ДЕКЕМВРИ 2009

• 74 805
  • 571
  •   1
Отговори
# 420
  • Велико Търново
Здравейте,
Честито на Марлийн, да е жива и здрава бебка.

Ama O Mar все едно говориш за Ани. Ту говори разбираемо, ту не. И тя като не знае думата, използва "тукаа". Буквите и цифрите, същата работа и сега е на вълна рисуване на кръгчета - само това рисува и нищо повече. Всеки ден след ясла ми пее песните, които са пели там и така. С яденето същата работа, в нас не опитва ядене, освен ако не е риба. На яслата казват, че яде, в къщи кара на сандвичи и филийки. За кг отдавна съм спряла да ги мисля, закова на 9 и не мърда, 80 см е.

С памперса, ние че го махнахме, махнахме го, като изключим спането, но от както е на ясла, спря да казва и се върнахме доста назад. Надявам се да я някаква временна реакция, пък ще видим. Но пък не мисля и да го връщам.
Това е за сега приятен ден!

# 421
  • София
Ама наистина това с яденето в яслите не го рабирам. Всичко си изяждал и то сам. С каква ли отрова го тъпча у нас, че все е недоволен... Simple Smile Всъщност като им знам порциите може до следобед да огладнява като вълк. Наистина имаше един период в началото, в който си ядеше сам и в къщи, защото така правели батковците, но му писна и пак нищо не хапва. (Всъщност вчера изяде цяла купа боб на вечеря, може просто да е с претенции човека).
Скрай браво за памперса, но явно измежду хубавите неща на яслите наистина има такива, които ги връщат назад докато се уравновесят нещата.

# 422
Чета и се възхищавам... Моят калпазанин въобще не се пуска нито да говори, нито да се храни сам... малко почнах да се тревожа по тоя повод, но само малко. Не обича и да го занимават, да го карат да прави или каже нещо Rolling Eyes Играе си сам и сам си измисля игрите. За ръст и кг мисля, че още сме на челна позиция с 99 см и 19,500 кг. Mr. Green Блазе на всички, чиито деца са по-леки (не мога да го вдигна вече младежа, камо ли да го нося) Хубав ден!

# 423
  • Велико Търново
Скрай браво за памперса, но явно измежду хубавите неща на яслите наистина има такива, които ги връщат назад докато се уравновесят нещата.
То няма за какво да е браво, че сега е все едно никога не сме го махали, постоянни напикавания и т.н. Обаче пък в яслата стои също без памперс и не се е напикавала тама от 1 месец, затова се надявам, че е някакъв период.

# 424
  • София
Мартина, браво за ръста и като цяло за растежа! Той си е момче вече. Нашия още ми напомня на бебе по бузите и физиономията - дребосъчко, но като си погледнах картона аз съм била 16 кг в първи клас...
Скрай, прескочили сте веднъж бариерата Simple Smile А че всичко им е на периоди, това е ясно. Или са периоди или са им неосъзнатите претенции вече - ту така, ту иначе Simple Smile

# 425
Уаууу Мартинка,много голям юнак си имате Grinning Много хубаво,че се занимава сам и на мен ако знаеш как ми се иска понякога да си играе нещо самичка поне за половин час,ама не!Тя и по принцип нашата не си играе много с играчки,ами разглеждаме списания или ги къса,което ме влудява и все се заканвам да ги скрия и да не и ги давам повече,но за сега само се заканвам,или пък рисуваме разбирайте тя драскоти  Grinning

# 426
  • София
Честита Нова Година и от нас! Здрава, успешна и плодотворна!
Ам о мара, сигурно си права за градинския израз, щото и моя калпазан, когато не знае думата казва "тукака", е в крайна сметка ни води до въпросното нещо и ние разбираме какво има предвид. Иначе почти всичко му се разбира, ама само ние с баща му го разбира ме, защото знаем коя негова дума, какво означава.
Памперса не сме махнали, ама и аз не си давам много зор. Виси на седалката в тоалетната, ама успеваемост йок. Вашите деца спят ли в детската градина, щото Коко спи до 40 минути максимум и се събужда, но поне вече се е научил да си лежи кротко в леглото. За това имах разправия със сестрата, трябвало съм да го взимам на обяд, за да не буди децата. Като й казах, че съм на работа да съм намерила начин да си гледам детето!!! Shocked Любезно й обясних, че начин съм намерила, а именно да ходи на детска градина. Но той по принцип не е от поспаливите.
За яденето, не яде много. Висок е 84 см. и тежи 11 кг. и така от половин година. Там казват, че си изяжда всичко, а вкъщи с разправия хапва малко манджа. Предпочита да яде сандвичи, солети, царевични пръчки. Храни се сам, ама в началото, после го домързява и аз го дохранвам.
Лек ден от нас!

