ДЕКЕМВРИ 2009

• 74 814
  • 571
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте момичета!Ще се радвам да ме приемете и мен в темата baby_neutral
Моето момиченце е родено на 29.12.2009г.Ние също се храним все още през нощта(с кисело мляко)имам чувството,че никога няма да се отучи,спим с биба,че понякога и през деня си я търси Cry още сме с с памперс.Като има ако си казва и сяда на гърнето,понякога казва вече когато го е направила но рядко,но за пиша НИЩОООО!!!
За говоренето казва доста думички повечето по бебешки и общо взето само ние вкъщи и ги разбираме Laughing,но изречения още не прави,дори и съвсем простички.
А характирааааа ужас ревем и се тръшкаме за най-малкото подлудяваме #Crazy Вашите деца реват ли така не са ли големички вече newsm78

# 361
N_di, добре дошла в темичката!
И моят син не иска да говори разбираемо и реве винаги, когато нещо не му е по сгода Simple Smile Аз си мисля, че и това ще отмине с времето. За храненето нощем - още на 3 месеца някъде спря сам да се храни нощем. Пожелавам ти успех с махането на биба и памперс!!! Simple Smile При нас стана сравнително бързо и леко. Хубав ден от мен!

# 362
martina_r блазя ви за нощното хранене,а и за останалите "постижения" направо ви завиждам(благородно разбира се  Wink) За махането на памперса особено вечер ми се струва мисия невъзможна,защото пие по едно шише вода през нощта,че понякога не ни и стига,отделно и млякооо и както беше писала една мама по надолу някъде памперса сутрин е препълнен и пижамката ни мокра...
Мами вашите малчугани по колко зъбчета имат вече и изобщо лесно и бързо ли ги изкарвате.Ние имаме 12 зъба,като последните излязоха към средата на юни и оттогава нищо и нищо Close Close а са и надути венците от сумати и време

# 363
  • София
Привет и от мен!
n_di , добре дошла  bouquet
Оска, Колибри, Маянка, много ви благодаря за куража! Колкото повече наближава, толкова по-голямо е шубето Embarassed Другата седмица ще определяме датата вече.
Иначе за развитието на декемврийче 2009 какво да ви споделя. Бибата си търси, не постоянно, но не се и отказва от нея, нощем пие още мляко, дневният памперс махнах, но с нощния сме още до никъде, макар че по едно време сама си го сваляше, ама не се буди, като й се пишка, та ще поизчака още малко.
Иначе следобяд като спи (по-точно- АКО СПИ) е без.
От десетина дни е ужасно злояда и не мога да разбера на какво се дължи. Но съм решила един ден да я оставя наистина гладна, та накрая и печени киселици ще прояде.
Своенравна е, инат голям, тръшка се, реве за щяло и нещяло, в чудо сме се видели. Изпонадраска всичко вкъщи, квото можа- счупи Mr. Green
Надявам се да отмине с възрастта, защото в противен случай ще се спомине някой от нас.
Иначе говори супер много, по цял ден не млъква, вече прави и изречения, общувам си с нея спокойно, но тук голям принос има и каката, която много се занимава с нея и тя копира здраво.
Зъбите- 15, като от месеци не се е показвал нов. Около 12 кг е и почти 90 см, дълга и тънка като щъркел, няма грамче тлъстинка по нея.
Ще се радвам и другите да споделят как е при тях, поздрави от нас Hug

# 364
Ние също сме около 90см вече,но...килограмите наближават вече 14кг(на последната консултация беше 13.600) има къде да се щипне  Joy Добре че е височка,да не и личат килцата  Mr. Green
Значи вече съм спокойна,че не само мойто зверче реве и се инати за щяло и нещяло явна са в такъв период.

И още нещо не знам дали е тук мястото,но да ви попитам какъв подарък смятате да донеси Дядо Коледа на малчовците.Аз се записах да следя идеи от 2 коледни теми,ама и тук да питам набор4етата Grinning особено декемврийските госпожици...Вече съм се ориентирала какво да ни донесе дядото,но още идеи не са излишни Peace

Последна редакция: чт, 17 ное 2011, 16:07 от n_di

# 365
n_di ,  Hug!нямам представа колко зъба има  newsm78.изглеждат ми достатъчно Laughing.

който се бои ,че не се справя добре със задачите - да гледа мен  Mr. Green !
пие от шише с биберон №2 . защо ?!- защото когато се опитах да давам от чаша със съответния накрайник , поливаше всички мебели и най-вече себе си . постоянно . и сменях н-броя пъти дрехите . а смяната на дрехи винаги е била и е битка . ще го снимам някой път , щото съм сигурна ,че който не го е видял , няма как да си го представи . това , което е още по-трудно - обуването на обувки  Shocked!
да , ама и с шишето успява да се полее - все-пак на по-ограничен участък и по-бавно .
пие АМ  , защото е изключително трудно да го приспя - особено наобяд , а това помага.

Marleen  , дано имаш успех с глада . през лятото го оставях често гладен ...... не ще да яде .. то и не смея много дълго , защото е слаб и дребен . не само неуспях да го накарам да яде повече , ами той ме принуди да върна напълно смлените бебешки пюрета  - готови . от моите готвени не ще и не ще . след като изхвърлих тонове сготвена храна - вече съм се предала .

махането на памперс остава за лятото .
лоша , лоша , лоша майка Naughty!

тъкмо тия дни злоядството му създаде и друг проблем - даването на лекарства .
изпробвах - лъжичка със захар и върху нея капките , още няколко хватки - без усех .
единствено проработи - в подсладена вода .

като споменахте коледа - вече гледа и такива филми . започна с "коледна елха" - силно препоръчвам .  наясно е с коледа , елха , звезда и дядо Коледа , както и че вървят в комплект.
но изобщо не мисля ,че би вдянал идеята за писмо . това не ми се губи - Васето ще пише .
но пък имам идея за подарък на Еми - изкуствена коледна елха от икеа - много добра имитация . да си я украсява , да й слага звезда , да се збавлява без забрани.

Marleen , стискам палци . но повече те мисля след ражднето . дано имаш печен помощник!

Последна редакция: чт, 17 ное 2011, 14:48 от oska

# 366
Охх Оска все едно за моя Емо говориш . Той  е фен на хляба  правя му супички всякакви вкусотии той постоянно все хляб си иска  разнася го из цялата къща , троши го ужааас.
С памперса имаше успех към Август  и после като влязох да раждам на мъжа не му се занимавало да го изпишква и пак го сложил така че не си само ти лоша ,лоша майка Mr. Green
Биберон няма но си смуче пръста преди лягане нищо не мога да направя аз самата го смуках до първи клас ясно е на кой се е метнал .
Зъби имаме 15 и половина че половината го счупихме на първи юни  Laughing
Десет кила е 85 см преди се конкурирахме по дребност с Ани на скрай ,но сигурно и тя вече ни мина.
Подаръци още не сме измислили то сега  и по трудно обикалям  по магазините с двамата но няма как.
Хайде останете си със здраве !
 Ей май че Дачко беше рожденник днес да е жив и здрав !
 .

# 367
  • Варна
Милен_ка  има я, да взема да се отсрамя с някаква почерпка...
ама ,като още нищо не съм сготвила, как да стане. Виртуално  
пращам по едно парче торта, да не е без хич. Mr. Green

Честит празник и на астралния ни близнак Калоян на Casia!

Добре че идват рожденни дни, че да изпишем темата Crazy

# 368
ЧЕСТИТО НА РОЖДЕНИЦИТЕ

да са живи и здрави,най-щурото и незабравимо детство,много да слушат Wink и мама и тате винаги да се гордеят с тях Hug

# 369
  • Велико Търново
Честито и тук на Дачко!

А Миленка не се притеснявай не сме ви "минали". За ядене неми говорете, това мойто дете съм го оставила да яде каквото иска само да яде. Цяло лято кара на плодове и зеленчуцу (де да можех и аз Simple Smile ). Сега ръба филии с хляб из нас. В яслата казват, че уж яде, дано е така. За протокола е 80 см и 9 кг. Надявам се към 3-тата година да удари 10-ката Simple Smile
За памперса - махнали сме го, слагаме само за спане. Естествено напикава се от време на време, а от както е на ясла по-често, явно още е стресирана. За срам и тя още е на АМ вечер, яде някакво символично количество 120мл. Зъби - отчитаме се с 13.

