Ноемврийския дъжд заваля, АЗ ли ще съм следващата или тя? №20

• 16 682
  • 344
  •   1
Отговори
# 120
Честит Константин на мама Корали! Честит Ивайло на мама Nelito_87!  Честита принцеса на мама elicarainova!
Да са ви живи и здрави дечицата и много , много да ви радват !

Имам  въпрос към консултантите , моля ви да ми поясните по-подробно какво представляват тези "скокове в растежа" ? Алекс  е на 19 дни.От снощи мрънка непрекъснато , спи неспокойно и се успокоява единствено като го сложа да суче.Днес яде буквално през час при все , че обиковенно издържа по 2-3 часа.

Katencetoo , не е ли малък Марти до пробваш по коремче? А вие нали се кърмите , как така запек?

мише , за червения конец , ние вързахме. Това , което аз знам , е  че докато детето не е кръстено се връзва червено конче .Мине ли кръщенето , конеца се маха  , защото се счита , че вече Господ се грижи за него  и го пази.

Дарка и аз така го топля нашето коремче нощем  Peace

vivi_23 , нямаш нужда от пълномощно , прати тати при социалните по местоживеене с акта за раждане , там ще му обяснят какво да направи

# 121
Привет!   bouquet Честити нови попълнения!  Hug

Микки, Бръмбазела, има ли опасност да понамалее кърмата, ако похапва за 10-15 мин на всеки час, и в такъв случай трябва ли задължително след кърмене да се доизцеждам?! Имаме си редовно пълни пампи и с акита и пишута, и даже и само с толкова папкане, си спинка по около 2 часа хубавичко.

Beboslava, не би трябвало да се притесняваш.  Hug Ако Виктор суче на голееееми интервали и не стимулира достатъчно кърмата, тогава - да, но щом казваш, че се кърмите на всеки час, значи всичко ви е наред. Важно е да суче за толкова време, колкото му е необходимо, без да го прекъсваш, и колкото често, колкото има нужда и желание.  Simple Smile   bouquet

... Имам  въпрос към консултантите , моля ви да ми поясните по-подробно какво представляват тези "скокове в растежа" ? Алекс  е на 19 дни.От снощи мрънка непрекъснато , спи неспокойно и се успокоява единствено като го сложа да суче.Днес яде буквално през час при все , че обиковенно издържа по 2-3 часа...

Капри, "скок в растежа" е период, който се характеризира с усилено желание за кърмене заради нарастващите енергийни нужди на бебчето. Колкото повече расте, толкова повече нужда има към майчиното мляко, а сукането е единствения начин за бебето да си достави необходимата му порция. Някои наричат този период "лактационна криза": http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=5186

Възможно е да се случи на 3-та, 6-та седмица, 3-ти, 6-ти месец, но не е задължително да е точно в тези моменти или в тази последователност. Обичайно продължават няколко дни до седмица.

# 122
Честито на Корали, Нелито и ЕлиКараинова-да са ви живи и здрави рожбите   bouquet
Честито и на новоизлюпените мами от старата тема   bouquet
А сега и аз да споделя-аз след като бпх изперкала на тема "НАЯЖДА ЛИ СЕ ДЕТЕТО МИ" и прочетох достатъчно съвети от Мики и Бръмбазела, го давам малко по-спокойно. Ние често излизаме на разходки и за мен те са един малък ад-защото Боби в един момент огладнява, а кърменето навън е сложна процедура.
Иначе и моя Боби се бели-но постепенно, до сега съм го мазала точно два пъти по ръчичките(имам някакъв органик лосион). Не го и къпя-два пъти до сега, мия му дупето обаче почти след всяко акане-в смисъл с вода, а не с кърпички. Пъпчето му падна на 10-тия ден и него не съм му капала спирт, продължавам да не го третирам с нищо и изглежда много добре. Кожата му е чиста, почти никъде няма пъпчици или зачервявания. Ям шоколад и Боби не се е оплаквал, признавам че има газове, но е добре като цяло. Беше се подсякъл, но минах на многократни пелени и миене на дупето само с вода, в комбинация с кремче за подсичане и мина за ден или два.
На мамите, чиито бебета има проблемна кожа, препоръчвам да намалят къпането, на много места четох, че помага, ако ли не поне няма да навреди Wink

# 123
nelito 87, elicarainova честито !На бебетата пожелавам здраве и спокоен сън без колики или поне да са малко и търпими,а на вас безпроблемно кърмене и никакви тревоги !
Ммка , благодарско за написаното от теб свързано с църквата !

# 124
elicarinova  , честита ви радост , нека Екатерина расте здрава и да радва много мама и тате   bouquet

Бръмбазела , имам чувството , че гърдата ми никога не се изпразва. Няколко вечери подред след къпането е много гладен , защото процедурата си отнема време  Wink та слагам го да яде и така повече от час не пуска, през това време усещам поне 3-4 пъти да слиза млякото и след като пусне все още има какво да се яде. Никога не цедя , на всяко хранене яде само от една гърда. Докато яде от едната другата редовно тече ... би трябвало вече да се регулира производството , но не би.

# 125
  • гр.София
Добро утро спящи и неспящи майчета  Hug

Нали вече мога да сервирам кафенце та тази сутрин кафето е от мен Simple Smile

Явно на всички бебчовците са им спящи щом още няма никой на линия Simple Smile

Забравих да честитя новите ни попълнения.Честити рожби на Еликаринова и Нелито 87.Да са им живи и здрави рожбите и да имат едно прекрасно и незабравимо детство.

# 126
Добро утро  wavey

# 127
  • гр.София
Малееее съвсем съм изкуфяла  Crazy От толкова притеснения че малката ми е болна и незнам кога ще си я видя съвсем забравих да ви почерпя че днес ми е именячка.

Почерпете се за нейно здраве.

И честити имен ден на всички който празнуват днес:Андрей,Андреа и т.н.

# 128
Добро утро и от мен!
Честито на новите попълнения мами,които са родили да съм и живи и здрави дечицата  bouquet
liana85-честит ви празник.Да ти е здрава,послушна каката и много да ви радва.  bouquet
Честито и на всички празнуващи днес   bouquet
Аз току седнах да изпия едно 3в1,че Дея най сетне заспа.А сутрин от 6 до 9ч е времето,което успявам да открадна за да поспя,въпреки че днес не беше точно така.От тази сутрин Неси е на детска и трябваше да я оправя и  милото я закара.Ние с бебка вече сме сам самички,нямам си помощник.И по този повод да кажа,че вчера излизахме и си взехме акта за раждане и подадохме документи в социалните.И за нещо за което съм още по-щастлива,а това е че все пак ще си имаме нова детска стая-поръчахме нови прозорци и 2легла,така че милото ще се стяга да я прави веднага след като нещата пристигнат. newsm44 newsm44
Бръмбазела -аз също имам едно питане-от вчера Дея е на хранене през 2часа  newsm78 Започна да суче по-малко време и неиска повече,стои будна и нежелае още.След което за 2ч.пак е гладна и така е и през ноща дори понякога и по-начесто и така се събират доста хранения за 24рите часа.Дали не и стига  #Crazy  суче винаги от 1ната гърда не сме ходили на пробно кърмене а на консултация сме чак на 7ми,чак тогава ще добия ясна представа как се е хранила за 1месец.Единственото с което се успокоявам са нааканите и напишканите памперси,които са си в норма всеки ден.

# 129
  • 42.016399,23.101179
Добро утро и от мен,
Честит празник на всички именници в темичката ни! Много късмет и щастие им желая!
liana85 благодаря за кафето и почарпката! Жива и здрава да е каката и много да те слушка и помага.
  bouquet  bouquet  bouquet
Честито рожби на мама Nelito_87 и мама elicarainova!

# 130
liana85, мерси за кафето мила.
И честит ви празник. Да ти е жива и здрава дъщеричката, по-малко болести и повече усмивки и пожелавам. Целувки.

Marci, ама ти още ли си тук  Wink ,днес се надявах да получим вестителска новина за теб.
То мъничето си избира дата в момента. И нашето беше така, ха днес, ха утре, всеки ден ми започваха контракциите ставаха през 3-5мин и спираха изведнъж. 

Nelito_87, честит ти син Ивайло, да расте здрав и умен, да ви слуша и да е щастливо детенце. Бързо възстановяване на теб.

elicarainova, честито и на теб миличка. Да ти е жива и здрава Катето, много хубаво име си е избрала, на хубав ден се е родила.

Дидка, честита бъдеща стая на вас, предполагам колко си щастлива. Съдя по себе си, аз толкова обичам ремонтите и след нещо ново не спирам да се усмихвам. Бъдете здрави и щастливи всички в къщи.

Последна редакция: вт, 30 ное 2010, 10:44 от Mimoza-Plovdiv

# 131
Здравейте сладурки.
Аз се включвам,защото имам проблем.Моята принцеса,от както е родена е много марзелива.Суче и заспива след 2 минути.Така не може да си вземе нужното и ни дадоха и изкуствено мляко.За сега сме на смесено хранене..но аз искам повече да е на кърма.Понякога мисля че кърмата ми е недостатъчна.Но ето сега имам и тя пак заспа/или не е достатъчно хранителна.
Вие на колко часа кърмите и по колко време ги държите.
И за коликите ,капките само ни запекоха и зор,затова ги спрях.Какво се слага на коремчето.
Вече си мисля че заради секциото,не може да се кърмим както трябва.
А ако имам мами които хранят смесено,по колко държите на гърдата и после,по колко мл добавяте мляко.
  bouquetБЛАГОДАРЯ ВИ

# 132
Привет, майчета от една динозавърка Wink
Мойта мома не ще и не ще да излиза - а и се оказа че и термина ми е сбъркан. И така утре влизам в болница за да предизвикаме раждане, защото плацентата се е изчерпала, макар и бебето да е едва 2700 гр. Малки сме, но и с каката бях така, така че това не ме притеснява кой знае колко. Освен Марси има ли и други неродили мами?
Поздравявам всички нови мами и техните малки слънчица!
Лиана честит празник на малката именничка Hug

# 133
  • Велико Търново
Добро утро, а то май станало ден и от мен!

За червения конец - след като се прибрахме от родилния дом и вързах червен конец със златна иконка на богородица на него (майка ми й го подари).

jdesika - Ние сме на комбинирано хранене, но аз се цедя и дохранвам с АМ. Ако съм изцедила кърма 50 мл. дохранвам с АМ 50-60 мл, колкото поиска (правя 60 мл., но тя не винаги го изяжда до край). Това което знам е, че за кърмаче 2-4 седмица обема на едно хранене е около 120 мл, и има 5-7 хранения.

# 134
  • София
Лианка, Честит Имен Ден на голямата ви принцеса! Да е здравичка, лъчезарна, безгрижна и грижовна кака! Бързо да се възстановява и да си сте си заедно  Hug.
Благодаря за почерпката   bouquet.

Честит празник и на всички празнуващи днес!

Дидка, браво за новите детски придобивки  Hug.

Марси, galinanik, вашите бебки май искат да са декемврийчета, като каките си  Wink  Hug.

elicarinova,  Честито ви момиченце! Дошла си е с именцето  Peace. Да е здрава, папкаща, послушна, лъчезарна! На теб бързо възстановяване!

Последна редакция: вт, 30 ное 2010, 12:24 от Dori

Общи условия

Активация на акаунт