Изучаване на Английски език към програмата "АЗ МОГА" - 2

• 149 738
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 450
Аз се колебая между Avo Bell и Европа.
125те лв. в Avo Bell са депозит, а не доплащане (както и 40те лв. в Европа), т.е. връщат ти ги при успешно завършване на курса. В Европа уроците са 2 пъти седмично по 3 астрономически часа (колкото и в Avo Bell). Продължителността на трите нива в Avo Bell е 22 седмици, а в Европа не разбрах колко е. Някой знае ли? Да не се окаже, че и в Европа има задължителна самоподготовка.

# 451
125те лв. в Avo Bell са депозит, а не доплащане (както и 40те лв. в Европа), т.е. връщат ти ги при успешно завършване на курса. В Европа уроците са 2 пъти седмично по 3 астрономически часа (колкото и в Avo Bell). Продължителността на трите нива в Avo Bell е 22 седмици, а в Европа не разбрах колко е. Някой знае ли? Да не се окаже, че и в Европа има задължителна самоподготовка.

И депозитът е напълно измислена работа - според изискванията за участие в тази програма, трябва да имаш само 20% отсъствия за целия период на обучение. В противен случай трябва да покриеш сумата на курса. Така кандидатите нямат никакъв интерес да не посещават занятията, а този депозит е уж именно затова  - да си гарантирали обучителите, че курсистът ще е редовен... Шменти-капели, кой както може да вземе пари по другия начин, защото по програмата няма как... После не се знае как точно ги връщат...

# 452

И депозитът е напълно измислена работа - според изискванията за участие в тази програма, трябва да имаш само 20% отсъствия за целия период на обучение. В противен случай трябва да покриеш сумата на курса. Така кандидатите нямат никакъв интерес да не посещават занятията, а този депозит е уж именно затова  - да си гарантирали обучителите, че курсистът ще е редовен... Шменти-капели, кой както може да вземе пари по другия начин, защото по програмата няма как... После не се знае как точно ги връщат...

Да, обаче ако не изкараш курса дължиш парите на бюрото по труда. А на доставчика, който е "изхарчил" пари да те обучава известен период от време, никой не му възстановява нищо... Не се заяждам, не ги и оправдавам, за това, че събират тези депозити.... Просто се опитвам да извлека максимално полза за себе си, избирайки възможно най - добрия обучител. За това и споделяме тук информация - да си бъдем полезни един на друг.
Британика например не събират депозит - те работят по програмата и директно си обявяват доплащане от около 500лв. на ниво. Казаха ми: ние не организираме отделни групи по тази програма, а включваме курсистите в стандартните ни групи. На всички ни е ясно, че тези ваучери от по 700лв. няма как да стигнат за 3 нива качествено обучение с достатъчен хорариум и получаване на солидни знания.... От там и on line вариантите, задължителната допълнителна самоподготовка, застраховката с депозити, доплащанията при някои ДО.....
Та - както писах по - горе целта е да изберем най - доброто, което можем да получим за тези 700лв.  Hug
П.П. Няма ли някой, който вече е изкарал курса? Да сподели имало ли е депозити и дали и как се връщат след това?

# 453
Включвам се с прясно и достоверно лично инфо за одобрените кандидати от Варна Simple Smile)
Такааааа, днес се отвях до АЗ и се качих на 3 етаж (между другото във Варна АЗ е някакъв ад Shocked страшен наплив от безработни да се регистрират и един ремонт кипи ooooh! ужассссс) Та, няма никакви списъци и не е и имало такива за това, кои са одобрени за ваучери за обучение по Програмата  "Аз мога повече", чийто срок за подаване на документи беше до 30.09.2011 г!
Започнало е уведомяване, засега на по-малките номера са още 30-50, все още, били там иии уведомяването е по начина, по който НИЕ сме си посочили, че искаме да ни уведомят!
Няма списъци!  Peace

# 454
Цитат
Цитат на: Zapetaika_ в Пон., 03 Окт. 2011, 09:12
Цитат на: Nutella в Нед., 02 Окт. 2011, 20:54

Да, обаче ако не изкараш курса дължиш парите на бюрото по труда. А на доставчика, който е "изхарчил" пари да те обучава известен период от време, никой не му възстановява нищо... Не се заяждам, не ги и оправдавам, за това, че събират тези депозити.... Просто се опитвам да извлека максимално полза за себе си, избирайки възможно най - добрия обучител. За това и споделяме тук информация - да си бъдем полезни един на друг.
Британика например не събират депозит - те работят по програмата и директно си обявяват доплащане от около 500лв. на ниво. Казаха ми: ние не организираме отделни групи по тази програма, а включваме курсистите в стандартните ни групи. На всички ни е ясно, че тези ваучери от по 700лв. няма как да стигнат за 3 нива качествено обучение с достатъчен хорариум и получаване на солидни знания.... От там и on line вариантите, задължителната допълнителна самоподготовка, застраховката с депозити, доплащанията при някои ДО.....
Та - както писах по - горе целта е да изберем най - доброто, което можем да получим за тези 700лв. 
П.П. Няма ли някой, който вече е изкарал курса? Да сподели имало ли е депозити и дали и как се връщат след това?

Ако курса не бъде довършен по вина на доставчика или курсиста - ваучера се анулира. Т.е. - Бюрото по труда няма да отчете курса като реализиран и няма да изплати пари на доставчика! Та затова някой гледат да се застраховат - но това не бива да става чрез взимане на пари, а евентуално чрез подписване на договор, че ако при вина на курсиста се прекрати договора, той трябва да си заплати курса и обратно! Не бива да се искат пари от курсистите, без значение кой е доставчика! Това е злоупотреба!

# 455
  • София / Костинброд / Годеч
Правя копи-пейст от друга тема, за да не препращам с линк Simple Smile

Мога да се присъединя с още един отговор от тях:

"Здравейте, Анита

преда да можем да Ви дадем подробна информация около обученията по английски език при нас, Вие трябва да направите вхдящ тест, за да определим с точност нивото Ви. Такива може да намерите на следния линк http://www.intellect.bg/bg/tests. След като определим езиковото Ви ниво, ще можем да Ви дадем и стартови дати за него. Вариантите, които предлагаме са сутрешни, следобедни, вечерни и съботно-неделни. Относно доплащане извън стойността на ваучера - при нас има такова и то е в размер на 210лв., което може да се заплати наведнъж или на три равни вноски.

Моля, ако решите се обучавате при нас, да направите входящ тест и да ни го изпратите. Също така да ни оставите Ваши координати, за да можем да се свържем с Вас за допълнителна информация.

Успешна седмица!"

На сайта на Аво-бел пък директно си им пише, че искат депозит 125 лв 
Звънях във Фарос - ниските нива били запълнени, високи нива имало, но не знаят дали ще се наемат да сформират групи, защото времето било ограничето ...
Европа искат 40 лв депозит за учебници, които връщат, но там трябва да сме бързи, защото 1ви ниво почва на 10ти, 2ро на 17ти.
Единствено школа Омега и школа Айли се отнесоха доста любезно с мен  Та днес отивам да правя входящ тест в Айли, защото ми е на много удобно място, часовете ме устройват, пък и сайта им е един такъв розовичък 

Където и да съм, ако не си давам зор да уча няма нищо да стане, така че отивам там, където са по-любезни и са ми на удобно място

# 456
И да се допълня - току що идвам от входящ тест, който правих в Айли.
Не знам дали навсякъде е така, но офиса на Айли е в жилищна кооперация, на първият етаж, оказа се, че имат и още 2 бази - на Раковски 135 и на Княз Борис (не разбрах точно). Малко тясно ми се видя и ... сплотено Simple Smile Но пък хубавото е, че там където правих теста имаше 8 стола, следователно групата не трябва да е много голяма Simple Smile
Утре чакам да ми се обадят да ми кажат за кое ниво съм, ама май ще си отида на първо ...  Embarassed
И така - аз съм решила да уча в Айли, ще разказвам пак как е положението Simple Smile

п.п. Една позната, която работи в бюрото по труда в Младост ми каза, че много положителни отзиви има за Милениум и за ЦЕБО-99 (това май са си у-ща Европа) или нещо подобно Simple Smile Дано съм била полезна Simple Smile

# 457
  • Бургас
И аз си получих днес уведомлението  Peace За Бургас става въпрос. Сега съм в процес на търсене на доставчик за английски език. Колебая се между Фохел и Британски културен център. Ако има отзиви за тях, ще съм много благодарна   bouquet Някой друг, да търсим заедно  Mr. Green

# 458
  • софия
тези,които получавате вече уведомление,кога подадохте док-те,сега през септември или бяхте от предната година подали такива по старата програма- аз мога

# 459
тези,които получавате вече уведомление,кога подадохте док-те,сега през септември или бяхте от предната година подали такива по старата програма- аз мога

Тази година Simple Smile

# 460
Много са бързи този път, похвално  Grinning !

Аз съм доволна от у-ща Европа, попаднахме на страхотен преподавател, мисля че това е от огромно значение. 
В петък имам тест, да ми стискате палци  Laughing !

# 461
Здр. имате ли представа за какъв период ще бъдат уведомени всички , примерно аз бях 62 номер и пет дни подадох документи за програмата и още никой не ми е звънял... но пък звъннах до една обучаваща организация и тя ми каза че програмата свършвала юни 2012, някой има ли идея така ли е това?

# 462
Здр. имате ли представа за какъв период ще бъдат уведомени всички , примерно аз бях 62 номер и пет дни подадох документи за програмата и още никой не ми е звънял... но пък звъннах до една обучаваща организация и тя ми каза че програмата свършвала юни 2012, някой има ли идея така ли е това?

Да, срокът за завършване на обученията е юни 2012г.  Не разбирам ето това: "аз бях 62 номер и пет дни...", но ако сте 62 номер, то със сигурност сте одобрена, идете направо в БТ и проверете.

# 463
Мина ми теста в Айли, събрала съм точки за второ ниво, но като цяло не съм се представила добре и времената са ми тотална лудница. Така че ще почвам от първо ниво вечерни курсове 2 пъти в седмицата Simple Smile
Имат готовност като се събере група да започваме, така че ако има желаещи да се включват  newsm51

# 464
И аз искам да се включа с въпрос за Пловдив. Интересувам се от дневен курс, понеже съм в майчинство и мога да разчитам на помощ за детето само през деня. Намерих само на едно място - в Евро Алианс. Интересува ме дали има други, които ги устройва дневен курс, понеже са засписани само 4 човека, а все пак няма много време.

Общи условия

Активация на акаунт