# 370
Момичета, моля ви се!!!! Кво е това "лоша майка"???? Shocked Няма такова животно!!!! Mr. Green
Мойто като е без памперс и биберон, не значи, че съм "добра майка", щото докато постигнем резултата бая тръшкане и пердах по дупарата отнесе младежа, а аз си изприказвах приказването в обяснения  - всичко е до инат от наша страна  Mr. Green За яденето и ние сме на "мъкне филии хляб из цялата къща", иначе яде и всичко останало-то затова стигаме 18-те кила вече, поне е висок (95см), че да не му личат Simple Smile С говоренето е абсолютен партизанин - не казва нищо разбираемо, освен "МАМОООООО, бднрдзсфйдр дсй йсфйдсд"
Мляко и той пие вечер, само че не АМ, а прясно мляко

Успех на всички, борещи се с памперси, биберони и злояди деца!!!
Хубав ден на всички!  bouquet

# 371
честит рожденник на evil !
честито и на Алекс на Портман !
честито на всички , които съм  пропуснала по-рано !
да са ни живи и здрави дечицата !

martina_r , и аз това имх предвид "казвм ти дъще , сещай се снахо" - няма лоша майка - има лошо дете !
обаче , не е само до собствения ти инат , детето трябва малко от малко да се поддава на команди . изобщо като тръгна агресивно към него - автоматично ми отговаря по същия начин ,не се стряска , дори се бие с мен ! (а вярвайте ми , пляскам го да кажем "не рядко , макар да съм наясно  че пак няма да постигна своето ).

преди с Васил често съм се чудила на другите майки , как така неуспяват да си нахранят детето ! бях уставна и без забележки в тази дейност , та се заблуждавах ,че е моя заслугата . .... докато един ден детето рече йок - няма пък да изяждам по 2-3 пюрета на ядене...... и мина в другата крайност - стана ужасно злояд .
е , разбрах какво е да бързаш да натикаш претъпкана лъжица с манджа за отрицателно време , защото незнаеш кога ще се усети , ще започне да плюе и няма да ти даде друг шанс да пробуташ храната .

# 372
Миленка , сигурно съм писала по-рано , и моят Емил смучеше пръста много упорито . знаех за горчивия  лак за пръсти , но не смеех - нали беше с алергия . преди да му отменят диетата пробвах какво ли не - нищо не проработи . купих  daum-exol и намазах не повече от 2-3 пъти . беше като вълшебство - веднга престана . буквално за ден-два . това беше този юни . вярно , по-малък , но пробвай и ти (разбира се ако още не си ) и бъди по-упорита . може и при вас да се получи .

вече мога да кажа - за късмет , като запазвахме дата за ЧРД  за Еми , точно 30-ти беше зает , затова избрахме 3-ти декември . в последствие се оказа , че представлението в детската на Васил е точно на 30-ти ноември , а той е много въодушевен - ролята му е на Лукчо .
Емил не пропусна и на този си РД да се разсополиви и ще трябва да го гледа някой , докато ние сме на представлението .
иначе сме замислили утре много забавления за децата - само ние четиримата . надявам се да си изкараме страхотно , а с гостите - в събота .

# 373
  • София
ЧРД на вече двугодишните, които съм пропуснала!
Специално на Емо на Оска и Андрей на Ета!
Добре дошла на n_di - подобен беше първият ми ник (nora_di) в тази тема, заради която пък се регистрирах изобщо в БГ-мама.
Оска, май е време и аз да използвам съвета ти за даум-ексол, защото лятото дори ходихме до Пирогов да му цепят десния палец, че да му източат гнойта. Направо го съсипва тоя пръст.
Относно пердаха - аз отнасям постоянно зъби, шамари или любовни одрасквания по носа и очите - ужасен грубиян е станал. Също ми бие главички и се оплаква, че него го боли. В яслите сестрите му казват "булдога", а останите майки сигурно тайно искат да го хванат и да го набият, че им е нахапал децата. Иначе бил много мил и веднага се извинявал на всички, ама какво да ми кажат...Аз направо не мога да го контролирам - повишавам тон и той почва да ми се мазни - о, ооо, боли, боли -  гали ме и ме целува. Баща му му вика - демагог. Пляскала съм го по памперса (все още сме си с него и ние) ама хич не му пука. Гледам предимно да говоря, говоря ... а той ми кима едно разбиращо и пак вземе, че ме ръфне.
И последната ни драма - у дома сме след 7 дни в болница с Борил. И той пак вдигна температура - 13ти ден. Уж Бронхит, вирус, малки петна на снимката ама уж нищо като пневмония, а детето е на втори антибиотик с температура. Не знам. А те също не знаели защо все още има температура - медицината не била проста наука...Направо се измъчихме в тая мизерия и то в изолатора, защото беше в 20ти ден карантина заради дете с варицела в групата му. Не знам как се издържа толкова време, но аз в тая пулмология на Александровска си имах и парцал и препарат за пода, че не можахме да се разберем с чистачките. Спринцовка ли нямаше под леглото списание в прах ли, лекарствата сама си взимах от хладилника при сестрите чак в другото крило, диагнозата се променяше от всеки екип всеки ден и накря го изписаха с температура и с рецепта за втори антибиотик.
Изписах си романа - усмивки и здраве на всички!
Забравих да опиша отчета - 82 см 9.8 кг - дребен и вреден Simple Smile ама нали е на мама миличкия.... Heart Eyes

Последна редакция: ср, 30 ное 2011, 12:06 от Ama O Mar

# 374
Ama O Mar , а как е сега , не разбрах ?има ли още температура ? според мен , ако има , търсете и друго мнение . в таква случаи ми хрумва че е добре и бактериологично изследване да се направи .

предполагам сте били в детска пулмология . малко ме обърка този изолатор  newsm78. там са все самостоятелни боксове - така и трябва . нали целта е да се избегне вътреболнична инфекция .

ако сте били там - добре съм запознта както е известно .
първия път трябва да съм била в шок , и друг път имаше дето бях решила да си грабна детето и да напуса . не съм го правила . просто приех нещта такива каквито са и взех мерки да се справя сама с колкото мога повече недостатъци . концентрирах се върху основното - слушат дробовете 3-4 пъти на ден и то точно детски пулмолози , а другото неглижирах.
има и по-лоши болници - за 3-та градска каквито страхотии съм чувала....
за по-добри незнам . м.б. Токуда . винаги ми стои като резервен вариант , но съм се нарочила за боец и гледам да не мрънкам и да не се глезя .

такааа .... едва ли ще се учудите , ако ви кажа , а ето че ви казвам .... Емил вчера вечерта вдигна темепература и повърна веднъж . ЛЛ каза , че няма общо с носите секрети . според нея е вирус такъв . има и нещо като разстрайство . наскоро слушах съвети по ТВ за смъкване на Т . добре ми дойдоха . при температура от 39 ,2 и то с електронен термометър , с треска (която първоначално приех за позиви за повръщане ) , В 2 посреднощ и парацетамол - панадол , приет само час по-рано ..... нямах друго решение освен мокри кърпи .
крака и ръце студени ,тялото направо гори - слагах мокрия тензух на сгъвките на краката при слабините - там било най-ефективно , на челото и бузите колкото можах . сигурно си представяте какво реване беше .
и всичко това почти до главата на спящия Васил . миличкият не се събуди . чудно дете ми е той !

ЧРД  на Емил ! да ми е жив и здрав ! не е лесен , но е интересен Laughing!
ЧРД на Михаил на milena 1976 ,Андрей, на  Ета Андрей на  Бубулинка ,Андрей на Fior !
всички да са  здрави , да имат щастливо детство и  дълъг и пълноценен живот !

щях да забравя ...
на разсъмване , все още малко сънена , усетих първата истинска целувка от Еми - съвсем истинско млясс , даже влажно и първото "бичмт" ,което чувам от него . дори незнаех , че го е научил , че е осъзнал кога и защо се казва .
звучи нараво невероятно нали (и малко захаросано , но е самата истина )?! и то почти в часа на неговото раждане . който , да призная , не съм запомнила точно . или е 07.54 или 07.56 .

гляяяяяяма бяла птица  ooooh! Mr. Green!

Общи условия

Активация на акаунт