Бели пухкави Снежинки са на Юлчето дружинки

• 24 230
  • 693
  •   1
Отговори
# 315
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
А нещо друго, с което току що ме вртещиха - не било добре да спра кърменето на бебето и после пак да му го връщам  newsm78 Щяло да може да урочасва след това. Представяте ли си - казаха ми, че ще си направя принцесата "вещица"  Sick
hahaha   направо ме уби права честно  Joy  аз изобщо не им вярвам на тея "бабини диветини", нито че дрехите нощем не бива да се оставят навън и други глупости...Обаче вярвам в закона на привличането, така че ако ти го вярваш е възможно да се случи, но само защото ти си повярвала, а не защото си я върнала към гърдата...  Peace

Аз всеки месец ходя за по 1-2 дни в Пловдив и оставям малкия на АМ и после като се върна пак се кърмим, че той и синеок...малее   Twisted Evil

П.П. не се обаждам за среща с мамите от Пловдив, че си прекарвам времето в хематологията на университетска и после бързам да се връщам...то от много бързане останах и без книжка,но това е друга тема  Blush

# 316
..то от много бързане останах и без книжка,но това е друга тема  Blush
Териса,хубава си я сколасала  Hug Аз мисля тази пролет да се запиша на шоф.курс,но ще видим..
Да питам момичетата,които вече захранват-как давате картоф-разреждате ли с мляко или не?

# 317
  • Burgas
Здравейте мамчета и бебчовци,

много време не съм писала, но ви чета.
Ние и Миленко сме на каша, реших че му е време да опита храна с различна консистенция и на детето му хареса. Прави ми веселба само когато има и друг човек в стаята, всякаш за да покаже че е мъж с характер. Първо се пробвах с оризова, но нали оризът запичал сега минах на млечна каша без глутен. И карам храненето като захранване 3 дни с постепенно увеличаване на количеството и после почивка 3 дни да го видя как му действа. Иначе и аз май вече ще прекратявам с кърменето, НЕ ИСКА Simple Smile Отдавна сме на дохранване но винаги първо е бел на гърдата, но вече и това не ще, а и хванах някакъв кофти вирус с кашлица и смуча някаква хомеопатия, колкото да кажа, че се лекувам.
По въпроса с галените имена ние за сега вместо с по-кратка версия се сдобихме с по-дълга от Милен минахме на Миленко, толкова е малко и сладко. Иначе докато бях бременна мослех, че ще е гот да му викам Лени, според баща му било женско Thinking Дано когато се по - очовечи сам да си покаже как да му викат. Брат ми например е Стефан, но дълги години казваше че се казва Тото  Rolling Eyes Що го е влечало.

За бургаските мами да кажа, че в магазина до Стоматологията има промоция на дрехите. Много са качествени, аз купих едно две неща, но сърцето и бюджета не ми позволява да дам 60лв за детска грейка 6-9 месеца. Shocked Поне да можех да я дам на баща му да я носи после Joy

И за последно, че днес много се разписах  Embarassed препоръчайте ми столче за хранене, че едната баба иска вече да ни купува коледен подарък.

Хубав ден днес на всички и честит имен ден на Андреевците. Да са живи и здрави!!!

# 318
Момичета,

Понеже вече почти нямам кърма, си продавам помпата Медела електрическа, ползвала съм я основно последния месец само и е почти чисто нова. Ако някой се интересува нека ми пише на лични. Ще пиша и в продавалника, но първо исках да попитам вас.  Peace

# 319
  • в 1001-та нощ
захранване с картоф - на мен ми казаха да го пасирам, да добавям АМ но двойно гъсто, ако за пиене се слага 1 лъжичка на 30 мл вода, то да слагам 2 лъжички и малко масло

Така вече 1 седмица - няма разстройство или запек, колики и т.н. - всичко е като преди, после ще добавяме морков и третата седмица тиквичка и после казаха, че може да минем на купени пюрета.

Честно казано не ми тежи - аз да му правя манджа - само дето на обед от 1 седмица изяждам остатъка от картофа, който съм му готвила  Joy

# 320
# 321
Аз отвреме на време се сещам по нещо от курса за захранването (като ме подсети някой тук нещо). Та сега се сетих за маслото. Предполагам че ви казват педитата, защото по принцип един гол картоф няма почти никакви калории и затова се добавя маслото, което е калорично, нооо тук не се слага масло (не знам защо може би защото е от краве мляко, нямам идея), а се слага рафинирано олио, най-добре от рапица. Така ни казаха, пък все пак който както иска да храни  Laughing

# 322
стоун и аз си мислех,че ни никнат зъби, но се оказа,че имаме проблеми със стомахчето.И на нас така ни къркорят черавцата и така се дере от рев,че онзи ден чак комшийката се уплаши и дойде ,че го заведохме на спешен.Всяка седмица сме там,направо вече ще се побъркам.Не ни дават нищо за пиене.Когато ревял да му давам едно сиропче,но то е с парацетамол,а той не може да се пие така безразборно.Тъй като при нас няма нищо за колики не му давам нищо,само деавит,но няма ефект за сега.Така ,че давай капки за колики,да е спокойно детенцето,но задължително иди на лекар,за да си спокойна  Peace Аз утре съм на консултация и съм решила вече с бой да се разправям с тях.Че ми се къса сърцето като плаче бебо от болка.
Мама Мия  Heart Eyes Нормално е да си ядосваш и да си притеснена за спирането на кърменето.Но наистина и това не е малко!Важното е да се оправиш и ти,нали!Аз съм сукала 3 месеца,сама съм се отбила  Crazy Crazy Crazy

# 323
  • Бургас
Аууу Диване,колажа е станал велик,супер са бебоците.
Айде да метнеш едни месеци отстрани и да ми го пратиш на лични ,да си направя календари,че толкова готин надали ще ми го спретнат някъде.
 bobbi_bobbi,намери си анасон и копър и започвай да пиеш, кърмиш нали, или се бъркам.  
 Мама Мия,всичко което е добре за твоето здраве е добре и за бебчето,ти си му дала най-добрата храна за старта на живота му,сега трябва да му осигуриш и спокойна и здрава мама.

# 324
Аз отвреме на време се сещам по нещо от курса за захранването (като ме подсети някой тук нещо). Та сега се сетих за маслото. Предполагам че ви казват педитата, защото по принцип един гол картоф няма почти никакви калории и затова се добавя маслото, което е калорично, нооо тук не се слага масло (не знам защо може би защото е от краве мляко, нямам идея), а се слага рафинирано олио, най-добре от рапица. Така ни казаха, пък все пак който както иска да храни  Laughing

и при нас е така Peace и да-заради кравешкия призход на маслото е.аз тъкмо споделих с една от нашите съфорумки на скайп,че обмислям да си бив масло от кърма Joy (шегувам се)

искам да с епохваля,че купих на моя мъж коледен подарък! чак му завиждам и нямам търпение да дойде коледа,за да го изненадам! той неможе никога да се досети какво съм измислила,а именно един ден в спа център с включен китайски масаж 50 мин. и напитки! на 26-ти е събитието  Grinning избрах му и лично масажиСТКА-та:)

# 325
и при нас е така Peace и да-заради кравешкия призход на маслото е.аз тъкмо споделих с една от нашите съфорумки на скайп,че обмислям да си бив масло от кърма Joy (шегувам се)

Mr. Green

# 326
Здравейте мами и бебоци  от нас   bouquet
По препоръка на педиатърката и аз почнах да давам картоф, но нещо или не го правя както трябва или не сме готови още за това!
Варя, пасирам, слагам кърма и го правя дори по-течно от боза и пак не го ще! Давам и с лъжичка и настава луд рев... тръшкане ритане... въртене... , когато я сложа обаче на гърдата се успокоява   baby_neutral таааа... или не ми харесва манджите или ни е рано още  Rolling Eyes

Дивчо страхотно колажче....   bouquet  ейййййй ама най хубавите бебенца си имаме бееее....   bouquet

# 327
bobbi_bobbi същото е Sad Много е гадно. До сега с него си поплаках. За 5 месеца живот така не е плачкало. Обаждам се на татенцето и още сега отивам. Ама много къркорят тези черва и само на ръце успява да се поуспокои, като си плаче малко и насън. Егати - кво е това нещо...

# 328
  • Пловдив
Стоунче, много хубава елха, браво!!! Ние нашата утре ще я правим. А Калоян ми изглежда по-голям за месеците си? или може от снимката да е, направо като едногодишно ми е Simple Smile Дано му минават вече тези колики, миличкото  Hug

Хайде някой ако  има инфо за вигантола да сподели, моля!

# 329
Аз опитах да храня Ния с изцедена кърма, че да свиква с шишето ама не ми се получи Rolling Eyes Пробвах и с преходната чашка на Авент за 6+ месеца и със сегашните и шишета и биберони и не ще и не ще. Дъвче ги, бута ги, реве и аз рева с нея  Cry Cry Cry. След 20-30 минути битка и рев се отказах и й дадох да суче. Е суче и направо примира от кеф. Напапа се и си заспа, а беше спала до преди битката. Нямах сили да я пробвам и с лъжичка, но вчера татко й пробва неуспешно. А ако ще я минавам на АМ трябва някак си да се научи да папка от шише или с лъжичка. Започвам вече да се притеснявам. Дайте съвети как да я откажа да суче?

Иначе се мъча да се разсея с коледни неща. Реших, че ще правя за близките квилинг картички  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт