ДЕКЕМВРИ 2009

• 74 791
  • 571
  •   1
Отговори
# 480
броих 18 дни ,заедно с тази неделя , Емил си е в къщи .
и познайте , ей точно сега ми се разкашля гадно . дано не се наложи и следващата седмица да го лекуваме от нещо , дано е някакво моментно състояние и се оправи !
не мога да подхвана работа , а неговата адаптация в детската съвсем се обърква .

stuffinka , това , което казваш , само потвърждава мнението ми ,че нашите госпожи не струват .
ето , вэпреки ,че се напишква детето , се чувства добре в градината.
подозирам ,че за подобно нещо , биха ме заплашили , че ще върнат детето у дома .

# 481
  • София
Ох, какво да ви кажа, тая вечер се гушкаме и я питам подличко и с тихичко задоволство: "А ти кого обичаш най-много?" Получих незабавен отговор: "Госпожа Тодорова"  Shocked Stop
Направо ме застреля от упор, да се радвам ли, да рева ли, не зная Joy

# 482
Привет и от нас!Радвам се,че има оживление в темичката:).Андреа също вече е на градина,ходи от един месец и се чувства прекрасно.Плака точно 3 дни,беше страшен рев и тръшкане,на четвъртият ден си остана в къщи с хрема.След 5 дни,една сутрин стана и каза:хайде няма ли да ходим на детска ShockedВ първият момент си помислих,че нещо не съм чула правилно,но след като скочи от леглото да се обличаме да не закъснеем вече бях съвсем убедена какво съм чула:)))До там приключиха нашите драми:)Още не мога да осъзная как така леко и безболезнено премина всичко.За сега съм доволна,госпожите изглеждат прилични(е има какво да се желае),но все още е рано да си създам кой знае какви впечатления.Условията-доста мизерни,оказа се,че нямат достатъчно легла за всички,имат 18,а децата са 28.Едните спят на походни,които представляват една дървена дъска с два крака Shocked Shocked,просто съм потресена,а уж се води една от най-добрите градина в квартала....сега събираме пари да купуваме креватчета ooooh!Играчки също нямат,всички били изпочупени и стари....тапети,килими....не ми се коментират,абе с две думи-жалка картинка.Синът ми също ходеше в тази градина,но тогава събирахме пари и госпожите направиха ремонт на стаята.Смениха тапетите,пердетата,масички,столчета и стана страхотно-като в детски кът.Може би за това сега толкова се впечатлих,но определено никак не ми се понравиха условията.Иначе отвън е направена,нагласена,площадките са с чисто нови люлки,долу са сложили меки настилки,изобщо супер отвсякъде,ноооо... не са ремонтирани всички,защото парите не стигнали и сега децата се местят за да може всички да си играят с новите играчки  Tired
Записала съм я на плуване,защото тя това пожела.Иначе имаме танци-латино и народни,англ.и футбол.за сега не мисля да я записвам на друго.
Онзи ден като отидох да я взимам и госпожата ме посреща с:-ааа вие сте на футбол Shocked,е казавам ви щях да припадна,а тя просто ме объркала с друга майка JoyМалко в повече щеше да ми дойде ако и тя тръгне на футбол-двама футболисти в къщи ми стигат Stop
Колкото до напишкването-и тя се напишква вече няколко пъти,което не се е случвало от както е без памперс.Отдавам го на стреса и промяната.
Обслужва се почти изцяло сама,аз се включвам когато бързаме и нямам време да я чакам.Говори страшно много,та дори ми идва и в повечко.Научила се е да ми отговаря(покрай баткото) и като и се скарам започва да нарежа:защо ми се караш сега,а кажи,защо,не ми се карай,няма да съм ти приятелка и т.н...Госпожите казават,че командва всички включително и тях.Строявала ги била в две редици Embarassedа уж изглежда една такава кротичка,миличка:)
Ох,хайде стига толкова,че направо прекалих с писането.Радвам се,че пишете,интересно ми е прочета как се развиват и другите мъници Hug
Marleen,много ме развесели историята с "г-жа Тодорова" Joy

# 483
  • Sofia
Marliin направо си се радвай Simple Smile Нас ще ни обичат винаги, но да попаднеш на добра госпожа е просто страхотно!

# 484
Marleen , eleni79 , да ви имам проблемите Joy !

непомня как беше в понеделник , но поне последните два дни Емил влиза в детската като пич !
закача си палтото в шкафчето , оставя обувките на рафта , взема чехлите и на собстван ход тихо и кротко влиза в стаята .
което не пречи за продължавам да не харесвам госпожите . посрещат ми детето с едни такива кисели физиономии...

Васил е в детска градина , която се помещава в два апартамента . да , чистичко е , но е тясно , леглата на два етажа , горните дори прегради нямат , а в градинката преди имаше една потрошена пързалка .
сега от съображения за сигурност я махнаха и има само пясъчник и асфалт .
но детето от къде да знае , че може да е много по-добре . записали сме го там , намира начин да се забавлява и при тези условия .
имаше идея родителите от вс. групи да съберем пари за пързалка , катерушка , но толкова много хора на едно мнеие няма как да събереш .
доста изпротестираха и не станаха нещата .

eleni79 , пожелавам единомислие при вас и дано успеете да подобрите условията във вашата детска !

# 485
Оска,наистина това са "бели кахъри"както се казва,важното е,че детето се чувства добре.Колкото да киселите физиономии на госпожите...какво да ти кажа,моя приятелка точно поради тази причина си премести детето в друга детска градина.Разказваше как сутрин едната дори не излизала да посрещне децата,седяла си на бюрото и гледала лошо.Тя и направила забележка няколко пъти и след като не последвал резултат отишла при директорката,изпокарали се и в крайна сметка реши,че най-добре да си махне детето от там(но тя все пак имаше и друга възможност)Много ми стана мъчно за Емчо,но явно нещата се развиват в положителна посока  Hug.Аз бих поговорила с госпожите,в крайна сметка никой няма право да се държи пренебрежително с детето ми NaughtyПреди си мислех,че е по добре да си премълчавам някои неща,но покрай баткото разбрах,че е точно обратното.По добре е да си изясниш проблемите от колкото да си мълчиш.Желая ти успех и най вече Емчо да е щастлив и доволен!

# 486
Здравейте и от нас!
Малката вече ходи с огромно удоволствие на градина,за разлика от яслата,чак не ми се вярва все още.Плака само първите 2-3 дена,но нищо общо с истериите от преди.Сега дори иска в събота и неделя да ходи на градина,дори веднъж когато беше понастинала рева,че ще стои вкъщи  Laughing
Доста често се напикава на обяд в градината,не знам имам чувството,че го прави нарочно,защото вкъщи много,мноооого рядко се напишва,а спи доста по-дълго,на градината спяла по около час долу-горе.Внимание ли търси какво не знам.Иначе от госпожите й съм доволна,за сега поне Simple Smile
За доста кратко време научи доста песнички и все ни пее вкъщи,не че и разбирам всичко....Постоянно дърдори нещо,чак ми се ще понякога да млъкне за малко поне ooooh!
Все още вкъщи спим с биба Embarassed как е кога ще я махаме не знам.В градината не и я нося и не прави проблеми за това,но и за това спи по-малко сигурно.Вкъщи съм пробвала да не й я давам и започва един рев ужас,знам,че известно време ще е така и ще свикне,но нямам нерви просто и все отлагам и чакам сама да се откаже,но кога ли... Tired

# 487
  • София
Nessa09 , и мойта е още с бибата нощем ooooh! Че и мляко нощем от шише пие Embarassed Най-интересното е, че бибата си я търси само у дома, като спи понякога при баба си например, изобщо не се и сеща- ни за биба, ни за мляко.
Тя също подпишква няколко пъти в градината след следобедния сън, защото тоалетните са заети и докато ѝ дойде редът, се изпуска.

# 488
пробвали ли сте  да повредите бибата - примарно да я нарежете малко или пък повече и да е неприятна за смучене ?
моята братовчедка така успя .
но имаие моменти в които искаше да се откаже ,  защото малкият не спеше дълго , или заспиваше много късно или изобщо не заспиваше .
обаче я насърчих да е търпелива . отне й сигурно 2-3 седмици .
не е лесно да си намерят друг начин на приспиване . трябва време за това .

ето Еми има проблеми не с напишкването - железен е . през нощта като му се пишка ме буди да му дам гърне , обаче продължава да се нааква . неприятно е , разбирам ги госпожите .
и на нас предложиха да носим памперс .
намерих компромисно решение - памперс -гащички . да може да ги сваля като пишка и пак да ги обува .
този уикенд ака на гърне у дома , но аз си го познавам и му предложих веднага .
дано и в градината да се подобрят нещата !

# 489
  • София
-Някак не съм го сложила на дневен ред да махнем бибата. Тя има 7-8, включително и тези на бебето, които то вече не смуче. Между другото тя беше престанала да ги търси миналата година, но като се роди бебешорът и като се прибрахме у дома, всичко се върна в начална позиция- и биби, и шишета Crazy Знам, че аз не съм досаттъчно настоятелна, ама все разни стресови ситуации изникват за нея и аз уж да изчакам ,да изчакам, та- на ми сега. Но докато стане на 3, ще я махнем, решила съм.

# 490
  • София
Здравейте, и аз много се радвам, че има тема като детската градина, която да събере толкова много декемврийски майки отново на линия! Честити ви учащи се деца! Да са ви честити и новите бременности и успешните втори или трети раждания Simple Smile Добре дошли и на новите Simple Smile

Нашето дете тръгна на ясли миналия септември и сега както всички набор 2009г е в първа група. Оска, не виждам да има разделение на ясленски или нови деца, но все пак гледам от другата страна. Сестрите бяха страхотни и му беше малко мъчно за тях, а сега учителките са двете крайности. Едната е мила, добричка и чувствителна и И казват по малко име, а другата сигурно можеше да ми е преподавала ако не бях в другата детска градина в квартала, защото е от 1976г. на работа и е направо обръгнала на всякакви майчини притеснения през годините, та явно И е навик и нас да ни обучава как да си гледаме децата. Което пък въобще не значи, че тя успява да ги гледа добре. Първия месец си го взех 4 пъти с ако на гащите. Обяснението беше, че трябвало сами да се бършат вече. Като си обяснихме, че част от децата още нямат 3г. и дори ръцете им не стигат до там това се промени. След това поради глупостта ми да съм в родителския актив и да купя грешният вид пастели (кохиноор, а не някакви френски) почна всеки ден да иска нещо от нас с мъжа ми. Детето се прибира и ми разправя - мамо ще ме пострижеш ли? И  Аз: кой те помоли за това, мами? Г-жа Христова. Друга случка - оставям го една сутрин с обяснение,че излизаме от Пирогов заради алергия от фъстъци и да не му дават нищо със следи от тях. Следобяд го взимам от същата г-жа Христова с някаква вафла със следи. питам защо аджеба (слава Богу не се наду пак), ами то имало 3 рожденни дни и не можали да проследят кой какво ял, торта ли, паста ли...За да не задълбавам, че и без това стана дълго, ако са ви интересни нашите случки има и още.

Относно леглата (кой спомена) в сряда пристигат новите 10 матрака купени с наши пари...Миналата година ограда...

Не че не съм доволна, доволна съм! Борил отива с удоволствие, а това е най-важното, макар че и той предпочита сестрите от яслите и лятото (не го спрях освен за около месец накуп) ми броеше до 10 и му беше кеф сам да се обува, а от как е при новитв учителки малко се е върнал назад и не се е справил много добре на някакъв тест за входно ниво макар, че уж ми го похвалиха. Определено си личи разликата в това, че са декемврийчета, но и това ще е до един момент Simple Smile

И като за край: Палецът още е в устата. Купих Мавала стоп и той се съгласи да го слагаме. Много му беше гадно като го лапне по навик, но отиваше да пийне водичка и му минаваше. Страничния ефект който се получи е едно много нервно дете. Направо ни изправи косите за една седмица и спряхме да го мажем за сега. И без това както явно при повечето деца със смяната на обстановката в детската почна да се напишква на следобеден сън - не се притеснявайте (Оска) в неговата група 40-50% започнаха да се напишкват от септември насам. Преди това - нищо. Т.е. не съм права, притеснително си е, защото или масово настиват или стресът се проявява някакси. Спрях да го тормозя за пръста и му давам да заспива с него иначе само като се заяжда с мен го лапва, но когато си говорим като ГОЛЕМИ хора, знае че не е готино нито за пръста нито за зъбите.
Този месец платих пълна такса за 1в път така, че явно става малко по-здрав. Миналата година бяхме в болница за вирусна бронхопневмония.

На спорт съм го записала на някаква обща програма Елемента (топки, обръчи, али-бали) Много малък ми се вижда за народни танци, пък плуване няма (Елени79, завидях ти)
Обещавам да пиша тук по-често дори просто отчетно, поне за да движим темата. И отново радвам се, че и вие сте тук!

# 491
  • София
Дано да не съм затлачила темата с обстоятелствените си разкази Simple Smile Май съм забравила как се общуваше по форуми ... Един бърз въпрос ако има някой време и ако се навърта наоколо :
Как и въобще успяхте ли да настаните децата си по техни стаи или поне в личното им легло? Днес купих по-дълъг матрак за Борил и ще преправям леглото от 130 на 160 см и се чудя как да го прилъжа поне да му харесва да си спи в него. Дали е добра идея с тази трансформация направо да му изнеса леглото в другата стая? Мисля за закачка да му купя едно листо или навес за легло от Икея ...

# 492
нито съм успяла , нито имам намерение скоро да опитвам Joy.
живеем на тясно . в момента подредбата на стаите и предназначението им ме устройва напълно .
стая в която само спим всички , стая само за игри и хол с кухня-пак за игри Mr. Green.

отговарям , хем да побутна темата .
Ama O Mar поне на мен никак не си ми досадила . ако чета тук , то е точно за да си сверя часовника с другите мами и деца . понякога мнението може да се изрази и с едно изречение , понякога с мн. повече - колкото е нужно - толкова !

предполагам ,ще е по-лесно , ако обвържете преместването с някакво събитие . например - рожденния ден - "вече ставаш голям и имаш собствено легло/стая "..... и да , добре ще е да има нещо забавно и ново там . може също да си измислите нови ритуали за приспиване , които да се случват само на новото място и да са много интересни за него .

# 493
  • София
Чудесна идея, Оска! Ще поизчакам и ще метна матрака за сега отгоре, така и така съвсем загуби интерес към леглото си. А покрай коледно-новогодишно-рожденните празници ще вземем да му наредим стаята. От миналия си рожден ден има и една люлка за таван която само местим насам натам незакачена. Наистина помага много все още този разговор: - голям си, вече не си в яслите....- да мамо ще ти помагам, няма да си смуча пръстите.  Simple Smile кого лъжа хем му се иска да е голям, хем си е бебе и се гушва в моята възглавница и ме изгонва и си лапва палеца Wink Да видим като станат на три по-малко ли ще им се прощава. Щом и баба му била обещала да не му се кара до три ама после...щяла да си помисли.

А за теснотията - точно защото и ние така сме свикнали от квартира на квартира и все още не можем да осъзнаем третата стая (те спалните са по 11-12 квадрата де, но ...) ползваме си я за килер, за простор, за дрешник....много ще ми липсва като такава Simple Smile. Стая за игри май се получи някакси навсякъде...

Иначе май масово всички си ги гушкаме при нас - по двама по трима, по колкото си ги народим докато на тях не им стане тясно Simple Smile (това е по пример от децата на едни приятели - те сами се изнесли на към 5,6г.) Или ? Има ли други, които вече са успяли да си осигурят интимни нощи по някакъв начин Wink ?

# 494
Привет и от нас. Детската градина е тема която ще ни вълнува още доста години напред. Simple Smile Емо започна на десети септември, много му харесва, ходи с голямо желание, сутрин малко примрънква като го будя, понеже обича да поспива...но вече три пъти беше болен дано бързо изгради имунитет. Всеки ден е все по самостоятелен, заиграват се с Дени но и я побутва като му пречи и иска неговите играчки.
За спането не мога да помогна, че той от бебе спи сам и заспива сам не сме имали проблеми в това отношение.сега в момента спи с баща си, а аз с бебата че още се кърмим и през нощта. Ние имаме проблеми с дрехите той е все така слабичък и по дребен 11 кила няма и за тригодишни са му огромни пък за две са му къси Neutral Face
Нашият рожден ден мина. Да почерпим   party023  ura  щяхме да празнуваме в градината, но беше още болен и вкъщи бяхме с роднините.
Чао

Общи условия

Активация на акаунт