Бели пухкави Снежинки са на Юлчето дружинки

• 24 216
  • 693
  •   1
Отговори
# 345
искам да ви питам нещо.понеже ще правя на детето каши собственоръчно и ми трябва помпа,защото кашите са млечни.намерих няколко изгодни,ама се чудя коя марка.изборът ми е между "кико","медела","авент" и "нук".всичките са ръчни (защото ми трябва по веднъж на ден или по-рядко).коя да избера?

Здравей, моята е Авент и съм много доволна, като аз я ползвам всеки ден и става много бързо и лесно точенето  Peace

# 346
Здравейте момичета!

Много съм тъжна  Cry Днес бях на ендокринолог (аз съм с Хашимото и периодично проверявам хормоните на щитовидната жлеза), защото последно като си пусках хормони видях, че съм я докарала до хипер функция. Аз сигурно и за това толкова бързо отслабнах, не мога да спя спокойно, все ми е жега и все съм изнервена... Та ендокриноложката ми каза, че трябва да започвам лечение и то ще е опасно за бебето. Каза ми до 2 седмици да спа да я кърмя  Cry Cry Cry и да мина на АМ.

Много съжелявам, дано бързо да се въстановиш и да можеш пак да си кърмиш малката кукла. Многп е болно да имаш кърма и да искаш да кърмиш, а да неможеш  Cry

# 347
Да ви се похваля, от днес вече си имаме зъбче  newsm44 от събота съвсем ни мъчеше да излезне и беше многп кисела, а венеца съвсем белееше и се виждаше зъбето, но днес следобяд излезе и вече сме  newsm47 newsm51

# 348
Аз опитах да храня Ния с изцедена кърма, че да свиква с шишето ама не ми се получи Rolling Eyes Пробвах и с преходната чашка на Авент за 6+ месеца и със сегашните и шишета и биберони и не ще и не ще. Дъвче ги, бута ги, реве и аз рева с нея  Cry Cry Cry. След 20-30 минути битка и рев се отказах и й дадох да суче. Е суче и направо примира от кеф. Напапа се и си заспа, а беше спала до преди битката. Нямах сили да я пробвам и с лъжичка, но вчера татко й пробва неуспешно. А ако ще я минавам на АМ трябва някак си да се научи да папка от шише или с лъжичка. Започвам вече да се притеснявам. Дайте съвети как да я откажа да суче?

Иначе се мъча да се разсея с коледни неща. Реших, че ще правя за близките квилинг картички  Heart Eyes
Аз водих битка 15 дни. Оказа се , че кърмата наистина е малко и тече на бавна струя и тя се дразни. Наложи се да давам и добавка, беше много трудно. На 22 понеделник след буквално цял ден рев хапна от шишето за начало 60 грама, първо слагам на гърда и после хапва 100, веднъж дори 140 грама.При мен умората си каза думата, откакто се е родила, ношем никой не ми помага, а през деня не спи и не могаа да легна с нея.

pucisim При мен ситуацията е съвсем аналогична. При моята Габи беше същия проблем, за щастие го хванах първия месец още. Кърмата течеше на бавна струя, а тя се дразнеше и спираше да суче или заспиваше. Иначе кърма имаше достатъчно, обаче не я изсукваше докрай. От това и от стреса и недоспиването изведнъж ми намаля кърмата. Тогава почнах да цедя и да дохранвам от шише с изцедена кърма. Много бавно се увеличава кърмата, хем цедя от тогава, поне като струя тече доста по-силно. Точно се увеличи малко и тя си вдигне количествата, които изпапква и пак се налага да дохранвам следобяд. Сутрин за щастие кърма много, а след като качи малко кг. почна доста бързо да опразва гърдите, давам да си допапка ако още е гладна и после стимулирам гърдите с помпа. От помпата ефекта много бавно се появява, но пък почна да папка нощем по 2 пъти и кърмата рязко се увеличи.

Откакто почнаха да я мъчат зъбки денем не спи повече от 15-20мин по няколко пъти и няма как да си легна и аз, точно се унеса и се събужда. Наспя ли се и почина ли добре идва достатъчно кърма за да не дохранвам с шише. Това се случва най-често само в неделя, когато има кой да помага  Crazy

Цункай малката адашка Габи, ще се справите  Hug Hug

# 349
scarly, благодаря Hug. Целувки и на твойта бонбонка. Ние се кърмим по два пъти, някой път и по три пъти нощем и това се надявам да помогне на лактацията, през деня цедя около 100 грама общо, додавам Хумана, друго не хареса дори и Аптамил.
Лека вечер.

# 350
  • София
Картофът не се пасирал с пасатор, а на ръка, съм чувала. Нещо свързано с вкуса беше. Ама нашите будалеца едва ли разбират толкова. Пък и нали трябва консистенцията да е идеално гладка. На ръка дали може да се постигне такава консистенция?

Аз за сега само го лъжа с храна - проверявам го дали проявява интерес, и той отваря устенца. Давам му да мирише храната и да ближе ябълка.

Ние май сме първите със забелена пишка, но все пак да попитам мъжките майки с опит. Как точно да я почиствам пишката сега? Във ваничката под водата или след това на сухо. И ако е извън ваничката, как да я почистя? С памук остават влакънца. А и аз не виждам нещо за чистене. Ако го правя през вечер, че ние през вечер се къпим, ще имаме ли проблем? 

МаммаМиа, направила си всичко, което е зависило от теб. Кърменето е най-важно през първите 6 месеца. Напълно те разбирам.  Hug Отбиването е по-трудно за майката, отколкото за бебето, като че ли.

# 351
Ние също я забелихме, чистим я във ваничката като го къпем, на сухо мисля, че ще е по- неприятно, но ние го къпем всеки ден.

# 352
И аз искам да се включа в колажа, ако може. Ако има място за моята бебка, ми кажете къде да кача снимка на бебка за колажа  Peace

# 353
диване ,страхотна работа си направила с колажа Peace Peace Peace,наистина ако място и ние имаме желание да се включим

# 354
diman мисля,че се мачка на ръка,а не с пасатор,заради консистенцията.аз съм го правила и става като гумено пюре.наистина едно такова длетаво и влачещо се.....неможе да не си виждала някъде.поне така предполагам.

# 355
Много благодаря на всички, които се включиха с отговори на въпроса ми за кошарата   bouquet Сега и ако парички преведат - ще е много добре  Mr. Green

Диване, коледният колаж е станал чуден! Ама то с такива модели, няма как да е друго яче Simple Smile

МамаМиа, не се ядосвай толкова много за кърменето. Шест месеца са си един много добър период, а и АМ-то е създадено точно за подобни случаи  Peace Все пак по-приоритетно е твоята принцеса да има здрава майка, която да се грижи дълго за нея. А това с урочасването просто ме застреля. Ти наистина ли вярваш в такива неща  newsm78

Диман, аз не давам на педито да припарва до пишката на Борко  box  Ще го оставя сам да си я дърпа и забели  Laughing

Маритке, пюрето не става гумено от пасатора. Така се получава, когато картофите и млякото са ти с различна температура  (например картофите са ти топли, а млякото студено) Wink

# 356
може....аз само предположих:) ама ще го имам предвид това,което казваш,че много мразя такова "гумено" пюре:)

# 357
Е най-после ви изчетох, пак нямахме нет писна ми вече от тоя нашия доставчик:bad-words:
Първо мерси на всички мами за хубавите за моето момче.

Алена твоя сладур е страхотен и дечицата на колажите са прекрасни. Ама верно са ни много хубави дечицата и все по-хубави стават пу пу. Да са ни живи и здрави и все така да ни радват.

Честито на всички с първо зъбче!

Днес бяхме на ДК, да се отчета и аз 6770 гр. 63 см. Биха ни и двете ваксини, порева малко, но после си беше весел. Дано няма проблеми Praynig Май няма проблеми с ваксините засега.

Стоун дано се оправи бързо коремчето на малкия сладур. Много сте готини на снимката до елхата. На нас ни помагаха масажи на коремчето и затопляне когато имаше колики.

Диване колажа верно е супер smile3501

За помпите и аз ползвам ръчната на Авент и съм доволна.

За столчетата и кошарки, има коледно намаление в Хиполенд на три вида столчета и една кашарка. Моето столче е на бертони, но още не съм го ползвала

МамаМиа не се притеснявай за кърмата, моя приятелка се цеди цяла година (детето и не можеше да суче) и си имаше кърма до последно. Според мен психологическия момент е много важен. Така че кураж, винаги се намира решение. Етърва ми имаше същия проблем с малката, не признаваше биберон, тя отрязваше крайчето на биберона и така и даваше, но щом казваш, че не гълта.. newsm78. питай в кърмаческия дано помогнат.

Айде стига че прекалих.Hug

# 358
Abe moito chave mai baq krali marko vurvi.nqkude okolo 8500gr.shte da e.koi e poveche ili okolo nashte kilca? (Sorryche pisha ot tel.)

# 359
Abe moito chave mai baq krali marko vurvi.nqkude okolo 8500gr.shte da e.koi e poveche ili okolo nashte kilca? (Sorryche pisha ot tel.)

Има доста дечица над тези кг вече, малко повечко са, но много бързо ще се стопят като пролази  Peace

Ние почнахме да ядем през 3 часа през нощта. Какво е това чудо не знам, 4 месеца не е яла през нощта, даже когато беше на няколко дни  ooooh! ooooh! ooooh! От няколко седмици почна първо да яде към 5 вместо чак към 7 както обикновено, след това към 4, вчера в 3 и половина, а тази нощ още в 2 и оттогава на 2.5-3 часа, а опразва всичко и по преглъщането съм сигурна, че доста добре похапва.
Не е зъби, защото като се напапка и веднага заспива, а като я болят венците след това продължава да се върти и скимти.

Вече засичам че на денонощие си похапва над 1л кърма като стига до 1.2л даже. Навсякъде чета, че до 1л кърма е макс нормално. Не наддава кой знае колко, в рамките на нормалното си наддава. Но защо не й стига кърмата ?!

Общи условия

Активация на акаунт