Как си намерихте работа в чужбина?

• 243 300
  • 977
  •   1
Отговори
# 855
Здравейте, имам един въпрос, ако някой е запознат ще ми е от полза много  Hug
Като продавачка в Зара, ХМ ( за Германия, Австрия и др. д-ви) или друг голям бранд, добре ли е да имаме опит в тези фирми в България или е по-добре да се кандидаства с опит в продажбите,но не в същата верига , в която ще се кандидаства ?  newsm78
Според мен би било хубаво да имаш опит в техен магазин, но не е задължително.
Важно е да имаш опит като продавачка, да знаеш езика и да имаш късмет.
Имай предвид, че желаещите да работят като продавачки не са никак малко.

# 856
За да работите където и да е като продавачка ще Ви искат тукашния Ausbildung за Kauffrau, стаж по специалността също. Без необходимото образование се опасявам, че документите Ви изобщо не биха били разгледани. Съжалявам, ако съм Ви обнадеждила, но това е реалната картинка в Де. Проблема идва от факта, че тукашните немки също кандидатстват масово за въпросната работна позиция. А, и забравих да "кажа", че има възрастова граница, за да е по- изгодно за работодателя. Но, се пробвайте, може и да имате късмет! Peace

# 857
За да работите където и да е като продавачка ще Ви искат тукашния Ausbildung за Kauffrau, стаж по специалността също. Без необходимото образование се опасявам, че документите Ви изобщо не биха били разгледани. Съжалявам, ако съм Ви обнадеждила, но това е реалната картинка в Де. Проблема идва от факта, че тукашните немки също кандидатстват масово за въпросната работна позиция. А, и забравих да "кажа", че има възрастова граница, за да е по- изгодно за работодателя. Но, се пробвайте, може и да имате късмет! Peace
А колко взима една продавачка , че толкова много се натискат германките да работят продавачки?И какво е Ausbildung за Kauffrau ?

# 858
Ausbildung за Kauffrau е признатото немско средно специално образование по дадена специалност, в случая за продавач- консултант. Що се касае до заплатата, това зависи от много показатели:
Начинаещ, т.е. с нулев трудов стаж, вида на магазина: промишлени или хранителни стоки, веригата от магазини- всяка верига си има своята тарифа и ред други точки.

# 859
Ausbildung за Kauffrau е признатото немско средно специално образование по дадена специалност, в случая за продавач- консултант. Що се касае до заплатата, това зависи от много показатели:
Начинаещ, т.е. с нулев трудов стаж, вида на магазина: промишлени или хранителни стоки, веригата от магазини- всяка верига си има своята тарифа и ред други точки.
Натискащите се за тази работа явно са млади момичета , студентки ..  newsm78

# 860
Заплатите са ниски, но не се изисква много учене като при лекарите, инженерите, адвокатите.
Много млади момичета искат да станат продавачки или фризьорки и в един момент пазарът на труда се пренасища.

# 861
Здравейте,

Ако има някой от Канада, може ли да ми кажете лесно ли е намирането на работа в кол център, какъв е шанса да си намеря такава работа от България

Би ли било от полза знанието на фламандски или немски освен английски

Еми

# 862
  • Canada
Здравейте,

Ако има някой от Канада, може ли да ми кажете лесно ли е намирането на работа в кол център, какъв е шанса да си намеря такава работа от България

Би ли било от полза знанието на фламандски или немски освен английски

Еми

Бих казала нулев. Тук вървят английски и френски като официални езици, освен това мандарин или хинди.

# 863
  • In my tropical dream
Здравейте, имам един въпрос, ако някой е запознат ще ми е от полза много  Hug
Като продавачка в Зара, ХМ ( за Германия, Австрия и др. д-ви) или друг голям бранд, добре ли е да имаме опит в тези фирми в България или е по-добре да се кандидаства с опит в продажбите,но не в същата верига , в която ще се кандидаства ?  newsm78

Здравей, мога да ти дам пример за Норвегия - моя позната от Източна Европа е работила като управител на Bershka в нейната страна и благодарение на този си опит получи работа в Манго, при положение, че английският не й е особено силен, а местния изобщо не го говореше, когато я назначиха (и още не е дръпнал много напред). Сега е асистент мениджър, а и като продавач заплатата и хич не беше лоша. Иначе за тук всички казват, че без норвежки не можеш да почнеш почти никаква работа, има голяма конкуренция, дискриминация и т.н., но ето го примера - всеки с късмета си. Жената е около 32 годишна, обикновено по тези магазини са доста по-млади момичета. Но явно опитът й е бил много ценен за конкретния магазин.
Успех!

# 864
А какво ще кажете за преместване от Щатите в Европа(Англия напр.) лесно ли се намира работа,и има ли предимство амер. гражанство?Благодаря предварително.

# 865
А какво ще кажете за преместване от Щатите в Европа(Англия напр.) лесно ли се намира работа,и има ли предимство амер. гражанство?Благодаря предварително.
В Европа безработицата е по висока, според мен. САЩ е по добре. Peace
За работа, зависи от позицията, ако си американски лекар да кажем, може да имаш предимство с американско гражданство пред индиец примерно.Ако е за по обща работа не мисля.

# 866
  • ENGLAND
В Европа безработицата е по висока, според мен. САЩ е по добре. Peace
За работа, зависи от позицията, ако си американски лекар да кажем, може да имаш предимство с американско гражданство пред индиец примерно.Ако е за по обща работа не мисля.
А, точно обратното, американските дипломи не са признати в Англия докато индийците са комон валт и се признават веднага. Едно 70-80% от лекарите са индийци, даже и на пакистанците им признават дипломите.

# 867
Doret, само като пример го имах в предвид. Peace
Индийците знам, че са на почит на всякъде. Laughing
Стана ми странно, че някой с американско гражданство ще иска да емигрира в Европа.Явно има и такива.

# 868
  • Bristol
В Англия си по-добре с българското гражданство, за американците изискват работни визи  Laughing
Познавам хора дошли от Щатите тук и такива, които проучват. Смяната е шокова, животът в Англия е доста по-скъп от Щатите, храна, квартири, транспорт. Ако ще се местите, не трябва да е заради финансови причини. Който се е реализирал в Щатите, няма проблем с Реализацията и на Острова. Ако фирмата ви има филиали в Англия, може да пробвате трансфер  Wink

# 869
  • Bristol
Doret, само като пример го имах в предвид. Peace
Индийците знам, че са на почит на всякъде. Laughing
Стана ми странно, че някой с американско гражданство ще иска да емигрира в Европа.Явно има и такива.
Индийците са на почит, защото подбиват цената  Laughing Обаче вече достъпа им до Острова доста го ограничиха. Много е трудно да си извадят работни визи, дори и да са следвали в Англия. Сега е пълно с източно европейци  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт