Февруарската дружина се моли за малка борбена Мартина – Тема 17

• 23 718
  • 694
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Аз не се притеснявам за мен, а за бебето. Дали трябва да отида при доктора в понеделник, за да види и той изследванията и ако трябва да се предприема онова глюкозно изследване да го направиме максимално бързо? Притеснявам единствено за бебенцето. Иначе знам, че отшумява после. Иначе много благодаря за бързия отговор. Сега е добре да внимавам и какво ям, аз много сладко ям напоследък, а кафето и чая ги пия с тонове захар.
Queenbee, колко ти е кръвната захар, ако са ти я мерили?

Последна редакция: пт, 03 дек 2010, 19:47 от hey_ya

# 616
Здравейте майчета и от мен. Пак много сте изписали за няколко дни:)
Браво на малка Мартинка, стиснати палчета и от мен и все така да продължава да радва всички ни!
Да Ви питам на Вас по здравна каса ли Ви правиха изследванията за кръвната захар, защото аз нещо се притесних, че на мен досега доктора не ми е пуснал такова изследване, а аз в момента ям сладко като за световно. Почти само това ям, а отслабвам, не знам какво става. В понеделник съм на доктор на частно и смятам да питам за всичко което ме вълнува. Да стискате палчета:))

Лека нощ от мен!

# 617
Лека вечер от нас   bouquet Още съм с главоболие  ooooh! Утре ще питам док какво да пия, изобщо не ми помага парацетамола.
На Стани бързо оздравяване  Hug
Амидалка да се обади, че започнах да се притеснявам. Май последния й пост беше, че не е много добре, имаше контракции  Hug Започнах вече да Ви броя и не изпускам никой от поглед  Blush
За случая с новините, май ми е пресилен предишния пост-аз защо бях разбрала, че момичето било в 20г.с., пък за телефонните разговори  ooooh!
Хайде лека и да сънувате пухкави бебки и бебоци  Hug

# 618
Добър вечер!Хванах мъжО да сложи пердето в детската и сега му се наслаждавам.

Много се радвам за малката Мартинка!Хубавичко да наддава,за да се прибере по-скоро при мама и тати  Praynig.
ПЧЕЛИЧКЕ,важното е,че всичко с бебчето е наред,а за диетата стискай зъби  Hug.
Случаят от новините хич не искам да го коментирам  Naughty!

ЛОРИ,благодаря ти!Компресите на сестра ми имат ефект.

# 619
jarebi4ka тези изследвания са май общите кръвни-там има и кръвна захар. На мен също не са ми правили отделно такова изследване. И на мен ми беше висока кръвната захар, но е в границите на нормалното май беше 5,07 newsm78

# 620
.............. за теста "обременяване с глюкоза" Знам , че някои от вас го правиха, специално ме интересува плаща ли се нещо, защото АГ каза, че било абсолютно безплатно... И другия въпрос е колко време от деня ти отнема, ако отида например от 8:30 сутринта например, дали ще приключим до към 13:00  newsm78
Кали, аз ходих в 24 седмица, и доколкото ми каза доки се прави между 24та и 28ма седмица. Бях в терапията, Варна, на 12 етаж с предварително напраление от личния ми лекар за "кръвно-захарен профил", това направление ми "спести" 5лв. (в кавички е, защото за направлението дадох 2.40лв. и дефакто спестеното са 2.60лв. Simple Smile) и там в Терапията платих още 15лв.- иначе общо ако си без направлени е 20лв. Отидох към 9ч сутринта и приключих по обяд, около 12ч. Предварително ми казаха да си купя 75мг глюкоза и минерална вода. Взеха ми кръв и за изследване на щитовидната жлеза и ТСХ. Отидох на 12я етаж, защото там  е ендокринологията и резултатите от обременяането с глюкоза и останалите се "четат" от ендокринолози и именно лекарката, която ми направи обременяването, ми предписа и диетата.
Мен тогава резултатите нали ми излязох добри, само на втория час резултата бе 8.6 при макс 8.5. тогава доки каза да правя всеки месец кръвно-захарен профил. Вчера бях да ми дават кръв три пъти в деня, днес мъжо мина за резултатите и му казаха, че са добри-кръвната ми захар е 4.2. Знам си аз, че "едрите" ми бебета идват от "едрата" им майка  Joy И снощи за последно в 5ч дадох кръв и като влязох в колата, мъжо бе купил един шоколад, с такова настървение си излапах моята част, че не ме интересуваше ни захар, ни диабет...........
Преди час си взех изследванията. Оказа се, че захарта ми е 6.36. Искам да попитам момичетата, които бяха ходили на глюкозния тест и са по-запознати, това много над нормата ли е? При док съм чак във вторник и се притесних. Пише също, че има лека опалесценция. И левкоцитите са леко завишени, ама това нали е нормално.
Доколкото аз знам за бременни нормата е 5.1, а в нормално състояние- 6.5.
Също знам, че гестационния диабет наистина е само по време на бремеността и ако преди раждането резултатите на кръвната захар са високи, се минава на инсолин (на една колежка й вливаха инсолин по време на секциот). С това не искам да ви плаша. Комсултирайте се предимно с лекарите си, те да ви пратят на ендокринолог.
Аз да си призная, опитвах се да спазвам някаква диета. Не бях яла бял хляб, сладко- само в краен случай. Това се оказа благоприятно за кръвната ми захар, но не и за килограмите  Embarassed - качила съм повече от 2кг за последния месец, срам ме е, нооооооооо не мога, хапвам си, качвам си, и това е ..............
 Hug - за Мартина13 и малката Мартинка.
 Peace - За всички, които имат изпити и важни мероприятия утре, а и в бъдеще време.

# 621
# 622
  • Варна, морето, сините вълни...
Пепелно честито   bouquet много си сладка  Hug

# 623
  • София
Лаборантката каза, че нормалното е 6.1. Никога не съм се интересувала, защото не съм имала проблем с това. Сега ще поразгледам какво пише, а във вторник ще питам и доктора. Почти знам отговора обаче: "Нормално е!". Този път смятам да настоявам за това обременяване с глюкоза. Та така. Пак благодаря!

# 624
Мен кръвната захар ми е мерена, когато съм пускала изследванията в третия месец и тогава е била 4.1.
Честно казано дълбоко се съмнявам да излезе нещо на това обременяване, ама хайде...

# 625
Пепелно  Hug Да ползваш дипломата по предназначение. Сладурска си много.
Ще чакаме снимки и от Фентъзи
 Shocked Момичета от къде извадихте  тези коремчета, тоя път ме шашнахте  Hug

# 626
Лори,ти отначало като почна допегита чувстваше ли се като парцал,днеска направо бях като зомби.
Браво на талисманчето,много се радвам за нея и мама Мартина. Hug
Пепелно честито,много си сладка наистина.
Фентъзи и тя е тук,радвам се че е добре.
От мен лека  и  сладки сънища.
 JoyИ аз се опулих на коремчетата.

# 627
Благодаря на всички, че ми стискахте палчета днес! Hug
Изпитът мина добре, малко беше гадничък speaking теста, аз и от умора и се и притесних, та блокирах, но мисля, че всичко ще е наред. Ще чакам резултата средата на януари, пък сертификата живот и здраве за рождения ден на бебо  Wink

Много се радвам и аз за малката Мартинка, че се подобрява. Голям герой е! Hug

Пепелно честито дипломиране!!!  bouquet

По повод скандалът относно бебето разразяващ се в момента в България- разбрах за него от вас и ми настръхнаха косите.  Shocked
Аз като се сетя, че се колебаех дали да раждам в БГ, направо си се радвам, че се отказах. При нас поне законите си важат с пълна сила и хората ги е шубе до небето от тях. Дано бг мамите тук сте попаднали на добри лекари и да се радваме всички накрая на  хубави здрави бебчета!  Heart Eyes

Моят сладур цял ден неуморно прави салта, но може би е заради това, че днес съм особено емоционална.  Rolling Eyes
Дано тая вечер болежките поотминат и да поспим, че при най-малкото обездвижване ми се доплаква от болка. Sad
Някой ако знае как се успокоява тя освен с масаж, топъл компрес и обезболяващо, приемам всякакви съвети  Flutter

# 628
Перфектно си се чувствах,  Whistling ама то и кръвното ми беше доста високо, бях се зачервила чак.  Предполагам, че ще те пратят на кардиолог. На мен док първо ми изписа по половин хапче, три пъти дневно. Но после кардиолога каза, че е малко-кръвното пак ми беше високичко, а и пулса беше 112май и увеличи дозата. Док ми изписа и аспирин протект тогава. Не се притеснявай изобщо, аз си го пия 7 седмица допегита.
Хапнахме цвекло и вътре в корема какво става  Mr. Green ей голям кеф.

# 629
pepelno ,мноооооооооооооого си сладка  Heart Eyes !И дипломата добре ти стои ,и коремчето  Peace

Вчера нали ходих да си пускам кръвна картина ;оказа се ,че ХБ ми се е качил на 93  newsm68 .
Припомням ,че преди месец беше 82 .
Ей ,тия водорасли ,наистина ще излязат магически  Simple Smile !

Утре ще ходя да видят бъбречетата ,че едното беше малко увеличено ,дано да са по-добри новините  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт