ДЕКЕМВРИ 2009

• 74 798
  • 571
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Честито на бъдещите мамчета  bouquet
Така се радвам.
pamivo, какво ще е третото? Гледам, че и вие по едно и също време на годината горе-долу ги правите Laughing Ние с моя мъж март и април вече разделени спим Mr. Green

# 466
Честито на бъдещите мамчета  bouquet
Така се радвам.
pamivo, какво ще е третото? Гледам, че и вие по едно и също време на годината горе-долу ги правите Laughing Ние с моя мъж март и април вече разделени спим Mr. Green
Явно и ние ще трябва да спим разделени в този период Embarassed
Момче ще е със сигурност,потвърдиха го 3 -ма различни лекари,ще видим накрая
Хайде  Hug ви всички

# 467
Здравейте! Памиво, честито!Живи и здрави!
Ние сме добре, растем особено бебата вече е почти колкото батко си:-) Той е все така кротък,играе сам, заспива сам,от понеделника е на градината дано да му хареса!Махнали сме памперсите, но пръста нещо не може да го откаже, явно трудно ще е като при майка си.
Хайде това от нас! Hug

# 468
Християна Николова 3, 600 кг и 52 см родена на 29 декември 2009г термин за 14.01.2010г

# 469
  • София
Здравейте, момичета, как сте? Ходят ли декемврийчетата на детска градина вече?
Лили вчера ходи за първи ден, много пищя сутринта, следобяд, като я взех си играеше в пясъка на двора с децата и почна да ми обяснява колко е хубаво.
Като се прибрахме, почна да пее друга песен- каза ми да не я будя утре, че нямало да ходи повече на детска ooooh!
Заспа рано, но цяла нощ (до този момент, де) се тръшка,  бълнува и плаче насън.
Абе... трудно ще е както си и предполагах, ама какво да се прави.
Споделете при вас как е.

# 470
Запис:)Моето момченце е родено на 02.12.2009г и  преди дни тръгна на детска градина в 54 ЦДГ в кв.Слатина София:)

# 471
Здравейте!!! И ние сме на градина от началото на септември, този път във Варна. С изключение на вирусните атаки всичко е ок. Сега е малко хремаво човечето, но предните 2 седмици ги изкара без прекъсване  Mr. Green . Поплаква си само като го оставям на градина и има някое дете, ревящо, увиснало на врата на майка си Simple Smile Но и в тези случаи казва "Тао, мамо" и влиза в групата hahaha
И все пак да не забравя да честитя за новите попълнения! Да са ви живи и здрави! А на бременните - кураж и здрави бебоци на финала!
Засега толкова от мен, че съм на работа

# 472
Здравейте! Помните ли ни Simple Smile Честито на бременеещите много лека бременност здрави дечица  Hug За детската градина... При нас... Аз съм доволна от детската градиа от педагозите,които и се паднаха (една ми беше и на ме госпожа) много мила, от яслата преди това не искам да се спомням аз започнах в детската градина работа виждах какви ги вършат как се караха а детето ми как се опитахме да се травмираме, но с баща му решихме аз като работеща там не мога да се карам с тях щеше да рефлектира още повече върху детето ни та го спрахме... Дойде лятата вакация... Слава на Бога че започнахме в детската градина... Сега учат играят си децата всичко както трябва да си бъде... Няма кой да ми спокоява детето с шамарче  #2gunfire и т.н. незнам как издържахме, но се справихме. Един месец правихме врътки аз и баща му да си го глеткаме и да ходиме на работа... Всичко мина. Сега Живи и Здрави сме а детска градина. Момичета някои сълзи на децата ни не са от лигавене... Говорете повече с учителите...
Да сме живи и зрави! Поздрави!

# 473
pamivo , честито ! да ви се роди здраво и пухкаво бебече ! след две момичета сега ще разнообразите с момче Grinning!
snoopyskids, добре дошла Hug!

лимоката , помним те , помним те !
много се радвам ,че има "вътрешен човек" когото да питам някои неща .  яслите вече много  са ми ясни . това за което говориш е масово в държавните ясли , поне за София .

само си представете , обаче , колко по-зле му е на Емил в детската , щом сутрин ме умолява да го заведа в яслата , а не в детската .
много неща не ми харесват , но явно най-големият проблем е отношението на госпожите към него .
както и преди писах , по-бавничко се развива детето .
преди да тръгне на градина , бяхме изчистили проблема с памперсите . рядко се случваше - при запек да свърши белята в гащите . иска си гърне веднъж , два пъти , напъва се , като не успее , то после става , когато си става .
но последната седмица в градината и в къщи - не казва като му се ака и това е .
за пишкането никакъв проблем .

обличане-събличане - отдавна опитва сам . не се получава съвсем добре - например , докато нахлузва тениската , тя се извърта и ръкавите застават отпред и отзад . неуспява да ги оправи и се налага да помагам .

госпожите постоянно се оплакват , че не можел да се обслужва сам , което очевидно не е на 100% вярно .
ясно ми е също ,че делят децата на "техни" т.е. от яслата на ОДЗ-то и приходящи , какъвто е Емил.
упрекват го също в неща , които категорично не отговарят на истината .
предстои ми голяма разправия с тях !

Васил , беше отлично подготвен за 1-ва група . развиваше се изумително бързо и въпреки това успях да допусна много грешки с него .
точно затова ни най-малко не се тревожа , че Емил върви по-назад . по мое мнение , госпожите трябва да отчитат това , а също и факта ,че е най-малък в групата и да се постараят повече .

прощавайте ,че ви занимавам .
очевидно , останалите декемврийчета нямат такива проблеми .
но ако все-пак има някой с подобни , да пише , да обменим опит и стратегия Wink!

# 474
  • София
Привет и от нас.
Хайде да се отчета и аз за детската.
Много съм доволна. Адаптационният период- тръшкане, писъци, истерии, рев, мина доста бързо според мен- за десетина дни. Сега ходи с голямо желание, има си и приятелчета, но аз го отдавам и на факта, че госпожите и лелята са много печени. Тя Лили всичко си приказва и аз я разпитвам щателно следобяд, когато я взимам и всичко е ок.
Няколко пъти я намирам преоблечена, защото се е изпотила или със сменено бельо, защото малко се беше напишкала един път, че всички тоалетни били заети. Стараят се жените и то си личи.
Казаха ми само, че не си изяжда винаги всичко, но се разбрахме, да не я карат насила- колкото иска, толкова.
Другото нещо, което приятно ме изненада е, че вече си сгъва дрешките сама, както и сама си обува маратонките Grinning С обличането и събличането все още се учим, но ѝ е трудно и се справя само от кръста надолу.
Нашата градина е ЦДГ обаче, не е ОДЗ, така че те са първата група (Лили като всички декемврийчета е най-мъничка) и няма деление на наши и ваши. Споменаха на родителската среща единствено, че децата, които са ходили на ясла, много хапят другите Shocked Това било като патент на яслата Mr. Green
Та така в общи линии, засега съм доволна, ще видим ,разбира се и по-нататък.

# 475
Като говорим за самообслужване  Mr. Green Вики го прави единствено като има нещо за ядене наблизо,не се облича и обува сам ,уж свалихме памперса,но често има пропуски и в градината ни го връщат редовно напикан.
Но поне не правят проблем и засега не се оплакват от нещо.И той изглежда доволен от отношението там,още не говори кой знае колко като го питам какво ядат всеки ден се оказва че било торта..направо му завидях  Blush.
Но все пак е най-малкия в групата,а и се развива доста бавно някои умения та вече съм решила да не си късам нервите с неща ,които все някога ще станат.

# 476
  • София
А записали ли сте ги на някакви допълнителни занимания в детската?
Аз я записах само на танци- по нейно желание. Имат още английски, приложни изкуства, но в крайна сметка решихме танци. На английски специално възнамерявам да я запиша, когато се научи първо български правилно да говори.

# 477
ей гъбка , не сме единствени значи .
изобщо , на мен мии се струва абсурдно да се очаква от деца , които дори нямат навършени 3 годинки ,  да са се развили еднакво . по мои наблюдения се изравняват около 4-та година и често тези които в началото са изоставали , тогава показват дори по-добри умения .

Емил е в централно ОДЗ и мога да споделя още нещо което никак не ми допадна - на родителската среща директорката , няколко пъти натърти ,че познавала семействата , живеели в центъра , били много интелигентни и т.н. намеци колко елитна е градината .
е , ние като не сме от центъра какво - в друга графа ли минаваме ?!

иначе чисто организационно , също имат пропуски .
вратата на градината стои отворена . не отключена , направо отворена и няма охрана . 2 пъти засичам , че изпускат Емил да избяга и го влачат почти от улицата . но това е друга тема .
не ,че не е важно , но че ми тормозят детето истински ме вбесява .

Marleen ,записах го на латино танци . много е музикален . невярвам ,че ще научи точно латино танците , но ще има музика и ще се забавлява .
както съм ви казвала ,  Емил проговори на английски , от пролетта някъде започна да заменя английските думи с български . получи подарък - първата вноска за курса на Хелен Дорон ,където идеята засега е да поддържа речника си . все още не са стигнали етап , в който да научи нещо ново .
английския в детската записах по същата причина - да не забравя вече наученото .

за тези дето ме познават , сигурно е ясно , че в момента има болно детенце у дома - Емил(затова са тези дълги писания ) тъкмо приключи курса с антибиотик . беше с гнойна ангина . в понеделник го пускам на детска .
пишете , че сега съм на разположение да чета и пиша за каквото ви хрумне  Laughing!

# 478
Да се запиша и аз, не че съм от активните... Ани очевидно се чувства много добре в градината, не плаче, за разлика от яслата! В началото се наакваше всеки ден, което според госпожите беше "тих протест", след една седмица спря. Сега проблемът е сънят и напикаването по време на сън - според мен са ги стресирали да не стават от леглата си два часа, и тя не смее да отиде до тоалетната! Редовно пижамата е напикана, и дори ни помолиха да занесем памперси и протектор за матрак, Притеснявам се, че сложат ли веднъж памперс, ще се върнем една година назад!
Относно допълнителните занимания - записахме я на танци, разказва ни как играят на котка и мишка, дават награди на послушните /лепенки разни/, мисля, че й харесва!

# 479
Кой каза болно дете  Rolling Eyes и Вики една седмица след два антибиотика пак е болен.Повтаря се историята от яслата миналата година -три дена на ясла и един месец болен в къщи.
Отделно малкото дни в които ходи на градина е нервен и лигав та трудно се търпи.
И мъжът ми е от пет месеца вкъщи с дискова херния та основния курс в къщи е болница-аптека-лекари ....

Общи условия

Активация на акаунт