ДЕКЕМВРИ 2009

• 74 791
  • 571
  •   1
Отговори
# 495
Marleen и ние все още пием през нощта мляко с биба и нощния памперс не сме махнали все още,не вярвам и да го махнем скоро.
oska не,не съм пробвала все още да "повреждам" бибата,въпреки че много пъти съм го мислела,но както казах,самата аз имам чувството,че няма да издържа на ревовете Embarassed
Надявам се в най-скоро време сама да се откаже,иначе ще прибягваме да рязане на върха Wink

# 496
  • София
Милен_ка жив и здрав да ти е рожденника със малко закъснение! Много да гушка сестра си, а то без едното побутване няма как да мине. Да го слушате всички и той да ви радва Simple Smile
Относно имунитета - дано! Определено децата в първа група имат по-голяма посещаемост от яслите. Дори и новодошлите, които уж още не са свикнали на градинските вируси са си по големи човечета и по-бързо се лекуват като хванат поредната вирусна хрема.
Нощния памперс го върнах, че от октомври до ноември перях през вечер подложката, която и без това ни пречеше по средата на леглото. Ще видим до кога ще пишка насън, иначе буден не се е изпускал.
Несса за ревовете - и аз спрях да му мажа ноктите с тези горчивите лакове, защото голям и безпричинен рев ни нападна. И то не защото не може да си смуче палеца - той все пак сам се съгласи, а за всичко останало - кой да даде гърнето - "не ти! тати!", коя шапка да си сложи - "защо пък не лятната", да стана, да седна, да направя салто ...и то с тръшкане и писък. Ще изчакам всички кътници да се покажат, да се успокои след промените в детската и да спре да се напикава и чак тогава пак ще пробвам.

# 497
Андреа също спи между нас и това е така от както се е родила.Баткото също спеше при нас до като не се появи тя.Опити да я преместя не съм и правила,или поне не съм полагала кой знае какви усилия.За момента ми е добре така,не ни пречи,дажи ни е хубаво да я гушкаме:)Сигурна съм,че ще си дойде подходящият момент в който сама ще прояви желание да се изнесе от нашето легло:).През нощта и слагам памперс,за мое спокойствие.До сега от както сме го свалили се е напишкала не повече по 5,6 пъти,но въпреки това нещо не се престрашавам да го махна.Много се върти и никакви подложки няма да ни спасят,единственото решение е от тези които са за целият матрак(гумираните),но те запаряват зверски и категорично се отказах да ги ползвам.Биба не ползва и никога не е ползвала,въпреки огромното ми настояване Laughing
Ama O Mar,на мен също ми е интересно да чета постовете ти Hug.Изобщо като цяло ми е приятно,че се пораздвижи темата ни.
Милен_ка,да ви е жив и здрав роженника!

# 498
Милен_ка , поздравявам ви и тук цялото семейство - за ви е жив и здрав батко Емо !
за рожденните дни ми се искаше да споделим опит . по-натам ще зачекна темата .

детенцето на моя приятелка , смучеше биба залъгалка , сигурно и над 3годишна възраст беше . всичко опита майката , мъдро се отказа на някакъв етап . сладура даже излизал с бибата на детска , но един ден , напълно неочаквано, сам се върнал от вратата , оставил я в къщи и повече не я потърсил .
с времето се убедих , че децата се развиват наистина различно , семейната срада е различна , дори битовите условия и няма как да се прилагат някакви общи правила за всички . кога трябва да проговори , кога трябва  да спре да се напишква и т.н. както и за махане на биберон , шише с мляко или пък отбиване от кърма .
ако знаете само колко акъл са ми давали как да се справя със злоядството на Емил . сори , ама нищо не проработи ! но някак у хората все остава усещането , че аз някъде съм сбъркала или не съм упорствала дастатъчно .
мога само да ви успокоя , поне от моя личен опит ,че с порастването на децата става по-лесно .

Милен_камоя Емил освен ,че е слабичък е и по-нисък . а имам купища дрехи от брат му . даже не използвам тези от 1-ва група на Васето , а още от яслата и пак са му широки и дълги . яд ме е , но ще се наложи да купувам нови !

на мен също много ми харесва ,че спим заедно с децата . това са моите вълшебни мигове всяка вечер !
четем книжки , или пускам филмче или дори само си говорим - единия се гушнал под едната ми мишница , другия под другата . кога иначе през деня ще ги хвана така кротки Mr. Green!

Емил продължава да влиза уставно в детската . може да не му харесва , но се държи мъжки , съответно и аз съм доволна .
госпожите оставят учебните листи на шкафчетата . много ми е мило като ги гледам , макар ,че са по-скоро драсканици .

# 499
  • София
Елени, Оска радвам се, че има какво да споделим всички!
Относно ръста и дрехите - явно ноември-декеври 2009та все фини мъже сме ги раждали. Днес една учителка от съседната група като видя Борил и плесна с ръце "Оу, ето го и талисманът на групата им! Аз му казвам трюфелчо, да не се учудвате" ........... Какво да ви кажа отдавна не сме били на консултация но е около 11.2 кг и е към 87-88 см. Някои от дрехите не сме ги сменяли от миналата година. Със същото яке си е дори в ботушките може да се навре, казвам защото се наложи едни ден, но вече купихме по-голям номер. Голям, колко да е голям - 23ти на Колев и Колев. Въобще на стелажчето с обувките неговите са най-малки, дори и момичетата вървят с по-големи крачета.

Относно спането в нашето легло аз по-нямам оплаквания, защото всъщност се будим двамата глава до глава и наистина е много мило, но пък баща му по някое време не издържа на ритниците и изчезва да спи на дивана. Сутрин пък Борил като види, че го няма и му се сърди и не му говори, та си казах "дай да измислим  някакви правила", че нещата малко по малко да си дойдат по местата. А за приспиване му чета Патиланци и много му харесва! Поватаря си "Драги ми Смехурко, весел Патиланчо" (Смехуркото е с онова разваленото почти липсващо "р") Simple Smile И на двамата им харесва, дочитам разказчетата дори и Борил да заспи, защото Стефан си чака хахах.

Темата за РД си е вече актуална, ето някои минаха Simple Smile Миналогодишният ни опит няма да е от полза за никой. Бяхме си по домашно със съмнения за варицела, накрая се оказа че от това, че баба му му беше направила компрес със мед и вестник, от мастилото се беше обринал много странно. Ей, значи бях И забранила всякакви бабини дивотии, ама тя така се е вживяла, пък е стоматолог, не да речеш нещо да не ги разбира тези неща със разумното опазване на здравето..Ние се прибрахме по средата на рожденния му ден със едвам-едвам закрепена кола от Сандански за да хукнем по лекари. Горкото добре, че поне имаше поръчана торта и напазарувани неща за "големия" купон та да усети, че има празник и да духне десетина пъти свещичките. Тази историйка я бах разказвала, но хайде да тече темата Simple Smile)))
За тази година се чудя дали да е домашно парти или вече да се хвърлям на наложения стереотип с парти-клубовете. Мисля, че догодина няма да мога да се измъкна и ще ми се наложи, но тази...а дали ще имам нерви и сили да направя нещо тематично у дома....?

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 10:44 от Ama O Mar

# 500
Вики няма да се включи в групата на финните  Laughing,над метър е ,17.5 кил вече му купуваме дрехи за 4 г.
От 8 месечен спи в самостоятелна стая.До преди това бяха едни будения посреднощ биберони с мляко и др такива удоволствия,но откакто спи отделно има прекрасен сън, а и ние покрай него.
Един път се пробвах да спя с него в едно легло цяла нощ се претълкулваше към мен и ме риташе та не си го представям това за постоянно  Rolling Eyes.
Нещо последно време го е налегнала безобразна лиготия трудно се изтърпява само повтаря искам искам и това с часове докато не му се даде или не забрави.Иска да прави нещо зарязва го след няколко минути и почва искам друго.Все си повтаряме ,че и това е период  и ще мине.
Рождения му ден не съм го мислила още,но ми се иска да е в клуб ,че миналата година беше в къщи и се чудех дали да сервирам на гостите или да пазя масата от рожденника и накрая нищо не усетих от празника.

# 501
  • София
Гъбка, различни са си децата Simple Smile Така се случи, че се завъртяхме трички с миньончета в последните постове.
Заради тези писъци и рев толкова статийки и литература събрах по едно време за тази толкова СПЕЦИфИЧНА възраст между 2 и 3 годинки. Фрустрация ли не беше истерични кризи ли. Имам едни сентенцийки в 14 страници от статии, по които сигурно може да се поспори за някои неща, но ми допаднаха, защото са близки до това, което си представям за вярно поведение от моя страна. Мога да ги кача някъде ако ви е интерсно. Направо ни беше изплашил с баща му, не знаехме как да реагираме. Уж знаеш, че трябва да се контролираш и да изчакаш ама то....сигурно поне половината сте се сблъскали с 40 минутни крясъци за абсолютни абсурди като например да се върна до тоалетна след като вече съм била, но този път с него. И не просто така ами "пишкааааай, мамооооо". Ужас... То не върви нито да му угодиш за нещо което вече е минало (все едно да искам да сглобя счупена чаша) нито да го влачиш виснал на крака ти из къщи, нито да го затвориш в стаята да си помисли малко. Но и трите неща съм ги правила. Срам не срам много съм се шашкала какво му става на това дете, ама май е нормално (не за всички де, но май нашето дете е чувствително или сме го изнервили, или разглезили)

О, и отдвна никой не се е престрашавал снимки да качва тук. Много ще ми е интересно да видя как растат декемврийчетата и особено момичетата, на които пък никъде не съм срещала снимки. Ето го нашият лятно-рошаво-сънен.

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 09:52 от Ama O Mar

# 502
Борил е станал момченце , не е вече някакво си бебе ! голям сладур !
Ama O Mar , сподели , моля те ,тези сентенцийки !
с Васил и аз уж  четях , но твърде много го натисках  да споделя играчките си . карах му се като вземаше чужди .
с Емил се държа  по-спокойно .не го пресирам така .
и детето е много по-уверено , не търси на всяка цена хорското одобрение .
а това с истериите , за които говорите..... сигурно и при Емил ги имаше , но не съм ги окачествявала така или поне не са ме притеснявали толкова .
чак до средата на това лято , най-редовният му номер беше , като нещо не му хареса да се тръшне на земята . не пищи , просто си лежи и се търкаля . на плочки , трева , локви , сняг - където свари .  това продължаваше мноооого дълго . а съм рекла да го вдигна , а е писнал страшно , затова   стоях до него и кротко чаках да благоволи да стане . обаче железни нерви изисква  !
в провицията веднъж се събра тълпа да ни гледа (и да дава акъл естествено  Mr. Green).
а една жена ми казва " ама бийте го , моля ви се ! той ще ви се качи на главата " Laughing.

отмина това , незнам точно как . за някои неща просто си трябва време . порастват и се променят сами .

за ЧРД , още обмислям концепцията - ясно е - ще се прави за да се съберем близките хора . въпроса е колко тесен или широк да е кръгът . само в случай ,че наистина ограничим хората , само до тези с които се виждаме ежедневно , може да е у дома . иначе технически просто няма достатъчно пространство .
освен това ще се съберат само 3 деца на възраст билзка до тази на Емил . останалите са 5-8 годишни( това във варианта с повечко от приятелите ни) .
обаче тези деца , реално се виждат само по поводи , не се познават добре и не биха си играли заедно .
съответно трябва клуб или аниматор .
аз исках да приготвя някакви специални неща за хапване , в клуб няма как да сане .
но пък защо да си давам толкова зор !?
от друга страна , това колко ще излезе сметката съвсем не е маловажно .
ей такива Радини вълнения имам !
мисля още !
Скрит текст:
(Ama O Mar , помня историята с миналия ЧРД на Борил . и ние имаме история с 1-вия ЧРД  на Емил - в болница . добре ,че е минало и дано не се повтаря повече !)

снимки бих показала , просто нямам качени в нета . качвах последно от морето , но само във ФБ . тук с линк няма да могат да се видят . ако някой желае да се сприятелим , да ми пише на лични !

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 11:05 от oska

# 503
  • София
Ооооххххх хахахахаха "ама бийте го, моля ви се...."   

Тук са статийките. Може би всички сте попадали на тях тук-там. И аз съм го научила да дава, много е мил с другите деца и искам да е доволен от себе си че е накарал някой да се усмихне, а да не се чувства ощетен. Малко му е тъжно и ми разказва като не получи нещо с учтивост, но не се ядосва. Не му казвам да не взима, но да пита. Може би наистина вече започва да търси одобрение от възрастните, но пък е веселушко и намира как да се забавлява и сред деца и у дома, ще видим и те са си личности.

# 504
  • в огледалото на живота
Драго ми е да ви ''видя'' дружки декемврийки  Laughing
Темата ни се поизтупа от праха с вашите постове.Не че има какво да споделя много,ама да се разпиша.
Мария-дивотия расте и хубавее,мамина златна..Не ми е капризна,но улавям вече наченки на глезотии  у нея.Всичко разбира,но щом не стане по-нейната и се почва тръшкане,викове,рев.Бързо се научих обаче да иногрирам тези нейни своеволия,като обясня с възможно с  най- спокоен тон,че няма да постигне нищо ако прави така.
В повечето случаи има 3мин. истеричен крясък при който аз излизам от стаята и я лишавам с присъствието си.Това у дома,а навън е кротка и мила хич и следа няма от такива изпълнения.
За растежа,колко да е пораснала-последно преди 2мес.беше 13кг;100см ми мадама ми е  Blush
Не е от най-ящните,но и не насилвам.Няма ли супа у дома обаче настъпва война.Ако може и на закуска ще я сърба... Mr. Green  което пък ме радва.На плодовете и зеленчуци е върл фен,ежедневно си ги хруска под всякакъв вид.Мляко/кисело/ вече пие от април,до тогава беше на АМ,но един ден изненадващо отказа и от тогава до сега,всяка вечер порцията е в шишето/е,не сме съвсем идеални ,да не си помислите/Биба,какво беше не помни от годинката след като установих,че просто си играе с нея.Нямаше ексцесии по въпроса.Памперсите-мммм,там беше най-трудното.Голямо пране на гащи  падна,обясняване,говорене,но и тая грижа отметнах.Късно заспива,към 23ч.но пък легне ли няма мърдане,юнашки сън в нейното легло до сутринта,което идеално ме устройва  bowuu
РД-тривиално ще е като другите:детско парти в центъра,вече са големички и надявам се наиграят сами,пък ние с майките си изпием спокойно кафетата.
Поздрави на всички от мен,ето и една снимка да споделя гарджето на мама:
Скрит текст:

# 505
  • София
Привет, Девичка!
Много е пораснала и Мария!
Борил и той е по супите напоследък. Супи и попари. Заспива към 22 ама така ме е тренирал, че и аз заспивам с него докато го омая Simple Smile. Сутрин в 6.30 до 7.30 ме е вдигнал.......никога не съм имала такъв режим ама, на свикнах.

Леле, сега погледнах от кога я влачим тази тема. Ами на 1вата страница си честитим 1вите им рожденни дни хихих. Живи и здрави да са! Вече ще стават на три!

# 506
Така и така сте се разприказвали, та споделете - спят ли все още следобеден сън? Голям проблем е  заспиването - не мога да я приспя, а когато не е спала, вечер става...

# 507
  • София
Така и така сте се разприказвали, та споделете - спят ли все още следобеден сън? Голям проблем е  заспиването - не мога да я приспя, а когато не е спала, вечер става...

В градината казват, че спи.
У дома също рядко пропуска.

# 508
  • в огледалото на живота
Спи задължително  Peace
Друг е въпроса,че у дома мисията е по-трудна,но не пропускам.Иначе става Twisted Evil

# 509
  • София
Винаги спи. Понякога по 3 часа и половина ако сме си в къщи. В детската пръв заспива и последен го вдигат. Определено не го приспивам, че така си загубваме целия ден. Като му се приспи - тогава. Виж вечерта спазваме някакъв ритуал..
Девичка, много коледни визии сменяш Simple Smile Приятно е

Общи условия

Активация на акаунт