Изучаване на Английски език към програмата "АЗ МОГА" - 2

• 150 506
  • 1 181
  •   2
Отговори
# 285
Момичета, ако толкова много ви притеснява определянето на нивото по езика, потърсете в интернет - има няколко школи, които предлагат да определите нивото си он лайн. Дори ако се окаже, че не са свръх точни, тези тестове все пак дават ориентация.

# 286
Много пъти съм го определяла, интересно ми беше просто какъв е техният тест. Може да се направи само след предаване на ваучерите, преди записване в курса.
Извинете за флууда, спирам вече! Simple Smile

# 287
Здравейте и от мен! Доста съм се навила и аз да карам курс, но съм безработна. Посъветваха ме да се водя на работа един месец по време на подаването на заявлениие и взимането на ваучера. Знаете ли кога ще пускат новите ваучери? Колко време трае процедурата по одобряването и получаването на ваучер и има ли смисъл да го правя.
Ще съм много благодарна на отговори, тъй като не съм наясно с нещата!

# 288
Здравейте и от мен! Доста съм се навила и аз да карам курс, но съм безработна. Посъветваха ме да се водя на работа един месец по време на подаването на заявлениие и взимането на ваучера. Знаете ли кога ще пускат новите ваучери? Колко време трае процедурата по одобряването и получаването на ваучер и има ли смисъл да го правя.
Ще съм много благодарна на отговори, тъй като не съм наясно с нещата!

Здравей,
в БТ има програми за безработни. По принцип, може да мине и година докато те одобрят и т.н. Но, без нищо лично, дали трябва да "се водиш" на работа, за да участваш в програма за работещи, при положение че все още има стотици, които отговарят на всички условия, работещи са не само по документи, и  очакват одобрението по програмата? Защо трябва да ощетиш някой работещ, чийто ваучер евентуално ще вземеш? Дали работещи отиват в БТ, за да се възползват от програмите, предназначени за безработни? ...
Съжалявам, ако съм прозвучала нападателно или с упрек... По-добре проучи проектите, предназначени за неработещи лица... И без това хората чакат вече половин година и не е ясно колко още ще е така...

А, и още нещо - не съм много сигурна дали да се водиш на работа един месец е достатъчно - проверява се в НОИ цялата информация, която си заявила - редовно внасяне на осигуровки и тн...

# 289
Виж какво безработните сме много по- ощетени откъм всякъде. Проверила съм и няма никакви курсове. Немислиш ли че  е по - нормално да има курсове за безработни отколкото за работещи??? Така че ако обичаш не с този тон.  Тъпата ни държава нищо не ми дава тъй че мога да си правя каквото искам, стига да мога разбира се! Исках конкретно мнение за нещата, които питах а не да ми казваш кой ще ощетявам.

# 290
Виж какво безработните сме много по- ощетени откъм всякъде. Проверила съм и няма никакви курсове. Немислиш ли че  е по - нормално да има курсове за безработни отколкото за работещи??? Така че ако обичаш не с този тон.  Тъпата ни държава нищо не ми дава тъй че мога да си правя каквото искам, стига да мога разбира се! Исках конкретно мнение за нещата, които питах а не да ми казваш кой ще ощетявам.

Не с този тон.
Обясних нещата така, както ги мисля. Смятам за напълно неоснователно избухването ти, още повече, че аз не влагам нищо лично и никакви нападки спрямо теб. Дали за работещи или за безработни, тези програми са създадени от Европейски институции, не са измислени от мен или от теб, и в сайта на АЗ има дълъг списък с проекти за развитие на човешките ресурси. Това, че в момента няма активни, е друг въпрос. Но в момента не е активна и АЗ МОГА. Относно това кой заслужава повече програми - право е на всеки да се възползва от тях. Но едва ли с подобни номера като едномесечно фиктивно водене на работа. Както казах, документите на всеки един кандидат се проверяват от комисия за редовни осигуровки и тн, а в случай, че се окажеш без работа преди да си започнала курса, губиш правото си на такъв. Самото изчакване може да отнеме повече от 6 месеца, така че помисли дали си струва - през цялото време трябва не просто да се водиш на работа, а да имаш редовно внасяни социални осигуровки.
По принцип винаги се въздържам от този рязък и нападателен тон, с който ти се обърна към мен, но си е твое право. Скапаната държава не дава нищо на никого, и няма лошо да си го вземеш сама. Само че не прави чест... Да си безработен не е диагноза, а факт, който се променя при достатъчно желание и амбиция...

# 291
Много благодаря за изчерпателния  отговор, това исках да знам.
Казаха ми, че този път нямало да се бавят ваучерите и затова го замислих така.... но кой знае, може наистина пак да се бавят месеци...
 Да право е на всеки да се възползва от каквото и както си поиска и може! Упрекна ме, затова отговорих така!

# 292
Много благодаря за изчерпателния  отговор, това исках да знам.
Казаха ми, че този път нямало да се бавят ваучерите и затова го замислих така.... но кой знае, може наистина пак да се бавят месеци...
 Да право е на всеки да се възползва от каквото и както си поиска и може! Упрекна ме, затова отговорих така!

Не съм те упреквала, но щом така си ме разбрала - така да е.
Кой ти е казал, че няма да бавят ваучерите този път? За съжаление, тези неща са толкова относителни, че дори аз съм бясна - те и в АЗ нямат никаква яснота по въпроса. "Този път" е разтегливо понятие, граничещо от месец март до месец юли - в този период се очаква да стартира новият прием. Оттам - поне три месеца за проверка и одобряване на документите. Оттам, при отпуснати пари, първо се раздават ваучерите на чакащите от септемврийската вълна, които са около 26-27 хиляди. Едва след това ще подхванат новите кандидати...
Дано този път не се бавят, но...

# 293
А когато имаше програми и обучения само за безработни? Може би работещите трябваше да напускат?  Laughing

# 294
Някой от септемврийската вълна получил ли е ваучер?

# 295
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Аз, още 5 мои колеги и част от пишещите тук. Ваучерите излязоха към м. март. От "моето" БТ - Люлин, ваучери получихме подалите първите дни, до към номер 120-130, останалите още чакат.

Да споделя като учеща вече от един месец, че това занимание е доста сериозно, непрекъснато се разписваме и отчитаме присъствие, сега ще правим първи междинен тест. Т.е. от нас се очаква активност и резултати. Така че който ще се хваща на хорото, да знае, че няма пускане.  Laughing

# 296
Аз, още 5 мои колеги и част от пишещите тук. Ваучерите излязоха към м. март. От "моето" БТ - Люлин, ваучери получихме подалите първите дни, до към номер 120-130, останалите още чакат.

Да споделя като учеща вече от един месец, че това занимание е доста сериозно, непрекъснато се разписваме и отчитаме присъствие, сега ще правим първи междинен тест. Т.е. от нас се очаква активност и резултати. Така че който ще се хваща на хорото, да знае, че няма пускане.  Laughing

Даааа - ние, останалите, чакаме, притаили дъх, благоволението на височайшите от АЗ да обявят тържествено новия старт на програмата, та да се облажим и ние малко от Евро- екстрите... Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Дано да е скоро, пак си върнах надеждата тези дни, и ми се иска да не е пак празен медиен балон за замазване на очите...

# 297
Дано да дочакаме!............................ Simple Smile
Успех на всички!

# 298
И аз съм от получилите ваучер и от миналата седмица започнах курс в Британско- български информационен и езиков център Peace  Вече 3 пъти имахме и да ви кажа съм много приятно изненадана от преподавателите, страхотни са и са големи професионалисти  bouquet

Надявам се всичко да върви все така и да приключим успешно и с много знания newsm10

# 299
Моят ваучер трябва да си го взема в понеделник. Не мога да повярвам, че минах през всичко това и  живот и здраве дойде и моят ред Peace

Значи можело и в България да се случват хубави неща Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт