Февруарската дружина се моли за малка борбена Мартина – Тема 17

• 23 718
  • 694
  •   1
Отговори
# 585
Браво на малката Мартина, че е спряла диетата  Hug Много целувки на малкото ни талисманче!   love001

# 586
Мартина,  Hug Hug много от мен!!! Много ме зарадва с добрата новина за бебка Марти!!! Няма начин да не продължи така борбено и занапред! А на тебе ти пожелавам да си много силна и да допускаш само хубави мисли в главата си! С толкова любов няма  как бебка да не се справи с положението и скоро ще се гушкате!!!

http://www.youtube.com/watch?v=r920QgrvfQU Един поздрав за всички мами - моя много любима песен!

Последна редакция: пт, 03 дек 2010, 16:24 от happy-mamma

# 587
Браво на нашето талисманче, все такива хубави новини и занапред  Hug

Бобчо, люлката, която е показала Финти, определено е много по-хубава и практична Peace. На дъщеря ми джунджуриите стават все повече с времето и направо са задръстили къщата  ooooh! то и без това ни е малко мястото. Та и аз гледам да вземам колкото се може по-компактни и многофункционални уреди и аксесоари.

Честито на дипломиралите се и късмет на всички с изпити   bouquet!

Днес ми е едно мързеливооооо, добре, че нямам нищо важно за вършене  Simple Smile.

# 588
Мартина, много се радвам!

Стихия, видях стенограмата от разговора и ми настръхнаха косите. А ако бяха положили малко усилия, каква реклама щяха да имат на болницата само. Ама тия са за  #2gunfire

# 589
каква е новината, аз пак неразбрала Rolling Eyes

# 590
  • София
Ох, новината е меко казано гадна  ooooh!.

# 591
Ти остави,че новината е гадна,ами ако гледахте новините по Нова преди половин час давах интервюта с членове на БЛС, които съвсем без срам казват,че не вярват на всичко това и че цитирам:"Главният секретар на лекаркия съюз: Това не е бебе, в 21-ва седмица

"За да може един плод да е жив, да е способен, той трябва да е поне в 22-ра седмица и да тежи поне 600 грама, а в случая няма нито едно от двете условия", заяви пред "Фокус" д-р Димитър Ленков – главен секретар на БЛС.

Ленков попита дали не е незаконно оповестяването на разговори между лекарите в болницата и каза, че не ги е чул.

"Независимо колко дълго е живяло, това бебе нито може да диша самостоятелно, нито е имало сърдечна дейност. Позицията ни няма как да се промени, не могат да се въведат нови критерии и нови стандарти", каза той.

По думите му стандартът по акушерство и гинекология е наличен от интернет страницата на Министерство на здравеопазването и може да се прочете какво означава "аборт".

Ленков допълни, че за да преживее едно дете, да бъде вписано като живородено, то трябва да преживее 7 дни.

"Това, че един плод е имал движение, това дете е било обдишвано и му е бил направен сърдечен масаж в продължение на половин час. То няма нито спонтанно дишане, нито сърдечна дейност", каза още представителят на БЛС. "

Е,за това всичкото не вярвам на нито един лекар,а ходя при трима. ooooh! И пожелавам на всички ни късмет,защото само той ни трябва за раждането!!! Единствено евала на министър Константинов, той го каза най-добре.

# 592
Da gadna e novinata, no tova spored men e razduhano taka grozno ot jurnalisti4eskata gildiq s cel nqkakuv kompromat ili senzaciq.
V svetoven ma6tab nqma slu4ai na ocelqlo bebe rodeno v 20 sedmica puk kamo li v BG-Gorno orqhovska bolnica.
Nali ste vijdali kak izglejda nai-malkoto bebe v sveta rodeno v 24-ta sedmica,predstavqte li si tova muni4e.
Ta do skoro v BG granicata mejdu abort I prejdevremenno rajdane be6e 28 sedmica.
Tuk spored men ne I'm pravi 4est na jurnalistite, koito za men sa I nai-manipulativnoto pleme v BG, no tova e moe mnenie s koeto ne angajiram nikoi, prosto durjah da go kaja

# 593
Ама ти защитаваш ли факта,че не са го сложили дори в кувиоз и не са повикали неонатолог, няма значение дали е щяло да оцелее или не? Дали има граница или не, си има както са казали стандарт по акушерство и гинекология. Това не значи,че бебе в 23 г.с. 600 г трябва да го обявят за мъртво и да го хвърлят във фризера без дори да се погрижат за него при положение,че мърда-дори да не е бебе,а плод. ooooh! За това има Хипократова клетва-няма смисъл да говорим нищо друго-както го каза министъра-опираме до човещина вече. А такава няма,като казваш,че бебе 24 г.с. не оцелява-и аз го знам това, ама не е това работата на лекаря при родено ЖИВО бебе(плод). Работата им е да повикат незабавно неонатолог и да сложат плода в кувиоз, а не да се правят на Господ. Защото само Господ ще го прибере когато сметне за редно,нали?
За журналистите не говорим сега, те определено раздухват всичко не както трябва,човек обаче трябва понякога обективно да помисли дали са прави или не.

Последна редакция: пт, 03 дек 2010, 16:47 от огнена стихия

# 594
хм, тук пише друго:

http://dnes.dir.bg/news/tzvetan-tzvetanov-lekari-gorna-oryahovitza-7549637?nt=4

Засега има безспорни доказателства от ехографа, който е направен при постъпването на 17-годишната майка, че бебето е било на 23 седмици и 6 дни.
Според лекарите от болницата обаче в случая не става дума за раждане, а за изхвърляне на недоносен плод, който е тежал 600 грама.

# 595
  • Varna, Bulgaria
Поздрави и прегръдки на двете Мартини, браво само така да я кара бебка Simple Smile
Аз да Ви кажа, мъжа ми ходи при АГто , който ме изпраща за теста "обременяване с глюкоза" Знам , че някои от вас го правиха, специално ме интересува плаща ли се нещо, защото АГ каза, че било абсолютно безплатно... И другия въпрос е колко време от деня ти отнема, ако отида например от 8:30 сутринта например, дали ще приключим до към 13:00  newsm78
Питам , защото шефа ми се цупи понякога, ама пък знам, че е длъжен да ме пуска на каквито и да било прегледи на лекар... Включително изследвания и тестове ако се налага...
Не искам да вземам отношение по последната тема за докторите и мъничкото бебенце...

# 596
Мартинак  Hug , браво на малката ти принцеска, дано така бързо да наддава и скоро да си я вземето вкъщи Simple Smile

А за бебето и горнооряховската болница  #2gunfire - не го пожелавам и на най-големия си враг и не искам да коментирам друго !!!

# 597
  • София
Kally, в София поне е безплатно, но се прави към МД (или болницата по ендокринология, така и не разбрах). В частните лаборатории тестът си се плаща... При мен отне около два часа и половина - за изследването и разговор с лекар. Но след това ме викаха отново по обяд за резултатите.

# 598
Аз вземам, защото си припомних какво е да стоиш пред кувиоза и да чакаш бебето ти да оцелее, да се молиш всеки ден, въпреки,че беше значително по-голямо. И бих вземала отношение всеки път като чуя или видя такова нещо, защото като майка бих одрала живи тия доктори, преди да си оплача детето. И не съм балама,дето само прочела статията и веднага заставам на страната на журналистите-както казах-помисля се преди това-а само думите на оня "шеф" на БЛС ме хвърлят в отчаяние какво представлява човещината на лекарите в Бг. И само от тях разбирам,че все пак всичко написано е вярно.
Може ли тоя Ленков да ми каже как недоносено бебе, на което не е даден шанс в кувиоз с грижи  ще оцелее 7 дена, за да го впишат като живородено? Виждате ли колко е смешно подобно изказване? А и не помня моята дъщеря, след като беше жива като се роди да са я писали мъртвородена, при положение,че нямаше и един ден живот.... hahaha Или какво-бебетата,дето ги изписват след 4 дена след раждането са "мъртвородени"?

Последна редакция: пт, 03 дек 2010, 17:00 от огнена стихия

# 599
Момиченца, завърнах се!  Hug
Ние сме добре, тоновете на Малчо са чудесни, но естествено не може на мен всичко да ми е наред, та сега водите ми били на горната граница.
Първите съмнения са за гестационен диабет и естествено в понеделник пак съм в МД на изследване. Междувременно ще пия едни лекарства профилактично, малко съм притеснена да ви кажа, но дано всичко да е наред, че не ми е добре като си мисля само глупости.
Забраниха ми хляба и сладкото , а така обичам хляяяяяяб!  Cry

На малката Мартинка и нейната мама много прегръдки от нас!  Hug

А по въпроса за лекарите, не ми говорете че като се сетя ....  ooooh!

Цитат
Ленков допълни, че за да преживее едно дете, да бъде вписано като живородено, то трябва да преживее 7 дни.

А това пък е пълна глупост!

Общи условия

Активация на акаунт