СЕПТЕМВРИ - тема 32

• 22 017
  • 729
  •   1
Отговори
# 435
Ябълка, нарязана на тънко; краставица; евентуално грозде на половинки/четвъртинки - тези и не цапат много. Слагам в чиния на нейната маса и тя си взима.
Правя от бутер тесто едни пръчици с кашкавал, но се ронят и не съм сигурна, че е диетично също  Laughing

# 436
  • София
Ангел също е цигански търбух, кой кавото яде минава покрай него и си иска пищейки...Затова и аз като Niki1 имам винаги под ръка нарязан плод, с биквитите много рони...В крайна с/ка като е гладен яде, но като не е -  маже навсякъде, вади си от устата и маже...затова има и някакви ограничения все пак де..Вече знае къде седят бонбоните на сестра му - застава пред шкафа и започва да пищи, ааамааа пищиии яко...така докато не намаже нещо...С много доволна усмивка си взима бонбончето и се започва едно пъхане и вадене от устата...оглеждане и такам...килимите от августи не си личи, че са прани...
За кърмата в окото - доста противоречиви мнения, ама щом мислиш, че помага дано само с това успеете да се справите...Niki1
Относно вирусите - еми няма спасение...единствено добра профилактика за да може по-леко да се изкара...

# 437
ЕмиР, твоят пост спецално ще бъде прочетен довечера пред ММ. Били сме имали "глезанка", понеже пищи, ако иска нещо. При това сега и на минутата. Аз съм оглушала - тотално. Мислех, че и при мъжете е така, но съм сбъркала. Поне чете напоследък.

ъх, за кърмата знам, че може да влоши положението, ама се отчаях.

# 438
Тобрекс слагам при проблем, антибиотични се водят, сравнително слаби. Ама не знам при вас дали ги има. Кърмата не е стерилна и може още повече да влоши положението, затова всеки си преценява. Peace
То и аз кърмя Лора, ама гледайте какво става! ooooh! Каката започна да боледува, едва като тръгна на градина Tired

# 439
аб няма без лекар. Утре ще я видят. Преместих й часа от събота за профилактичен.

# 440
Здравейте мили -
никак нямам време да търся назад и питам направо. някой давал ли е прополисни какпки и ако да по колко на ден. майка ми ги прати от българия, малката е болна а мен ме е страх да и дам та искам да питам който е давал, как ги давате.
мерси много предваритлено!

# 441
Какви са? Клеева от аптеката ли или домашно правена? Клеевата от аптеката давам на какта по 2 капки на година живот т.е., ако е на 4 год. давам 8 капки сутрин на гладно в чаша сок. На малкото още не съм.

# 442
  • София
chocomoco http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=8&t=3097&sid=6a … cccf6009b2396d478 чети за клеева тинктура. Нямам спомени как беш...май по капка или две на година...обаче колко често...незнам...

# 443
arllina - да от аптеката са готови.
ЕмиР- мерси много за линка!

# 444
Ех, пак болни дечица - да оздравявате по-бързо. Направо сте станали като справочник за лекарствата, смятайте какво доверие се има в лекарите, после върви обяснявай на ММ защо всичко проверявам и чета преди да дам и не давам профилактично лекарства. ooooh! Постоянно трябва да им проверяваш диагнозите, лекарствата, да я караш на самолечение, просто незная. Ето ние например си повишихме серумното желязо от 1.9 на 5.2, НЕправейки нищо от това, което каза личната лекарка #Crazy. Това и за хвалба го имам Thinking.
Валери много шугаво е започнал да спи, дали не го превъзбуждам много, дали защото ни намаля времето за разходки. И ако е така, какво ще правя цяла зима. И много ми тежи вече това приспиване!
За хапването, след като нищо не ядеше детето, спрях да се вманиачавам, апетита идва с яденето, просто никога не яде по час, от толкова неща зависи. Ако сме си двамцата не му давам да яде така, междинно. Но навън, все нещо вижда, на гости, постоянно някой пита дали няма да иска от това и онова. Гледам да не му развалям основните яденето, но и не се вманиачавам. За съжаление от плодовете яде само банан и по-малко от мандаринките.
Я да питам кърмещите, има ли някой като нас, Валери е направо вманиачен по сукането, ако сме вкъщи постоянно иска, като му доскучее, като се удари, като му се доспи, ако огладнее, ако ожаднее. Постоянно! Със сигурност суче повече от 10 пъти на ден! А си и хапва. През нощта - също. Даже имам чувството, че през нощта не му стига и затова спи доста повърхностно.

# 445
arllina - да от аптеката са готови.
И аз от аптеката давам, няма кой да ми забърка домашна Rolling Eyes
Мая: до дете е явно, моите и двете не са пристрастени, не са ми дърпали блузите да ме разхвърлят, нито са ме карали да сядам и да ги кърмя. Ако предложа ок, ако ли не няма да се сетят. Пробвай да го расейваш с нещо, като те полази, някаква играчка, друго което обича... Иначе забелязвам вечер вече започна да се буди рядко, по 1 път най-много, но това ако не е болна или не никне някой зъб, т.е нечувства дискомфорт. Та си мисля, отметни първо всички подобни причини  Wink

# 446
  • София
Добро утро мацки!

maya_4ekelova много си права за докторите...Една приятелка видяла как плащат на докторите да предписват лекарства на определени компании...И аз чета преди да дам каквото и да било...Да не кажа, че отивам и с предложение от лекарства  Mr. Green Добре, че последната педиатърка ме приема и обикновено е на същото мнение...
Относно цокането...и аз мисля, че си е до дете...Кати беше доста по пристрастено кърмаче, рядко ми е дърпала блузата...но на тия месеци имаше 5 6 кърмения, за разлика от Ангел който има 1 2 3 само, и то само нощни..Дневните отдавна ги приключихме...Но аз се водя по него, не насилвам...
На Кати сополите спряха да текат, но носа й хърка, поне положението ми е по познато...Атракция, Надина, Арлина алиума да го продължавам или да го спирам и да почна хидрастиса?  НЕзнам двете дали могат да се дават заедно, защото определено хремата вече не е течаща, но има сополи...
Брррр - 9 баси и студа...

# 447
Ами за алиума, щом не тече носа - спирай, т.е.след като не е водниста хрема, ако искаш и днес дай само еднократно 5 гранулки всъщност, аз бих дала.....

При нас най-после вали сняг, не че е лошо, ама чак да ми харесва - неее...имахме някакви планове за вечерта да оставим децата при нашите, но как и дали ще стане с този сняг, че те малко живеят на недостъпно при сняг място, ще видим всъщност....

Мая, поне при мен беше така на нощ по десетки пъти, не е от недохранване и не стигане на храната, ами просто си е до нуждата и навика вече, да се събуди и да си търси. Повтарям се, ама като спрях да кърмя и уж нередовното спане се превърна за по-малко от седмица в редовно и по цяла нощ без почти събуждане...Сега просто си се върти, събужда се, но е за части от минутата, колкото да се обърне в друга посока, което ме кара сериозно да се замисля, като го прехвърля някой път на легло, колко ли пъти ще падне, реди да научи границите на леглото....

# 448
  • София; Дружбето
На мен и двамата са ми пристрастени кърмачета. Миша висеше нон стоп на мене до към година и половина. Габи и той като няма какво да прави идва да ме дърпа. Но, какво да ги правя Crazy лека полека ще махам дневните но това след няколко месеца, сега е още малък
Хайде болните да се оправят. И Миша ми се разсополиви и се моля с това да си остане

# 449
  • София
Nadina бе и аз така си мислех, поне още веднъж...Дано само със сополи си останат и да минава бързо, пък и малките да не прихванат ако може...

Общи условия

Активация на акаунт