Подсъзнанието може всичко 33 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 85 744
  • 686
  •   1
Отговори
# 150
  • Добрич
Определено съм решила да пробвам техниката за 10 плюса, относно работата си. Всъщност в списъка-чернова плюсовете бяха доста повече, поне около 20. В действителност може да се каже, че съм емоционално свързана с работата си. Работя вече 15 години на едно място. И определено ако имам нова по- добра работа, ще си спомням с известна носталгия за старата. Това, може би също е една от причините все още да съм тук. Както казват старите хора "Известното зло е по-добро от неизвестното добро." Т.е. неизвестното донякъде, може би ни плаши.

# 151
  • София
Има ли експерт по сънищата? Цяла нощ се тормозя и сънувам починал човек...  Tired По едно време и детето ми ридаеше насън (а не се случва по принцип!) Не помня всичко детайли, а дали е искал нещо да ми каже?!

Преди години сънувах баба ми по подобен начин и имаше отново смърт в семейството. А тя, милата (баба) ми показа некролог на жена... Но аз си викам "Да, бе, да! Просто полудЕх, това е!".

# 152
Напоследък имам един такъв житейски Урок, който ме притеснява и не мога да определя къде е моето място в него и каква позиция трябва да заема.
Става въпрос за една среда от хора, озлобени много, ужасно много един към друг и понеже аз съм в позиция вечно усмихната и не вземаща участие всеки зад гърбът на другия обижда предния пред мен и чувам такива отвратителни неща, че едва се абстрахирам.
В един момент всички те започват да "играят"  още по жестоко, започват да си правят грозни номера и виждам и чувам неща, които започват да ме изправят на нокти.
Така или иначе само с моето присъствие там вече съм въвлечена в грозна картина.
Няма начин да не присъствам.
В един момент нещата стигат предела си и нещата които знам започват да се бушуват в мен.
Хем не трябва да вземам страна, а и не мога , защото според мен и двете страни не заслужават, в същото време грозните номера които си въртят не мога да ги приема и преживея.
И да не искам ставам участник, защото с мълчанието си, всеки си мисли че го подкрепям и съм на негова страна.
Ако започвам да им казвам, ставам нещо като предател, не мога да мълча вече, защото просто не може да се диша вече в създалата се обстановка.
тепърва да казвам да не ме занимават е късно, изслушах и видях доста помия.
Та накъде оттук нататък?
Да се изправя срещу всички и да им кажа всичко в очите с риск да ме намразят, но да застана на страната на истината (ако изобщо има такава) и да дишам по спокойно?
Или?

# 153
  • София
маргало, трудно е да се дава съвет защото истината и правотата са нещо относително. Азбих потесала всяко едно от твоите изречения :Въпреки, че изпитвам....от гадните номера на...аз напълно ...Въпреки, че не искам да ставам участник в...Бих очаквала отговорът да дойде от тесането, често се случва.... Иначе, ако можеш, отбягвай всички участници в драмата, еиминирай ги илбо поне силно ограничи присъствието им в живота си.

# 154
Ама то имало нова тема/няколко дена без нет си има и предимствата и недостатъците Crazy/ Grinning Отивам да чета и после се връщам Grinning

# 155
  • София
Енита,  Алена звучи доста крайно и императивно. Това малко отблъсква, но съм забелязала, че и други "вещи" в езотериката хора звучат по подобен начин или поне имат такъв изказ...  Wink

Вела, въпросът, който засягаш и мен ме вълнува и съм мислила по него. Петнадесет години на едно и също място е много дълъг период. В един момент човек се изчерпва, научава всичко, което може да научи, изпада в един комфорт, който трудно би нарушил. Работила съм 9 години на едно място и сега, от позицията на времето, отчитам като грешка, че не съм напуснала на 5-6-тата година... Между другото, чувала съм, че и HR-екпертите не гледат с добро око на хора, застояли се прекалено много на една и съща работа. Приемат се за липса на инициативност, на адаптивност и на стремеж към развитие. Разбира се, и на "прелетните птички" не се гледа с добро око /на сменящите 2-3 работи в рамките на година-две/. За оптимален се счита срок от 3-5, максимум 6 години. Разбира се, всичко е много индивидуално. Има хора, които обичат рутината и се стремят към нея.
А ако се отчете и кризата ситуацията става съвсем комплицирана.
Но аз съм на мнение, че човек винаги трябва да търси по-доброто за себе си Peace

Конфуций май имаше мисъл, че прекаленото застояване на едно място /и като местоживелство, работа и т.н./ води до вредни навици  Simple Smile

# 156
  • морето, сините вълни...
Блогодаря на Клеми и Вела че зачекнаха темата за парите и работата (отново).
А на Мила и Рози - за прекрасните споделени мисли.
Аз също от доста време искам да се махна от работата си. Някак неусетно и аз навъртях 10, като поне 3 от тях с нежелание.... Наскоро осъзнах че една от причините съм точно аз - така съм се прилепнала, че чак не се пускам. Определено не желая да наруша "зоната си на комфорт" и както Вела каза за познатото зло. А парите.... определено не им отдавам никакво значение... И определено не са ме затрупали. Трудно спестявам, ама то е защото не усещам необходимост да го правя и съответно няма какво да заделя. Никога не знам колко пари са ми останали по картата, а и изгубих желанието си да притежавам вещи: как пък нищо не ме грабва от парцалите в магазина.... Джип нямам, а не искам защото ме е страх да го карам....
В същото време се питам и нещо друго, знам че сме го дискутирали, но някак не мога да го усетя. Каква е разликата между това да сключиш примирие (с работата си в случая), да приемеш ситуацията и.... да се примириш със ситуацията. Върти ми се нещо (кораба Майка писука тихичко, Клеми подаряваш го израза нали Heart Eyes), но е толкова не ясно и размътено. Може би приемането включва в себе си примирението, но и надеждата и вярата... А простото примирение води след себе си тъгата и безверието.... Някакви такива рошави мисли са ми в главата, но....

# 157
Маргало не мога да остана безучастна към това, което си споделила.
Това че съм все усмихната им дава повод на тези т.нар страни, те и в моя случай са няколко да ме взимат за абсолютен наивник и глупак и да си пробват номерата и върху мен. Засегнати си личните ми интереси, на мои близки, по принцип отдавна ги държа тия с номерата на разстояние, пълен игнор, за някой празник по една добра дума от мен и това е. Колкото и да не ми е приятно и присъщо с тях се държа повече от студено, и както ти казах по празници ги поздравявам, защото просто няма как да не ги видя. Оплетена е ситуацията, и за да не я дооплитам стоя надалеч, отпусна ли се, проявя ли разбиране и започват да ми надуват главата еди си кой колко е лош. За това военна дисциплина от моя страна когато забележа, че отново има опасност да бъдат засегнати интересите на хората на които държа се намесвам с тон, който не търпи оправдание, защото ми писна хитрите да се качват на главата на добрите и търпеливите и буквално да ги тормозят и след това с лицемерно изражение пред мен да се представя съвсем друга картинка.
Не ми е приятно, че има такива хора, които си губят времето с глупости, не знам защо не осъзнават, че по този начин сами си режат клона, където им е сухичко и нахранено, но човек каквото прави на себе си го прави и после идете ми говорете за хороскопи, то не му стига акъла че с лицемерие и хитрост не си пробива път, а си окопава дупка, където сам ще падне, пък после да ходи да чете хороскопи, че го чакат много щастие и любов, чакат го друг път с тия тарикатлъци!
Извинете ме за тона, но някой по-рано беше казал в Рим да постъпваме като римляните, е ми не ми е приятно, гледам все с любов и добро, но не знам защо понякога нещо желязно проговаря в мен и тупвам по масата,точно защото ми е болно да стоя безучастна когато съм свидетел на някаква несправедливост  и да ви кажа след това изобщо не се чувствам гузна, просто имам усещането, че тези хора от добра дума не разбират, или по-точно разбират грешно и си мислят че номерата им минават и пред мен и така могат да си я карат до безкрай и да измъкнат черджето под краката на отстъпчивия.
Така постъпвам не защото съм го чела или съм умувала, отново чисто интуитивно, не мога да си наложа друго по-различно поведение, отвътре ми идва.

Желая ви приятен ден на всички, и дано да си имате по-малко работа с некоректни хора, и в крайна сметка това е техният избор, да са живи и здрави!

# 158
  • София
Има ли експерт по сънищата? Цяла нощ се тормозя и сънувам починал човек...  Tired По едно време и детето ми ридаеше насън (а не се случва по принцип!) Не помня всичко детайли, а дали е искал нещо да ми каже?!

Преди години сънувах баба ми по подобен начин и имаше отново смърт в семейството. А тя, милата (баба) ми показа некролог на жена... Но аз си викам "Да, бе, да! Просто полудЕх, това е!".

Доколкото знам, умрели хоракато сънуваш, ще видиш някого, когото отдавна не си виждал.
Аз пък сънувах онази вечер, че са ми откраднали обувките и ми предлагаха други подобни.

Мила, блато-даря за интересната гледна точка. И аз като Клеми съм се изразявала и явно спирам парите. Ще сменя тактиката и аз!
Клеми, да се познаваме от друго място?

# 159
В същото време се питам и нещо друго, знам че сме го дискутирали, но някак не мога да го усетя. Каква е разликата между това да сключиш примирие (с работата си в случая), да приемеш ситуацията и.... да се примириш със ситуацията. Върти ми се нещо (кораба Майка писука тихичко, Клеми подаряваш го израза нали Heart Eyes), но е толкова не ясно и размътено. Може би приемането включва в себе си примирението, но и надеждата и вярата... А простото примирение води след себе си тъгата и безверието.... Някакви такива рошави мисли са ми в главата, но....

Крен, ще си позволя отново да сложа линк, където се говори за примирението и приемането. Мисля, че веднъж го пратих на Клонка, нея също я вълнуваше този въпрос. И мен. Ето, заповядай http://sebepoznanie.com/duhovnost/priemane-primirenie/.
Очевидно си "напипала" материята, усетила си нещата.

Маргало, и аз съм попадала в такива ситуации и даже продължавам да попадам по простата причина, че живея съвместно с такъв човек и ми е невъзможно на този етап да я игнорирам. Май възпитанието ми не ми позволява или ме спира. Много е деликатен този въпрос и мисля, че и него съм го засягала тук, в темата, до известна степен с надеждата да намеря съвет как да лавирам, ако мога така да се изразя, но, уви, все още "играя" тази игра или театър, който се разиграва. Е, пасивна съм по-скоро, наблюдател, но на моменти взимам участие, защото не успявам да се абстрахирам. Моля се всеки ден да приемам случващото ми се и да го правя с любов. Така донякъде се справям.

# 160
  • София
Прегръдки за всички  Hug.

Вени*, мисля че се познаваме, да. Св.Троица? Grinning

Ив, близък човек ли сънува? Според мен си повлияна от Андрей Баташов и за това си сънувала такъв сън, не нещо пророческо.  Peace

Подарявам фрази, мисли, чувства - има за всички!  Heart Eyes

# 161

2. Какво е това страх от отхвърляне? Имам толкова любов у себе си, че мога да дам на целия китайски народ и пак да остане. Щастлива съм със себе си и знам как да дарявам щастие на хората. От цялото ми същество блика щастие, излъчва се от всяка моя пора - както светлината от слънцето. Слънцето някога може ли да остане само? Всички се стремят към него - защото дава топлина, светлина, живот. И аз съм така. На всички им е хубаво с мен - и така ще бъде винаги.  Heart Eyes

И така нататък.  Heart Eyes
Е,това е чудесно! smile3525

# 162
Рози, много ме усмихна - благодаря ти за този образ!  Hug
Обаче тук какво искаш точно да кажеш? "Ако ми изнесеш същата лекция за любовта, ще ти повярвам 100%, както вярвам в моята за парите, защото идва от практическия ми опит  Embarassed.  " newsm78

Амииии, искам да кажа, че аз с любовта оплесквам работата и имам нужда от подкрепа от вас. Някоя подобна смехотворна визуализация като моята за парите от практическия ви опит най-вероятно ще постигне повече ефект от моите дълбокомислени разсъждения, защото аз добре боравя със символни техники  Embarassed Embarassed.  Просто всеки си има история, а моята в сферата на любовта е малко шарена с уклон към тъмноватите краски....  #Crazy Laughing и понякога губя доверие в себе си. Това е.

# 163
  • София
Рози и рози , от мен имаш уверението, че ще срещнеш най-подходящия човек.  Peace Само ми се върти в главата - гледай да го разпознаеш, че понякога хората имаме склонност да се маскираме.  Hug
Иначе аз нито успявам да визуализирам, нито някоя техника до сега ми е дала резултат (освен тази със зарядното, която в 95% от случаите действа безотказно и на деня).

# 164
  • Пловдив

Св. всехвален апостол Андрей Първозвани
"А Иисус, като се обърна и ги видя, че идат подире Му, казва им: какво търсите? Те Му отговориха: Рави! (което значи: учителю) де живееш? Казва им: дойдете и вижте. Те отидоха и видяха, де живее; и престояха оня ден при Него. Часът беше около десетия.
Един от двамата, които бяха чули за Иисуса от Иоана и бяха тръгнали след Него, беше Андрей, брат на Симона Петра. Той пръв намира брата си Симона и му казва: намерихме Месия (което значи Христос)."
Евангелие от Йоан, 1:38-41

Днес е Андреев ден, Честито на именниците   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт