Хитрини за пестене на време!

• 95 927
  • 786
  •   1
Отговори
# 165
Доста от нещата който и аз правя ги видях написани вече тук, само искам да добавя няколко неща -
Купувам винаги големи разфасовки прах за пране. Като отворя пакета, напълвам в сухо пластмасово шише от прахта и така лесно изсипвам в пералнията и не ми се налага всеки път да вадя големия пакет и да бъркам с мерителната чашка в прахта. Другото което правя е когато готвя нещо на котлона, което много пръска примерно доматен сос, с тиксо залепвам вестник на стената, като приключа изхвърлям вестника и не ми се налага на търкам плочките. Другото са играчките, разделили сме ги в не големи кашони и периодично прибираме едните в мазето и взимаме други, иначе вкъщи играчките стават прекалено много, а и не играе с тях.

# 166
И аз да се включа - за да стане бялото мноооого бяло се слага малко сол с праха за пране Simple Smile

# 167
  • На морето!
Много полезна тема! За някои идеи никога няма да се престраша, но други ще реализирам. Сега ще си намеря инфо за Тапъруеар.

# 168
Много полезна тема! За някои идеи никога няма да се престраша, но други ще реализирам. Сега ще си намеря инфо за Тапъруеар.
И аз.
Моля за повече отзиви за тези съдове.

# 169
Киселото мляко за салата Снежанка изцеждам ,като правя три вертикални разреза от горе до долу на кофичките.Поставям ги върху обърнати чинийки за кафе в някаква тавичка.

# 170
  • София
Записвам се - Темата е интересна.
Аз прочетох скоро за многофункционалната СОДА БИКАРБОНАТ;
Ето част от статията:
*Една щипка сода, добавена към варивата и някои готвени  зеленчуци (домати, например), ги прави по-лесно смилаеми. 
*Дезинфекцира-Гребените, четките за коса, несесерът за маникюр, четките за нанасяне на руж са гнезда, пълни с бактерии. Ако искате да ги почистите основно, оставете ги за една нощ в леген с вода и осем лъжици сода бикарбонат. На другия ден ги изплакнете.
 *Премахва лошите миризми.Самата тя не мирише на нищо, но има качеството да неутрализира киселите субстанции, произвеждани от микробите. Тя е и естествен дезодорант - измийте подмишниците и краката си със сода и забравете за миризмата на пот! Можете да посипете обувките си отвътре и да ги оставите така цяла нощ - содата не само отнема лошата миризма, но е и ефикасно превантивно средство срещу гъбички. 
*Пригответе паста от З с.л. сода и 1 с.л. вода. Един път седмично може да я използвате и за кожата на лицето.
и т.н. ..........все интересни неща

# 171
  • Враца
аз редовно спестявам време ато готвя 2-3 неща накуп.
за едно не ми си занимава да се въртя на печката и после да чистя...

без да искам да звучи като упрек към момичетата, които се улеснямват с подобни хитрини, но ако нещо ще ми спести време, но ще имам повече отпадъци от сорта на пликчета, ал. фолио, препарати и т.н- предпочитам пропиляното време.
опитвам се д амисля за това, което оставяме след нас и мърся средата само с най-необходимото. Peace

# 172
аз редовно спестявам време ато готвя 2-3 неща накуп.
за едно не ми си занимава да се въртя на печката и после да чистя...

без да искам да звучи като упрек към момичетата, които се улеснямват с подобни хитрини, но ако нещо ще ми спести време, но ще имам повече отпадъци от сорта на пликчета, ал. фолио, препарати и т.н- предпочитам пропиляното време.
опитвам се д амисля за това, което оставяме след нас и мърся средата само с най-необходимото. Peace
И аз готвя 2-3 неща ,но ползвам и пликове и ал.фолио и ги хвърлям по предназнаЧените им места  и немисля Че вредя на прородата така  newsm78
Дездорант ползваш ли???

# 173
  • Враца
дезодорант във опаковка с фреон- не, има по-екологични видове Wink
иначе съм написала, че има необходими неща, които ползвам, въпреки, че са замърсители- например шампоан, сапун...

но, да не разводнявам темата Peace

# 174
И аз ползвам доста от хитрините ... Сега не се сещам за нещо друго конкретно, но се запосвам да ви следя  Mr. Green

# 175
  • Пловдив
и аз се записвам да следя страхотната тема.
ползвам и аз разни хитринки,ама сега не се сещам конкретно.

# 176
Киселото мляко за салата Снежанка изцеждам ,като правя три вертикални разреза от горе до долу на кофичките.Поставям ги върху обърнати чинийки за кафе в някаква тавичка.
Това ми е интересно. Ще пробвам някой път. Моят начин за цедене е в купа слагам метална кошничка /от тези от левчетата, като за пържени картофи/, отгоре тензух и после изсипвам киселото мляко отгоре. Това- като има време. Като няма време- пак по същия начин процедирам, но използвам по-голямо парче тензух. Като изсипя киселото мляко в него, събирам краищата на плата и почвам да усуквам. На Коледа така си цедих 4 кофички мляко и беше станало мнооого гъсто Crazy

# 177
Тестото в пералнята просто ме уби. Но магданоз на кубчета още днес ще замразя.

# 178
Другото което правя е когато готвя нещо на котлона, което много пръска примерно доматен сос, с тиксо залепвам вестник на стената, като приключа изхвърлям вестника и не ми се налага на търкам плочките.

newsm10  Ще го пробвам...

# 179
Другото което правя е когато готвя нещо на котлона, което много пръска примерно доматен сос, с тиксо залепвам вестник на стената, като приключа изхвърлям вестника и не ми се налага на търкам плочките.

newsm10  Ще го пробвам...

Аз просто съм си взела  такъв капак  прили4а на цедка ,но непозволява да пръска като се пържи

Общи условия

Активация на акаунт