"Двойна глоба, ако не отвориш на преброител"

• 6 217
  • 77
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Нану4е Hug, обърка, новото е кошКАрник Wink Naughty hahaha... hahaha ... и не, няма ограничение за стоене у дома, просто преброителите тогава ще минават, ако си у дома - ок, ако ли не, пак Ше дойдат...

Аааа знам го това новото Mr. GreenДаже оня ден с пулвинката,се чудихме как беше правилното Mr. Green
Интернет преброяването е супер тъпо!
Въпрос- Колко стайно е жилището без кухня и помощни помещения- пиша 3! А цяла квадратура- пиша 80кв.м.
Следващ въпрос-Каква е квадратурата на стаите- тъпея,смятам ,смятам пиша нещо приблизително,че да се нагодя до 80 квадрата,ноооооооо системата ме връща 100 пъти- трябва да разпределя цялата квадратура на 3-те стаи,без кухня,коридори,баня,тоалетна......и така се оказа ,че живеем в 30кв. хол Mr. Green
И после чакам глоба за невярна имформация Sick

Последна редакция: пт, 26 ное 2010, 15:27 от nanu4e

# 61
Убедена съм, че в това преброяване много хора няма да вземат участие...Не е нормално да искат номер на лична карта, за да се региострираш за онлайн преброяване...защо им е ??? нали всички имаме ЕГН-та, които не се повтарят и са допстатъчни, за да можем да се региострираме в сайта им...А пък тези дето минават по домовете, е, това е пълна пародия, намалиха срока от подаването на документите до назначаването...ами то всеки престъпник с фалшиви документи може да се намърда като анкетьор, подписал се че няма да злоупотребява със станалите му известни лични данни; а да не говорим колко от тези анкетьори са губили вече попълнени анкетни карти с данните на хората или пък как многат да използват тези данни...И накрая, когато стане някой гаф, няма да ми помогне топлещото обещание на държавата за конфиденциалност на данните ни...Така че мили дамии наистина добре помислете искате ли да ви броят като овце и съвсем доброволно да си давате данните, под заплахата от глоба...

# 62
_KIARA_, затова ми бе темата...ама явно на някои не им пука.
Четох, че няма никакъв ефект от интернет преброяването.
Ясно е, щом е задължително на 10 г и ще се пръснат едни милиони по време на криза за стЪкмИстика и туй то. baby_neutral

Последна редакция: пт, 26 ное 2010, 15:51 от Heм

# 63
Четох, четох, уж и пак не съм наясно...има ли в момента действащ сайт, където ще ни броят или е имало само пробно септември и сега да чакам февруари...че и мен не ми се търпи вкъщи на гости някоя лелка, дето поне 1 час ще пише разни формуляри...не ми е ясно дали въобще някой ще я остави толкова време  Laughing примерно малката ще и ги изпише набързо.

# 64
Към коя институция ще се плащат глобите?  Rolling Eyes

Аз не отварям никога на никого! (само на приятели де). Тока го отчитат във входа, за водата оставям бележка на вратата, в деня които минават.
И преброител няма да пусна. Лично решение!

Помня миналото преброяване. Живеех още при родителите ми. Нямаше такава тъпня!
Кое е главата на семейството?  #Crazy
Баща ми: "Амиии ние по равно решаваме проблемите.... Rolling Eyes "
Преброителя: "Абе кой изкарва повече пари?"

Колко книги имате?
Помня че ни питаха и за техника - тв, видео, хладилник и прочие и баща ми пропусна умишлено да спомене 2 муз. уреди и 3 телевизора  Laughing (имахме 4бр по 1 във всяка стая).
И при нас го имаше случая с вероизповеданието, както при някой по горе! Ми не сме вярващи - сори, ама пак въпрос на личен избор и пак "Ще ви пиша християни"  #Crazy

Нали имаме ЕГНта, нали се осигуряваме, плащаме данъци, получаваме пенсии, получаваме детски, регистрираме се на борсата, регистрираме автомобилите си и прочие. Защо просто всяка община и институция не даде информация? Слагат се +/- % и готово. Така или иначе никога не могат да се получат 100% точни данни!

Аз съм мнителна към хората! Не съм длъжна да вярвам на никой!  Naughty  А факта, че ходя по 12ч на ден на работа? А в почивките спя по цял ден? Ако реално не съм вкъщи, а работя какво? Да си взема отпуска ли?
И какво означава "Преброителите са предимно хрисими женици"? Аз от къде да знам дали хрисимата няма син наркоман, който вечер няма да хвърли едно око на анкетите?

Абе с три думи - Да ме глобяват!  Mr. Green

# 65
Европейската комисия препоръчва при новото преброяване да бъдат включени такива въпроси:

Име, телефон, адрес, емейл; място на постоянно пребиваване; пол, възраст, женен(а)/неженен(а); статус на икономическа активност; занимание (работна длъжност, часова заетост, доброволческа или не); отрасъл на работа; статус на заетост (със собстен бизнес/работа или работещ в компания); транспорт за достигане до работното място; образователни постижения; държава на раждане и държава на гражданство; периоди на пребиваване в чужбина; взаимоотношение и статус в домакинството; големина на семейството;тип на жилището; домашни удобства; вид на обитаемото жилище; newsm78 здравословно състояние; етническа принадлежност, Thinking идентичност; религия; сексуална ориентация Shocked и др.
И аз помня миналото преброяване.Хрисимата женица идва два пъти ,че загубила попълнения формуляр овцата му с овца.Бе адски проста и нахална и си позволяваше въпроси извън напечатаните на бланката и дори коментираше написаното от мен.Не знам кому толкова му е питябвала сексуалната ми ориентация,но кварталните апаши определено биха се изкефили яко на информацията за часовете на заетост /демек кога не сте у дома/. Сещам се ,че преди попълвахме колко ни е дохода.

# 66
  • София
Преброяването ще бъде от 10-25/не съм сигурна за последната дата/ февруари. Седмицата преди това ще бъде отворен сайта, в който всеки който има желание ще може да се преброи електронно. Анкетата ще е същата като тази, която ще носят преброителите. След попълването и всеки преброил се електронно ще получи код. Този код се дава на лицето преброител когато посети дома Ви. Не е нужно да пускате преброителя в къщи. Самият преброител е наясно с това и едва ли ще има желание да влиза, защото ако погледнем от другата страна на нещата, има всякакви хора и на преброителите също няма да им е много лесно и приятно при срещата с по "особените" да кажа. Подала съм документи за преброител и ще мога да кажа по конкретна информация, ако ме одобрят и отида да обучение. Преброителите са длъжни да имат отличителна табела със снимка и три имена /мисля че и някакъв код, но не съм 100% сигурна/. Ще има обявен дежурен телефон на който може да се провери лицето, дали е легитимиран такъв или мошеник. Ваше право е и дори Ви съветвам да проверявате.

До колкото знам документи за преброител се подават до 10 декември, в общината/района в който живеете. Те са автобиография, снимка и заявление.

Сетих се още нещо  Mr. Green
Преброителя вероятно ще бъде от Вашият квартал, блок...т.к идеята е преброителите да броят в познат за тях район, т.к за всички така ще е най-удобно.

Имало е пробно преброяване през септември, за да се тества самата система.

# 67
mishchitzata, много добре обяснено, благодаря ти! Мен ми беше ценна информацията, която си написала, защото съм от тук чула, оттам прочела нещо, та хич не бях наясно кога какво  Laughing
  bouquet

# 68
  • София
anny_   Wink

Щом разбера някаква допълнителна информация ще пиша пак, но това са основните неща които смятам че са важни.

# 69
  • София
    Мен ме подразниха няколко въпроса от анкетата: Квадратурата на стаите, ми няма сега да тръгна да меря каква е, да си мерят сами.Ремонт съм правила преди 28 години и съм я забравила.Нали им казвам квадратурата на цялото жилище. Другото е,за работата, безработните и предишните работни места.Като се опитах да попълня, че малката никога не е работила, системата не позволи. Трябваше да пиша безработна, но пък искаха да пиша и предишен работодател,ако е безработна. И кой да е този,като не е работила.Другото е ЕГН-тата на другите, ми не ги помня наизуст, нито записани ги имам!Като дойдат, трябва ли да звъня по чужбина да питам децата какви им бяха ЕГН-тата или на мъжа ми, като е на работа?Другото системата не ме прие мен за глава на семейството, трябваше да се пиша съпруга на "главата" на семейството,въпреки,че той не е никаква глава на семейството  Joy.

# 70
кат дърти бабички сте замърморили ...отсега ...

# 71
  • София
кат дърти бабички сте замърморили ...отсега ...
Ми аз съм си дърта бабичка!

# 72
  • София
Само не разбрах глобата за кого е? За собственика на посетеният апартамент, за наемателите (или живущите там) или за този, които е отворил - например 9 годишният ми син. Поредната глупост. Нека си има преброяване, но да не плашат гаргите с глоби.

# 73
  • София
Въобще не смятаме да се преброяваме. Да видя как ще ме глобят и на какво основание точно!!!
Освен това не смятам да отговарям, на който и да е, какво притежаваме и т.н. Това са лични въпроси!

P.S. Да си се броят овцете колкото си искат, не ми пречат!

# 74

Общи условия

Активация на акаунт