ДЕКЕМВРИ 2009

• 74 817
  • 571
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря ви момичета за пожеланията и тук и във фейса. Много съм щастлива че всичко мина и всичко е наред при нас.Естествено както до последно си мислех пак имаше изненади секциото беше планувано за 14 септември в 8 и 30 сутринта , доктора ме пусна да си спя вкъщи и в 2 часа ми се пукнаха водите и ме почнаха контракции директно на десет минути .Стана ми ясно че няма да устискам до сутринта и събудих мъжете да ме карат .В 4,45 направиха секциото бях избрала да раждам при доктор Георгиев той дойде и всичко беше супер.Чувствам се много по -добре от първия път  , всичко е наред с моята Дени  и се кърмим засега успешно. Бате Емо я гледа все още учудено иска да я пипа а е малко грубичък и не знам как ще се оправяме.Засега мъжа е вкъщи и изцяло е поел Емо ,но по натам ще видим как ще стават нещата.
Нямам намерение да пускам Емо на ясла като мине зимата вече ще му мисля .
А и по другия въпрос отдавна нямаме нощно хранене може би преди годинката започна да спи по десет часа   без прекъсване.
Това е от мен. 

# 346
  • София
limonkata, честито  bouquet
Милен_ка , поуспокои ме твоя постинг, че всичко е минало дори по-леко от първия път. Аз такива страхотии чух за ре-секциото (всъщност много ще се радвам и други мами, минали през това изживяване да споделят), направено в по-кратък период, че косите ми се изправиха Confused

Лилия иначе още си яде нощем от шишето, няма отучване и това е. И биба смуче. Добре поне, че памперсите махнахме, че хептен бебешка история Crazy
Иначе вече има 17 зъба, висока е 86 см и тежи 11 500:)))))

# 347
Heart EyesЗдравейте момичета и мили мами на прекрасни бебчета и вече отраснали дечица,темата има ли ново продължение или е това ,в което пиша в момента?С удоволствие се включвам да пиша и аз-Моята симона се роди на 2.12.2009 год . със секцио всичко мина чудесно,но сега ми се получи проблем със шева на самата рана.По принцип трябваше напълно да изчезне и да не се вижда...но се получи така само наполовина ,по-голямата част е станало като грубо въже издадено навън много е неприятно и като се изпотя става болезнено постоянно се мия и маж с крем за да омекне,надявам се да се оправи...ходих на лекар и ми казха,че се получава така понякога,но било късно да му въздействам с специалните кремове.Сега ползвам крем в течен вариант,които регенерира клетките и им помага да се възтановят но ще видим..Ако някоя от вас има такъв проблем споделете как се справихте може да ми пишете и на лични..Благодаря ви за отговорите.Лека и хубава седмица!  bouquet Heart Eyes

# 348
Охооо, здравейте!

Нещо ме накара да надникна днес тук, не съм влизала във форума от векове, и какво да видя, приятно раздвижена тема. Още по-приятни новини на последна страница!!! Честито на Миленка за бебенцето!!!!! И на Марлийн и Мая за бъдещите бебета! Страхотно!!

Ние сме ок. Дамян се адаптира в ясла. Реве. Днес за пръв път не реве, но пък е бил толкова весел, че само хвърлял играчки къде по госпожите, къде по децата... дива адаптация.  Grinning

# 349
Collibri, баш ми е драго отново да видя твой пост в тази тема Heart Eyes Сигурна съм, че Дамянина ще се адаптира полека лека към яслата, после няма да му насмогват на турбото Mr. Green Само да е здрав.

Ели откакто тръгна на ясла е 1 седмица на ясла, 1 болна вкъщи Cry Чакам да й дойде музата с имунитета... Иначе ми спира токовете като е вкъщи, вечер заспивам на дивана в 21ч.

Marleen, не го мисли това ре-секцио. Не зависи от теб, а от чичко доктор общо взето + малка доза късмет, която ти желая. Няма да имаш проблеми, споко Peace

Милен_ка, честито бебе Деница! Да ви е жива и здрава, послушна като батко си, красавица и омайница да е   bouquet

# 350
  • София
Collibri, радвам се да те видя  Hug
mayanka, не го мисля вече, ама да видим наближи ли baby_neutral

# 351
Майчок, и ние така с яслата, малко ходи, малко вкъщи, сега ей го на пак има сопол... обаче ходи, щото иначе пък е здрав и весел, давам хомеопатични нон стоп и се надявам да се махнат тия сополи.
Иначе май вече се поадаптира, не реве като ходи, знае си и си влиза вътре без бой  Mr. Green Затова пък яде сутрин в нас закуска и после втори дубъл май там, не отказва. И на обяд всичко си изяжда, много ящен тип се извъди  Grinning

Марлийн, хич няма да се плашиш за това ресекцио. Ето аз съм жив пример Simple Smile)), дори бих казала, че втория път всичко мина много по-бързо и мн.по-бързо се възстанових. Беше върха, че даже и трисекцио бих преживяла Simple Smile)) Моята братовчедка има 3 дъщери от 3 секциота и си е супер жената, всяко следващо по-добре й понася  Grinning, тъй че, кураж и весело настроение! Това му трябва на човека вътре в теб Simple Smile))

# 352
Майчета, споделете докъде стигнахте с отучването от памперси!
Ние вече само спим с памперс, но нямам смелост да го махна нацяло, защото сина ми пие много вода и то най-вече като заспива. Нощно време се събужда да си иска вода поне 3-4 пъти и ако не му дам се почват истерии. В последствие се налага да сменям памперси през ноща. Често памперса и пропуска - и от там пижамка, чаршаф ...
Има ли и други кано нас ?  newsm78 newsm78 newsm78

# 353
здравейте !
посмях и аз да надникна .
не чета , защото немога да пиша , а винаги ми се иска и само се тормозя .
на Миенка , честито и тук !
Marleen , 3 дечица - ехааааа , звучи ми просто прекрасно ! не се тревожи , всичко ще е наред !

SIANA_42  , ако е болезнено, наистина най-добре ще е да слушаш докторите . а относно естетиката ...... аз отдавна не обръщам внимание на това , даже и не съм си погеждала шевовете .

Емил е  с памрерс . ето още нещо за което би трябвало , но не се тревожа.

Еми е здрав относително . има там някакви сополи .
ще споделя нещо което се оказа ,че много впечатлява народа . та хайде и тук .
от началото на сепремви установих , че се е научил да познава цифрите . 1,2,3,4- на английски , 5 на английски и български , 6 на български  ,7 на английски , 8 и 9 на български .
цифрите са му голяма страст още от пролетта . само с това играе . всякакви цифри се търкалят по къщата - пластмасови , магнитни , дървени , от пъзели.....

за яслите , промених генерално мнението си по въпроса , но засега няма да споделям . влагам повечко емоции и ще стане разточителен пост .

# 354
От известно време започнах да се притеснявам относно прословутото забелване на пишлетата... Досега нищо не съм правила по препоръка на личната докторка - до 2 год. нищо насилствено не се правило. Да но вече втория рожден ден наближава стремглаво.  ooooh! ooooh! ooooh!
Въпроса ми е към майките на момченца, които вече са направили първите стъпки - кога и как започнахте newsm78

# 355
Да напиша и аз нещо макар да няма с какво да се похваля особено  Rolling Eyes.
Вики тръгна на ясла,боледува ужасно заразява ни и нас за по-весело,редките дни в които все пак ходи не изглежда твърде щастлив и обгрижен.
Все още си ходи с памперс и не говори изобщо,нито дума даже вече силно се притеснявам,уж ни разбира ,но по никакъв начин не можем да го накараме да каже нещо.
Затова се възхищавам като слушам истории като на oska,бих се радвала да чуя дори и думичка,но вече ми се струва мираж.
Става все по-инатлив и своенравен ,може да му повториш сто пъти някоя забрана,но не се впечатлява даже му е леко забавно.
За пишлето ходихме на хирург,защото беше станал проблем някакъв той го дръпна и уж се оправи,но Вики няколко дена го боля ужасно и плачеше и трепереше при пишкане.

Последна редакция: пн, 31 окт 2011, 16:30 от гъбка

# 356
lulu4MU , Емил често се буди мокър сутрин. ползвам памперси на ДМ и Памперс 5-ца - пропускат . веднъж пробвах с най-евтините на лидъл - издържат . твърди са , но само за през ноща ги слагах.

не съм забелила пишока на Еми . хич и не поглеждам там от страх. като не се стегнах и не свърших тази работа навреме. ми пък да видим - нали някои уролози твърдят , че  трябвало да стане от самосебе си в пубертета .ще следя как се справят другите мами тук .
бях чувала , че забелването се прави на годинка от ..... хирург май newsm78 . това за навършените две , сега от теб го научавам.

гъбка , момченцето на моя приятелка така не говореше уж дълго и като се отприщи.... -май почти на 3 беше . сега даже говори по-правилно от Васето , дето на година и 8 месеца говореше с изречения и знаеше колкото цяла Африка барабар с маймуните .

с Васил   нямах търпение да преживея и да се насладя на всички първи неща - захранване , прохождане , проговаряне ...... Емил не се развива така бързо като брат си , но мога да кажа ,че дори повече му се радвам . все едно кога е първата дума - нали е първа - няма как да не е вълнуващо .

обаче , много моля !  няма по-своенравно хлапе от Емил. изобщо с лошо неуспявам да му въздействам - тръшка се и обира всичката прах в къщи или навън ......
неуспявам и с добро Laughing!

# 357
 Sunglasses Обичам ги тези истории за деца,който проговарят късно,но качествено,дано да е така.
Писах във форума за труднопроговарящи деца и ми дадоха полезни съвети опитвам се да ги следвам и на Вики му е интересно.
А за кое е по-инатесто аз бих заложила на Вики,можеш да му повтаряш до посиняване нещо то те гледа в очите леко нагло и не реагира изобщо.Като му повишиш тон-реве.Навън изобщо отказва да ходи в моята посока и хич не се вълнува ако си тръгна или не ме вижда.

# 358
  • гъбка
, хе хе, радвам се да разбера  Mr. Green, че не съм единствента ошантавена от детето .

Емил като нещо му е криво или инатясва , се мята (обикновено по гръб) на земята и в някои случаи дори рита с крака . аз просто се старая да му помогна да полегне без да се изтряска здраво и го оставям да му мине . той си лежи , лежи , па стане . лошото е че е способен доста време да изкара така . което за лятото не беше толкова зле , но сега вече се наляга по някое време да го вдигна.

от началото на октомври излизаме без количка - голям зор!!! с количка така или иначе той неиска , но пък и като върви - първо криви накъдето му скимне , второ иска да го нося . нооо аз съм желязна ..... като каже гуш - добре - клякам и го гушкам дъъъълго , но не го вдигам на ръце .
живеем мн. близо до парка (тези които знаят точно къде най-добре ще ме разберат) - днес сме се прибирали 20 минути  Shocked!

гъбка , не е за да те дразня  Wink , но да взема малко и да го похваля .
м.б. от средата на октомври конструира някакво изречение - въпрос - напр. "татко къде е" , "Шачо(Васко) къде е " и т.н , съответно отговора - "етто гооооооо"
и е луд фен на Мечо Пух .
пускали сме го не повече от 3-4 пъти през годината , но сега есента видя обложката на диска и каза "мечо пух " . ей как го е запомнил , че да го разпознае ....... децата са способни по всякакви пътища да трупат информация и знания .
едно от нещата , които най-много ме удивляват в този свят .

от тогава пускаме почти вс. ден Пух - знае всички герои и дори си тананика песничките .

# 359
 Rolling Eyes аз вече си свикнах с неговото поведение и като видим с баща му някое кротко вървящо и реагиращо адекватно дете искрено се учудваме що за човече е това.
Вярно,че живота ни силно се ограничи,не излизам без количка,че после няма връщане,по магазини и заведения не се ходи,дори и се опитва да ни откаже от яденето като ни скача по масата и ни сяда на стола като станем,но пък и то не е задължително.
Радвам се,че има говорещи декемврийчета сигурно е прекрасно да можеш да си общуваш с детето.

Общи условия

Активация на акаунт