Бели пухкави Снежинки са на Юлчето дружинки

• 24 210
  • 693
  •   1
Отговори
# 360
Хайде и от нас добър ден!

Силвия тия дни хубаво ме разиграва.През нощта се буди по два,три пъти за чай,а после като се събуди и за млекце към 5 и половина сутринта и не ще да заспива,а и се спи и ходим да гледаме телевизия и така заспива,хич не я интересува,че едвам гледам Mr. Green

За картофеното пюре-става гладко(поне на мен),като го намачкам веднага щом е сварен картофа с тая джаджа за картофите,ама голямо мачкане пада.Пробвала съм с пасатор на каката като и правех за първи път и стана на лепило,много гадно.

И аз изпозвах помпата на Авент,ръчната.Много съм доволна,макар че я изпозвах само един месец ми свърши чудесна работа,защото Силвия не искаше да суче от гърдата и и давах с шише.Ама и при нея си има малко чалъм-от тук от там да попритиснеш каналите с накрайника на помпата,иначе само с натискане на ръчката не може да излезне всичкото количество кърма.

# 361
Здравейте!
Много са сладки бебоците на колажа, браво на Диването, но може ли и ние да се включим?
И Крис тия дни се буди по 3-4 пъти през ноща да папка, направо ви казвам голям кошмар, а от два дни като се облещи в 3 часа и до 4:30 си гукаме, пеем си и едвам заспива. Много го сърбят венците и са доста побелели, но явно не го болят защото през деня спи по 2 часа сутрин и по 3 следобяд. Просто от време на време като бодърства е по киселичък и си хапе ръцете, а и всичко квото докопа настървено.
Аз ползвах една помпа ръчна на Бертони. Малка, компактна и на мен ми беше удобна. Аз три дни в болницата, докато Крис беше на системи и не ми го даваха с нея си подкарах кърмата и се цедих докато ми върнат бебо. И сега като ми трябва кърма я ползвам. За 15-20 минути изцеждам над 100 мл, но разбира се при всеки е индивидуално, аз имам доста кърма и си тече добре, въпреки че малкия мъж яде даже и през 2,5 часа и то стабилно.
Ние коледната украса ще я правим след Никулден.

# 362
Здравей Клото,

Благодаря ти за бързия отговор. Предписаха ми Thyrozol 5 mg 3 пъти по 1 таблетка на ден. Ето листовката му тук и кратко описание на лекарството тук. Пише, че до 10 мг може да се кърми, а на мен ми дадоха начална доза 15 мг на ден. Моля те погледни и ми дай съвет!   bouquet
Здравей отново.  
Ето повече информация от http://www.e-lactancia.org/ (сайт за лекарства и влиянието им върху майчината кърма създаден от Педиатричния екип към испанската болница)

Извадка:
Consulting for THIAMAZOLE, METHIMAZOLE (TAPAZOLE, THACAPZOL, THYCAPZOL DANANTIZOL)
Level Risk 0.
Lactation Risk  0- Safe, compatible, not risky for BF or child
Alternative  
Remarks  A daily dose as high as 20 - 30 mg has shown to be safe to the infant on both short term (serum hormone levels) and long term (psychomotor development).

Тоест, според Е-лактация, прием до 20-30 мг. е с 0 процент риск за бебето.

Ето и линк към още един източник, където има по-подробна информация за Метимазол (Тиамазол): http://toxnet.nlm.nih.gov/cgi-bin/sis/search/f?./temp/~gg1grN:1
Личното ми мнение е, че на този етап няма сериозна причина за преустановяване на кърменето. Моят съвет е да разпечаташ листовката от Токснет и да я коментирате с лекаря ти.

# 363
  • Burgas
Добро утро и от нас  Simple Smile

Ние пък от самато си раждане се будим всяка вечер, поне по веднъж, обикновено 2-3 пъти. От вече 4 месеца и нещо нямам една вечер спане без да ставам, храня, давам вода, сменям памперс илил просто да се погледаме. Heart Eyes
Само вечер се кърмим, защото през деня няма нерви да се занимава с тежко сукане, друго си е от шишето.
Ето и сега се събуди след лека дрямка от храненето в 8.

Хубав ден на всички

# 364
Tyra, на кои марки вземаш картофено пюре, че аз не съм срещала пюре само от картоф newsm78.
 newsm78

Diman, ние забелваме и почистваме пишката във водата като започнем да го къпим. Първо нея оправяме, измиваме и преди да върнем кожичката поливаме с чиста водичка, така ни каза докторката/ надявам се че ясно обяснох Grinning/. Няма проблем да е през вечер. На нас уроложката ни каза, че е достатъчно 2-3 пъти седмично да го правим.

Момичета, малко извън темата да ви попитам, трябва ми майстор за циклене и лакиране на паркет. Ако сте ползвали някой от който сте доволни много ви моля да ми го препоръчате. Благодаря Hug Hug Hug.

# 365
Добро утро!!!

Иренкааа,колажа е перфектен,всестранно надарена личност си ти Hug

Маритка,ако това ще те успокои,ние сме 9200 кг,68 см.Добре си е Але Hug

МамаМиа-много кофти ситуация,но освен това което те е посъветвала КЛО,мисля,че е добре да се консултираш с още един специалист.Аз бях болна от Базед (обратното на твоето) и моят лекар препоръча операция.В Института по Педиатрия обаче ме погледна доц.Василева и за мое щастие се оказа,че ще успея само с медикаментозно лечение.3 години пих Л-Тирокс,Тирозол и Пропранолол.Доста лекари дава прогнози,че няма да мога да имам деца,но за Слава Богу тази докторка,както и един млад лекар успяха да ме излекуват с много внимание ,точно диагностициране и дозиране на лекарствата.Тогава беше възрастна,ако е още жива съм сигурна,че би могла да ти помогне,ако не можеш да потърсиш д-р Влахов в Института по Ендокринология,който се намира с/у Съдебната палата.Страхотен специалист,специализирал е в Германия и е много напред с иновативните лечения в тази област.Успех ти желая и дано не се налага да спираш кърменето Hug

Ние иначе пак сме болни.Каката домъкна от ДГ нов вирус,доста подобен на стария.Снощи беше с 37,4 Т и не я пуснах на ДГ ,ще си седи у дома до Неделя.Ал и той закачи сополите,очичките му сълзят,дано е от хремата,а не някой вирусен конюктивит ooooh!

Нашата пишка е до половината забелена.Страх ме е да дръпна,че очевидно го боли,но не виждам по какъв друг начин ще я забелим Thinking

Помпа и аз имам ръчната на Авент.С Ивон се цедих 4 м с нея,безотказна е,с Ал съм я ползвала 4-5 пъти,за отпушване на буци.Много съм доволна Peace

За храненето нощем-на периоди е,но с изключение на 2 вечери,когато беше на 2 м и спа цяла нощ,през останалото време си е ял винаги през 3 ч нощем,денем прави пауза от 4-6 ч .На мен така ми е добре,защото си стимулира лактацията сам и се надявам още дълго да си имаме кърма Peace

За пюретата-когато захранвах Ивон се препоръчваше  захранването да става с купешки пюрета,предвид контрола върху продуктите в тях.сега не знам как е.Аз ще си приготвям у дома Peace

# 366
  • Stavanger, Norway
Добро утро на всички! Ще пиша набързо, че вече чувам Алекси да диша в бебефона  hahaha И ние сме в отбора на по-нервните бебенца тези дни. Вечер проплаква, а през деня си е някакъв ужас - писъци, рев и само ан ръце  ooooh! Мнго си дърпа дясното ушенце и чак се притеснявам понякога  newsm78 От снощи и мен ме наболява гърлото и сега ме човърка, да не би да не е от зъбките ами да го боли просто гърлото  Thinking Така или иначе м давам чай лайка с вит. С (така ни лекуваха предния път за болно гърло), но си продължава да го сърби. Явно от зъбките го дразни все пак (обърквам се вече  ooooh!).
За пишката - аз не съм я забелвала, докато една вечер той не се дръпна рязкодокато лекичко почиствах на входа и тя се забели. Направи ми впечатление, че нямаше никакъв отпор - просто си се дръпна кожичкта съвсем спокойно. Но аз все още си почиствам на входа с малко риванолче след баня  Rolling Eyes
За захранването, като чета май почти всички сте захранени вече. Майка ми каза, че аз на 3 месеца съм, ядяла боб  Shocked Но Алекси мисля да го захранвам след нова година, т.е. 5 навършени месеца  най-малко Peace

# 367
  • Stavanger, Norway
Между другото някой знае ли от кога се ползва проходилка? Ние засега мислим да не ползваме, ама той бебо ще си покаже дали има нужда. Обаче бабата вчера каза, че ТРЯБВА (аз, казах, че няма...), но както и да е. Онзи ден като бяхме на ортопед и той каза седми месец, не по -рано. Бабата ме уверява, че бил казал 5-и месец  newsm78 Ха- сега кой е запомнил правилно  hahaha И двете бяхме там, ама явно толкова сме слушали. Иначе ортопеда много ми хареса, напълно безплатно го гледах аи на видеозон и каза, че се развива с 1 месец напред  Heart Eyes И е напълно здраво хубаво дете  Peace

# 368
Между другото някой знае ли от кога се ползва проходилка? Ние засега мислим да не ползваме, ама той бебо ще си покаже дали има нужда. Обаче бабата вчера каза, че ТРЯБВА (аз, казах, че няма...), но както и да е. Онзи ден като бяхме на ортопед и той каза седми месец, не по -рано. Бабата ме уверява, че бил казал 5-и месец  newsm78 Ха- сега кой е запомнил правилно  hahaha И двете бяхме там, ама явно толкова сме слушали. Иначе ортопеда много ми хареса, напълно безплатно го гледах аи на видеозон и каза, че се развива с 1 месец напред  Heart Eyes И е напълно здраво хубаво дете  Peace

Нашият ортопед каза не по-рано от 8-мия месец

# 369
  • Stavanger, Norway
Ние така или иначе не възнамеряваме да купуваме проходилка, а бабата може да си говори щом й е кеф  Crazy Важното е, че с мъжа ми сме на едно мнение по тези въпроси  Peace Друго, което каза ортопеда е, че може акоискаме да слагаме бебо в полуседнало положение, подпрян с възглавничка ако е много любопитен и иска да гледа от друг ъгъл. НО, трябва тежеста да се разпределя равномерно, а не да е седнал  Peace Показа ми и едни упражнения за вътрешната част на бедрата, които спомагали да се отпуснат мускулчетата там. бе много внимателен човек беше  Peace

# 370
Мнго си дърпа дясното ушенце и чак се притеснявам понякога  newsm78

Защо не накараш педиатъра да погледне ушичките? Понякога настинките/вирусите удрят бебенцата точно там, нали им е слабо място. Често правят възпаление.
Дъщеря ми също си дърпаше ушите по едно време, когато беше бебе и беше много нервна. Оказа се възпаление на ушичките, което оправихме с капки.  Peace

# 371

Ние почнахме да ядем през 3 часа през нощта. Какво е това чудо не знам, 4 месеца не е яла през нощта, даже когато беше на няколко дни  ooooh! ooooh! ooooh! От няколко седмици почна първо да яде към 5 вместо чак към 7 както обикновено, след това към 4, вчера в 3 и половина, а тази нощ още в 2 и оттогава на 2.5-3 часа, а опразва всичко и по преглъщането съм сигурна, че доста добре похапва.
Не е зъби, защото като се напапка и веднага заспива, а като я болят венците след това продължава да се върти и скимти.

Вече засичам че на денонощие си похапва над 1л кърма като стига до 1.2л даже. Навсякъде чета, че до 1л кърма е макс нормално. Не наддава кой знае колко, в рамките на нормалното си наддава. Но защо не й стига кърмата ?!

Ние също ядем през нощта на 3 часа, а си наддава добре на 4м и 8 дни беше 6900  Crazy, което значи, че й стига кърмата  Heart Eyes. Тя по скоро яде доста малко през нощта, защото дреме, но си иска гърдата  Heart Eyes. Може просто да иска да чувства близостта на мама  Mr. Green

# 372
  • Stavanger, Norway
dunaika, мисля следобяд да отидем до кабинета на педи да го види, вместо само да го мисля  Tired По-добре напразно да се разходим, отколкото да е трябвало да отидем, а да не сме  Naughty сега видях, че и лявото ушенце е започнал да подръпва  ooooh!

# 373
cvetulka, нашият ортопед каза да не я слагам в проходилка, било вредно. А иначе за захранва и аз още не съм, мисля януари някъде да започна, пък ще видим  Peace

# 374
Ади,знам ви аз вас,ама ние сме май рамо до рамо:) освен твоя Ал и моя кой още е на такива кила? сигурно калоян на стоун,ама кой друг? снощи като прочетох,че има бебета и още с 6 им започват килата и с еоблещих.Алессандро е бил така ехееей отдавна:)аз гледам да не го правя дебел,че баща му явно е склонен.оправдава се с мене,че съм готвела,ама.....

цветулке,ти пък какво слушаш баби?Simple Smile маани я да си говори.проходилка няма да взимам аз.и от това имам ужасен опит.разказвала стм вече.ако искаш пак ще разкажа:) иначе предполагам от когато детето може стабилно и самО да седи може да се ползва.

за всички с променено поведение на бебенцата я вижте това http://www.biberonbg.com/info/plach.htm

Общи условия

Активация на акаунт