Изучаване на Английски език към програмата "АЗ МОГА" - 2

• 149 769
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 1 065

[/quote]

Мерси. Направили ли сте входящ тест там,за да ви определят нивото?
[/quote]

Здравей, по принцип входящи тестове се правят от всички школи. Но ти и сам/а вероятно имаш представа кое ниво си.
Като нивата са: А1, А2 (начинаещи), В1, В2 (средно ниво), С1, С2 (най-високо ниво)
Но най-високото ниво, от което може да започне курс по тази програма, е В2.
Ти горе-долу как си преценяваш знанията?

# 1 066

Мерси. Направили ли сте входящ тест там,за да ви определят нивото?
[/quote]

Здравей, по принцип входящи тестове се правят от всички школи. Но ти и сам/а вероятно имаш представа кое ниво си.
Като нивата са: А1, А2 (начинаещи), В1, В2 (средно ниво), С1, С2 (най-високо ниво)
Но най-високото ниво, от което може да започне курс по тази програма, е В2.
Ти горе-долу как си преценяваш знанията?

Ами аз смятам,че от школата трябва да определят кое ниво съм. Иначе съм учила до Б1,но преди много време.Всяка школа може да ме определи за различно ниво.А така като говорих с Мария Темелкова по тел.останах с впечатление,че едва ли не със сигурност ще ме определят за Б2,само и само да се сформира група и да започне. Другото,което ме притеснява е че не ми се връзват 300часа за 3те нива по мои сметки.Половината часове ще са при нея във вторник или сряда,може би от 18.15ч.до 21.00ч-това са 4 часа.А другата половина ще са при англичанина в петък,пак по същото време-стават 8 часа в седмицата. За месеца са около 32 часа, а 6 месеца по 32 са 192 часа.И по тази логика,ние тряба да минем 3 нива за около 200часа,които са си малко според мен.   И друго  да отбележа,че учебниците ще са преснимани,ако за някой е важно. Споделете вие,ако са ви дали по-различна инфорация от Есекспреп. Аз това знам.   newsm78
[/quote]

# 1 067
  • Пловдив
Здравейте,

и аз вече се включвам в групата на активно търсещите за Пловдив.

Погледнах предстоящите графици на Евро алианс, но всички предстоящи А1 и А2 са вечерни, а на мен като че ли ми се искаше да е съботно неделен.

Ще се радвам ако дадете и други препоръки за доставчици, защото са много и ако човек няма някакви насоки, може само по име да си избира, а това едва ли е достатъчно за добрия избор.

# 1 068

Ами аз смятам,че от школата трябва да определят кое ниво съм. Иначе съм учила до Б1,но преди много време.Всяка школа може да ме определи за различно ниво.А така като говорих с Мария Темелкова по тел.останах с впечатление,че едва ли не със сигурност ще ме определят за Б2,само и само да се сформира група и да започне. Другото,което ме притеснява е че не ми се връзват 300часа за 3те нива по мои сметки.Половината часове ще са при нея във вторник или сряда,може би от 18.15ч.до 21.00ч-това са 4 часа.А другата половина ще са при англичанина в петък,пак по същото време-стават 8 часа в седмицата. За месеца са около 32 часа, а 6 месеца по 32 са 192 часа.И по тази логика,ние тряба да минем 3 нива за около 200часа,които са си малко според мен.   И друго  да отбележа,че учебниците ще са преснимани,ако за някой е важно. Споделете вие,ако са ви дали по-различна инфорация от Есекспреп. Аз това знам.   newsm78

Има и онлайн тестове, ако искаш да се ориентираш за нивото си. Потърси в гугъл. Можеш да поискаш и от школата да ти пратят тест или да отидеш на място.

Що се отнася до часовете, не съм разпитвала подробно, но не мисля че със 100 часа могат да ги намалят незабелязано. Програмата се изпраща в Бюрото по труда за одобрение, ние също ще я поискаме, така че не би трябвало да има възможности за манипулация.
Те нямат и изгода от подобно нещо, понеже при нарушение, няма да им осребрят ваучерите.
Но за момента си говорим в сферата на предположенията.  Simple Smile
Проблемът е, че за Б1 и Б2, които са средни нива, дори не са високи, трудно се намират курсисти. А за мене е безсмислено, след като 11 години съм го учила тоя език в училище (колкото и да е посредствено обучението там), да почна от азбуката и да стигна след година до нивото, което съм имала в 6-ти клас. Rolling Eyes
Идеята е да се надгради нещо, не да тъпчем на едно място.
Моето ниво също е Б1-Б2. Аз си се подготвям с материали от нета. Има страшно много уроци, с които можеш да си опресниш знанията. Не разчитам само на курса. Всичко е въпрос на мотивация. Wink

# 1 069
Току що звънях в Училища Европа-Варна.Дамата ми мънкаше по телефона.Курс ще започне не по-рано от средата на април, два пъти седмично- в работен и почивен ден, не се знае кои ще са дните.Депозит 40 лв.Не беше много словоохотлива.

Сега се замислям за Фарос, имате ли впечатления за обучението там?

Искрено се надявам да не си разбрала правилно  Confused И да започне съботно-неделен курс, както казаха на мен. С очите си видях, че имаше доста записани, но малко със сигурност потвърдили. И най-вероятно не е била същата дама, с която аз говорих-и по телефона ,и на живо ми обясни всичко най-подробно. Всеки си решава сам, аз просто се надявам да започна по-бързичко. За депозита -нямам нищо против аз, нали после се връща? Ако не приключа курса успешно най-малкият проблем ще са ми 40-те лева  Wink
А Фарос аз защо не ги видях изобщо в списъка с доставчици? Би ли споделила ако научиш нещо за тях?

# 1 070

Има и онлайн тестове, ако искаш да се ориентираш за нивото си. Потърси в гугъл. Можеш да поискаш и от школата да ти пратят тест или да отидеш на място.

Що се отнася до часовете, не съм разпитвала подробно, но не мисля че със 100 часа могат да ги намалят незабелязано. Програмата се изпраща в Бюрото по труда за одобрение, ние също ще я поискаме, така че не би трябвало да има възможности за манипулация.
Те нямат и изгода от подобно нещо, понеже при нарушение, няма да им осребрят ваучерите.
Но за момента си говорим в сферата на предположенията.  Simple Smile
Проблемът е, че за Б1 и Б2, които са средни нива, дори не са високи, трудно се намират курсисти. А за мене е безсмислено, след като 11 години съм го учила тоя език в училище (колкото и да е посредствено обучението там), да почна от азбуката и да стигна след година до нивото, което съм имала в 6-ти клас. Rolling Eyes
Идеята е да се надгради нещо, не да тъпчем на едно място.
Моето ниво също е Б1-Б2. Аз си се подготвям с материали от нета. Има страшно много уроци, с които можеш да си опресниш знанията. Не разчитам само на курса. Всичко е въпрос на мотивация. Wink

Благодаря.Правила съм няколко входящи теста и ме определят на различни нива. Но аз съм учила само 9 месеца езика,друго е когато се учи с години. Благодаря за отговора.Ще продължа да проучвам .

# 1 071
Току що звънях в Училища Европа-Варна.Дамата ми мънкаше по телефона.Курс ще започне не по-рано от средата на април, два пъти седмично- в работен и почивен ден, не се знае кои ще са дните.Депозит 40 лв.Не беше много словоохотлива.

Сега се замислям за Фарос, имате ли впечатления за обучението там?

Искрено се надявам да не си разбрала правилно  Confused И да започне съботно-неделен курс, както казаха на мен. С очите си видях, че имаше доста записани, но малко със сигурност потвърдили. И най-вероятно не е била същата дама, с която аз говорих-и по телефона ,и на живо ми обясни всичко най-подробно. Всеки си решава сам, аз просто се надявам да започна по-бързичко. За депозита -нямам нищо против аз, нали после се връща? Ако не приключа курса успешно най-малкият проблем ще са ми 40-те лева  Wink
А Фарос аз защо не ги видях изобщо в списъка с доставчици? Би ли споделила ако научиш нещо за тях?
А знаеш ли как се казва жената с която си говорила?В смисъл да се обадя и да търся нея, защото тази не ми даде никаква информация? А ти записа ли се и по какъв начин става саписването?
За Фарос-копирам мейла, който ми пратиха:

"Благодарим за проявения итерес към обучението при нас. От Вашето запитване оставам с впечатление, че се интересувате от курс за начинаещи - първо ниво (А1). Нова група от това ниво се предвижда да започне в началото на март месец. Вече има записани желаещи за него, очакваме още хора за попълване на групата. Тя ще бъде от около 10 човека, и ще работи в клон Чаталджа, на бул. "Чаталджа" №5. Вероятни дни ще са сряда от 18,30 до 20,45 и събота от 9,00 до 11,15. Всяка седмица ще има по две посещения за по 3 уч. ч. от по 45 минути. Продължителността на целия курс - три нива от по 100 уч. ч. или общо 300 уч. ч. ще е около тринадесет месеца. Учебникът, по който се работи се казва Language to Go. Ще получите по един за всяко едно от трите нива. Цената му е включена в стойността на ваучера и нищо не се доплаща допълнително от Вас. Ако проявявате интерес е необходимо да заповядате в един от двата ни офиса в гр. Варна за да попълните молба с Вашите имена  и телефони за връзка. В момента, в който окончателно определим дата за старт на курса, ще Ви се обадим за да ни донесете даденото Ви от Бюрото по труда Уведомление.
Ако не съм разбрала правилно от мейла и Вие имате желание да започнете в някое от по-високите нива, ще Ви поканим в офисите ни за да направите входящ тест за определяне на ниво. Тестът не се заплаща, не Ви ангажира по никакъв начин. Попълването му ще Ви отнеме около час. След проверка ще Ви бъде съобщено за кое от нивата сте определена и ще Ви осведомим за вариантите за започване на курс.

Надявам се, че съм била изчерпателна и съм отговорила на поставените от Вас въпроси. Ако има още нещо което искате за научите, заповядайте на място или ни звъннете на долупосочените телефони.

Училища Фарос Варна
клон Владислав
бул. Вл. Варненчик 82
тел.: 052 603 557
факс: 052 603 558

клон Чаталджа
бул. Чаталджа 5
тел.: 052 610 595

E-mail: varna@pharos.bg
www.pharos.bg "

# 1 072
Нямам представа как се казва и много ме е яд, че не взех визитка или телефон и име поне. Говорим обаче конкретно за офиса на Хр, Ботев. Там звънях и после отидох на място. Защото те имаха някакъв национален телефон и друг в офиса на Владислав. Според мен най-добре на място да се отиде, днес със сигурност имат занятия, защото аз бях там миналата събота. Дамата е с къса коса и очила, някъде около 45г. Аз мисля да звънна да видя какво става, мислех, че днес вече може да съм ученичка  Laughing Беше ми казала, че ще ми звънне през седмицата и се надявах, че може курсът да започне още този уикенд  Thinking

# 1 073
Като им пуснах запитване по мейла (същото, на което от Фарос ми отговориха веднага и изчерпателно) получих като отговор само това
"За изчерпателна информация тел:052/613122

P.Triffonov
Director of Studies
Europe Schools
Varna
tel.: 052 60 14 25"

И аз звъннах и получих "изчерпателната информация"  Sick, която споделих
От другата тема пък разбрах, че ти дават учебници, които обаче ти си копираш и накрая на курса им връщаш оригиналите.

# 1 074
Взех си уведомлението за английски език от БТ. Говорих с Британика по телефона, имат формирана група, но изчакват одобрение за смесена форма с дистанционно обучение. Някой може ли да сподели впечатление за Британика?
Говорих и с Фарос, също имат група, която  ще стартира. Все още не съм избрала доставчик и събирам мнения.

# 1 075
Взех си уведомлението за английски език от БТ. Говорих с Британика по телефона, имат формирана група, но изчакват одобрение за смесена форма с дистанционно обучение. Някой може ли да сподели впечатление за Британика?
Говорих и с Фарос, също имат група, която  ще стартира. Все още не съм избрала доставчик и събирам мнения.

Да те питам за малко повече инфо за Британика, какво ти казаха-колко време ще продължи курсът и в кои дне ще се провежда, учебниците безплатни ли са?Ще съм ти благодарна за всякаква информация!

# 1 076
  • Canada
Здравейте момичета, и аз съм се записала в Британика. Учебниците са безплатни. Не знам за кое ниво ви интересуват занятията, но В1 ще започне в края на март, тъй като имали неофициална информация, че дистанционното ще бъде пуснато до към средата на март. Занятията ще се провеждат в събота и неделя от 14 до 18 часа.

# 1 077
И на мен от Бритакинка ми казаха, че курсовете ще започнат от средата на март, тъй като тогава се очаква удобрението. Дават безплатно учебник, от тетрадки нямало нужда, защото упражненията се правели в онлайн платформата. Около 6 месеца е продължителността - около два месеца за  ниво и 1 седмица почивка между нивата. Ако някой вече е учил в Британика, нека сподели лични впечатления.
Споделете и вие за други доставчици от Варна Simple Smile

# 1 078
И аз съмв процес на търсене

# 1 079
Има ли някой информация за нивото на обучение в учебен център Планета-Варна и фондация Английски клуб?

Добавям: Записах се в Планета, започвам на 01.03.13   Grinning

Последна редакция: пн, 11 фев 2013, 15:17 от Влад@

Общи условия

Активация на акаунт