# 427
AmaO Mar, ние вкъщи се шегуваме, че е като първолак, доста по-едричък е от наборчетата наоколо  Grinning . N_di - той така си играе сам, но ми се иска да му предлагам (и той да приема) и по-различни занимания. Най-новото е, че като му се пишка, се опитва сам да събува гащите. Успеваемостта е около 50% - сваля панталона, но слипчетата остават  Heart Eyes Успех на всички, които се борят с памперси и хранене!!!   bouquet

# 428
Здравейте! Да се запишеме и ние! 11,500кг на 89-90 см.
Искам да ви питам нещичко защото малко се притесних. Както знаете родихме се в Испания поради това с ваксините сме кои ги има кои не все пак неможе да се бият по две наведнъж... Оказва се сега,че нямаме ваксините за хепатит "Б". Искам да ви попитам дали сте запознати... Може ли да ги биеме сега по-голями... Ще ни вземат ли в яслата? Все пак тези родители,които не слагат ваксини какво не ги взимат на детска градина и училище ли?

# 429
Емил пълни памперса по 1-2 пъти дневно , но се чудя как успява да събере толкова материал  Mr. Green . яде само кюфтета , от  някои от другите манджи опитва , а основната храна са солети и бисквити . абсолютно ми е невъзможно да го принудя да се храни , ако не иска .

бях свикнала с мисълта ,че ще пропусне яслата , но вече е приет и ми стана много мъчно . от утре започваме със медицинските изследвания .
това което scrye казва ,звучи добре . не мисля ,че в тукашните държавни ясли си дават зор да ги учат на песнички . изобщо , мнението ми доста се промени с годините и сега смятам ,че е най-добре децата до 3г. възраст да се гледат у дома .
с Васил беше лесно - когато ги пуснах втория път на ясла - на почти година и половина , само веднъж , м.б. след около месец , проплака . не се е оплаквал , не ме е умолявал да не ходи .

но Емил е друг човек , много по - категоричен и изискващ . очаквам големи трудности .
а и мисля ,че ще ми липсва у дома .
ще пробвам , по причина ,че трябва да рабатя . иначе финансово ще го закъсаме - само за това .
как беше при вас ?

игрите - от коли не се интересува . драска безразборно , като му попаднат фулмастри , включително по дивана . имаме 2 вида аква-дудал , не ги използва често . повече си играе с едни магнитни форми - триъгълници , кръгчета и т.н. , реди ги в абстрактни форми Laughing.
но виж със всички варианти на цифрите играе самостоятелно , май вече го дакарва до половин час.
пъзелите , само ако и аз играя с него .
извеждам го навън ,абсолютно всеки ден , дори когато е болен - по час - час и половина , иначе нямам никакъв шанс да го приспя .
лимонката , не помня добре , но хепатитна ваксина , май слагаха още в родилното , за кой вид хепапит обаче newsm78.
знам ,че сега пак може да се слага една, но не е задължителна.
да помагат другите майчета . с второто дете , избягвам всяко излишно натоварване на паметта си , затова просто слушам ЛЛ и го водя на ваксини , когато тя каже .

да , ако няма задължителните ваксинации , няма да го запишат - поне в държавните детски заведения е така .

scrye , това явление с връщането на памперса съм го наблюдавала при доста познати дечица - бъди сигурна - период е и ще отмине .

# 430
  • Велико Търново
oska и Ани така кара на суха храна, бисквити и филийки. Пожелавам ви бърза адаптация и дано се разминете с болестите.
Аз също не очаквах кой знае какво от яслата и заниманията там, но наистина останах приятно изненадана. Като заба мога да кажа, че не е най-доброто от държавните в града, но пък за занимания съм доволна - ривуват редовно(прибираме си рисунките), учат доста песнички и приказки. Ани почи всеки ден ме изненадва с нещо ново. Сега е болна и е в нас, но се усеща как и липсва яслата и всеки ден ме пита кога ще ходим при децата.

Относно памперса, сега сме на нов период. Както всеки път след като се е напикала или наакала в гащите, аз обеснявам кое как се прави и понеже не ме отразява, в събота реших да и кажа, че ако не иска ние с тати да и' събуваме гащичките, да го прави сама. Та от тогава 95% всичко е в гърнето, но за сметка на постоянното събличане. Явно и' е много интересно и през 10 мин отива събува се сяда, след малко става и така. Не дава да и помагаме, което означава, че почти през цялото време е разпасана, но само да я здрава.

# 431
Oska благодаръ ти!
БИе се хепатит "Б" ние точно него го нямаме!  Rolling Eyes

# 432
ето ви снимки от празниците на цялото семейство .
качвах бързо , после опитах да ги завъртя , не успях през редакцията , та ще има да си въртите главите  Mr. Green като гледате !

http://oska.snimka.bg/family/koleda-2011.649588

# 433
oska, толкова са ти чаровни момченцата!!  Heart Eyes Много уютни снимки! Да сте живи и здрави! Беше ми изключително приятно да ви видя  Hug

# 434
момичета да ви почерпя днес имам рожден ден   party023 тортата е такава,защото нещо не ми се получава да кача друга  Blush  smile3506

oska големи са ти сладури децата Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт