Любители на кучета-17

• 55 327
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
# 526
Моят френски булдог на близо 3 години е изключително агресивен към огромни мъжки кучета 
Знам, че звучи доста крайно, но в такива случаи съм чувала, че се препоръчва кастрация. Същевременно си давам сметка, че на всеки собственик на мъжко куче (и на мен също, признавам си) това звучи страховито, но ако живота на кучето ми е застрашен, бих се замислила. Все пак, може би не е зле първо да се посъветваш с треньор как да овладеете агресията.

# 527
  • Cофия
vmarinska, 
понеже сме от една порода, забелязвам, че и моя Айк става агресивен, т.е. незнам дали е агресия -  като види човек  лае като луд и скача, но после го обръща на игра, но хората се плашат....
и аз се замислям за кастрация, нека някой с кастрирано мъжко куче да сподели - за самата операция, за периода на възстановяване и т.н.

# 528
  • Враца
Оооо, как не искам да го осакатявааам Sad((

RS, нашият не лае по хора, само когато влизат непознати у нас, но веднага се успокоява,
ала види ли мъжко куче ства нещо страшно.
И все големи породи са обект на агресията му. Овчарки, хъскита , ротвайлери...  ooooh! ooooh!

# 529
Честита Нова Година!
Snarky Chimpfanny ,дано се оправите бързо.
Зара и бебетата са добре.Вчера ги теглихме,зада им дадем обезпаразителното лекарство.То едно розово ,дава се със спринцовка,станаха устата им едни розови,докато го изчистя и измия Зара ме гледа в ръцете какво им правя.Някои тежат дори 1-1,200кг.Вече виждат,когато съм свободна ще се опитам да им направя хубави снимки,за да ви ги покажа.

# 530
  • Italia
Здравейте, момичета и Честита Нова Година!
Пиша ви, защото видях една тема в друг форум:
Цитат
Намерен е мъжки Кокер шпаньол в района на жк. Славия днес, 03.01.2011г., към 17.00 часа.

http://prikachi.com/images.php?images/789/2821789j.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/790/2821790E.jpg

Тел. за връзка: 0887942435

Дано се намерят стопаните!

# 531
А моя хубостник има афинитет към немските овчарки.Два пъти става да скача и да се перчи.Последния път собственичката на овчарката се видя в чудо.Тя беше пусната без повод, но пък ние бяхме вързани и разтърваването беше лесно.Ако и двамата бяха свободни ,не знам....
А когато посрещам гости обикновено винаги е вързан и го държа .Лай като обезумял ,но след 10,20 секунди вече спокоен и се овърта да го галят.
Това за кастрацията не е ли много жестоко?В крайна сметка животинката като няма здравословен проблем защо да му се прави операция.Аз имам приятелка която кастрира нейния ,но от други съображения.Той е кръстоска и тя изхожда от това че той няма да има контакт с женска ,а защо да тича подир женските в градината.Така тя изгуби две мъжки кучета ,които в период на разгонване избягаха.Сега горкият е много дебеличък и трудно подвижен.Страшно спокоен ,"ама без топки"и все на диета .Само споделям мнение което не професионално,медицински съобразено.Жал ми е .
Snarky Chimpfanny ,съжалявам за неприятната изненада дето ви е сполетяла.Опашката е съставена от прешлени и е нормално да зарасне бавно.А може и като посягате към мястото дето е травмата кучето да се плаши и да ви предупреждава да не я пипате.Спокойствие и търпение ,всичко ще се оправи щом е започнала и да се храни.

# 532
Сега се върнах и разгледах снимките на съпородниците ни.RSи vmarinska,такива сладури са и двамата .Смятам ,че като са вързани няма да има проблем и да се прибягва до такава крайна мярка.

# 533
Момичета,
снощи си мислех да водим Карина и на втори лекар. Но като се прибрах, видях че си вдига опашката, маха с нея и явно е по-добре. Изведох я, направихме една хубава разходка. Ще зарастне, само търпение трябва, а и виждам че има подобрение, което ме успокоява. Hug
Само незнам с това пикане какво да правим. Снищо към 00 часа се изпика в коридора и малко се изака. #Cussing out И то май защото беше сама, аз бях в банята, а мъжа ми беше при детето. И ме гледа едно виновно, ама после пак така. А вчера целият ден беше стискала. Сутринта пак имаше локва. Извеждам я в 7, и по-рано ли да ставам? newsm78 А се беше научила да стиска, преди да завали снега. Tired
И продължава да ми прави впечатление, че ако е по цял ден сама, вечер намирам 1 локва, но вкъщи ли сме......по 2-3 пъти пишка. ooooh!
Днес ще взема оня препарат, за който ви писах по-рано и ще дам отзиви. Peace

# 534
  • София
Момичета,
снощи си мислех да водим Карина и на втори лекар. Но като се прибрах, видях че си вдига опашката, маха с нея и явно е по-добре. Изведох я, направихме една хубава разходка. Ще зарастне, само търпение трябва, а и виждам че има подобрение, което ме успокоява. Hug

И продължава да ми прави впечатление, че ако е по цял ден сама, вечер намирам 1 локва, но вкъщи ли сме......по 2-3 пъти пишка. ooooh!

