Паркомясто "Служебен абонамент" - размер ?

• 11 596
  • 7
  •   1
Отговори
Въпроса ми е колко голямо (с какви размери) е едно паркомясто "Служебен абонамент" в София .Питам защото една небезизвестна фирма си е платила за 1 бр. такова пред блока ни и то е дълго около 10 метра Shocked или ако не е толкова поне в очертанията му спират спокойно 2 леки коли.Гугъл не ми отговори нищо по въпроса.

# 1
  • София
Ъъъ... едно стандартно паркомясто е 2.40/2.50/2.60 на 5/5.50/6 метра.
Няма по-големи.
Освен да са платили, за да си паркират камион...

# 2
Дори и за камион да са си платили ме изненадва това , че не намирам инфо в нета по отношение на размерите. А и си имам тайни съмнения по думите на съседи , че първоначалните очертания са били съвсем различни.

# 3
Не търсиш на правилното място.
Паркоместата "служебен абонамент" се предоставят от Службата за градска мобилност. Страницата им е www.sumc.bg. В менюто отляво е разделът "служебен абонамент", където освен цените ( ooooh!) има детайлно изписани телефони за информация.

# 4
Това открих
Цитат
според Наредба № 7 - чл. 55, площта на едно “паркомясто” на открита площадка за лек автомобил трябва да е от 22 до 25 кв.м, а за товарни автомобили с дължина над 12 м. - 60 кв.м.
от тукhttp://lex.bg/bulletin/?isu=232&tp=sf&id=153

# 5
камелия   bouquet Това вече е конкретен отговор !

# 6
  • София
Това открих
Цитат
според Наредба № 7 - чл. 55, площта на едно “паркомясто” на открита площадка за лек автомобил трябва да е от 22 до 25 кв.м, а за товарни автомобили с дължина над 12 м. - 60 кв.м.
от тукhttp://lex.bg/bulletin/?isu=232&tp=sf&id=153

Не.
Това е площта с прилежащата част от алеята/улицата.

Свали си Наредба № 2 от 29 юни 2004 г. за планиране и проектиране на комуникационно-транспортните системи на урбанизираните територии.
Там са нормативите.

# 7
Тенкс , ще ги прегледам   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт