Изучаване на Английски език към програмата "АЗ МОГА" - 2

• 147 096
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 750
Отвратително!
Най-накрая се оказа, че Британика ще записват (евентуално) след месец, а Фарос имат само ниските нива. Изглежда нямам никакъв шанс с ниво B1. На всичкото отгоре повечето фирми  не отговарят на имейли, а половината отговори по тел. са Обадете се пак.
Накрая се записах в Омега. Нямам идея какво качество предлагат, дано са добри.
Благодаря на отговорилите, които са писали в мое отсъствие. Смятам, че това ще е полезно на останалите.  bouquet

Последна редакция: пт, 06 яну 2012, 21:11 от Ив73

# 751
Някой може ли да ми каже добри ли са курсовете по английски в Омега?

# 752
Отвратително!
Най-накрая се оказа, че Британика ще записват (евентуално) след месец, а Фарос имат само ниските нива. Изглежда нямам никакъв шанс с ниво B1. На всичкото отгоре повечето фирми  не отговарят на имейли, а половината отговори по тел. са Обадете се пак.
Аз също се бях отчаяла,че няма да намеря ниво В2,бях се жалвала и във форума,но, след доста звънене, се записах към АИКБ(Асоциация на индустриалния капитал в България).Преди Нова година имаха още свободни места,курсовете скоро ще стартират,та ако искаш звънни да провериш дали няма да можеш да се включиш.Това е лицето за контакт:
Силвия Беньова,
тел. +359 2 963 37 52, +359 884 049 127
s.beniova@bica-bg.org
Успех с търсенето Peace!

bubchen,разочарована съм от Британика,защото месец и половина ми обещаваха,че веднага щом стартират нови курсове,ще ме включат в тях.През това време те ми се обаждаха поне веднъж седмично,понякога и по два пъти,аз също съм им звъняла,но всеки път ми казваха,че все още няма нови курсове.Накрая ми съобщиха,че едва по някое време през януари ще вземат решение дали ще има нови места.Дотук добре,приех,че нямат свободен персонал,но скоро след това научих,че всъщност по средата на цялото това чакане са стартирали курсове,които бързо са се запълнили.Поне да не ме бяха мотали толкова време Stop.Иначе преки впечатления от преподаването им нямам,само от обслужването.

# 753
  • софия
Ив73,пита ли в Европа,там от февруари ще има по горни нива,такава е моята информация

# 754
  • София
Здравейте всички изучаващи английски език.В момента уча ниво В1 в ИЧС.Към края на месеца ще има изпит за това ниво.Може ли някой да каже, ако не се издържи изпита какво става?Дали се плаща нивото?

# 755
Здравейте всички изучаващи английски език.В момента уча ниво В1 в ИЧС.Към края на месеца ще има изпит за това ниво.Може ли някой да каже, ако не се издържи изпита какво става?Дали се плаща нивото?
Да,плаща се,ако не покриеш даден процент(май беше 80%,не съм сигурна),но не съм чула някой да не е издържал изпита.Предполагам,че фирмите умишлено не дават трудни тестове.

# 756
Цитат
Миналата година покрих ниво В1 там, според мен, при поне 50 % присъствия няма начин да не си вземеш нивото, дори и да не си чела много вкъщи; изпитните задачи са от учебната тетрадка или много подобни, а темите, по които писахме, бяха коментирани в часовете.

Да си призная, и мен сега започнаха да ме терсат страховете за изпита; сега трябваше да съм на курс, но преподавателят не ми харесва (имам забележки към начина му на преподаване, освен това вече е доста възрастен с всичките негативи от това), някак атмосферата стана напрегната в часовете ни и за мен ходенето до ИЧС е изгубено време и прецених, че със самоподготовка 3 часа вкъщи ще науча повече, затова ще пропусна днешното ходене. Много неприятна ситуация, една от колежките се премести в друга група, но не можем всички да го направим.

Последна редакция: пт, 06 яну 2012, 19:05 от krasimilo

# 757
  • София
Никъде не пише, че обучаващия ще заплати курса ако не издържи финалния тест...Някой ако е прочел нещо официално по въпроса ако може да цитира  newsm78 ...заплаща се ако има  по малко от 80% присъствие от 300 часа включени в обучението, така де по малко от 240 часа.

# 758
  • В страната на бурите
Аз знам, че има такава клауза за заплащане, ако не си вземеш изпитите и то със 75% - тоест резултатът ти трябва да е над този процент.  Като започвах обучението си много го обсъждахме това - даже една колежка страшно се беше притеснила и ходи да пита. От школата обаче предложиха да направи още еден тест, ако не смогне с първия. И като цяло мисля, че това не е проблем - дават се много указания за упражненията от теста, правят се подобни такива, абе помага ти се всевъзможно  Peace

Целта на школата също е курсистите да си вземат изпитите, за да могат те да си усвоят парите.

# 759
  • Плевен
Мисля, че 60% минимум са нужни, за да вземеш ниво. Спокойно, вземат се нивата. Някои дори успяват да препишат. Wink (стига да знаят от къде) Grinning

# 760
Никъде не пише, че обучаващия ще заплати курса ако не издържи финалния тест...Някой ако е прочел нещо официално по въпроса ако може да цитира  newsm78 ...заплаща се ако има  по малко от 80% присъствие от 300 часа включени в обучението, така де по малко от 240 часа.

Не ми е попадало подобно инфо на сайта на АЗ, но в договора, който подписах с моят доставчик на обучение има такава клауза ...

# 761
Здравейте, в петък ми се обадиха, че и аз съм удобрена да уча английски хахахха, от септември ги чакам и бях решила, че няма да ми звъннат. Днес ще ходя да си взема документите и трябва да реша кога, къде, как и т.н. да се записвам. Проблем ми е, че имам 2 малки дечица и от яслата нон стоп има по някой вирус, та си мислих за онлайн, дистанционно. Как мислите дали ще има смисъл, някой учи ли така и дали е доволен?

# 762
ааа искат ли ви депозити????

Обученията по програмата за развитие на човешките ресурси, финансирани от Агенцията по заетостта, са свързани и с определени отговорности от Ваша страна.
Преди да предприемете кандидатстване по програмата, моля, имайте предвид следното:
трябва да посещавате редовно курса на обучение /да имате минимум 80 на 100 присъствие на учебни занятия/
да се явите на изпит при приключване на обучението.

След като получите Вашите ваучери (в два екземпляра), трябва да ги депозирате при нас. При депозирането се сключва и договор за обучение между Вас и „АВО-Бел” ООД. Внасяте депозитна вноска в размер на 125 лева. Когато завършите успешно и трите курса, АВО-Бел ще Ви възстанови депозита. В случай, че не завършите успешно курса, Вашият ваучер не може да бъде осребрен и депозитната сума е невъзвращаема.

# 763
 Аз се записах в учебен център Планета (гр.Варна). Сега приключвам първо ниво и скоро ще имаме изпит.
На мен не са ми искали депозит, а когато си търсих къде да карам курсовете, депозит ми поискаха само в училища Европа и то само 40 лв. Не избрах тях, не за друго, просто не ми пасваше времето по, което се провежда курса. Не съжалявам за избора си.
До колкото разбрах, до сега няма "скъсан" на изпита, но за сметка на това има такива, които са се отказали, даже в нашата гупа има такъв случай. Тогава се заплаща ваучера от 700лв. Не знам, къде сте прочели за тези проценти, но на мен такова нещо не ми е попадало, нито в сайта на бюрото по труда нито го има упоменато в договора ми с школата.
Разбира се, на теста трябва да се изкара над 50% (или 50 и няколко, не помня точно колко) за да се пише оценка 3.  Но такова нещо, като 70-80% няма. 80-те процента са часовете от цялото  обучение, на които е задължително да се присъства.

# 764
Здравейте, в петък ми се обадиха, че и аз съм удобрена да уча английски хахахха, от септември ги чакам и бях решила, че няма да ми звъннат. Днес ще ходя да си взема документите и трябва да реша кога, къде, как и т.н. да се записвам. Проблем ми е, че имам 2 малки дечица и от яслата нон стоп има по някой вирус, та си мислих за онлайн, дистанционно. Как мислите дали ще има смисъл, някой учи ли така и дали е доволен?

Да! Аз уча така дистанционно Wink Курса ми започна от ниво А1 на 01 Декември. Много съм доволна и от УЦ и от учителката ни по АЕ! Ееее имам и разни малки забележки, но никъде няма 100% доволни от УЦ където са се записали. Аз съм се записала в e-obuchenie .
Не съм имала никакво доплащане и за нищо! Напротив, напълно безплатно ми изпратиха учебника,/който няма да връщам/, тетрадка и химикал. Доволна съм, бавно-бавно напредваме  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт