Помощ в търсенето на работа - 9

• 68 869
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
  • на село
Не се ли оплакахте в инспекцията?

# 676
  • Стара Загора
Не не се оплакахме! Когато започнахме там,няколко дена след това, ни дадоха да подпишем един лист, който уж бил длъжностна характеристика. Всички опиянени от това, че сме започнали работа не се и зачудихме защо листа беше празен. А и старите кадри ни уверяваха, че даааааа това е, по-точно ще бъде длъжностна характеристика. Сега си помослихте : оооо колко сте глупави......мдаааа такива бяхме.

# 677
  • София
Понякога докато човек не се опари... действа на сляпо, но от няколко човека съм чувала да подписват празни листа по различни поводи... или пък такива с празни полета  Confused

# 678
Аз познавам много хора, които бачкат в банка и са започнали без грам опит. Нямам идея как става номера.
Просто банките често търсят хора без опит, обучават ги, заплатите не са високи. А там, където има текучество...видях, че се споменават някои банки, да, започва се лесно, но и лесно се напуска. Повечето от позициите не предполагат никакво израстване. Може след това да е предимство наличието на опит за друга банка или за друга позиция. За ръководните позиции обикновено се изисква мениджърски опит или "опит на схдна позиция". Омагьосан кръг.

# 679
Е, добре де как може да подписвате празен лист? Колкото и опиянени, да сте били, това си е празен лист  Stop

# 680
  • Стара Загора
Може, може и още как!

# 681
От днес официално и аз съм безработна  Mr. Green Една добра причина да започна сериозно търсене на "моята фирма и моята работа"  Grinning

# 682
Добре де, извинете ме за "неграмотността", но аз ли нещо не разбирам? Обяснете ми, моля, какво значение има, това, с подписването на празния лист  и това, да се оплачеш в ИТ.  newsm78 На празния лист после да не би да се вписва "забранено да се оплачеш в ИТ"

# 683
  • София
Добре де, извинете ме за "неграмотността", но аз ли нещо не разбирам? Обяснете ми, моля, какво значение има, това, с подписването на празния лист  и това, да се оплачеш в ИТ.  newsm78 На празния лист после да не би да се вписва "забранено да се оплачеш в ИТ"

Ами като се подпишеш на празен лист след това на този празен лист се пише това, което е угодно на този, който ти го е дал.
След това като се оплачеш в ИТ въпросните хора показват вече попълнения прилежно документ, че си се съгласил с условията. Няма как да докажеш, че листът е бил празен, когато си го подписвал...

# 684
Не знаех, че още има хора, които подписват празни листове. Мислех, че можеш да излъжеш само престарели пенсионери, но явно не.... Confused Shocked

# 685
Аз ще си позволя да изкоментирам леко хапливо.

Според мен докато не се научим да се оплакваме, а само пишем по форуми, нещата няма да се оправят. И как пък едно позитивно мнение не прочетох за някоя компания. И при нас е така--стоят колеги по 3-4 години, доволни са, ама все мрънкат...

Затова не ги харесвам форумите, не са много обективни като показател.

# 686
Ами като се подпишеш на празен лист след това на този празен лист се пише това, което е угодно на този, който ти го е дал.
След това като се оплачеш в ИТ въпросните хора показват вече попълнения прилежно документ, че си се съгласил с условията. Няма как да докажеш, че листът е бил празен, когато си го подписвал...

Принципно има нещо вярно в думите, обаче никой няма право да се договоря за неща, които противоречат на закона и подобни споразумения и клаузи са нищожни и вместо тях се прилагат най-близките по смисъл добри търговски практики. Пояснявам - след прословутото подписване на бял лист (което съветвам никой да не прави)  работодателят записва, че работното време ще 120 часа на седмица например и че не той, а служителят ще му плаща (хиперболизирам естествено) и представя небелия вече лист в ИТ и/или съда, е, няма как да мине и няма съдия, инспектор или какъвто и да е служител в някой инспекторат, който да го приеме на сериозно и да ви каже - еми на, вие сте се подписали. по-скоро работодателят го дебнат ревизии, дела, глоби и определения.

Така че, момичета, и в тази ситуация имате шанс, даже немалък, така че си търсете правата по съответния ред.

# 687
Между другото, много благодаря, че написа това с празния лист във форума. Аз също като ънадаптъбъл си мислех, че млад човек няма как да я свърши тая работа, но като го прочетох, се присетих да отида да "набия канчетата" на мойте деца, които макар и на 14 и 16, им е добре да знаят, че никога не се подписва празен лист. Със сигурност не са разсъждавали върху темата все още Simple Smile но по-добре да ги подготвя Simple Smile

# 688
Аз ще си позволя да изкоментирам леко хапливо.

Според мен докато не се научим да се оплакваме, а само пишем по форуми, нещата няма да се оправят. И как пък едно позитивно мнение не прочетох за някоя компания. И при нас е така--стоят колеги по 3-4 години, доволни са, ама все мрънкат...

Затова не ги харесвам форумите, не са много обективни като показател.

Red, това ни е в народопсихологията заложено, все си мислим, че някой друг ни е отговорен респ. виновен, че от нас нищо не зависи и ние сме все неоправдани жертви. Мнооого време и не знам колко поколения ще ни трябват, за да се отърсим от подобни комплекси и нагласи и да добием самочувствие, а едва тогава нещата ще се оправят за нас... Много кофти прозвуча, ама го мисля действително Cry

# 689

Така че, момичета, и в тази ситуация имате шанс, даже немалък, така че си търсете правата по съответния ред.

Зависи какво са написали на празния лист. Достатъчно е, че са им изплатили всички заплати, нямат претенции към фирмата и напускат по собствено желание....

Общи условия

Активация на акаунт