имам по-големи шансове за реализация в различни сфери.

А на интервю никога не съм ходила. Rolling Eyes.

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 12:35 от Mirkam

# 646
Жена , на 43 с две големи деца - двасейт годин в ДА?
И двата пъти уволнемна ? И ко прайм, ся? Честно като в някъв филм съм...

# 647
Изчакай да мине първоначалният шок и гнева,който изпитваш най-вече към себе си!Опитай се да погледнеш ситуацията отстрани и решението само ще дойде.Късмет!

# 648

Разбрах само, че си на 43 и се чудиш какво да правиш? Rolling Eyes Confused Ако не е само да се оплачеш, за да ти олекне, напиши го разбираемо и все някакъв съвет ще се даде Grinning

# 649
Да ви се оплача ...  Blush
Преди малко пуснах мейл със CV, но в момента, в който натиснах бутона, се сетих, че не прикачих документа. Blush Веднага пуснах още едно писмо с извинение и този път прикачих автобиографията... Голям гаф...  Blush

# 650
Да ви се оплача ...  Blush
Преди малко пуснах мейл със CV, но в момента, в който натиснах бутона, се сетих, че не прикачих документа. Blush Веднага пуснах още едно писмо с извинение и този път прикачих автобиографията... Голям гаф...  Blush

Не е гаф, даже никакъв, случва се непрекъснато Mr. Green и няма да повлияе на впечатлението

успех

# 651
petita, благодаря ти, поуспокоих се малко  Laughing
Да се надяваме, че съм замазала положението с втория мейл.   Laughing

# 652

Разбрах само, че си на 43 и се чудиш какво да правиш? Rolling Eyes Confused Ако не е само да се оплачеш, за да ти олекне, напиши го разбираемо и все някакъв съвет ще се даде Grinning
Не знаете какво е ДА?
Държавна аднинистрация , седемнадесет , от , които - данъчен испектор - НАП , другите на по- високо ниво.

# 653
  • Бургас
Разбира се ,че знаем какво е ДА ! Знаем и ,че си ядосана. Обаче не е нужно да си го изкарваш на нас. Защо след толкова години в ДА, уволняват точно теб?

# 654
Според мен ънъпдейтъбъл имаше предвид многото грешки в текста, които си допуснала сигурно, защото си ядосана и сигурно с основание, ама звучи хаотично и неразбрано поста ти, все пак... А ДА може да бъде и Дълготраен Актив, Дирекция Агрономика, Данъчна Асоциация, Другарска Асоциация и квото още се сетиш за комбинация  Mr. Green И дори и аз да знам какво е ДА, не всички са длъжни да го знаят, а е хубаво, ако искаш да бъдеш разбрана, да го кажеш разбрано  Peace

# 655
Ако така е прозвучало , се извинявам.. Аз не пиша за първи път тук- следя темата.
Последната ми мисъл е била да си го изкарвам, на който и да било.

# 656

Не знаете какво е ДА?
Държавна аднинистрация , седемнадесет , от , които - данъчен испектор - НАП , другите на по- високо ниво.

Знам, че е данъчна администрация, ама се чудех какво е "двасейт годин" newsm78 и не разбрах " И двата пъти уволнемна?" дали значи и двата пъти уволнена? Rolling Eyes Въпросителният знак ме обърква... Crazy С обяснението сега съм наясно  Simple Smile и мога да кажа, че работа ще се намери, сигурно не на толкова високо ниво веднага, но понякога се слиза и надолу по стълбата. Rolling Eyes 43 изобщо не е голяма възраст, а двете големи деца са по-добре от две малки. За съжаление разбирам, че сега малките деца са проблем за майките си при търсене на работа Confused

# 657
Да споделя какво ми прави впечатление. От скоро гледам обяви за работа. Бях впечатлена колко много обяви има за сферата, в която търся работа. След няколко дена, след по-детайлно проучване, осъзнах, че повечето обяви са пускани от агенции за подбор на персонала. Отделно самите фирми и те си имат тяхна обява. Оказа, че реално обявите са 2-3 пъти по-малко.   Rolling Eyes

Еее, стига де, може и да има грешки, но се разбира смисълът. Аз по-скоро се чудя какви са причините за уволнението. Ако жената не е сгафила нещо, не би трябвало да се притеснява. Ще си обясни на интервюто защо се е получило така. Вярвам, че ако бъде искрена, ще я разберат отсреща. Понякога личното отношение на работодател към служител също е причина за уволнение, ей така, безпричинно. Просто, защото "не ме кефиш". Виж, ако и двата пъти са по вина на служителя ...  Confused Имала съм уволнени колеги, защото не са спазвали работното време. Идват късно, тръгват си рано, обедна почивка по 2-3 часа. Следва предупреждение, което се игнорира и така се стига до освобождаване.  Sad

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 14:25 от Мишелин

# 658
  • София
Роса, няма страшно. Като се замисля най-приятните ми работни места започнаха от 43 год. насам.
Сега се  регистрирай  в Бюрото по труда. От нова година май срока е 7 раб. дни за това.
После си почини известно време, огледай се по познати и все от някъде нещо ще излезе.
Не пречи да си вземеш и някой друг ден болнични. Имаш право и доста време след уволнението.
Защо да не се възползваш от всичко, което ти се полага?
А за 2та пъти уволнена от ДА даже може да се изтъкне като предимство. Все пак знае се, че там назначенията са на политическа основа. Винаги може да се изкараш репресирана за да сложат на мястото ти някоя връзкарка.
Аз точно поради тези причини от 20 год. търся работа само в частни фирми. Не искам като дойде нов зам. министър да ме уволни, защото предшественика му ме е назначил.

# 659

Имаш право и доста време след уволнението.
Защо да не се възползваш от всичко, което ти се полага?

НОИ изплаща болнични до 30 дена след прекратяването  на трудовия договор.

Общи условия

Активация на акаунт