Много се радвам, че е по-добре  Hug
Мисля, че препаратът няма да ви свърши кой знае каква работа. По-добре направи така: дай й да пие вода след сутрешната разходка и след това я махни, нека стои по-жадна. Два-три часа преди вечерната разходка пак й дай да пие, по време на разходката трябва да изпишка каквото има, като се приберете - пак малко вода и за през нощта я махаш.

# 535
Момичета,

Много се радвам, че е по-добре  Hug
Мисля, че препаратът няма да ви свърши кой знае каква работа. По-добре направи така: дай й да пие вода след сутрешната разходка и след това я махни, нека стои по-жадна. Два-три часа преди вечерната разходка пак й дай да пие, по време на разходката трябва да изпишка каквото има, като се приберете - пак малко вода и за през нощта я махаш.

Ами вечер няма как да й дам преди вечерната разходката, защото веднага щом се прибера я извеждам. Tired По-скоро като я изведа вечерта, може да дам вода и към 22,00-22,30 да я сваля пак за малко. Така дали става? И безопасно ли е да стои цял ден без вода и цяла нощ? newsm78

# 536
  • София
Струва ми се удачен вариантът с по-късната разходка. Мисля, че няма да умре от жажда, Джеси като е сама цял ден - не пие грам вода, през нощта също не пие (защото не излиза като ме няма). Всъщност, пие основно вечер, когато се навечеря и си изяде лакомството. От сутринта не е излизала от къщичката, освен веднъж - за да пишка, значи няма да пие водичка до към 19 вечерта. А и Карина нали ще се наяде и със сняг  Mr. Green, важното е да пийне след разходката  Hug Ако много пририта - дай й да пие, но съвсем малко  Hug

# 537
Струва ми се удачен вариантът с по-късната разходка. Мисля, че няма да умре от жажда, Джеси като е сама цял ден - не пие грам вода, през нощта също не пие (защото не излиза като ме няма). Всъщност, пие основно вечер, когато се навечеря и си изяде лакомството. От сутринта не е излизала от къщичката, освен веднъж - за да пишка, значи няма да пие водичка до към 19 вечерта. А и Карина нали ще се наяде и със сняг  Mr. Green, важното е да пийне след разходката  Hug Ако много пририта - дай й да пие, но съвсем малко  Hug
Притеснява ме само да не свикне и занапред така. Дали има такава опасност?

# 538
Това с водата на мен пък не ми харесва...не знам...като е само на гранули лабчо по 2-3 паници му пълня с вода през деня, но и ходим по няколко пъти и през ден и през нощта на вън де...
Все пак пинчера е 1,200кг май беше писала, но лабрадора в 8.мия месец е може би 30кг... и в яденето и в пиенето е огромна разликата предполагам...аз не бих махала паничката, но и наблюденията са ми че доста пие...
Това ужас с пишкане и акане в къщи...да чукам на дърво вече 10тина дена нямаме пропуск, но ставам и в 00 и към 03, и най късно в 06ч да пусна кучо на вън...

Много хубави снимки сте показали...

Исках да кажа за кокалите от кожа, че аз пък дадох веднъж под елхата имаше оставени за лабчо, ами той направо подивя, до като не го унищожи, и после налиташе на всичко и всички да хапе...и от тогава край с тези кокали...
На разходките гледам да намеря по голям клон, в коридора го прави на клечки за зъби  Mr. Green нямаме поражения у дома лежи върху пантофите, спи до обувките...проблеми няма...

# 539
  • София
Момичета ще гледам временно изгубен кокер, докато намерим стопаните, но ми трябва транспорт от ж.к. Славия до ж.к. Обеля  Sad

Ето и кучето, ако някой си го е загубил, с опашка е, кафяв. Намерен е около ж.к. Славия. Мъжки.

Последна редакция: вт, 04 яну 2011, 19:14 от liliot

Общи условия

Активация на акаунт