Помощ в търсенето на работа - 9

• 68 860
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
  • На брега на реката
Веситу, точно тази позиция отказах, колкото и да ме убеждаваше жената, че съм подходяща и че съм техния човек. Самия факт, че трябва да агитирам приятелите си, познатите си, да им искам координати на други хора, на които да предлагам продуктите на Алианц, ме отварти. Не беше за мен и тактично отказах. Друг е въпросът, че тази, която ми проведе интервюто беше безкрайно нетактична и груба относно другите застрахователни компании и съвсем ме загуби  Simple Smile

# 91
Веситу, точно тази позиция отказах, колкото и да ме убеждаваше жената, че съм подходяща и че съм техния човек. Самия факт, че трябва да агитирам приятелите си, познатите си, да им искам координати на други хора, на които да предлагам продуктите на Алианц, ме отварти. Не беше за мен и тактично отказах. Друг е въпросът, че тази, която ми проведе интервюто беше безкрайно нетактична и груба относно другите застрахователни компании и съвсем ме загуби  Simple Smile

Направо да не ходя на интервюто  Mr. Green , подведе работното време.
Надявах се е нещо далеч не толкова...клиентски ориентирано  Laughing .

# 92
  • На брега на реката
Забравих да добавя, че фирменото обучение е платено. Поне така беше преди година две, когато бях стигнала до този етап. Сега се подлъгах по различно скалъпеното заглавие на обявата и малко по-различното описание, но си е едно и също. Тогава съжалих единствено, че не си исках бележка, документ, фискален бон ако щеш за взетите пари от мен и за проведения "курс"  ooooh! Не пречи да идеш на интервюто, с нищо не се ангажираш  Simple Smile

# 93
  • София
Какво мислите за работа като брокер? Една позната е почнала това на скоро, поради липса на друго. И ако има запознати само на процент ли са брокерите в момента, понеже преди имаха и твърда заплата на някои места.

Последна редакция: пн, 29 ное 2010, 22:39 от nimfi4ka

# 94
  • София
nimfi4ka,
 За брокерите - и да има твърда заплата тя е около минималната. Обикновенно се залага на процент от сделките. А в момента има само търсене на наеми от време на време.
Вярно там е 50 %, но ....
Според мене, ако нямаш друга работа не пречи да започнеш - все пак това е вид квалификация, научаване на нещо ново.

# 95
  • София
Аиша, не знаех, че за наемите е 50%, хем че имам стаж в агенция за недвижими имоти,но бях офис-асистент. Но брокерите си мълчаха за процентите Laughing Ще ми се да има твърда заплата или поне карта за градския транспорт примерно, понеже ако нямам и една сделка тоя месец, кой ще ми покрие разходите по обикалянето Confused Иначе за научаването си права, ще изчакам още и ако съвсем нищо не намеря,може да пробвам. Аз не съм съвсем без работа, помагам на мъжа ми във фирмата и затова ми е широко около врата уж.
Ще се радвам и на още мнения,има ли въобще фирми, в които си струва да се пробвам- например някои с чуждестранни клиенти newsm78(с езикова гимназия съм)?

# 96
Това с 50-те % не е точно така, както го разбра. За наемите самата агенция обикновено взема като комисионна 50% от наема. Вече е въпрос на фирмена политика колко дават на брокера, сключил сделката. При продажбите агенцията взема да речем 1,5-2,5% комисионна от цената. Пак е въпрос на фирмена политика колко от тези пари отиват за брокера. Може да са 5%, може да са 20%, може и повече. При по-висок процент най-вероятно няма твърда заплата. Трябва също да питаш и какво ти покрива като разходи агенцията - т.е. точно тези транспорт, телефони (там постоянно си на телефона и не е малко ако трява сам да си плащаш сметката  Laughing ), обявите дали се поемат от фирмата...
Преди доста време ходих на интервю за брокер наеми. Там дори стана ясно, че те глобяват, ако не правиш определен брой огледи на ден  Mr. Green Колкото агенции, толкова и различни политики  Laughing

# 97
  • София
Ааа,ясно.Значи е по-лошо, отколкото си го представях.Аз когато работех в такава агенция,се взимаше един наем-половината сума от наемателя,другата половина-от наемодателя.И от тия пари мисля,че процентите бяха 20-30 най-много.Затова се очудих на 50-те %. Пък това за глобите,нямам думи ooooh! За момента се отказвам от идеята Laughing

# 98
# 99
Да разкажа и аз.
Стандартни въпроси като за интервю.
Обнадеждаващите бяха колко често използвам английски и дали имам интерес към инвестиции на м/ународни фин. пазари.
Лошия беше дали на близки и приятели бих предлага продуктите им.
Утре ме викат за второ интверю, когато ще ми разяснят каква точно е работата... Confused
Мисля да отида.

# 100
  • Бургас
Момичетааааа, аз от утре съм в графа РАБОТНИ.  Поизхабих малко нерви миналата седмица в чакане, но пък нещата се подредиха. Утре започвам обучение и ми е мн притеснено, ама аз толкова исках да почна работа, че сега няма да се паткосвам. Вярно , работата няма нищо общо със специаността ми, но докато чакам някоя банка да се сети да подаде ръка на млади специалисти, ще стана на 30. За мен на този етап е важно, че излизам от вкъщи и че ще се срещам с хора. Исках да минат няколко дни от обучението преди да се похваля, но не се стърпях  Laughing Но в никакъв случай няма да напускам темичката, толкова свикнах с вас, че все едно сте ми колеги   Hug

Васиту, отиди, чуй, на мен на 2-то интервю ми стана ясна цялата схема в Алианц. Да не кажа , че и до средатана 2-то не успяха да ми обяснят  в какво точно се изразява работата. И задължително ги питай за твърдата заплата, че да не останеш неприятно изненадана  Naughty

# 101
И аз съм била в Алианц когато нямах работа миналата година Май-Юни. Искаха да ме вземат, нямаше твърда заплата дори...или пък имаше, знам ли.

Честито на tedicence!!!

# 102
тединценце, честита нова работа  bouquet
И аз от утре съм вече работна Wink. Все още очаквам отговор от второто място, а и на интервю за друга длъжност в същата фирма се явих, но ще трябва да почакам 2 седмици за решението им. В същото време служителите, с които си контактувам в новата ми работа, изглеждат толкова симпатични и мили, че ще ми бъде много неудобно да напусна, ако ме одобрят от втората фирма.  Може пък да преглътна високата заплата там и да си остана на тази работа Thinking

# 103
 Flutter
Честито момичетааа!
Аз сега харесах много една обява, макар че града ми е малко неудобен, но позицията и условията, описани в нея са... Peace .
Има и въпросник, като въпросите направо ме шашкат.
Tedince, каква е схемата в алианц Thinking

# 104
  • Бургас
Да сключваш колкото се може повече застраховки, като всеки сключен договор ти носи процент занапред. Но мисля, че имаше условие, че тр да си сключила поне 2 осигуровки, за да получиш парички. Възнаграждението се формираше от няколко компонента - бонуси, проценти, стипендия. Но за стипендията имаше допълнителни условия - нещо от рода - минимум 2 сключени застраховки за месец. Не съм сигурна в цифрите, говоря за преди една година. Тогава Алианц бълваше от подобни обяви, но аз 2 пъти отидох и повече не ми трябваше. Вярно, от застраховки може да се правят добри пари, но трябва да имаш разработен портфейл от клиенти. А в период на криза, когато хората нямат пари да си напълнят хладилника и да си платят текущите разходи, последното, за което се сещат е застраховка "Живот". И още нещо - трябва да си мн убедителна и занимателна, за да се вържат хората. Говоря за позицията застрахователен агент. На теб гледам са ти говорили за финансови инвестиции, може да има разлика  Peace

Общи условия

Активация на акаунт