Как си намерихте работа в чужбина?

• 243 349
  • 977
  •   1
Отговори
# 780
За да работиш "за немци "или "англичани" трябва да ги "срещнеш" на място .....а до там - трамплини много , човек когато търси намира  Wink
Извинявай , но за 45 год. възраст ръсаждаваш много наивно и се самонавиваш за светлото бъдеще в чужбина.Видно е , че не се вслушваш в съветите на минали по този път и нищо не е в състояние да ти промени мнението .Затова предлагам да се върнем на темата .
Ако си избрала държава за емиграция , задавай си въросите в съответните теми .

# 781
Не се опитвай да ме провокираш....
Снощи ти отговарях в абсолютно същия тон и стил.

Без език- забрави. Лично аз бих стояла далеч от етнически фирми ( българи, турци, руснаци). защо - заради куп причнини, една от които е ниско заплащане, недобро отношение, неспазване на трудовото законодателства, Виждала съм, попаднали в такива "схеми" - няма отърване.

Виждала съм и хора дошли без език. Трябва някой да ги води ръка за ръка, да минат през всичко. Да но и ти работиш, и нямаш време да висиш тук и там.

Виждала съм и хора прекарали  10+ години и не говорещи езикът на страната в която са. Защо, защото са работели в общността и не им се е налагало да комуникират на официалния език. После излезли от тези фирми/ общности все едно започват от ниво нула.

Склонна си да вярваш на историите на хората, но ако да кажем повярваш на мен. Две емиграции, и на двете места работя с бг диплома (признават ми образованието), добре платена съм. Каква е гаранцията, че и при теб ще стане. Нулева, заради различните фактори - година на емиграциш, образование, професионалкен опит, не ми се  е налагало да работя, усъвършенствах езика на место. Така, че махаш розовите очила и почваш да търсиш лично за себе си - на база на това, което можеш. забравяш за историите- и аз като емигрирах българите ми казваха - забрави коя си, какво си- само в хоум съпорта. Това ми коства доста нерви и сълзи. докато накрая не спрях да се виждам с тях....е да но аз не бях притисната да работя. Така, че истории много.

# 782
B & C, за твоя изненада знам какво пише , мога да го разчета . Алабалистики за безработицата и засегнатите ...не ми е необходима .
Оптимизмът е свобода за всеки , който може да си позволи да го притежава. Вярата е още по-голяма работа , особено вярата в самия себе си ....но спирам защото дъвчем едно и също и тона от нормален се превръща отново в нападки ....

Успех на всички ! Живота е задача за всеки индивидуално и всеки човек има право да избира къде , по какъв начин и как да го направи.
Заблудих се , че форума макар и в много малък процент може да е полезен , но ....  сгреших ...и пак научих нещо - Вярвай само на себе си и на близките до теб хора и изобщо не обръщай внимание на хората, които нямат за цел да помогнат, а имат за цел да продължават да търсят начини да сеят чернилка и негативизъм !

Успех на позитивните и отворените личности - те винаги успяват!!!!

# 783
Titina толкова добре си го написала.
И аз мислех имам западно образование, опит 12 години, говоря перфектно английски- Германия няма да ми е такъв проблем. Обаче се оказа, че никой не го интересува по горе споменатото ако не говоря немски.

Без език- забрави. Лично аз бих стояла далеч от етнически фирми ( българи, турци, руснаци). защо - заради куп причнини, една от които е ниско заплащане, недобро отношение, неспазване на трудовото законодателства, Виждала съм, попаднали в такива "схеми" - няма отърване.

под това се подписвам с две ръце.

# 784
За да работиш "за немци "или "англичани" трябва да ги "срещнеш" на място .....а до там - трамплини много , човек когато търси намира  Wink
A знаеш ли колко пари ти трябват за да можеш да преживееш докато ги срещнеш?
И трябва да говориш техния език, а не руски.

Специално за руснаците като работодатели аз лично нищо не знам, но за турците знам и аз не бих работила за тези хора. И проблемът не е в това, че са турци, а че са мошеници и експлоататори - не искат да плащат, държат се грубо и т.н.

B & C, за твоя изненада знам какво пише , мога да го разчета . Алабалистики за безработицата и засегнатите ...не ми е необходима .
A какво ти е необходимо?
Да те излъжем ли? Това ли искаш?
Oт каква информация се нуждаеш?
Kакво очакваш от нас?

Последна редакция: нд, 26 апр 2015, 17:01 от B & C

# 785
Не, категорично не , Titina - тонът и написаното нямат нищо общо с вчерашните . Едва сега пишеш реални факти , лично мнение , аргументирано , без да нападаш и без да звучиш високомерно и от всяко изречение да струи "аз постигнах - ти не можеш" .

Помисли само върху думата "никога" ....Твърде сериозно изказване. Ти изобщо не ме познаваш , нямаш идея какво мисля , с кой разговарям във връзка с моята емиграция .....и мисля , че изказването ти , че "никога не мога да съм като теб " е твърде безпочвено , но ако се чувстваш по-добре - о.к на мен така или иначе ми е все тая кой какво си мисли по отношение на успеха или неуспеха .
Колкото и да се различаваме с теб - за едно нещо си съвършено права - спира човек да контактува с някой който му говори личните си алабалиситики без да познава упоритостта и желанията на другата страна .

Розови очила или оптим изъм на база житейски опит - това запазвам за себе си , защото касае само мен !  bouquet

# 786
A знаеш ли колко пари ти трябват за да можеш да преживееш докато ги срещнеш?
И трябва да говориш техния език, а не руски.

Специално за руснаците като работодатели аз лично нищо не знам, но за турците знам и аз не бих работила за тези хора. И проблемът не е в това, че са турци, а че са мошеници и експлоататори - не искат да плащат, държат се грубо и т.н.

A какво ти е необходимо?
Да те излъжем ли? Това ли искаш?
Oт каква информация се нуждаеш?
Kакво очакваш от нас?

Ох, стига с това "нас , вас" ...като , че не съм във форум , а в някаква група , която се е наговорила да атакува определена друга група от хора или които още не са емигранти или които си позволяват да имат оптимизъм - пренебрежително посочван тук като розови очила !
Наистина излизам от този форум , защото дори в спора не може да се научи абсолютно нищо и е пълна загуба на време !

# 787
Ооо писна ми Бенну , ходи емигрирай където искаш щом си решила .Като латерна си , каканижиш едно и също от 5 страници насам.Хората ти казват в прав текст , каква е ситуацията в момента , ти обаче махваш с ръка и си знаеш твойто.Еми ок, но на мен лично ми писна да вадиш от девет кладенеца вода и да повтаряш едно и също.Непрестана да им анализираш отговирите на всички , да се цупиш и фръцкаш като дете .Аман.

# 788
Bennu Korel, изградила си си много погрешна представа за света, отказваш да четеш и да се поинтересуваш от официалните статистики и всеки, който не разсъждава като теб е лош. Rolling Eyes

Работа само с руски и мизерен английски можеш да намериш, ако търсиш. Но въпросът е дали въобще ще ти платят накрая и ако ти платят, дали ще можеш да преживееш с тези пари.

Имай предвид, че в западна Европа освен спокойствие има и бездомници и да не се окаже, че ще трябва да спиш на спокойствие под някой мост - и такива случаи има за съжаление.

Последна редакция: нд, 26 апр 2015, 17:26 от B & C

# 789
Ще ти кажа защо никога не можеш да си като мен. Първо не съм емигрирала, защото не ми се е налагало. Второ не ми се налага да работя. И трето имам лицензи в три държави и не ми се налага да търся работа, хората ме търсят сами.

И вчера ти казах, градски легенди са че успяваш без език. Днес ти го казвАм също.

# 790
ооооооооооооооооо през цялото време с такова самочувствие и "уверено" като емигрант от 100 години.....Всичко казано от мен е 'градска легенда" , а сега изведнъж дори не си емигрант , ама ги знеш нещата .... Joy Joy Joy Joy Ето и в това отношение българите сме 'факири" - не знаем за коя Мара става дума , но семе на всяка манджа мерудия .
Нямам нужда от постовете ти , можеш поне да спреш да се обръщаш към мен.
Да, никога няма да съм като теб - вече позна .... rotfImbo Аз за разлика от теб ще се махна от тази разпродадена тъпа държава , защото за разлика от теб съм осъзнала , че кораба потъва с пълна сила ...
Имам в момента високоплатена работа - едно от най-апетитните места за работа в България - можеш да поразпиташ и ще ти кажат кои са тези места - те са само в 2 организации , но няма да облагородявам . Както ти каза - търси сама .
Трябваше да започнеш с това , че не си емигрант и нямаше да си губя времето с теб . защото както се казва в друга българска поговорка 'От зелена тиква семки не се вадят" Wink

# 791
Охрана на летището, толкова скъпо платена и престижна, колкото и помощен персонал в хотел. Айде няма нужда. Ти наистина знаеш всички, само дето очакваш някой др да ти свърши работата- един въпрос не можеш да зададеш като хората.
Пример, проучваме да емигриране със зелена карта вСАщ,  проучване не ти трябва, трябва да спечелиш в лотарията.
Арогантното ти поведение , ще ти е само в ущърб. Ти смяташ, че всички са ти задължени, само защото си решила че ще емигрираш, е да, ама не.

# 792
Охрана на летището, толкова скъпо платена и престижна, колкото и помощен персонал в хотел. Айде няма нужда. Ти наистина знаеш всички, само дето очакваш някой др да ти свърши работата- един въпрос не можеш да зададеш като хората.
Пример, проучваме да емигриране със зелена карта вСАщ,  проучване не ти трябва, трябва да спечелиш в лотарията.
Арогантното ти поведение , ще ти е само в ущърб. Ти смяташ, че всички са ти задължени, само защото си решила че ще емигрираш, е да, ама не.

Замаааааааааааааалко не позна , но си хладко .......хахахахахахаах Продължавай да опитваш

Всичко за мен е ясно ! Видях поведението ти в другите теми и там си "велика' със същото отношение :

Показвам Цитат на: Titina в вт, 07 апр 2015, 22:49
Герри, кадрите ми са в България, не ги мисли...
като гледам си се притеснила за  училищата, та стой си на тази вълна, аз моя живот и на детето си съм го уредила..и не ме интересува нито къде бягат туристите, нито къде студентите.

А щом чуваш гласове, мисля, че трябва да посетиш специализирано заведение. Аз си мислех, че имаш топка, ти си била само с гласове.
Ох, Титино. Ако така се държиш и с  клиентите си нищо чудно защо в туристическия бранш не останаха. А и не само в този бранш всъщност. Навсякъде има "Помощ обслужват ни"
Но аз нали казах, че говоря за другите бизнесмени. Ти не си като тях . Ти си супер-айде успокой се. Гениална, богата и преуспяла си. Така добре ли е? А?"

Грешката е моя - когато излезе 'блестящото си изказване " - градски легенди трябваше да те проверя колко ти е умствения багаж и изобщо да те отсвиря в ниския старт !
Нищо , по-добре късно отколкото никога .... С'бизнес дами"  Joy Joy не ми се губи време ...Сбогом .... smile3533

# 793
Bennu Korel влез в постовете на  Titina и прочети от кога живее на вън. В този форум съм от 10 години и често съм я засичала. Жената беше в Канада, сега с САЩ. Не ставай смешна.

Пожелавам ти успех в начинанието. Но като стигнеш там, моля те не забравяй да влезеш и да разкажеш истината.

# 794
Bennu, жалко, че в три поста беше толкова любезна, колкото сега си и противоположното. Тонът сега бил по-любезен, и какво? Пак същата информация, аман от капризи.

B&C, aз също мислех, че хората с Гевербе плащат задължително здравни осигуровки, но не е така. Имат право да използват европ.здравни карти от Б-я или да сключат здравна з-вка към някое застр.др-во, включ.и в Б-я, която да важи за страните от ЕС. Повече детайли - не знам, защото никога при мен подобен казус, не е стоял на дневен ред и не съм чела допълн.инфо.  Blush

Общи условия

Активация на акаунт