Как си намерихте работа в чужбина?

• 243 351
  • 977
  •   1
Отговори
# 765
Bennu Korel не съм казала, че ще работиш като чистачка. Дадох пример за ниско квалифициран труд.

# 766
Ниско квалифициралия труд е много зле заплатен. За стандартите на която и да е държава не може да се оцелее с мин работна заплата.
Не случайно чистачките в Англия живеят в share house. Със 7 паунда на час няма как да наемат цяла къща. Това, че лесно се намира работа за чистачка, не означава че може да се живее добре с тази работа.
Обаче хората от Бг умножават 7 паунда по курса на деня и сумата им изглежда впечатляваща.

Зависи от критерия - живеене "добре" . Всеки има различно схващане за това. Може би спокойствието за някои има друга цена  Wink
А и има много , много други опции освен 'хигенист" ...камиони, бусове, туризъм , хотелиерство, заведения, и много други !
Успех !  bouquet

# 767
Застраховките не са задължителни, а пожелателни, та ... Whistling
Наистина ли?
Aз бях останала с впечатлението, че хората сами могат да си изберат здравната каса, но не могат да не плащат за здравна застраховка.

Bennu Korel, ако си само с руски забрави за заведенията и хотелиерството. Освен ако не става въпрос за чистачка или миячка на чинии.

# 768
o, B&C имам предвид другите застраховки: за адвокат, жилище, работа и т.н. /съжалявам, че ги казвам общо, но са толкова много и така разбити, че..../. Здравните з-вки за работещите /физ.лица/са задължителни, като си избираме здравната каса. А до колкото знам при Гевербе, те имат и правото да нямат здравна з-вка.

# 769
Цитат
Als Sozialversicherung 2015 wird die umfassende finanzielle sowie wirtschaftliche Absicherung des Arbeitnehmers und seiner Angehörigen bezeichnet. In Deutschland besteht für Arbeiter und Angestellte als unselbstständige Mitarbeiter eine gesetzliche Sozialversicherungspflicht. Sie sind dazu verpflichtet, sich gegen Krankheit, gegen Pflegebedürftigkeit, gegen Arbeitslosigkeit sowie für einen späteren Rentenbezug zu versichern.

# 770
За да разбереш какво се търси и как би се пласирал тръгваш по обратния път. Да кажем помощен персонал. Намираш обяви за работа, виждаш какви са изискванията. Там си казват какво тршбжа да можеш/знаеш. Следващата стъпка е ако покриваш тези изисквания как да стигнеш до интервю. Пак дълъг процес, но информация има в нета - как да ти изглежда  резмето, ключови думи, и т.н. После стигнал до интервю- как да се държиш на интервюто, как да се продадеш.
Всичко това го има в нета, и става с много четене и търсене.
Абсолютно безотговорно е да тръгнеш без да си проучил всички тези неща. Хеле пък ако имаш семейство. Там трябва да си проучил детски градини/ училища. - не само райони, ами изисквания, всичко.
Става ли без език, лично мнение - не. Сравнявам ситуацията преди 10, 5 и миналата година. Напълно различен маркет на труда.

# 771
Застраховките не са задължителни, а пожелателни, та ... Whistling
Наистина ли?
Aз бях останала с впечатлението, че хората сами могат да си изберат здравната каса, но не могат да не плащат за здравна застраховка.

Bennu Korel, ако си само с руски забрави за заведенията и хотелиерството. Освен ако не става въпрос за чистачка или миячка на чинии.

Благодаря за пояснението. пак подчертвам , че никъде не съм казала , че ще замина БЕЗ поне начален немски , ако избера Германия или Австрия....Просто с "начален" немски разговорно , с мн.добър руски и среден английски мисля , че .....не е невъзможно , така мисля аз и съм убедена , че имам своите основания като гледам ежедневно хората, които заминават  Wink
За САЩ да не говорим ...ама и той е в друга тема ....не съм срещала форум в последните 2 години в който да се коментира колко много руснаци имат бизнес навсякъде ....Напоследък четох и за турците , че са О.К особено в Германия  Peace

# 772
Ей хора , нека дадем повече оптимизъм не само в тази тема , а изобщо. заминалите / емигрирали/ по-отдавна сигурно са забравили , че всъщност най-големия бич за българина и за неговото прогресивно затриване е страхът , липсата на упоритост , безкръвието във всяко нещо, черногледството и песимизма.
Без оптимизъм и вяра - всичко е обречено - нека форума не става и не бъде част чернилка . Има я достатъчно на всякъде , но в България и в психиката робска и страхлива на населението тук е в колосални мащаби.   bouquet Peace

# 773
http://www.gewerbe-anmeldung.com/

Цитат
11. Krankenversicherung für Selbständige / Gewerbetreibende

In Deutschland besteht die Krankenversicherungspflicht. Für jeden Selbstständigen stellt sich von daher auch die Frage nach der richtigen Krankenversicherung. Als Selbstständiger hat man die Möglichkeit zu wählen, wie man zukünftig versichert sein möchte: entweder als freiwilliger Versicherter einer gesetzlichen Krankenkasse oder als privat Versicherter einer privaten Krankenkasse

# 774
Къде го чете това, че турците и руснаците са ОК?
Влез в която и да е група във фейсбук и ще видиш как хората съветват да се стои настрана от турци и руснаци. Също и от българи. И как най добре е да работиш за немци и англичани съответно.

# 775
За да разбереш какво се търси и как би се пласирал тръгваш по обратния път. Да кажем помощен персонал. Намираш обяви за работа, виждаш какви са изискванията. Там си казват какво тршбжа да можеш/знаеш. Следващата стъпка е ако покриваш тези изисквания как да стигнеш до интервю. Пак дълъг процес, но информация има в нета - как да ти изглежда  резмето, ключови думи, и т.н. После стигнал до интервю- как да се държиш на интервюто, как да се продадеш.
Всичко това го има в нета, и става с много четене и търсене.
Абсолютно безотговорно е да тръгнеш без да си проучил всички тези неща. Хеле пък ако имаш семейство. Там трябва да си проучил детски градини/ училища. - не само райони, ами изисквания, всичко.
Става ли без език, лично мнение - не. Сравнявам ситуацията преди 10, 5 и миналата година. Напълно различен маркет на труда.

Благодаря ! Поста оценявам като добър тон на комуникация , какъвто би следвало да има във подобен форум между зрели хора !
Пожелавам здраве и успех !   bouquet

# 776
Благодаря за пояснението. пак подчертвам , че никъде не съм казала , че ще замина БЕЗ поне начален немски , ако избера Германия или Австрия....Просто с "начален" немски разговорно , с мн.добър руски и среден английски мисля , че .....не е невъзможно , така мисля аз и съм убедена , че имам своите основания като гледам ежедневно хората, които заминават  Wink

Ти си на 45 г, нали така?
И тепърва ще учиш език.
Ти прочете ли това:
http://oesterreich.orf.at/stories/2702950/
Цитат
Arbeitslosigkeit weiter auf Rekordniveau

Ausländer und Ältere am stärksten betroffen

Не, как да го прочетеш като не знаеш немски.
Много по лесно е  да си сложиш розовите очила и да мислиш позитивно.
А всеки дръзнал да ти каже истината е долен, гаден, злобен и високомерен.

# 777
Къде го чете това, че турците и руснаците са ОК?
Влез в която и да е група във фейсбук и ще видиш как хората съветват да се стои настрана от турци и руснаци. Също и от българи. И как най добре е да работиш за немци и англичани съответно.

Навсякъде има информация - колко много са руснаците в Европа, просто защото са много богати....Турците са тръгнали по Европа, когато още ние сме били в лунно затъмнение...
Мисля , че е въпрос на късмет и шанс донякъде ...Каква е гаранцията и от къде доказателство , че няма човек да попадне на руснак и да се разбират и да работят добре съвместно отколкото при немец или англичанин ....Не съм убедена , но не искам да споря , защото това е мое мнение . Освен това 1-2 при руснак или турчин и "опита" е налице , човек контактува , вижда , ориентирал се е , пита , разбира и променя ако иска ....Това просто е един от милионите варианти.
Не се говори за намирането на работа на място ....!!!
Стотици са разговорите ми с хора, които тръгват "за да видят" и се оказва ,че се устройват за седмица с работа и са о.К ....Склонна съм да мисля ,м че търсенето на работа само от България чрез разни посреднически фирми и бюра по труда доста ограничава периметъра и помага на 'лошите" предложения!

# 778
За да работиш "за немци "или "англичани" трябва да ги "срещнеш" на място .....а до там - трамплини много , човек когато търси намира  Wink

# 779
 Bennu Korel позволи ми да имам 12 години опит в чужбина. И да знам за какво говоря.

Общи условия

Активация на акаунт