Хитрини за пестене на време!

• 95 928
  • 786
  •   1
Отговори
# 510
Аз лукът го режа ,като преди да започна ,пийвам една юнашка глътка вода,без да я преглътна ,а ми стои в устата и почвам с ножа да режа лука.Не люти,интересното е,че водата в устата обира лютивината и после плюете.Това е,пробвайте  Peace
Същото става и с хапка хляб в устата.

# 511
Нашия пасатор е такъв и лук на ръка не съм рязала от 1000 години  Rolling Eyes

# 512
  • Пловдив
Също ползвам за лук предимно пасатора - става за две секунди. Така търпя лютото само докато обеля лука и го срежа да две парчета. После пасатора да му мисли.

# 513
Пасатор казвате  Thinking
Но с обикновената приставка за пасиране или тази ,която е като чопър/така ли се казваше  Thinking /.

# 514
В това, което е като купа отдолу (на този, който съм показала)... май чопър, да  newsm78

# 515
В това, което е като купа отдолу (на този, който съм показала)... май чопър, да  newsm78

Знаех си аз,че трябва да си взема такова нещо за кълцане на всякакви зеленчуци,но мъжа ми тогава се облещи,че щели да стават на пихтия вътре и съм щяла да прехвърлям още една непотребна вещ  smile3516

# 516
  • Враца
абе, има го и това за пихтията.
ако ти тр лук на мн дребно- чопърът е твоят уред, иначе ако не искаш лук на ребно- не става, или на дребно, или нищо  Peace
по тази причина не става за чушки, например, иначе за моркови бива .

аз го ползвам само когато имам повече от 1 глава лук да режа, иначе не ми се занимава да го сглобявам и мия- по-лесно ми е на ръка за 1 глава.

а ето една моя хитрина - ако два поредни дни ще готвя някакви намислени неща, лук и моркови правя в двойни дози- и за утрешното готвене, и ги слагам в кутия в хлад.
така утре направо слагам манджата на котлона  Grinning

# 517
Като имам много лук и моркови, нарязвам ги на лунички или ги настъргвам с робота и ги замразявам във фризера на малки порции. Така като готвя само вадя и изсипвам в яденето.

# 518
Аз като искам на едро и по-кратко ги "връткам". Но то ние с мъжа ми не сме фенове на лука. Единствено готвен и то надребно, за да се постопи в процеса на готене Simple Smile И наистина за моркови е много удобно. Аз не го сглобявам всеки път... на мен ми седи така на плота и всичко ми е под ръка Simple Smile

В него режа моркови, варени яйца, кисели краставички, лук, меля си ядки, бисквити...абе всичко под ножа  Laughing

На мен на пихтия не ми стават  newsm78

# 519
  • Варна
1. Ориз готвя като всичко сложа в тавата, без да запържвам - хем бързо, хем полезно, хем не мирише мн.
2. Боб готвя само в тенджера под налягане - става бързо и вкусно
3. Копър и магданоз съм си отгледала в саксия на терасата - без нитрати, наблизо и бързо
4. Гледам винаги да включвам детето в домакинството - това не винаги ми пести време, но се прави в перспектива
5. Пазаруваме за цялата седмица
6. Готвя по ориентировъчно меню за седмицата, заедно го измисляме на семеен съвет Mr. Green
7. Понеже бебето много цапа, пък и ние, обирам трохите с малка ръчна прахосмукачка
8. Прозорците мия само с вода и вафлена кърпа - страхотно става.
9. Банята се опитвам да почиствам докато се къпя
10. Прането пускам с отлагане да се върти към сутринта и като се събудя го простирам

Сигурно имам и други, то животът го изисква, но въпреки всичко се чувствам в един постоянен кръговрат от задължения.

# 520
вечер няколко лъжици от този микс слагам в купа с прясно мляко и пускам в МВ. те остават там до сутринта - готова закуска за детето. нужно е само да се стопли леко и да се подслади с мед. здравословно и бързо.

Съжалявам, че и аз, като една черна станция ще се включа, но:

•Мляко в комбинация със зърнена закуска, приготвено в такава фурна, води до преобразуването на аминокиселините във вредни продукти;
Източник: Микровълновата фурна - приятел или враг в кухнята http://www.bb-team.org/articles/3727_mikrovalnovata-furna-priyat … ata#ixzz1KwC44e3V
Всеки има право да избира сам храната си, да я приготвя, както реши и да я консумира както реши, стига изборът му да е информиран и да не заблуждава четящите го!

Извинете за спама!

Ако това е вярно, същото нещо може да се прави за няколко минути на котлона. Ще променя подхода с микровълновата за всеки случай, макар да не бива да се вярва на всяка аларма при проучванията. Но благодаря за информацията!  Peace

# 521
вечер няколко лъжици от този микс слагам в купа с прясно мляко и пускам в МВ. те остават там до сутринта - готова закуска за детето. нужно е само да се стопли леко и да се подслади с мед. здравословно и бързо.

Съжалявам, че и аз, като една черна станция ще се включа, но:

•Мляко в комбинация със зърнена закуска, приготвено в такава фурна, води до преобразуването на аминокиселините във вредни продукти;
Източник: Микровълновата фурна - приятел или враг в кухнята http://www.bb-team.org/articles/3727_mikrovalnovata-furna-priyat … ata#ixzz1KwC44e3V
Всеки има право да избира сам храната си, да я приготвя, както реши и да я консумира както реши, стига изборът му да е информиран и да не заблуждава четящите го!

Извинете за спама!

Ако това е вярно, същото нещо може да се прави за няколко минути на котлона. Ще променя подхода с микровълновата за всеки случай, макар да не бива да се вярва на всяка аларма при проучванията. Но благодаря за информацията!  Peace

Ако е вярно досега да сме измрели всички в къщи.....или може би ще си отидем по-рано  Laughing

Шегата на страна,знам,че микрото УЖ е вредно,но не мога да се лиша от това удобство  Blush

# 522
Абе то и аз не успях кардинално и категорично да се лиша от МВ, но поне млякото на децата спрях да топля вътре. И не толкова, че става отровно едва ли не, а по-скоро, за да не се загуби полезното. Правя всичко възможно да им осигуря истинско мялко от крава и е малко тъпо да го превърна в суроватка в МВ. Simple Smile

# 523
И предишните теми с хитринки ги четях - нямате равен!
Да допълня неща, които съм научила от предишните теми и успешно прилагам:
1. За отмирисване на стаята от цигарен дим след гости на високо (в капачка върху шкаф) оставям много хубаво напоен памук с оцет. Не става съвсем без проветряване, разбира се, но ефекта е невероятен и то без ония аерозолни ужасни ароматизатори Sick Друго което правя да се боря с това е да запаля от онези миризливи пръчици Laughing които се слагат на поставчица.
2. Под мивката ми мирише, макар че редовно сипвам в канала сода и оцет. Затова съм сложила една малка пластмасова чашка с кафе за джезве. Миризма вече няма. Сменям на около 2 месеца, когато едвам започне да се усеща.
3. Лук и аз режа в робота, обаче докато го извадя от там пак се разплаквам hahaha Зеле и моркови за салата също само там. НЕВЕРОЯТНО улеснение ми е.
4. На тавичката на парти-грилчето слагам фолио. Така не ми капят кашкавал и мазнотии.
5. Сух хляб също минава през робота, докато стане на галета (или по-едро, зависи за какво ми трябва). Ако преди това съм го изсушила добре, изържа седмици в кутия от сладолед.
6. Понеже имаме 2 котки, макар че им чистя тоалетната с белина, понякога се усеща присъствието им повече вкъщи ooooh! Затова гледам от време на време да я измивам и с оцет. Проблемите се изпаряват.
7. Ако прибирам някакво ядене в хладилника, което не е в тенджера или няма капак, задължително го покривам с опаковачно стреч фолио (има го в магазините за 1 лев). Така хладилника не попива други миризми. Друго което правя в него е да подреждам нещата по редове - на един ред месо, на следващ млечни продукти и т.н., за да не попиват и те от миризмите си и да се усеща какво се яде.

Май за това се сещам засега. Ще продължавам да ви следя  bouquet Страхотни сте!

П.П. сетих се за още нещо - понеже робота е един от най-ползваните уреди в кухнята, най-сетне се сдобих с качествена силиконова шпатула, с която да обирам контейнера. Най-сетне ще спре да се драска! Препоръчвам я горещо!

# 524
  • София
досадно, но запис

Общи условия

Активация на акаунт