"Двойна глоба, ако не отвориш на преброител"

• 6 217
  • 77
  •   1
Отговори
# 30
Аз не разбирам защо трябва да ни броят като овце?! Нали в ЕСГРАО има данни за всеки от нас, общините също имат инфо за всеки, населяващ територията й...или им е по - лесно вместо да си размърдат мозъците и да обобщят и анализират инфото, с която разполагат, да тормозят гражданите, че и с глоби да ги заплашват...абсолютна тъпотия

Киара Wink и аз това си помислих, пилците се броели наесен, а те посред зима тръгнаха да ни преброяват, ама в ЕСГРАОН-А или както там се казва във всяка Община(АПОН, ГРАО), как ще преброят някои вибриращи уреди Whistling Flutter Laughing, а кажи...край, оспамих темата тотално, моля простете....ама как да се сдържи човек....Абе, то работата стана: Казва ли ти някой, а и смееш ли да попиташ, а ако попиташ, дали щИ кажат, а ако ти кажат, дали няма те излъжат.... hahaha hahaha hahaha

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 22:00 от Tumba_lumba

# 31
Електронното преброяване беше активно от 1 до 7 септември. Нашето семейство реши да се пробва и попълнихме електронния формуляр. Накрая получихме уникален номер, който можем да покажем на преброителя, който ще дойде вкъщи, за да докажем, че вече сме взели участие в преброяването и не е необходимо да ни обхващат отново.
Имаше доста, нека ги наречем, интересни въпроси.
Трябваше да посочим глава на семейството, например( без да са посочени ясни критерии за това). Мен искрено ме развесели, че първо имаше въпрос, в който трябваше да дефинираме връзката с любимия. Ние посочихме това, което отговаря на истината - фактическо съжителство без сключен брак. В следващите въпроси обаче, подобна опция нямаше. Фигурираха само съпруг(а), син, дъщеря... Е, как след като веднъж сме  посочили, че живеем без брак, след това трябваше да се вписваме като съпруг и съпруга.  Mr. Green Имаше и други неразбории, но ще ги видите, като ви дойдат до главата. Подгответе се с РЗП на цялата сграда.  Whistling

# 32
Аз сега не разбрах, ако не им отворя ли ще имам глоба, или ако не ги пусна в къщи? newsm78

# 33
Смях да става. Mr. Green Аз съм си параноик от класа. Признат.

Како Сийке, онова по-предното преброяване ще да е било, доста по-малка бях Crazy

Само не разбрах как ще преброят ей тези /от линка в сайта на НСИ/:

2. българските граждани, заминали в чужбина след 9 март 2010 г., и членовете на техните семейства, които ги придружават;

# 34
Представям си данък ''Библиотека'', ако се окаже, че хората имат по много книги...

# 35
Аз сега не разбрах, ако не им отворя ли ще имам глоба, или ако не ги пусна в къщи? newsm78

Ако откажеш да им отговориш.... Flutter ... Никой от тях няма претенции да го пускаш у дома си(поне не преброителски Whistling)....и не си задължена... Peace

ПП Киара, ако ми открият разхвърляните навсякъде книги и ги подредят, ще им платя данъка "Библиотека", защото така и аз ще си открия ценни за мен томчета hahaha Joy hahaha Flutter , а пусти мързел, не мори, ама така боли... Embarassed hahaha

# 36
Аз клоня към това да...''не съм си у дома'' Rolling Eyes  Joy Joy Joy

# 37
Така и не разбрахте - в новото преброяване нема да има Книги/явно са остаряло понятие/.
 Ако нещо не съм схванала /т.е разбрала/, ще  помисля по въпроса дали да им отворя, да ходят да си ги броят. Whistling

# 38
  • София
Все си мисля,че трябва да се знаем колко сме.Ама много досадна тая работа.Опитах да се преброя електронно,ама нямах на идея кога мъжът ми се е уволнил от казармата и приключих до там Laughing Смешно ми стана,че той се оказа Домакин,пък аз съм му в домакинството,барабар с децата.....нещо като кокошарник Mr. GreenДа идват у нас ок,ама една дама днес по ТВ-то разтягаше как трябва да ги чакам от 8 до 20ч вкъщи,освен отпуски да взимаме,че да не отнесем някоя глоба.За кражба -не ме е страх......то ни обраха докато спим Mr. GreenНай-много ,на децата масичката със столчетата на площадката да изнеса.....

# 39
А събота и неделя, дали ще минават?

# 40
Нану4е Hug, обърка, новото е кошКАрник Wink Naughty hahaha... hahaha ... и не, няма ограничение за стоене у дома, просто преброителите тогава ще минават, ако си у дома - ок, ако ли не, пак Ше дойдат...

# 41

Ако откажеш да им отговориш.... Flutter ... Никой от тях няма претенции да го пускаш у дома си(поне не преброителски Whistling)....и не си задължена... Peace

Благодаря за отговора.Питах, заради заглавието на темата.

# 42
  • София
Пък на мен не ми е ясно, всички ли членове на семейството ще трябва да се върволим и да се преброяваме, или ще може да отговаря "един за всички"?  Rolling Eyes

# 43
Преди няколко седмици, в неделя в 14.30 часа се звъни на пожар вкъщи. Аз и детето тъкмо бяхме заспали, и хич нямах намерение да ставам, но звъненето продължаваше, при което се притесних, че нещо е станало щом се звъни толкова настоятелно. Излизам на терасата и гледам някаква жена и ми казава, че участваме в в някакво преброяване, при което аз и казвам, че в момента не е удобно и не мога да сляза. А тя с троснат тон ми каза, как така, не е удобно, при което, така се ядосах и я попитах колко е часа и какъв ден е? Междувременно и детето се събуди. Та тя ми каза - Кажете поне имате ли животни?, при което аз вече позеленяла и казах, че нямаме, и после ме хвана яд, че не питах какво е това проучване, да се оплача, как може да минават в неделя следобяд, когато хората си почиват. За това преброяване дали ще има регламентирани часове и дни, защото е много неприятно, да те безпокоят, когато си почиваш.

# 44
Пък на мен не ми е ясно, всички ли членове на семейството ще трябва да се върволим и да се преброяваме, или ще може да отговаря "един за всички"?  Rolling Eyes

Лозунг: "Един за всички, всички за един!"
Отогвор: "Един за всички"... Hug Peace

ПП БОЖИЧКО, разберете, хората си вършат работата, какво ви коства...ставате леко параноични(май се повтарям)....спокойствие...айде, бе...шегувате се, нали....всеки може да ви развали спокойствието, не се изсилвайте...по добре да са преброителите отколкото нещо друго.... Peace Praynig

ПП мОЛЯ, НЕ МЕ КАРАЙТЕ да ви давам примери...защото, няма да има какво да ми отвърнете... Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 23:33 от Tumba_lumba

Общи условия

Активация на акаунт